Jak zlikvidovat plže
Tak já mám negativní zkušenost, kdy Helena mně zlikvidovala poměrně velkého šneka. A dle informací z webu si troufá sejmout i Ampulárku
Nepodceňoval bych ji, nikdy nevíš, na koho zaútočí svým vražedným nástrojem
Kolik okruzek a piskorek je normální a prospěšné na 450litru? Velké zatím nevidím, jen malé o velikostí pár milimetrů
Jak píše Kawa, taky bych Helenu nedával a byl rád za Okružáky.
Jinak, přemnožené Surmovky jsem měl taky a Neritiny (mám tři) si nevšímaly.
Ale je pravda, že měly pořád dost Piskořek, ty jim až tak nejedou.
Okružáky a Levatky ale dokonale vybijí a totálně Ti rozhodí rovnováhu v akváriu.
A co se ulit týče, tak po jejich řádění vypadá dno akvária jako šnečí hřbitov.
Nepozná. Prostě to tam nedávej.Jedna stejně nic nevyřeší. K čemu pak bude eliminovat jeden druh a namnoží se jiný???
Teda vy ti komplikuje a to se mám zeptat prodavačky zda je oplodnena? Jak to pozná
Jak píše Václav. Při troše štěstí koupíš oplodněnou samici a máš vymalováno...
Tím že si koupíš jen jednu tak to neznamená, že se ti nerozmnoží.
To abych se nedostal do stavu kdy budu muset okruzaky kupovat jako krmení aby se mě ta vražednice nevrhla na větší kousky
ale jo jednu pořídím a podle encyklopedie by měla pokud vše sezere jist zbytky a rasy tak by mohlo fungovat
No a ještě utrhnu dnes někde kopřivy a zkusím i ty
Filip_CZ napsal: kdyby potom nezustavali ty prazdne ulitky
Já ti nevím, ale řekl bych, že sumrovka po sobě ty ulity sežranejch šneků uklízet nebude...
Jen si uvědom, že jeden šnekožrout kalamitu v krátkém čase nevyřeší. A prázdných ulit bude přibývat. Rychlejší a účinnější je je prostě vybírat.
Mně zlikvidovaly jen Okružáky, Levatek a zebry si nevšímaly. A neboj, často ji uvidíš, abys ji v poho odlovil...
Údajně si na větší šneky obvykle netroufne. Mně se tedy nikdy nestalo, že by sežrala zebru nebo o tom nevím. Přeci jen zebra má zavírací víčko, takový okružák je snadnější kořist. Možná, kdyby bylo surmovek plné akvárko a ostatní šneci by došli. U mě dávala jednoznačně přednost levatkám.
Bývá zahrabaná jen částečně, vidíš vyčuhovat kus ulity.
V superzoo ji mají za čtyři pětky já se i dočetl že dokáže i zebry zlikvidovat a ty bych rád zanechal tak váhám
jak ji pak vylovis když se zahrabe a chceš se ji třeba zbavit ?
Surmovka je hodně zajímavá. Neuvěřitelně obratný šnek, poměrně rychlý, leze všude, často se zahrabává do povrchu substrátu, když je na lovu.
rybicky.net/fotogalerie.php…
vlka: perfektní video. Zatím se mi nepodařilo jí takhle vidět v akci, mám moc zarostlou nádrž.
To je hustý snek až je to ošklivé to co dělá a je jistota že nedostane chuť na zebry ?
jasný však bych jednu
Ano, to je ona, ale faktys jenom jednu. Jinak se rozmnoží a za pár měsíců nenajdeš ani jediného Okružáka a budeš řešit problém, jak se zbavit Surmovky vražedné.
Mrkni od 6:20...
www.youtube.com/… Díky, nevím co je moc pro koho u mě na 450L odhaduji že jich mám teď kolem sto padesat, mě by ani nevadili, kdyby potom nezustavali ty prazdne ulitky a to se špatně sbíra s velmi jemným substratem, sumrovka díky mrknu po ní, chemii určitě nechci pouzivat, krmení uberu, odkaluji a přijde mě že bordel dole moc nemám, přitáhl jsem je s rostlinku a pak jdou velmi rychle nahoru počet
Sumrovku vrazednou myslíš asi ?
rybicky.net/atlasostatnich/surmovka_vrazedna Dřív jsem s tím taky bojoval a bral je jako škodnou nebo řasy,tzn. pochybení. Ale opak je pravdou, pokud jsou v akváriu,je to jednak výborný uklízeč a co je ještě lepší, přesný indikátor stavu akvária. Máš jich moc? Něco je špatně,ubrat na krmení, přidat na údržbě. Šneci za to nemůžou,ty jsou jen důsledek nesprávné péče a jejich počet se sám sníží až dáš věci do pořádku.
Šneci jsou užiteční, požírají řasy i rybami nesežrané krmivo. Ale někdy jich je opravdu až moc. Řeším to jednou za čas mechanickým sběrem větších okružáků a levatek. Dávám je do plastového boxu a pak je postupně rybám rozmačkávám, jako zpestření stravy.
Rovněž pomůže jedna surmovka, která je bude lovit. Pouze jedna, jinak se ti rozmnoží a časem zlikvidují všechny šneky v akváriu.
Chemicky je nezlikviduješ, respektive bys zlikvidoval všechny bezobratlé, takže i zebry a piskořky, které likvidovat nechceš. Typy na kopřivu, pampelišku nebo plátek okurky zabírají. Šneci je obsypou a můžeš jich snadno vyndat hodně najednou.
Tak ty prázdný ulitek kdo to má sbírat je to ošklivé a jsou premnozene zkusím okurku i koprivu
Jak píše Kawasaki, jdou velice jednoduše nalákat na spařenou Pampelišku nebo Kopřivu a takhle je postupně ,,vysbírat,,. Ale i za mě jsou to super ,,čističi,, v AQ...
Do skleničky od přesnídávky dej spařenou kopřivu. Nalezou tam a je to. Za pár dnů je zredukuješ na požadovaný počet.
Překrmuješ
Proč se chceš zbavovat dělnický třídy akvária?
Starší reakce
Helena jde po větších soustech...na Kružníka mi moc nezabrala (a nebo se množili rychleji
Aký by bol najefektívnejší spôsob zlikvidovať plže ak by tam zostali len rastliny?
Ak budem ryby a krevety vyberať týždeň z nádrže,nevadí,hlavne až sa zbavím slimákov.
Botia asi krevetky sežere. Ale většina chemie taky zabije krevetky. A třeba Gastropex od Eshy u mě na kružníky nezabral vůbec, ani na ty vylíhlé a to jsem zkoušel dvojnásobnou dávku. U mě to vyřešili rájovci, ale ti sou ještě žravější než botie a krevetky by vyhubili taky.
Chémia ich nevyhubí komplet aj s vajíčkami?Doniesť ich už nemám odkiaľ.Mám vela kreviet.Nepožere ich botia?
Kružník je velmi užitečný, já bych se ho určitě nezbavoval. Zkus zvětšit otvory v té rampě.
Starší reakce
Odstav je do skleničky s dobrým krmením a nech pro lidi, co je patřičně ocení
- vždy tam něco zůstane, pokud ne na povrchu, tak uvnitř,
- všimni se jak se ty listy divně kroutí, ještě před spařenim, nebo takové to zahnědlé zábarveni listů že spodní strany
- výrazněji to jde poznat u okurek,
- tablety jsou jistota, nebo jedině doma vypěstovaná zelenina
- existuje salát, který dorůstá a pěstuje se v bytě jak kytka, viděl jsem to teď minulý týden, cena sazenice byla 1 euro, zatím jsem se nedostal zjistit více, možná někdo z fóra ví vice
lacewings napsal:- já tam ty listy od kedubnu necpu, nemám zahradu, z obchodu je to téměř vždy ošetřeno na vše možné
Omytí a spaření je k ničemu? A když sem tam urvu lupen z biokedlubny?
- stačí vám tablety pro ryby dna, do 15 minut to bude obsypáno šneky,zbytky tablet odsaju
- já tam ty listy od kedubnu necpu, nemám zahradu, z obchodu je to téměř vždy ošetřeno na vše možné
Šneků je tam jen několik a jak sundám světlo nenajdu je v rostlinách.
EDIT- Nehodí se mi k živorodkám co tam jsou.
šel bych cestou mřenky...(alias sekavky) - pakistanská, nádherná...
ty se o šneky postarají ;)
Posbírej a dones je na sraz akvaristú,takovej PaDa ti bude vděcnej...
Jdou mi po něm krevety, pancéřníčci, otíci...
Každopádně nejdřív spařit...
V nově obnoveném Akva. Zatím jich vídám několik, chci to podchytit, než se namnoží.
Kedluben by nemuseli žrát ancistrusi, takže to by šlo. Dík za tip
Tak, jak píše vaclav a následně jak píše silviebaris...
Mně funguje lupen z kedlubny. Za pár hodin jich na něm jsou haldy...
A abys pak neřešil stejný problém s Helenkami. Takoví už tu také byli...
Ve kterém akváriu máš s nimi problém? Většinou stačí plátek okurky a až na ní nalezou tak vyndat.
Máte někdo vyzkoušený způsb, jak zbavit nádrž od okružáků? Pořídil jsem "Heleny", ale zatím se mi nezdá, že by okružáky v akváriu potkaly.
Starší reakce
Ne, když k tomu nemají podmínky, tzn. bordel v akvárku...
Su uzitocny ale lubia sa aj premnozit.
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 35 36
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 29652x