V sobotu jsem si dovezl nové akvárium - v Hornbachu měli za slušný peníz od výrobce Cat-gato.
Zkoušel jsem tu na fóru před koupí o nich něco najít, ale nic moc jsem nenalezl, tak jsem to prubnul a vzhledem k celkem mrzké ceně jsem to zkusil koupit a teď bych tu k tomu napsal pár slov, kdyby to třeba někdo hledal, jako prve já.
Blbý je, že momentálně mě bez iča do Hornbachu nepustí, tak jsem si musel zboží zarezervovat, zaplatit, oni mi to v určenou hodinu vytlačili před krám a nazdar. Takže prohlídka předem nebyla bohužel možná a kupoval jsem "zajíce v pytli".
K věci:
- akvárium je lepené tak, že přední a zadní stěny jsou kolem dna a boční stěny jsou lepené na dno, což mě docela zarazilo, ostatní akvária mám lepené tak, že jsou všechny stěny kolem dna.
Debat o pevnosti silikonu v tahu x střihu se tu už napsala hromada a asi to nemá cenu dál rozvádět.
Silikonu ve spáře je dost.
- nejsou silikonem zamáznuté rohy - myslím takový to, jak se silikon v rohu pěkně uhladí. Je to tam prostě tak, jak jim to při lepení vyteklo ze spáry.
- pod jednou podélnou vzpěrou chyběl místy silikon, ale mezera tam byla, pod druhou podélnou vzpěrou v jednom místě mezera není, je to sklo na sklo.
- jedna boční stěna nepatrně "utíká". Trochu, ale přece.
- celkově to na mě působí jako krám slepenej od prasete a znovu bych si to nekoupil.
Beru to tak, že někdo musí slepou uličku lidského poznání ohledati a oznámit světu: "Tudy ne, přátelé!"
Dodatek - nejdřív jsem řešil koupi nesériově lepeného akvária v rodinné firmě, už jenom kvůli tomu, abych podpořil lokálního výrobce, ale komunikace a přístup mě celkem štvala, tak jsem zkusil koupit tohle, že se jako uvidí.