Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Lepení akvária

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Lepení akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2022 15:41 Muž Jar-oslaw [717] Re: Jarry
Už jsem jim napsal e-mail, tak uvidíme ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.08.2022 14:28 Muž Jarry [1440] Re: Jar-oslaw
Určitě bych oslovil - a pokud to bude cenově přijatelné, tak i preferoval Brilant, jejich akvária jsou prvotřídní. Sklenářství jen v případě, že bych od nich podobnou nádrž viděl a stejně bych se podíval na akvária od Brilantu, klidně jen u nich a webu:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2022 14:15 Muž Jar-oslaw [717] Re: RAP
Dopravu jinde si dokažu zařídit.A protože bydlíme v suterenu, tak nejdříve by sme akvo dali na dvorek a pak přes okno do kuchyně.Má to hmotnost nějakých 160 kg a stejně bychom se na chodbě po schodech nevytočili,to je mi jasné od začátku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.08.2022 13:23 Muž RAP [1635] Re: Jar-oslaw
Ale dopravu uvádíš pouze u Pavlici.
Být tebou, tak si to ještě pořádně rozmyslím. Nosit do schodů 2,5metrové akva není sranda a do výtahu ji nedáš. Pár velkých akvárií jsem přenášel a po těchto zkušenostech, takovou vanu lepit jedině na místě nebo přízemí s dobrým přístupem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.08.2022 13:13 Muž Lada50 [176] - RostlinyRe: Jar-oslaw
Ahoj,zkusil bych ještě Brilant Jablonec nad Nisou.Mám od nich akvárium,sice je to už delší doba,ale kvalita zpracování prvotřídní,doba dodání byla asi 14dní.

Edit: Není zač,mám od nich akvárium 200x70x60 sklo 12mm vyrobené v roce 2010 a pořád drží.V té době jsem za něj dal necelých 10000.Jak jsou na tom s cenami dnes,nevím. Ale co do kvality nemají konkurenci,vyrábějí hlavně pro něměcký trh.

Edit 2: Jen pro zajímavost,díval jsem se do ceníku brilantu z roku 2010 a akvárium 250x60x60cm vyyrobené z 12mm skla cenově vycházelo na 10824,-Kč.Při lepení na místě u zákaazníka se cena navyšovala cca o 5000 Kč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2022 12:18 Muž Jar-oslaw [717] – akva 250*55*60
Ahoj, tak jsem se konečně rozhoupal a zjišťuji ceny a je to celkem zajímavý.Matuška chce za tento bazén 30000 ,-.Drábek sklo o délce 225 max. Sklenařství SaŠ 25000,-.V Nuslích mi cenu zjišťují. Pavlica 18300 plus doprava do Prahy 6000. Takže zatím nejlevnejší mi vychazí Říčany za 18000.Časově je to otázka měsíce,tak uvidíme.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.04.2022 00:33 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlamaRe: Tojsouvěci
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Made in China mne nepotěšila,i když pro práce menšího rozsahu použitelná.Zakoupil jsem další šidítko rohové svěrky,hliníkový odlitek,tipuji to opětovně na Chainu,za ty peníze jsem ani kvalitu neočekával,roviny ploch nic moc a jeden s upínacích šroubů drhnul v závitu,na pakny jsem nalepil jednostranně nalepovací gumy.Svěrku je nutné nejdříve zafixovat k bočnímu sklu,až potom ji přitáhnout k čelnímu,aby nedošlo k rozmazání lepidla a rozhození úhlu,oproti plastové svěrce má výhodu,že je mezi paknami dostatečný prostor,pro vnitřní vystěrkování fabionu.Zhodnocení,pro lepení nádrží ze skla do cca 10-12mm v amatérských podmínkách,jsou při trošce opatrnosti použitelné,je to pouhý hliník o malém profilu.Pro lepení velkých nádrží by bylo vhodnější použít kvalitní svěrky,jednorázovou akci řešit formou zápůjčky.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2022 02:21 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlamaRohové svěrky z Aliexpresu :
Fotka k příspěvku Objednával jsem je vloni,dorazily zhruba měsíc po objednávce,po rozbalení obálky s bublinkovou folií čekalo nepříjemné překvapení,jedna svěrka byla v pohyblivé části rozlomená.K reklamaci stačila fotka a měsíc čekání na dodání.
Něco málo k funkčnosti,pohyblivý oranžový trojúhelníček v bočnímu vymezovacím nastavení drhne v nejnevhodnějším okamžiku,když se skla srovnávájí do pravého úhlu,může se zadrhnout ve vodících drážkách, pro jednoho člověka je to komplikace,bez druhé osoby hrozí rozmáznutí lepidla,jeden musí držet skla,aby je druhý neposunul po uvolnění pružiny v nevhodné poloze a mohl přípravek zavčasu srovnat.Další poznatek,mezi čelistmi je malý prostor,při styku s vytlačeným lepidlem se ke sklu přilepí a po jeho vytuhnutí jde obtížně sejmout,aby nedošlo k jeho poškození.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2022 23:53 mike.solc
Potřebuji objednat sklo na 300x60x40cm Auqa, asi vezmu 15mm anebo 12mm. A postřehy:

1)oblepit dno klasicky
2)u takto silného skla nechat pro silikon možná 2mm mezi skly?
3)Sklo nechat pouze zabrousit hrany a nechat lom - lépe drží silokn.
4)Ty svorky z Aliexpress bomba
5) Někde jsem vidět na vymezení mezer( u mě 2mm) takové silikonové "špuntíky/puky" - tedy na skla po obvodu nalepit 2mm puky, stáhnout svorkami k sobě
6)oblepit páskou vše, aby se lehce otřel silikon a nezašpinilo se všechno
7) A vycpat silikonem všechny spoje

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2021 11:07 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlamaRe: Xif
Děkuji moc za info,jsou věci o kterých jsem neměl tušení.Mám objednané svorky z tvého odkazu na Aliexpres,na příležitostné servisní práce,které dělám bezištně to snad bude stačit.Na druhém odkazu jsem si potěšil oko,profíky by to mohlo nasměrovat na výběr správné verze. palec ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.05.2021 01:20 Muž Xif [340] Re: Tojsouvěci
No,jak ses ptal na tohle.
vk.com/…
Tak to neseženeš, on si to tiskne na 3d tiskárně.

Ale pokud máš dobrého kamaráda co má 3D tiskárnu a hoodně času.
Tak není problém, si nějakou podobnou vychytávku nechat vytisknout.
www.thingiverse.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2021 22:10 Muž vlka [3507] ...úhlové svěrky...
Úhlových svěrek je spousta...
search.seznam.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2021 21:50 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlamaRe: Xif
Díky za tip,dodám info,jak to bude fungovat v praxi.Výhodu vidím v ovládání přípravku jednou rukou,ale mohu se mýlit.V každém případě to usnadní lepení,bez nutnosti použití fixačních lepících pásek.
Edit: Ještě trošku jiný model,ale kde ho sehnat? :-( vk.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2021 21:43 Muž Káca [63] Re: Xif
Vzhledem k ceně bych to vzal... Záleží co od toho člověk čeká. Nejsem úplně přesvědčen o vhodnosti pružiny misto sroubu, ale to je jen můj pohled. Počkej na další názory. Tak ať to plave ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2021 21:04 Muž Xif [340] Re: Káca
Ahoj co říkáte na tohle.
Necelé dvě stovky za čtyři kousky a do 10-ti dnů doma.
pl.aliexpress.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2021 18:22 Muž Káca [63] Re: Tojsouvěci
...tak jsem to ani nemyslel, naštěstí jsou i jiné možnosti.. Jen mě to zaujalo, tak jsem si to prověřil. Zkusmo pořídím jiný model :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2021 13:18 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlamaRe: Káca
Zakoupil jsem čtyři kusy,nepředpokládal jsem,že se se při té ceně bude jednat o přípravek,který by měl projít metrologií.Pakny změkčím pěnovou jednostrannou lepící páskou,k fixaci horních rohů pro vnitřní stěrkování akvárií,je to pro mne vyhovující a prospěšná pomůcka.Dá se to použít,po malé úpravě, i tím to způsobem.
youtu.be/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2021 08:40 Muž Káca [63] Re: Tojsouvěci
Taky jsem něco takového sháněl, ovšem dle recenze patrně šmejd, viz.odkaz:
www.hornbach.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.05.2021 21:44 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlama – Tohle jsem si přál:
www.torriacars.cz/…
K čemu to použít?
youtu.be/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.03.2021 23:30 Muž RAP [1635] Re: xuebao
O jak velké terárium jde a jaká tloušťka skla bude použita? I samotné sklo je do určité meze pružné.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2021 19:44 Muž xuebao [96] – akvarium v terariu
Prosim o nazor. Chci si udelat terarko z lamina. Jelikoz pujde o jihoamericke tropy, spodek mam v planu vylozit sklem za vytvoreni jakoby vanicky kvuli vlhkosti resp. vode. To je bezny postup. Mam predstavu, ze se ta vanicka nejen vlozi a slepi dily k sobe, ale zaroven budou steny vanicky prilepeny i k laminu. Potud celkem bez problemu.

Jenze me napadlo, ze bych mohl vepredu vlepenim delici steny udelat jakoby vodni prikop, nizke akvarko tvaru nudle. A zde jsem na vazkach, jestli je vhodne lepit steny vanicky ke stenam vlastniho terarka kvuli moznym (mikro)pohybum lamino desek. Neverim, ze jakakoliv bezna drevena skrin rigidne drzi tvar, jako ho drzi sklenene akvarium.

Hmm, ted to po sobe ctu a uplne jsem podstatu problemu nevystihnul. Tak jinak. Predstavte si smontovanou drevenou bednu tvaru kvadru nahore otevrenou. Kdyz by se mela vylozit akvarkem, ktere by vyplnilo vnitrek te bedny, vadilo by necemu celoplosne prilepeni akvarka ke stenam bedny ohledne mozneho naruseni silikonovych spoju akvaria, nebo prasknuti skla?

Problem se zda byt dost hypoteticky, nicmene mam obavy z vyteceni akva, a i jenom prusak do terarka by byl velmi nevitany.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.02.2021 09:58 Muž dudak [1893] Re: Tojsouvěci
pokud to někdo neumí s pistolí, jako já, tak je olepení určitě dobrá volba. U tenkých skel do cca 5mm se mi osvědčilo používat namísto pistole injekční stříkačku do které si předem lepidlo vymáčknu. Pak to jde s rozumným výsledkem udělat i bez olepení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2021 23:48 Muž vlka [3507] Re: Tojsouvěci
Jen jsem našel druhý způsobu lepení, jestli je to matlapatla je fuk...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   26.02.2021 23:06 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlamaRe: vlka
Dočišťovat žiletkou,by jsem to po něm nechtěl,hatlámo opatláno.Pokud nemáš pneumatickou pistoli,neumíš to s mechanickou,nebo to nedělá robotický automat,tak ať si každý tvrdí svoje,ale počáteční olepení míst s přetoky lepidla lakýrnickou páskou a použití profilových stěrek je nejsnadnější cestou k dokonalému výsledku. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2021 22:49 Muž vlka [3507] ...nebo tak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.02.2021 21:48 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlamaAsi tak nějak:
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   24.02.2021 22:23 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Jan
Na každý spoj u 6mm skla bych počítal 1-1,5mm na sílu lepidla.Takže čelní/zadní stěnu musíš mít o 15mm delší než dno. Pokud teda budeš "oblepovat" dno, tak jak je to už dneska standartem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2021 18:59 Jan Re: Shimi
Jj chci to zkusit.... Všude jsem našel rady typu nařezat sklo a slepit lepidlem na akvária, ale takové detaily ne :-) , ale možná jen blbě hledám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   24.02.2021 18:40 Muž Shimi [689] Re: Jan
Ty máš v plánu to akvárko lepit sám? Jinak doporučuju lepit všechny stěny "ke dnu".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2021 18:09 Jan Re: vaclav
několik příspěvků podemnou se nad tím ManuChavez podivoval u koupeného, tak jsem předpokládal, že se lepí z boku. :-) takže o kolik delší přední a zadní u 6mm skla?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.02.2021 17:48 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Jan
Jednoduše platí, že tam kde bude silikon, nesmí být broušeno. Silikon drží jen na čistém lomu. Někdo lepí i na leštěné sklo, já si ale myslím, že životnost takového spoje je horší než spoj na lom. Občas se mi to potvrzuje když někomu opravujeme tekoucí akvárium. Velikost mezery záleží na síle skla ze kterého se bude lepit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2021 17:32 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Jan
Boční sklo se řeže stejně široké jako dno a lepí se na dno. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2021 17:25 Jan – Lepení skla
Ahoj, při lepení skla k sobě se nechává jak velká mezera? neboli o kolik delší musím nechat uříznout boční sklo? Nechávají se brousit i hrany, které jsou ve spoji?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.02.2021 10:57 Muž Jarry [1440] Re: mir999
No žádná krása to není, ty hrany mi přijdou broušené ručně, že by top výrobce, co to dělá 25 let, neměl brusku na hrany? Vždyť to tady má snad každý trochu lepší výrobce a určitě jich nebude málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.02.2021 22:46 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlamaRe: Mir999
Pravděpodobně je čelní tabule otočená lícem dovnitř,řez může být na druhé straně naprosto přesný,ale rubová strana je na pohledové ploše,takže je vidět podlom z protilehlé strany řezu.Druhá možnost je v chybě samotnéhp provedení řezu,ale po obroušení hran z výroby není ověření možné.Čím je silnější sklo,tím víc působí vnitřní pnutí na rovnost zlomu,je to sice estetický detail,ale na bezpečnost slepu to nemá žádný negativní vliv.Pokud si chce výrobce udržet renomé,tak by mohl případnou reklamaci uznat,pokud nechodí v saku s rukávem,který je přišitý rubem na líc. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2021 21:32 Muž mir999 [0] Re: Shimi
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2021 21:23 Muž Shimi [689] Re: mir999
Riziko je vždy, ale vzhledem k tomu, jak popisuješ zbytek akva, bych se napuštění nejspíš nebál. Pro klid duše můžeš ještě nafotit další fotky (dno, rohy, výztuhy, atd.) a erudovanější se ti k tomu jistě vyjádří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2021 21:06 Muž mir999 [0] Re: Shimi
Vyrobcu menovat nebudem, nemyslim ze je to ich standard. Nejde mi ani o nejake natahovanie sa, ale skorej ci je realne riziko. Na dne je po celom obvode vystuha, silikon je aplikovany aj v rohoch spojov (trojuholnikovy spoj).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.02.2021 20:54 Muž ManuChavez [1035] - Teď už hlavně krevetyRe: Mir999
Tady to tenhle týden začíná vypadat, že měli výrobci akvárií sraz a soutěžili, kdo zvládne udělat akvárko po víc pivech. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2021 19:31 Muž Shimi [689] Re: Mir999
Další fušeřina, to je neskutečný. Hoď sem název firmy, ať nenaletí někdo další.

EDIT: Co? 25 let? A tohle pustí do světa? Tak to je mazec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2021 19:31 Muž mir999 [0] Re: Kawasaki
O estetiku mi teraz nejde, ale ci to mozem s kludnym svedomim napustit. Vyrobca patri medzi top na Slovensku, 25 rokov uz vyrabaju akva. Aj preto sa cudujem aka je to fuserina...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2021 18:54 Muž Kawasaki [2965] - AmerikaRe: Mir999
Sklo je špatně uřezané. To ten výrobce buď lepil první akvárko. A nebo?? Bol najebaný ako cep. Ako sa hovorí. Já bych to reklamoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2021 18:35 Mir999
Fotka k příspěvku Ahojte všetci. V pondelok mi doviezli 380 l akvarium a hneď mi udrela do očí jedna vec, a to že predné sklo je pri dne od bočného cca 2,5 mm, smerom nahor sa táto medzera zužuje. Tento akoby klin je síce vyplnený silikónom, ale moc sa mi to nezdá. Na druhej strane je to podobné, pri dne medzera asi 2 mm. Výrobca to oddôvodnil tým, že sklo nie je leštené, iba brúsené, že taká nepresnosť môže vzniknúť a je to lepené strojovo, preto je tam taká medzera.

Máte to niekto podobne?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2021 18:18 Silviebaris
Tak já si nechala cenit akvárium tady na doporučení Tojsouvěci palec www.faraouh.cz a rozdíl na rozměrech 80*40*45 byl nějakých 400kč,což není až tak závratný..Dokonce ty akvária i posílaj..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2021 18:08 Muž Shimi [689] Re: Jiří
Jasně, chápu a naprosto ti rozumím, já ale právě nemyslím e-shop, ať už jakýkoliv. Nechal bych si ho slepit u profíků. Je to sice o něco dražší, ale ten rozdíl je v rámci "krabičky cigaret", takže to nemá smysl řešit. Ale máš jistotu, že to bude cajk. I kdybys neměl nikoho v okolí, tak si to prostě zadáš firmě, kterou si vybereš a akva ti dovezou, máme 21. století. Jinak já bych osobně ty fotky poslal na mail e-shopu, aby se chytili za nos. Bez zpětné vazby se situace nezlepší. A zrovna R-A (Invital) je celkem rozumná firma, takže ti třeba i poděkují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2021 16:51 Jiří Re: Shimi
Ja bych si i připlatil, ale na eshopu to nevykoukáš, jak je to lepený, obchod je hodnocenej dobře, všude tenhle rozměr stojí +-stejně, v recenzích si na kvalitu lepení nikdo nestěžoval a nakonec mě by ani nenapadlo, že se to tahkle lepí/prodává.
Vracet to nebudu, na to nemám nervy, takže jak pravil kolega, budiž naše zkušenost varováním pro ostatní.. :)

Vyteklej silikon ořežu a po pr...li :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2021 15:32 Muž Shimi [689] Re: Jiří
To je hrozná fušeřina. Ale dokud to budou lidi kupovat, tak to budou vyrábět, to je jednoduchá rovnice. A přitom si stačí jen o něco málo připlatit a člověk dostane naprosto excelentní výrobek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2021 15:16 Jiří Re: ManuChavez
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zahradní centrum asi oficiálně, ale patří do toho i akvaristika, aby rybičky nepochcípaly hlady asi :)

Ještě dám fotky jak tam mam ten silikon.. dva rohy jsou v pohodě, dva jsou vyteklý..

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2021 14:59 Muž ManuChavez [1035] - Teď už hlavně krevetyRe: Jiří
Jsem nevěděl, že můžu i dovnitř k akvárkům, na webu a na ceduli maj, že je otevřená jen zahrada.
Škoda, že jsem to nevěděl dřív. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2021 14:54 Jiří
Taky jsem teď koupil 100x40x45 (na rostlinná-akvaria.cz) a ten neořezanej silikon ve vnitřních rozích mě zarazil, prostě to máznou, splácnou k sobě a hotovo.. u všech (asi 10) předchozích akvarií co my prošly rukama to bylo udělaný poctivě a tohle vidím poprvé.. nu což, zpátky to posílat nebudu hmm Myslíte že je v pohodě ten přebývající silikon odřezat?

btw. Hornbach má oddělení akvaristiky normálně otevřený, byl jsem tam pro písek minulý týden, akvarium ti tam klidně prodaj ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 27 28

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 33655x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1119?od=51