Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Lepení akvária

 

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 12 Přejít na další stránku   1  
Lepení akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2014 12:17 radim Re: JosefVavra
O další služby nestojím. Koupit nové by vyšlo ve všech ohledech líp.
Jen k těm vzpěrám. U zdi jsou ty kratší (škoda že akva nepůjde nikdy otočit), ale to je celkem jedno kde jsou krtší, protože ty díry jsou v krytu asi 20cm od kraje, kdežto zadní vzpěra končí 5cm (přední 5mm). Mezi krytem a lištou cca 2cm na hadice k filtru pro velké akvárium potlesk To je opravdu už vše a jsou to jen dohady...na tom se shodnem ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.06.2014 10:47 JosefVavra Re: radim
nechápu proč by jsem měl jezdit ? Když jsi vzkázal že to řešit nemám a od té doby ses neozval . Tvoje snaha mě očernit je pro mě nepochopitelná , akvárium ti daly stěhováci na stůl obráceně proto jsi nemohl protáhnout hadice krytem ( na jedné straně akvária jsou podélné vzpěry kratší ) , akvárium bylo u tebe v garáži z důvodu že na stěhováky dle tvojich slov den před tím na schodech spadl stůl a musejí si na akvárium udělat něaké bednění , kdyby jsem reklamaci nechtěl okamžitě řešit pak by jsem neburcoval pojišťovnu a firmu dodávající silikon , do telefonu jsem tě ujistil že akvárium bude mít jen optickou vadu a to tu bublinu protože akvárium nebylo celé slepené jednou šarží silikonu ale dvěma ( jednou šarží bylo lepené akvárium a druhou jsem načal když jsem to spároval a dolepoval vzpěry ) , krycí skla jsem ti nepřivezl protože jsi je ani neměl obědnané a tuším že jsi se o nich ani nezmínil , prostě a jednoduše Radime děláš z toho maglajz a házíš na mě nesmysl za nesmylem , po tom co jsi zde o mě napsal za hámotiny tak ti dám dvě možnosti pro akvárium si přijedu a naučtuji ti samozřejmě cestu + stěhováky a nebo akvárium přivezeš ke mě do sklenářství a pak si ho zase odvezeš ale po tomhle cosis tu navymejšlel ti určitě vstříc nevýjdu a budu jednat tak jak by jednalo 99% firem , celková doba od složení zálohy po dodání akvária byla okolo 14 dnů ( nábytek , světlo,akvárium ) faktura byla vydána 12.4.2014 ( mám ji samozřejmě v učetnictví ) a 12.3.2014 mě od tebe poprvé přišla poptávka zda by jsem ti neudělal akvárium , pak ještě víc než týden jsme se s tebou dohadoval ohledně toho nábytku a přesněji ohledně doručení zálohy se musím podívat , akvárium jsi dle tvojich slov nechtěl vypouštět z důvodu že jsi tam nalil bakterie a já nevím co ještě ale to jsem ti sám řek že se to naučtuje k reklamaci

jednoduše pokud chceš házet špínu na druhého veřejně, měl by ses zamyslet a uznat že chyba nebyla v tomto případě jen na mé straně a ani jednou jsi od té doby nezavolal ani nic neřešil a tět jen špiníš a snažíš se ze mě udělat vola před veřejností , od té doby co jsem byl u tebe jsem dodal více jak 15 dvoumetrovek a problém nemám nikde a prostě že se chyba stát může je samozřejmé a podle toho jsem se také zachoval ale jak mám řešit reklamaci když ty jsi ji najednou den ze dne řešit nechtěl?

na závěr buď budeme řešit reklamaci tak jak se má a nebo tu budeme rozpatlávat do nekonečna tohle akvárium a nikam se nedostanem , ty budeš říkat že já jsem kretén a podvodník a já budu říkat o tobě že seš blb a pořád do kolečka :-)
akvárium máš v záruce a ještě stále není problém znovu přizvat pojišťovnu a výrobce silonu SIGA

toť vše a dál už nic k tomu psát nebudu protože není co

Josef
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2014 09:39 radim Re: JosefVavra
vzal to brácha a tomu jsi řekl, že reklamaci řešit nemám...Pokud vím pak jsi mi volal a domluvili jsme se, že to mám nachystat na to pondělí večer, že přiedeš přetáhnout ty spoje... TO BYLA POSLEDNÍ DOMLUVA!
nechápu proč pořád lžeš! Nenámahl jsi se ani přijet podívat na ty některé až 30cm velké bubliny a pořád tady vykládáš jaký jsi poctivec. Už takové jednání by mi stačilo kdyby jsi přijel a řekl něco ve stilu, jo jsou tam bubliny, ale držet to bude je to jen esteticky škaredé... Když ti někdo volá v 11 v noci, tak asi nic řešit nechce co? Neuvěřitelné...
Co kdyby jsi teda přijel, to akvárium si odvezl, přelepil, znovu přivezl i vynesením do 3. patra ať jde teda vidět jak řešíš reklamace? Já už na to prostě teď nemám peníze.
Logické, že se to bude vypouštět mi samozřejmě přišlo, ale nelogické na velikonoce večer a to jsi sám potvrdil...že není, když jsi se opět neozval!
Nepletu sem tvoje zdraví sám jsi na to poukázal při rozhovoru, jen jsem tě citoval...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 15   08.06.2014 07:40 Muž Yirka [9126] – Ping pong kauza
Bohužel to vypadá, že se tu rýsuje další ping pong kauza mezi Radimem a Josefem. Nemyslím, že ostatní chtějí být vtahováni do osobních detailů sporu. Proto vám, kolegové, navrhuji, abyste si to dořešili prostřednictvím osobních vzkazů a nás poinformovali až se na něčem shodnete. Nebo neshodnete. Nějaký závěr však určitě naleznete, to vám všichni přejeme, protože s pocitem křivdy se špatně žije. Je třeba sáhnout do svědomí a ze zjištěného si vzít ponaučení. Házet špínu jeden na druhého nemá dobrou budoucnost ani pro jednu stranu. (Make love, not war ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2014 23:44 JosefVavra Re: radim
za 1. žádná sms s tím že bys mě napsal že jsem kretémn mě nepřišla to jsem se dočetl u tebe kde píšeš o kreténech
za 2. reklamaci jsem byl ochoten řešit hned bezprostředně tak prosím nelži , večer okolo 11h si mě zavolal a druhý den ráno jsem již volal do SIGI a řešil silikon a zároveň po chvíli hned volal tobě , to že by se akvárium muselo vypustit je asi logické nebo ne? Byl jsem jen asi hodinku pryč a ty jsi mezi tím volal a vzal to brácha kteremu jsi ale řekl že už reklamaci řešit nemám a tím to pro mě v tu chvíly zkončilo ( navíc brácha u mě nedělá a s akváriema nemá nic společného prostě tu jen byl a vzal telefon navíc asi hodinu před tím jsem z tebou mluvil ).
3.skříňku a kryt montovala firma Demos a Jiří Vaněk k nám přivezl bohužel obrácené panty a druhý den přivezl ty které tam měli být, to se hold nedá nic dělat .
za 4. než jsem k tobě jel vždy jsem ti předem zavolal a celkově jsem u tebe byl 2x
1x se skříňkou a po druhé s akváriem a krytem.
za 5. akvárium bylo slepené minimálně 8 dní a u tebe v garáži bylo také ještě pár dní a žádnou vadu na spojích nemělo , proto jsem samozřejmě hned kontaktoval dodavatele silikonu a vše řešil. POKUD TI MÉ JEDNÁNÍ NEPŘIŠLO PROFESIONÁLNÍ PAK NEVÍM ČEMU ŘÍKÁŠ PROFESIONÁLNÍ , A NETAHEJ DO TOHO MŮJ ZDRAVOTNÍ STAV TEN S TÍM NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO :-)

MIMOCHODEM VOLAL JSEM NĚKOLIKRÁT A NIKDO NEBERAL TELEFON ANI NEVOLAL ZPÁTKY .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2014 22:49 Muž Kuca [43] - Cichlidy
Kdyby někdo potřeboval kvalitního a zároveň levného sklenáře, tak mohu doporučit Jiřího Karabce ze Sovolusk u Přelouče.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2014 21:13 radim
ještě dodám protože mě to nepustí přes 5000 znaků...ano, můžu si za to sám a neměl jsem plánovat akva při stěhování...dost věcí mi uniklo a taky jsem za každou cenu chtěl udržet pro mě veklmi cenné ryby, protože hotely jsou zatím jen pro jinší domácí mazlíčky... Taky jsem věřil a jednal hlavně po telefonu což byla chyba největší. Příště vše písemně tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2014 21:07 radim
jen tak mimochodem pro všechny zdegenerované fcb palcovače...ty palce jsou mi zcela spisovně u řiti X-) vůbec nevíte o co tady jde...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.06.2014 21:00 radim
Takže to mám teda rozepsat celé? No proč ne... Tu sms kde tě nazývám "kreténem" mám samozřejmě taky..prolhánku! Dával jsem si moc velký pozor, abych nebyl sprostý jak dláždič, ikdyž jsem byl už dost vytočený! Nevím co to meleš o bratrovi, ale rozhovor proběhl tak (díky tvému nebraní telefonu a mému strachu o vytopení bytu 800l vody), že mi bratříček vlastně řekl jen to, že vůbec nic neví o lepení akvárií a je jen ten co dělá návrhy. K telefonu mi tě nedal, protože jsi byl údajně někde na cestě s velkým akváriem. Chvíli na to jsi mi volal, jak máte zastavený rozvoz akvárií a jejich lepení, dokud se to nevyřeší a moc to řešíte s výrobcem atd... Pěkné, že jste každý mluvili jinak! Aspoň jste se na lhaní mohli domluvit předem...
Jaká reklamace? Když jsem volal slíbil jsi mi, že ještě večer na velikonoční pondělí přijedeš a vše zkontroluješ...opravíš!(sám jsi mi to datum navrhnul i s komentářem, že vypadáš pořád jak ožralý a proto nemůžeš přijet přes den) Samozřejmě opět žádná komunikace a přitom jsem dostal nakázané akvárium vypustit, vybrat štěrk(pytel) a celkově že to musí být suché!
AŽ PO MĚSÍCI OD TÉ DOBY CO SIS HRÁL NA MRTVÉHO BROUKA, TI PŘIŠLA MOJE STRAŠNĚ SPROSTÁ SMS PLNÁ "KRETÉNŮ" KDE JSEM TĚ SLUŠNĚ POSLAL NĚKAM... A to jen z důvodu, že už jsem na to zavolal podívat se jiného skláře který mě ujistil, že to bude držet. Dál už mnou překopaný kryt...Na tu reklamaci jsem se po tom měsíci vykašlal, hned to totiž řešit nešlo, ikdyž tady opět čtu nějaký jiný blábol...
Taky bych chtěl moc vidět tu opravu na místě, když s nádrží dva lidi téměř nepohnou, jak jsi mi sám předvedl při dovezení akvária! Taky vidět co napsal výrobce silikonu co?

Původně jsem to sem nechtěl (možná i chtěl) vůbec psát, nebo nějak zveřejňovat, ale tenhle člověk je opravdu jen slibující šmejd. Před nějakým časem jsem dal zelenou mému vysněnému velkému akváriu a nechal se přemluvit Josefem Vávrou k tomu, že mi to celé zrealizuje sám a bude to ŠPIČKOVÁ PRÁCE! Šlo o skříňku, kryt a akvárium.
Po deseti dnech od zaplacení zálohy mi to nedalo a volal jsem jak se práce vyvíjí. Hned mi bylo řečeno, že mi to chtěli už přivézt, ale celé to zdržuje truhlář. Byl jsem ujištěn, že druhý den vše přivezou a že mám čekat telefon.
Druhý den se nic nedělo, tak jsem večer volal co se děje. Opět výmluva na truhláře, že poslal špatné panty (nevím co posílal, když mi bylo řečeno jak si pro to jede Vávra sám, ale asi sám nevěděl)
Třetí den jsme se konečně domluvili a Vávra přijel jen se skříňkou, protože se s akva do auta nevlezlo a nádrž přivezou zas druhý den.
Další den se opět nikdo neozval, tak jsem musel zase volat. Tentokrát šlo o porouchané auto a byl jsem ujištěn prozměnu Vávrou starším, že druhý den už na stoprocent akváriumv 9:00 přivezou.
No co se asi stalo, opět nikdo nepřijel ani nezavolal. Samozřejmě už byli objednáni stěhováci na 10:00, které jsem mimochodem už jednou odvolal...
Když jsem zase volal co se děje, tak nestíhali v servisu. To už jsem byl relativně vytočený a tak se mě Vávra snažil uklidnit tím, že mi nebude účtovat dovoz, který mi od začátku sliboval při takové zakázce zdarma!!!(ten email mám taky) Akvárium přivezli odpoledne ve dvou jen se svým otcem a ouha další problém jak vynést akvárium z auta, když se neobtěžoval vzít lidi ani přísavky! Dovoz u této firmy zřejmě funguje stilem: dovezem vám to před barák a pak se z toho i podělejte!
Takže došlo na ptaní se kolemjdoucích... Akvárium 200x70x60 z 12mm skla je už prostě váha! Nastí šel kolem pán(podle dechu nalitý jak dobytek), kerý s tím pomohl ty 4metry za vráta.
Nevím nad čím ten člověk přemýšlel, když jede jen ve dvou a sám má v hajzlu záda a je rád, když vyleze z auta. Opět by stačila blbá sms: sežeň si na to přendání aspoň dva lidi...nic...
Dála kryt akvária zhotovený z lamina je odfláklý neskutečným způsobem! Po příjezdu se mi vychvaloval jak všechny spoje a řezy přetáhl silikonem ať to nesaje vodu... po chvilce jsem viděl první zapomenuté místo,které rychle dopatlal silikonev na místě...
v zadní části krytu nechal bez jakékoliv komunikace vyvrtat dvě absolutně nesmyslné díry ná hadice k filtru...díry směřují přímo do podélných výztuh stěny, takže tama protáhnu tak možná kábl od topného tělesa!
Mohl bych toho vypsat ještě víc, ale bude to tady mít nějaký smsl? Třeba jak jsem nakonec za vynesení dvou věcí platil téměř 4000,- stěhovákům díky slibotechnu Josef Vávra...Že mi SKLÁŘ přiveze na několikrát komplet nádrž do které se tak angažoval a při předání mi jen tak mimochodem řekne, ať si seženu nějaké krycí SKLO mezi kryt a hladinu nádrže kvůli vlhkost? SKLÁŘ!
NEJSEM NASRANÝ ANI TAK NA VÁVRU JAKO SPÍŠ NA SEBE A JE TO PRO MĚ VELKÉ PONAUČENÍ...Protože podobná vana sic trochu menší už je v plánu :-P
chtěl bych tím tady jen varovat lidi před těmito fušery co tady na fóru mažou med kolem huby a docela to vypadá, že tomu i rozumí, ale praxe už je někde jinde a jde o lidi a jejich přístup...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2014 18:01 JosefVavra Re: Kuca
mě osobně se to stalo taky právě u Radima jenže když jsem chtěl reklamaci řešit a vše bylo pro to rozběhlé tak najednou přišel můj brácha a říkal že Radim volal že to řešit nechce , jenže šlo ne o špatně slepené akvárium ale o silikon a bohužel v tomto případě šarži která nebyla moc dobrá ale to hold nebylo před napuštěním vůbec poznat a osobně jsem s firmou SIGA zkončil a nebudu již nic ryskovat stejně tak s firmou TITAN , prostě se stalo co se stalo a řešit jsem to chtěl ale pokud mě to nebylo umožněno tak co jsem měl dělat? A ještě pro Radima " KRETÉN" BY JSEM BYL VE CHVÍLY POKUD BY JSEM NEBYL OCHOTEN OKAMŽITĚ REKLAMACI ŘEŠIT , NEJSEM JEDINÝ KDO KDY REKLAMACI ŘEŠIL A PROSTĚ SE STALO ALE OD TOHO JE TA REKLAMACE KTERÁ SE MĚLA ŘEŠIT HNED.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2014 17:10 Muž Kuca [43] - CichlidyRe: JosefVavra
Bohužel někdo dokáže vykouzlit bubliny i v černém silikonu.
Což u 800l akvária není nic příjemného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.06.2014 15:56 JosefVavra Re: radim
ne opravdu mě huba nebolí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2014 08:09 radim Re: JosefVavra
JosefVavra napsal: čirý silikon se nepoužívá v drtivé většině případů jen kvůli bublinkám které v černém silikonu nejsou vidět
že tě huba nebolí!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.06.2014 21:40 JosefVavra Re: stupi
řeč byla o větru v peněžence :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 19:53 Muž stupi [-84] - MiniakváriaRe: JosefVavra
nevidím jedinej důvod, když se mi nelíbila jen čelní stěna a ta je už ok no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   06.06.2014 16:44 R Muž Silent [5949] Re: JosefVavra
Tak já právě od 90tých let čirý silikon nepoužívám, protože se nejednou stalo, že opravdu řasa uchycená v nedokonalém slepu doslova prorostla skrz a akvo ronilo a to u spousty známých kde jsme to pak přelepovali černým Perennatorem a od té doby byl klid. Veškeré nádrže které si lepím dělám jen černým silikonem možná i pod vlivem starých zkušeností, uznávám, že teď už je to asi přežitek, ale pověra to rozhodně nebyla. Se zbytkem Tvého příspěvku naprosto souhlasím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 16:35 JosefVavra Re: stupi
vytopení 400L akváriem je taky slušnej hukot pro peněženku :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   06.06.2014 16:33 JosefVavra Re: Heimdall
Pánové , již nejsou 90 léta a tak nemá smysl věřit pověrám na prorůstání řasy čirým silikonem , čirý silikon se nepoužívá v drtivé většině případů jen kvůli bublinkám které v černém silikonu nejsou vidět , jinak co se týče toho poničení tak jediné co vám dokonale dokáže poničit spoj až začne akvárium prosakovat je vápník nebo u mořských akvárií vápnitá řasa která do spoje silikonu(mezi sklo a silikon) doslova proroste (vrství se a roste jako malej klínek ) a stačí ji k tomu jen lehce poničený spoj do kterého se pak "prořezává" celé roky až na jednou , kap kap kap :-) . To znamená jednoduše to že akvária ve kterých je extra tvrdá voda a nebo ty kde se spoje ( spáry nedají omívat ) trpí tímto ryzikem 100x víc nežli akvária kde je voda měká , k poškození toho spoje mimochodem postačuje čištění skel žiletkama a pd kdy se naruší částečně silikon ale i tak to nemusí celé roky dělat nic a stává se to u 1 akvária z 1000 :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 01:43 Muž stupi [-84] - MiniakváriaRe: JosefVavra
No mě by asi taky ta samá nádrž nevyšla na 1000, v tom případě bych to neřešil, ale jen tak vyhodit 400l nádrž a nechat udělat funglovku, by mi asi udělalo slušnej vítr v kapse.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.06.2014 12:18 R Muž Silent [5949] Re: RAP
Myslím, že to spíše bude tím, že černým z vnější strany akvária neproniká do prostoru mezi skla světlo a to se řasám nelíbí. Při čištění je sice na povrchu silikonu nějaká ta řasa, ale ještě jsem nezaznamenal u žádné nádrže prorůstání, vždy šla jen setřít.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 12:16 Muž fido16 [631] Re: Heimdall
No já právě přemýšlím budu nechávat lepit akva u firmy zekia takže zvažuju čirý nebo černý osobně se mi na velikosti nádrže líbí víc čirý. Rozměr akva bude 100x60x60 360L. S tou řasou jsem to četl že časem může prorůstat. Ale pokud je to v intervalu několik let tak by to bylo v pohodě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 12:14 RAP Re: Heimdall
U černého je výhoda, že časem neprorůstá řasou. U transparentního se to může stávat
A není to spíš o tom, že u černého to není vidět?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 11:47 R Muž Silent [5949] Re: fido16
Pokud jsou oba akvarijní je to vcelku jedno. U černého je výhoda, že časem neprorůstá řasou. U transparentního se to může stávat, ale je to otázka roků. I když to nebývá nic hrozného, nicméně jsem se už setkal s průsakem díky tomu, že řasa prorostla skrze spoj. V každém případě IMO černý je efektnější a vypadá lépe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 11:46 Muž Burik [727] - AquascapingRe: fido16
Žádný :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 11:22 Muž fido16 [631]
Čauky možná mám blbý dotaz jaký je rozdíl mezi akváriem co je lepeno černým silikonem a tím co je lepeno transparentním? nemyslím vzhled :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 21:43 Muž DrChila [243] Re: JosefVavra
jo to přiznávám že to nějaký menší nemá moc cenu předělávat ale pokuď to člověk nechce na krásu a doma si to rozřeže a očistí sám zas takový problém to není pro toho sklenáře ale je fakt že ti vždy řekne že to stojí za prd když se to přelepuje a že se mu lépe lepí z nového
Jinak semi podařilo dát do akvárka akvárko tím způsobem že sem ťuknul do dna a hezký pavouk se rozeběhnul :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.05.2014 20:51 JosefVavra Re: stupi
než někomu přelepovat a předělávat akvárium za pár korun , raději nařežu , obrousím a slepím nové a jsem na tom časově lépe , spíš si myslím že to nemá ani smysl ale čas od času taky opravuji akvária o kterých si sám myslím že to nemá ani smysl

jako příklad třeba to 90L nové stojí od 600 do 1000kč a oprava za 300-400kč a pořád to bude to staré akva , myslím si že není o čem přemejšlet , něco jiného to je u třeba akvária 1000L kde může být cena i 30000kč podle skla a oprava do pár tisíc :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2014 22:09 Muž stupi [-84] - MiniakváriaRe: DrChila
To záleží, mně vyšla jen čelní stěna na mém 400l akva (rozlepení očištění a zpětné slepení - s mou pomocí) na 300 a to jsem měl ještě svůj silikon. Nevím jak u vás ostatních, ale tady neradi přelepují akva a dělal to moje formou melouchu a přijel přímo ke mně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 11:26 Muž DrChila [243] Re: Shannon
jestli se bojíš prosakování akvarium si doma rozlep očisti a odnes ke sklenářovi a on ti ho znova slepí. Kolikrát u těch starých akvarií je špatný silikon dostává se pod něj řasa a né hezky vypadá
přelepení tě výjde na cca 300-500kč. podle sklenáře. mě to vyšlo přelepení asi 90L akvaria na 360kč v tom bylo vrchni sklo a lišty na krycí sklo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 10:47 JosefVavra Re: Shannon
Pokud se jedná o vnitřek pak doporučuji projet nejdříve celé akvárium drátěnkou a pak vyleštit a odmastit a pokud se jedná o venkovní spoje pak se to dá pojistit olištováním
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2014 23:46 Shannon – Přelepení staršího akva
Dobrý den, mám asi hloupý dotaz, ale nikde jsem to tu nenašla. Mám starší 300l akva, teď si ho předělávám a napadlo mě, zda by bylo efektivní zalepit silikonem vnější i vnitřní rohy akva, abych si pojistila jeho nepropustnost? Dá se to takhle praktikovat? Nechci čekat na to, že by mi tak velké zaběhnuté akvárium mohlo časem začít trochu prosakovat, tak jak to pojistit. Zatím tomu nic není, ale mám ho z druhé ruky a nevím, jak dlouho ho měl pán předtím. Díky za veškeré info :-) .

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 16:37 Muž RadekH1 [129] Re: JosefVavra
Já se o tom nepřu, jen jsem reagoval na největší možný rozměr dostupný u nás. Všechno je o penězích. Jen by mě zajímalo proč ne lepené sklo???? Pokud by někdo chtěl a měl peníze na 6m dlouhé sklo, tak pak nemůže řešit, jestli zaplatí 2x materiál plus folie a lepení. Nebo je jiný důvod kromě financí???

Edit: To co slepíme i opracujeme, takže do 4 metrů vykalíme, obrousíme ....

Radek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 11:19 RAP Re: O.Tom
Výrobci většinou uvádějí pouze nejčastěji vyráběné rozměry. Pokud chceš jiný rozměr, stačí se jich zeptat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 10:47 Muž O.Tom [439] Re: RAP
Njn, koukl jsem namátkou jen farda,farao, zekia, na sklorex jsem si ani nevzpomel a jeste na takovem srotu pocitaci, ze mi toho mohlo na analogove 15" hodne uniknout :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 01:37 JosefVavra Re: O.Tom
Nedávno jsem lepil 320cm dlouhé 120cm široké a 40cm vysoké akva , mrkni ke mě do fotek je tam vyfocené nebo Nerimu jsem dělal doma 325cm x 65 x 60cm :-) a na bezpečnostní sklo zapomeň to je nesmysl pro jaké koliv akvárium , Conex by jsi v tomto případě neuplatil a kalené sklo má v sobě doživotně pnutí takže blbej ťuk a akvárium je na 1000 kousků :-) a je vymalováno , chceš li mít jistotu že ti to nikdy nepraskne pak je tu akrylát a v tomto případě tak realná cena je 5-6 x vyšší nežli sklo a připrav se že vše bys musel mít pro akrylát a to od specialních magnetů po čistící prostředky a ještě si nechat udělat ochranu proti poškrábání
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 01:35 JosefVavra Re: RadekH1
nemusí se lepit 2x19mm , dá se sehnat i sklo 25mm například u Alfaglass ale musíš mít pořádně naducanou peněženku , jinak 19mm taky stačí jen se musí dát více příčných vzpěr a sagmentové dno v tomto případě zhruba z 6-12ks menších skel , lepení samozřejmě na místě u zákazníka a cena bude stejně raketa a hlubokej vesmír 2in1
osobně mám dost velkou brusku Bottero 108f 2-30mm ale neumím si představit jak by jsem brousil 6m sklo na vejšku a CNC mašiny takto velké sklo také neopracují , napadá mě jen jedna možnost ručního broušení přenosnou diamantovou bruskou a to se taky nechá slušně zaplatit + přeprava náklaďákem a stěhování na místo po dohodě jeřábem nebo ručně s pomocí několika lidí pro každé dlouhé sklo a to pouze stěhovací firmou která je pro to pojištěná ( žádný hele prosimtě tady máš na pivko poď mě pomoc a podobné nápady jak ušetřit pár korun které v tomto případě nejsou na místě )

Josef
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 22:41 RAP Re: O.Tom
... v nabízených produktech firem které lepí akvária jsem zatím našel vždy max 2 metry.
Asi špatně hledáš, podívej se např. sem www.sklorex-akvarium.cz/… strana 3 a 4. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 20:47 Muž RadekH1 [129] Re: O.Tom
Maximální rozměr je 6000 x 3210 mm. a 19 mm tloušťka. Nevím zda by 19 stačila na 6-ti metrové akva. Pak by se museli slepit třeba 2 x 19 k sobě. Ale to zase můžou slepit firmy, co na to mají stroje. My slepíme max cca 4 metry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 20:42 Muž O.Tom [439]
Ahoj, chci se zeptat, v jakách maximálních délkách jdou udělat akvária z jednoho kusu skla, v jakých max délkách se dělají tabule skla, pro lepení používané. Zvažované rozměry jsou 50-60 cm výška i šírka a teď jestli jsou reálné třeva 3 metry na délku.. v nabízených produktech firem které lepí akvária jsem zatím našel vždy max 2 metry.

A pak další věc, zda je možné, má smysl... uvažovat o bezpečnostním sklu... jestli by bylo vůbec schopné při takovém rozměru zabránit rozlití při prasknutí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 17:37 kroner Re: JosefVavra
Pošli mi plís nějaký odkaz ať vím, co mám shánět. Jinak, kdybys to stěrkování natočil, to bych ti byl vděčen.Asi se ti, ale nebude chtít ukazovat svoje know-how, co? Já natočím, jak lepím a fouknu to sem, je to pěkná makačka. Jedno akva 200l, cca. 4 hoďky práce. Připadá mi, že bych se tim rozhodně živit nemohl smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 13:52 JosefVavra Re: kroner
já používám takové jako by hokejky z tvrdého pvc , jedna stěrka jedno akvárium a letí do koše , cena je 5kč ks a beru jich vždycky karton 144ks , vypadaj stejně jako ty od soudalu ale ty jsou z něaké gumy a nejde to snima i když mají stejné rozměry , někdy improvizuju a stěrkuju podomácku dělanejma stěrkama ze starého linolea ( takové to hodně tvrdé ) , pákovkama si ho naformátuju a žiletkou si udělám růžek jaký potřebuji :-), jde to ale i špičkou od silikonu jen to chce se to naučit a vyzkoušet si to na xxxxxxxx akváriích abys to dostal do rukou , to oblepování to musí bejt strašnej vose. a zajímalo by mě kterej koumák to vymyslel :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 23:14 kroner Re: JosefVavra
Dík, za pochvalu ano ještě bych potřeboval nadhodit typ na nějakou fajnovou stěrku pro stěrkování koutů akvárií, už mě nebaví lepit pásky. pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 22:14 JosefVavra Re: kroner
Podle mě to vrtáš dobře jen je lepší si sklo uprostřed vrtu otočit a vrtat z druhé strany
nikdy se ti to pak nevyštípe a díra ok. Ale stejně tam dáš průchodku tak se to schová :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 22:10 JosefVavra Re: marek21
chceš cenovou nabídku ode mě? :-) napiš mě SZ
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 21:04 Muž DrChila [243] Re: marek21
www.sklorex-akvarium.cz/…
odpověď najdeš zde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 20:53 Muž marek21 [16]
Dobry vecer
Nieje tu niekto medzi vami kto lepi akvaria ?
Aka by mohla byt cena na akvarium 250x50x60 (s-h-v) ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2014 21:01 RAP Re: radim
Dobře a kvalitně slepené. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2014 20:51 radim
uvidím jak to půjde s tou žiletkou ano
doteď bych neřekl, jak je akvárium pevný celek coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2014 20:37 RAP Re: radim
Oddělej nejdřív tu nejkratší vzadu od těch podélných a pak mírným zvedáním zvedáním té dlouhé si pomůžeš při jejím odřezávání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2014 20:26 radim Re: RAP
jo to je ono
kdyby šlo oddělat to T tak si pískám ano ty spoje, jak je to připláclé na podélné výztuhy mě zastavili a zlomil jem na nich jeden z nůžů v rukojeti...nebyl teda moc kvalitní, ale byl aspoň tenký... no a ty podélné jsou zas téměř bez mezery jak jsem psal...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [12] ...... 27

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 33216x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1119?od=551