Lepení akvária
nj , ale zas bych se toho tak nebál , ten průhlednej to celkem schová ...
jo takže tam budu mit ze strany 4mm spáru vyplněnou silikonem, jsou to asi tři dny co jsme se spolu bavily o silikonech chtěl jsem to udělat opravdu decentní a nakonec tam budu mit takovou prasárnu. asi to spravím kladivem,
bylo mi řečeno že tam bude stržná hrana myslel jsem že to bude jako u všech akvárek co mám ten půl mm, takže to pal elegantně oříznu. A o razítku na každym skle rači ani nebudu mluvit.. ach jo.
toho bych se vůbec nebál , tu spáru zvenku stejně vyplníš silikonem , udělal bych to průhledným a nebude to zas tak vidět
45X27X30 ted jsem to zkoušel dát k sobe děla to přiznanaou spáru 4mm je to hnusný jako prdel ,
strženou hranu

za strženou hranu bych považoval 1mm plošku a ne 1/3 síly skla, bude to držet ?
myslíš tu sraženou hranu , nebo to jak je vyleštěná ? pravda že mi příjde že je trochu zbytečně moc sražená
Starší reakce
ok díkec, ted jen sehnat tu horkovzdušku

0 05.07.2014 16:23 JosefVavra –
Re: vlk9 nahřej to tou horkovzduškou , uv lep je defakto po vytvrzení jako umělá hmota , v té vodě to povolí taky ale nikdo ti neřekne za jak dlouho
stejně to nemění na tom nic protože to je akvarium pod akvariem

nebo nad akvariem nebo vedle akvaria.
Pokud to slepíš silikonem tak to musí být 2dny vypuštěné a pak řádně umyté. Lepší koupit nové hned

nebo nechat udělat a pak přendat jenom. Nevypneš si přece na 2 dny filtr.
Ahoj
Díkec za rady, jen nevím jistě jestli jsem to pochopil dobře. Takže pokud je to lepený tím UVčkem tak to od sebe dostanu horkovzdušnou pistolí, nebo tím, že to strčím pod vodu? Pokud by fungovala ta voda, tak si tím ale rozlepím komplet celý terárko, což není teda úplně žádoucí, ale budiž. Za jak dlouho by to v tý vodě mělo povolit a eventuálně hraje roli teplota tý vody? Jestli jsem to pochopil blbě, tak se omlouvám za zbytečný dotazy

Ahoj, jde o vnější přepadový filtr, ne o akvárium.
Tak pokud je to starý akvarium. Tak lepší koupit nějaký nový. Jednak se ti to bude blbě řezat a nový si uděláš dle rozměrů. Jinak všechno jde žiletkou když se chce

Já to měl taky natěsno slepený a podařilo se mi to žiletka tam z prvu nešla hodina práce a pak jedna stěna byla odříznutá a druhá už šla lehko a 3 šla sama

páč sem jen zapáčil

Ale prostě čuněčina i když to slepoval sklenář který má praxi tak prostě nejlepší je když něco lepit tak z nového.
běžný nástroj je žiletka řezací nůž a nebo nějakej skalpel.
Ahoj,
mám slepený skleněný filtr a potřebuju zkrátit příčky - jak na to?
příčky jsou spojeny na těsno a žiletkou se tam těžko dostanu a rukou ještě hůř.
při odřezání vnějších stěn mi stěny budou zase držet přepadové příčky...
Radku co to je za blbost, normálně nahřát opatrně horkovzduškou , jinak rozlepovat to pod UV je blbost protože to vytvrzuješ , dále záleží jk silné to je sklo a kolik toho horka snese a taky jaké to je UV lepidlo protože jen UV lepidlo sklo sklo se dělá ve více druzích a to od obyčejného až po vlhku a stříkající vodě odolného , každopádně ponořit lep pod vodu tak se rozlepí každé
ještě dodám že se to absolutně nehodí na jakou koliv aplikaci jako je akvárium nebo terárium ale například k lepení stolků ze skla a pd , navíc jak je dlouhý lep musí být i dlouhá lampa jinak dochází v lepidle k pnutí a časem se to rozpadne
Tak pokud je to lepene UVckem tak pry rozlepit znova pod lampou. Nebo pry kladivem
A neni to lepene UVckem? Zeptam se ti v praci jak to odlepit.
Starší reakce
neexistuje kyselí silikon který by byl čirý 100% to ani nelze namíchat , vždycky bude trošku " kalný " jediné 100% čiré lepidla jsou ms polymery ale ty v dlouhodobém styku s vodou zbělají

to pravě že není pravda !

to že je tam napsáno transparentní neznamená že je to čiré
www.youtube.com/…#!
Při tom hledání se zaměř na slovo "transparentní", jímž je zpravidla označeno to, co je čiré, tedy bezbarvé.

replikant33 napsal: všichni víme že je sklo čiré (standartně float ) ale muže bít i extračiré že?
BÍT teda fakt nemůže

všichni víme že je sklo čiré (standartně float ) ale muže bít i extračiré že?
Já jsem používal silikon myslím od firmy Raven a pro mě byl čirý dost.

no silikon na lepení akvarek ano ale ne extra čirý. pokud se vůbec něco takového děla
Každá větší prodejna s barvama.
Starší reakce
dělal jsem to nedávno , akva 250L , 100X50X50 , 8mm sklo , postavené stěny na dno po staru , upustil jsem do půlky , a dolepoval výztuhy , nic se nestalo , odřezat výztuhu myslím problém nebude , očistit , odmastit , já to dělal v už zarybněném akva , nic se nestalo , koneckonců dolepovat výztuhy budu i ted v Ramirézovi viz prezentace , taky za provozu , chce to jen opatrně odřezávat
co tak akvárium upustit , výztuhu odřezat , zakrátit a zase vlepit ? šikovnější kutil by s tím problém mít neměl
tak to opravdu nemám

(a kupovat to teda nebudu

)ale děkuji za odpověď
pokud by jsi měl rozlamovací kleště otvírač řezu od 6 do 19mm ) pak to jde jednoduše ale bez nich by jsi mohl poškodit i to sklo na kterém to je nalepené
Ahojk jen jeden dotaz pro zdejší sklenáře. Nechá se čistě teoreticky v domácím prostředí nějak ve slepeném akváru zkrátit podélná výztuha ( tak o 2cm síla skla 1cm)

právě, že volal a to do hodiny... na to číslo co bylo bratrovo jsem volal, protože tvoje bylo nedostupné. Volal jsi ohleně toho, že jsi začal řešit reklamaci silikonu a o tom pondělku. Je to tak. Tak už myslim stačí...

Radime , já jsem s tebou od telefonátu s bratrem již nemluvil , email o reklamaci jsem ti nepřeposílal jelikož je to mezi mnou a výrobcem silikonů a tvá reklamace je mezi mnou a tebou , jinak přeji mnoho zdaru a ať se daří rybám i tobě

Někdy až povezu akva do Pardubek tak se stavím aspoň na pokec

Ano, po přečtení těch
emailů uznávám, že jsi to řešil a reklamaci silikonu ti uznali. Nejsi
podvodník. Pořad mi, ale nejde do hlavy proč se to nedostalo ke mě.
Poukazuješ na bratra a jeho vzkaz, ale podle všeho moc nepochopil o čem
semnou mluví. Řešit jsem to chtěl. Každopádně pak proběhl ještě hovor
mezi námi, kde jsme se domluvili na to pondělí, které zmiňuješ v obou
emailech. Kdy jsi přikázal akva nachystat na opravu. Od té doby ses
neozval.
Na bubliny kašlu, budou za lištama. Vozit to k tobě nemá smysl, jak už
jsem psal. Stačí si to spočítat a vyplatí se zrovna nové. Asi jsem byl
ten 1001. u kterého se to podělalo.
Omlouvám se ti.
Radime, ještě by bylo fér pokud by jsi zde veřejně napsal že podvodník nejsem a vše jsem řešil tak jak jsem celou dobu tvrdil , je jednoduché někoho očernit.
1000 věcí udělá člověk ok a nikdo ani nehlesne a jedna věc se nepovede a je zněj gauner,podvodník a amatér kterej si chce jen "namastit" kapsu.
To je prokletí internetu .
Josef
pak zde můžeš napsat zda jsem to řešil tak jak píšu nebo ne a už mě prosimtě neočerňuj když je to uplně jinak a určitě jsem si za celé roky nebudoval něco co by jsem kvůli jednomu akváriu měl ztratit , pro tvého kamaráda o recidivě dodám akorád to že je pomatenej a že nemůže házet všechny řemeslníky do jednoho pytle .
a tím to je to ode mě už snad vše

tak mi ty emaily o reklamaci pošli na co myslíš že celou dobu čekám
ok Radime , máš náladu a chceš ze mě dělat "kreténa" tak tu je to pro všechny aby bylo jednou pro vždy jasno a každý si může udělat svůj obrázek
ty jsi mě volal ve 22:06 a fotky jsi mě poslal ve 22:13 já jsem posílal email o reklamaci ve 23:56 ( ještě jsem mezi tím měl rozhovor o tom co se mohlo a nemohlo stát aby jsem měl více jasno ) , ráno okolo 9h mě volal osobně ředitel firmy SIGA se kterým jsem vše řešil a tobě jsem volal hned v zápětí , v 11:31 jsem odeslal fotky ředitely a čekal na jeho vyjádření , mezi tím jsem odjel asi tak na hodinu a ty jsi volal , bratrovi jsi řekl že už to řešit nechceš a reklamace tím pro mě padla , stejně tak jsem volal do firmy SIGA a řekl jsem jim že ty sám jsi reklamaci zrušil , od té doby jsi se již neozval ani nebral telefon až teť házíš špínu ( jestli ti to udělá dobře tak ok )
pokud by zde měl zájem tedy někdo vidět ty emaily ohledně reklamace , pak s tím nemám nejmenší problém a mohu jen dokázat že jsem začal věc řešit okamžitě a odpovědně .
Radime myslel jsem si že to budem řešit spolu ale ty pořád chceš na mě házet špínu přede všema a já už na to nemám čas ani náladu se stebou ZDE zabejvat

0 08.06.2014 20:29 radim Ano, stavěl jsem se tak moc zády, že jsem 17.4.2014 poslal fotky bublin ve skle, které pokud vím měly být použity k reklamaci silikonu u výrobce. Dodnes jsem nedostal žádné vyjádření jak to dopadlo.
jenže v tomto případě já nejsem ten kdo by se k tomu stavěl zády a to od samého začátku , nesrovnávej proto své zkušenosti z řemeslíky s tímto případem
Na rozdíl od přehnaných pacifistu zde, mně tento konflikt zaujal. Sám jsem měl pár zkušeností s řemeslníky, kteří si moc neuvědomují, že pokud se rozhodli vydělávat službami, tak ty služby musí nějak vypadat.
Z popisu radima naprosto přesně poznávám i své zkušenosti. Nicméně já bych dodal asi toto: ten, kdo na to kašle udělá podobnou "práci" znovu a znovu..., a to už máme recidivu

takže ta "reputace" snad ochrání další zákazníky.
Jinak co se týče toho, jestli to tu řešit nebo ne, tak budeme-li brát forum jako místo, kde byl obchod sjednán, tak by ostatní měli právo znát i jeho neblahý dopad.
O další služby nestojím. Koupit nové by vyšlo ve všech ohledech líp.
Jen k těm vzpěrám. U zdi jsou ty kratší (škoda že akva nepůjde nikdy otočit), ale to je celkem jedno kde jsou krtší, protože ty díry jsou v krytu asi 20cm od kraje, kdežto zadní vzpěra končí 5cm (přední 5mm). Mezi krytem a lištou cca 2cm na hadice k filtru pro velké akvárium

To je opravdu už vše a jsou to jen dohady...na tom se shodnem

nechápu proč by jsem měl jezdit ? Když jsi vzkázal že to řešit nemám a od té doby ses neozval . Tvoje snaha mě očernit je pro mě nepochopitelná , akvárium ti daly stěhováci na stůl obráceně proto jsi nemohl protáhnout hadice krytem ( na jedné straně akvária jsou podélné vzpěry kratší ) , akvárium bylo u tebe v garáži z důvodu že na stěhováky dle tvojich slov den před tím na schodech spadl stůl a musejí si na akvárium udělat něaké bednění , kdyby jsem reklamaci nechtěl okamžitě řešit pak by jsem neburcoval pojišťovnu a firmu dodávající silikon , do telefonu jsem tě ujistil že akvárium bude mít jen optickou vadu a to tu bublinu protože akvárium nebylo celé slepené jednou šarží silikonu ale dvěma ( jednou šarží bylo lepené akvárium a druhou jsem načal když jsem to spároval a dolepoval vzpěry ) , krycí skla jsem ti nepřivezl protože jsi je ani neměl obědnané a tuším že jsi se o nich ani nezmínil , prostě a jednoduše Radime děláš z toho maglajz a házíš na mě nesmysl za nesmylem , po tom co jsi zde o mě napsal za hámotiny tak ti dám dvě možnosti pro akvárium si přijedu a naučtuji ti samozřejmě cestu + stěhováky a nebo akvárium přivezeš ke mě do sklenářství a pak si ho zase odvezeš ale po tomhle cosis tu navymejšlel ti určitě vstříc nevýjdu a budu jednat tak jak by jednalo 99% firem , celková doba od složení zálohy po dodání akvária byla okolo 14 dnů ( nábytek , světlo,akvárium ) faktura byla vydána 12.4.2014 ( mám ji samozřejmě v učetnictví ) a 12.3.2014 mě od tebe poprvé přišla poptávka zda by jsem ti neudělal akvárium , pak ještě víc než týden jsme se s tebou dohadoval ohledně toho nábytku a přesněji ohledně doručení zálohy se musím podívat , akvárium jsi dle tvojich slov nechtěl vypouštět z důvodu že jsi tam nalil bakterie a já nevím co ještě ale to jsem ti sám řek že se to naučtuje k reklamaci
jednoduše pokud chceš házet špínu na druhého veřejně, měl by ses zamyslet a uznat že chyba nebyla v tomto případě jen na mé straně a ani jednou jsi od té doby nezavolal ani nic neřešil a tět jen špiníš a snažíš se ze mě udělat vola před veřejností , od té doby co jsem byl u tebe jsem dodal více jak 15 dvoumetrovek a problém nemám nikde a prostě že se chyba stát může je samozřejmé a podle toho jsem se také zachoval ale jak mám řešit reklamaci když ty jsi ji najednou den ze dne řešit nechtěl?
na závěr buď budeme řešit reklamaci tak jak se má a nebo tu budeme rozpatlávat do nekonečna tohle akvárium a nikam se nedostanem , ty budeš říkat že já jsem kretén a podvodník a já budu říkat o tobě že seš blb a pořád do kolečka
akvárium máš v záruce a ještě stále není problém znovu přizvat pojišťovnu a výrobce silonu SIGA
toť vše a dál už nic k tomu psát nebudu protože není co
Josef
vzal to brácha a tomu jsi řekl, že reklamaci řešit nemám...Pokud vím pak jsi mi volal a domluvili jsme se, že to mám nachystat na to pondělí večer, že přiedeš přetáhnout ty spoje... TO BYLA POSLEDNÍ DOMLUVA!
nechápu proč pořád lžeš! Nenámahl jsi se ani přijet podívat na ty některé až 30cm velké bubliny a pořád tady vykládáš jaký jsi poctivec. Už takové jednání by mi stačilo kdyby jsi přijel a řekl něco ve stilu, jo jsou tam bubliny, ale držet to bude je to jen esteticky škaredé... Když ti někdo volá v 11 v noci, tak asi nic řešit nechce co? Neuvěřitelné...
Co kdyby jsi teda přijel, to akvárium si odvezl, přelepil, znovu přivezl i vynesením do 3. patra ať jde teda vidět jak řešíš reklamace? Já už na to prostě teď nemám peníze.
Logické, že se to bude vypouštět mi samozřejmě přišlo, ale nelogické na velikonoce večer a to jsi sám potvrdil...že není, když jsi se opět neozval!
Nepletu sem tvoje zdraví sám jsi na to poukázal při rozhovoru, jen jsem tě citoval...
Bohužel to vypadá, že se tu rýsuje další ping pong kauza mezi Radimem a Josefem. Nemyslím, že ostatní chtějí být vtahováni do osobních detailů sporu. Proto vám, kolegové, navrhuji, abyste si to dořešili prostřednictvím osobních vzkazů a nás poinformovali až se na něčem shodnete. Nebo neshodnete. Nějaký závěr však určitě naleznete, to vám všichni přejeme, protože s pocitem křivdy se špatně žije. Je třeba sáhnout do svědomí a ze zjištěného si vzít ponaučení. Házet špínu jeden na druhého nemá dobrou budoucnost ani pro jednu stranu. (Make love, not war

)
za 1. žádná sms s tím že bys mě napsal že jsem kretémn mě nepřišla to jsem se dočetl u tebe kde píšeš o kreténech
za 2. reklamaci jsem byl ochoten řešit hned bezprostředně tak prosím nelži , večer okolo 11h si mě zavolal a druhý den ráno jsem již volal do SIGI a řešil silikon a zároveň po chvíli hned volal tobě , to že by se akvárium muselo vypustit je asi logické nebo ne? Byl jsem jen asi hodinku pryč a ty jsi mezi tím volal a vzal to brácha kteremu jsi ale řekl že už reklamaci řešit nemám a tím to pro mě v tu chvíly zkončilo ( navíc brácha u mě nedělá a s akváriema nemá nic společného prostě tu jen byl a vzal telefon navíc asi hodinu před tím jsem z tebou mluvil ).
3.skříňku a kryt montovala firma Demos a Jiří Vaněk k nám přivezl bohužel obrácené panty a druhý den přivezl ty které tam měli být, to se hold nedá nic dělat .
za 4. než jsem k tobě jel vždy jsem ti předem zavolal a celkově jsem u tebe byl 2x
1x se skříňkou a po druhé s akváriem a krytem.
za 5. akvárium bylo slepené minimálně 8 dní a u tebe v garáži bylo také ještě pár dní a žádnou vadu na spojích nemělo , proto jsem samozřejmě hned kontaktoval dodavatele silikonu a vše řešil. POKUD TI MÉ JEDNÁNÍ NEPŘIŠLO PROFESIONÁLNÍ PAK NEVÍM ČEMU ŘÍKÁŠ PROFESIONÁLNÍ , A NETAHEJ DO TOHO MŮJ ZDRAVOTNÍ STAV TEN S TÍM NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO
MIMOCHODEM VOLAL JSEM NĚKOLIKRÁT A NIKDO NEBERAL TELEFON ANI NEVOLAL ZPÁTKY .
Přidat reakci
1 ...... [12] ...... 28
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 34241x