Lepení akvária
zdravim, vite o nekom z Prahy kdo zarozumnou cenu lepi akvaria? budu prevazet 680l nadrz, ale je dost siroka a nejspise ji rozrezu a pak ji budu potrebovat slepit doma. mozna budu menit jednu stenu za novou. vite o nekom za rozumny peniz?
Starší reakce
0 22.01.2013 19:48 hokky – Lepení akvária
Zdravim nevítě někdo kdo v okolí Teplic (Ústí nad Labem) lepí akvária za nějakou přijatelnou cenu? Chci rozměr 80 x 30 dno ale výšku tak 50-55cm. To asi nikde v obchodě neseženu. Díky
(hlavně aby bylo slepeno kvalině aby mi to neruplo)
Starší reakce
Odříznout a přelepit.Jestli už teče jedna strana asi bych to rozlepil a slepil celý znovu.
0 16.11.2012 20:28 Ingič nejlepší by bylo, kdybys celou stěnu odřezal, očistil, odmastil a kvalitně znovu slepil, vzhledem k tomu, že budeš akva teprv zakládat, bych to tak udělal..já dřív řešil tenhle problém na zaběhlým akvárku, zkoušel sem ho lepit silikonem po pouhým odpuštění vody, vydrželo to max týden, nakonec sem z akva udělal terárko pro křečka..nebo ještě před odřezáním té stěny můžeš zkusit vlepit silikonem nějaký skleněný hranolek do té poškozené hrany..good luck, 72 litru rozhodne za slepeni stoji
0 16.11.2012 20:15 swat777 – Oprava tekouciho akvaria
Ahojte akvaristi.
Potreboval bych poradit ohledne tekouciho akvaria.Dostal jsem akvarium 72.L ktere teklo. Akvarko jsem na necisto napustil a zjistil ze pravy zadni spoj tece.Vypustil jsem ho a nechal vyschnout potom jsem misto odmastil a prelepil silikonem cirým na akvaria.Po napusteni zase teklo tak jsem to opakoval a dal dalsi vrstvu silikonu.A nepomohlo.pak jsem zjistil ze spoj od zrhuba třitvrtiny vysky akvarka vubec nedrzi.A ted ta rada... Pomuze odstranit veskery naneseny silikon a znovu zalepit a nebo radsi odrezat celou zadni stenu skla a nalepit znovu.
Budu rad za kazdou radu dekuji.
Starší reakce
Kecám...vložil jsem blbý odkaz... je to
www.youtube.com/…
omluvte zmatky...však už je taky pěkně pokročilá hodina, tak se není co divit...
Haimdol napsal: Ale ano! Video je pěkné, jenže reakce které přišli jsi asi neočekával. Nikdo to tu nezkritizoval, ani v tom nic nehledá. Jen z toho prostě nejsme na větvi a tak promiň jestli jsme se nějak dotkli tvého jemnocitu.
Ještě reakce k tomuto - já si myslím, že jde právě o to dělat to, naprosto přesně tak, jako tenhle profík. Já jsem za to video velmi vděčný. Ne nadarmo se lidé dříve učili NAPROSTO PŘESNĚ NAPODOBIT staré mistry. Na východě (Čína, Indie,...) se tak učí mnozí dodnes. A funguje to. Když si mistr od nás z Evropy, který předváděl, jak se vyrábějí boty, v určité fázi ukázky utřel čelo od potu, napodobovali ho tamní včetně toho utření potu. To proto jsou manuálně tak zruční. Mají cit, pro detail a dodrží to přesně.
Co z toho plyne...nekoukal jsem na pohyby v žádných dalších videích. Kouknul jsem ještě na dvě videa - ale to jen kvůlli technickým záležitostem, které se týkají uhlazování lepidla po slepení - to on nepředvádí. Ale na inkriminované video jsem se podíval čtyřikrát.
VÝSLEDEK: To co on předvádí jsem udělal naprosto stejným postupem - a uala - ono to fungovalo a bylo to hrozně jednoduché. Samozřejmě příprava před tím a uhlazení tmelu potom.
...ještě nevím, jestli to bude držet, ale řeknu vám, vypadá to opravdu k světu!
ps. je to mé první slepení akvárko (36 litrů celkový objem) - předtím jsem jen jedno opravoval a to zatím nevím, jak dopadlo, ale už je napuštěné do dvou třetin a zatím drží.
Píšu to, protože to sám znám z bojového umění. Nemá cenu koukat na videa průměrných. Má cenu koukat na videa těch nejlepších. Jedině tak se člověk něco smysluplného naučí.
Edit: aby to video nezapadlo a bylo jasné, o čem se mluví:
www.youtube.com/… Zbytečná práce,slepit a potom vzít jarovou vodu a akvárium stěrkou očistit.
ok, klínek bude - k izolepě se ptám, jestli to mám oblepit jako v tomto videu
www.youtube.com/… žlutou páskou, nebo klasickou izolepou...jde mi o to, aby to šlo strhnout, nenechalo to stopy, ale aby se to zase neroztrhalo - což u papírové - nevím - hrozí/nehrozí?
Nerozumím,izolepu používám pro přidržení skel ,aby se nerozjela a vnitřní klínek je důležitý
Na ohraničení spojů při lepení používáte tu žlutou papírovou pásku a ne izolepu, že?
A pak ještě - mám do 36l akvárka dělat i vnitřní silikon, nebo to mám nechat jen na šířku skla?
Starší reakce
Je špatné, že- když se kouknu na silikon u předního skla ( viditelné i z jiných stran) že řasa na silikonu prorostla asi 1/2 silikonu... U skla je vidět, jak vedou (kořínky, nebo tak něco, prostě hnědá barva) do půlky spoje... je to normální? němůže se časem selé akvárium rozlepit?
Starší reakce
Nechtěl jsem být za "rejpala", ale taky si to myslím
, pouze odmastit.
Mám dojem, že lepené hrany by se neměly zdrsňovat, naopak by měly být zcela hladké.
Haimdol napsal: S přelepováním starého silikonu novým nemám dobrou zkušenost. Starý a nový silikon se nikdy pořádně nespojí a tudíž pokud starý silikon neprosakuje preventivně bych ho nepřelepoval. Když už přelepit tak komplet nově.
Mám takhle "zaplácanou" kubíkovku, už se dvakrát stěhovala, a furt drží...teda dneska ráno jsem se ještě nedíval...
Silikony se chytly spolu dobře. Možná výjimka...
0 08.08.2012 06:53 j0hny [86] Dnes už podruhý uděluju pochvalu za otázku před zbrklým jednáním
Možná to fungovat bude, ale já bych to udělal pořádně. Rozřezat, očistit a slepit. Jestli chceš dávat přes starý silikon, který neteče, nový silikon, asi můžeš, ale výsledek se podle mě, rovná nule a navíc z hlediska estetiky, no radši si to nech projít hlavou pořádně. Aby se ti ještě ten nový silikon neodlepil od toho starého, "znečištěného", protože si myslím, že to ani nebudeš moct pořádně očistit
Edit: nebo jak píše invalida, sklenář
Moc tomu nepomůžeš...je to o litráži. Samotný přelepení udělá sklenář celkem levně ale očištění trvá a nechá si zaplatit čas. Ale rozhodně to udělá rychleji než ty
Dal bych mu celý akva a nebo očištěný skla
Ahoj,
budu měnit dno, a při té příležitosti jsem se rozhodla, že by bylo dobré, kdybych rovnou zajistila i spoje. Vzhledem k tomu, že už mi akvárko jednou prosakovalo, tak se bojím odřezávat původní silikon (ano, jsem asi paranoidní). Chci se zeptat, jestli to vůbec bude k něčemu, když na něj jenom plácnu další vrstvu, aniž bych odstranila starou, nebo to nebude mít žádnej funkční efekt?
Starší reakce
Starší reakce
A od kud si? U Fardů by to třeba určitě zvládli, ale sídlí v Odrách ...
Jinak souhlas s Čuprem, taky bych to radši nechal celé slepit znova. Pokud je poškrábané, tak by možná stačilo nové čelní sklo, ale na tom je nejlépe se domluvit s tím, kdo ti to bude lepit a bude ti schopný přesně říct, co kolik stojí.
Pokud je akvárium starší více jak 10 let, NEDOPORUČUJI nějaké "přelepování", ale kompletní rozebrání, očištění hran a znovu slepení. Ovšem nutno přihlédnout i k případnému dalšímu opotřebení (např. poškrábání skel apod.) a zda se nevyplatí slepit nádrž ze zcela nového skla. Ušetříš si tak nervy a podobná ranní probuzení do mokrého rána...
0 31.05.2011 07:05 jirzik Dobrý den,
prosím Vás zkušenější tímto o pomoc. Zdědil jsem údržbu staršího Aqua cca 370L asi před měsícem jsem řešil únik vody v horní části. Udělal jsem opravu vnitřní hrany silikonem a od té doby klid až do dnes. Dnes jsem si dal super probuzení. Vstanu a v obýváku cca 100L vody na podlaze.
Už na to nemám nervy a sám se do toho pouštět nechci. Rozhodl jsem se celé akvárium vylovit vyndat všechny dekorace a svěřit kompletní přetěsnění odborníkovi.
Nevíte o nějaké firmě která by byla schopná na místě odborně přesilikonovat všechny spoje akvária?
Děkuji za radu.
PS: jedná se akvárium v Praze 9 odpovědi buď sem nebo na mail mailto:jiri.hradecky@ewh.cz
Starší reakce
zalepoval jsem stejnou díru od výpustě u svého akvaria, lepil jsem to zevnitř a silikonem.
Souhlasim, ale raději jsem chtěl slyšet i názor zkušenějších
A co ta díra, mám ji zapatlat silikonem na akvaria (tím chci i lepit to sklo)
Je to sice blízko hrany, ale lepil bych určitě zevnitř. Lepil bych normálně lepidlem na nádrže.
Zde eště přikládám foto celého akvária, díra je momentálně dole
Nedávno sem získal nové akvárko, které ale potřebuje eště trochu doladit, než ho budu moci zprovoznit.
Dřívější majitel měl akvarium s výpustí, viz. obrázek, která je umístěna uprostřed jednoho boku. Výpusť měl přidělanou na čtverečku skla, který byl přilepen zespoda k akváriu. Ten jsem včera odřezal a nyní bych chtěl nějakým způsobem zalepit onu díru, která tam je...
Tzn. sehnat opět čtvereček skla, který přes to nalepím, ale nejsem si jist, zda ho lepit zevnitř, zespoda nebo zevnitř i zespoda. Předchozí majitel ho měl zespoda, ale nevím, jak a kde měl akvarium umístěné, bojím se, že po napuštění vody + dna, atd. by tato nerovnost mohla způsobit, rozlomení akvária (nejsem si jist, zda by se tíhou samo vytlačilo do polystyrénu), také bych se ještě rád zeptal, čím by bylo ideální čtvereček nalepit.
Moc všem děkuji za reakce
Starší reakce
to sa neda povedat co je lepsie?
lebo drzat to bude tak ci tak -a je jedno pre ktory sposob sa rozhodnes...
je sice pravda to o tom tahu....
lenze lepena plocha akva je dostatocne velka -preto je skoro jedno ci tahas? alebo strihas?
k tomu videu z youtube, pekna a cista prace, ale ja bych stejne jeste pro svuj klid prejel vnitrni spoje silikonem a uhladil prstem, proste zakulatil ten vnitrni spoj.
Ja som nakoniec našiel tiež nejaké
www.polit.sk/…
ale mám pár otázok. Pri čítaní fór som narazil na informáciu ,že silikón vydrží viac ak je namáhaný na ťah (lepenie stien ku dnu z boku), ako pri namáhaní na strih (lepenie stien na dno z vrchu). Akvária v príspevkoch sú lepené oboma spôsobmi tak neviem. Mne príde ako praktickejšie lepiť z boku, lebo je ľahké zabrániť vytlačeniu lepidla zo spoju (neviem ako sa to robí pri lepení z vrchu, ale určite sa to dá ,moje akvárium je tiež lepené z hora a má podľa mňa dosť ťažké steny). Aký je Váš názor , čo je lepšie ?
Tak som späť...
Blúdim po youtube ,ale nedarí sa mi nájsť nejaký obsiahlejší , popisnejší postup lepenia veľkého akvária (aj výztuhy a tak) . Nemá niekto takýto hutný link? može byť aj v angličtine , a nemusí to byť nutne video. Nechcem lepiť rovno nejaké mega to je jasné, ale chcem si to pozrieť. Začnem s nejakou 100, aby to malo aj výztuhy a uvidím...
Starší reakce
Pokud na to máš záruku tak bych byl v klidu...Nedovolili by si jen tak dát záruku kdyby si tím nebyli jistí..
0 22.03.2011 21:45 Petan – Vnitřní rohy
Udělal jsem si radost a svemu 100 litrovemu akva poridil vetsiho 300l kamarada. Na malem akvarku mam vnitrni rohy vyplnene silikonem, ale na novem velkem NE. Prosim o radu, mam rohy dodatecně vyplnit silikonem? Koupil jsem ho raději ve Zverimexu abych měl zaruku profi výrobku, ale ted si tím nejsem jistej a vaham s napuštěním. Díky za radu Peťan
Starší reakce
Slepit si akvárium je jednoduché já všechny akva co jsem kdy měl byli lepený doma děda se tím kdysi částěčně živil...Není ne tom nic a chlápek na videu dobrej no ale kdyby měl klasickou pistoli tak by si na ten počet akvárek pěkně máknul....Není to jen tak s klasikou je to makačka...Ale samotné slepení je jednoduchý a rychlý...
Ja s tebou súhlasím, je tu veľa odborníkov, ale koľko akvárií zlepili? Môžeš 100x vidieť a keď sa do toho pustíš, zistíš, že ten na tom videu je naozaj frajer. Keď si spomeniem na moje prvé lepené akvárium
Myslím si však, že príprava skla, rezanie, brúsenie, ošetrenie skla a zaistenie bezpečnosti pri práci so sklom je 80% úspechu, lepenie 20%
Nemáte videa s komentárom, (ale aj bez neho)o rezaní skla?
Video je to pěkné a pro toho, kdo ještě neviděl jak se akvárium lepí určitě i poučné.
Nic zlého vůči tobě ani tomu videu jsem nemyslel.
Ale ano! Video je pěkné, jenže reakce které přišli jsi asi neočekával. Nikdo to tu nezkritizoval, ani v tom nic nehledá. Jen z toho prostě nejsme na větvi a tak promiň jestli jsme se nějak dotkli tvého jemnocitu.
Přidat reakci
1 ...... [25] 27 28
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 33655x