Lepení akvária
jestli má pan Vávra broušenou a leštěnou hranu, tak je to super cena ne
Otázkou je, za kolik by bylo např. od pana Vávry, myslím, že až 100% nebude zas tak nereálný rozdíl.
Tak pozor! Pan Vávra má na svých stránkách v ceníku akvárium 375l 150 x 50 x 50cm, sklo 10mm za cenu 3750Kč, kdo nevěří,ať se sám podívá. Tvrdí, že obchodníci to prodávají o 100% dráž, což neni pravda.
lubaan napsal: Když už jsme u tý ceny, tak když jsem sháněl akvárko 375l,tak ceny začínaly někde na 3800Kč přímo u výrobců a končily u 5000 v akvaristikách. Kde je těch 100%?
Ta cena se liší i více.
akvaria.heureka.cz/…
Otázkou je, za kolik by bylo např. od pana Vávry, myslím, že až 100% nebude zas tak nereálný rozdíl.
Když už jsme u tý ceny, tak když jsem sháněl akvárko 375l,tak ceny začínaly někde na 3800Kč přímo u výrobců a končily u 5000 v akvaristikách. Kde je těch 100%?
ono pokud ti výrobce dá tuto záruku tak je to podmíněné i použitým sklem ( síla skla ) jinak by ho pojišťovna poslala někam ( nejsou blbí a mají stejné tabulky jako výrobce ) , po domácku dělané akva je jen a jen věc jeho majitele a pojištění na blbost ( domácnost ) se na to nevztahuje protože ze zákona o pojištění nesmíš poškozovat sám sebe a pojišťovna ti nevyplatí ani prd.
OBCHODNÍCI JSOU RŮZNÍ ALE VĚTŠINOU JE TO OPRAVDU 100%
je rozdíl u velkoobchodní ceny a maloobchodní a bohužel pro výrobce je obchodníkama cena tahaná někam kde vydělá jen on tím že prodá pár akvárek , stejné to je u rostlinek kde je nákup třeba 20kč a prodej 120kč
mě z 90% živějí lidé akvaristi aa teraristi nežli obchodníci a stejné to je i u jiných firem , nevidím důvod proč obchodníkovi prodat akvárium za třeba 6kč L a zákazníkovi z řad akvaristů stejné akvárium prodat za 10kč L , na tom i tom se nadřu stejně a nenažranost nepodporuju
Perly? Od těch jsou tady ty, co přelepujou starý akvária, aby ušetřili pár stovek.
A jo, koupil bych si akvárium bez záruky, vlastně ho i mam. Pokud tedy oba myslíme tu záruku, kdy výrobce garantuje proplacení škody při vytopení. Psal jsem, že u těch výrobců, co tuhle záruku dávají bych se jejich akvárií nebál, protože takový akvária bejvají kvalitní. A o 100% dražší než u výrobce to v akvaristikách nebejvá, to trošku přeháníš
ale jinak samozřejmě přímo u výrobce je to nejlepší, pokud je ovšem takovej v rozumnej vzdálenosti. O tom žádná.
ty by jsi si snad koupil akvárium bez záruky? u vytíračky by jsem to ještě chápal ( i belík s vodou se ti může převrhnout )ale vytopit souseda a nebo sebe je přece něco jiného a pak se tahej za vlasy
1 05.03.2014 20:13 JosefVavra –
ach jo tady lítaj ale perly , prosazovat obchodníka před výrobcem to není snad nikde ve světě normální , zaplatit za akvárko nebo terárko 3000 a nebo 1500 je podle mě mega rozdíl a i se vyplatí si 100km zajet nebo si to nechat dovést , ne? A pokud si nejsi jistý zda ten a ten výrobce je kvalitní tak se poptej a zajdi se třeba i podívat
A k čemu je ti informace, kdo to dělal? Pokud půjdu do akvaristiky a řeknou mi tam, že akvárko je támhle od někoho, tak pokud neznáš kvalitu jeho práce, tak víš pořád jenom prd. Ty akvária s těma zárukama zase až tak moc firem nedělá. A ty který to dělají to mají celkem zmáknutý a jejich akvárií bych se vůbec nebál.
A cena? Tak jo, dojedu si někam pro akvárium 100 km daleko k dobrýmu výrobci. Ale to už pak taky leze do peněz.
No myslím si že každý dobrý výrobce,stojící si za svým výrobkem,by měl dát záruku na prasknutí
I když si vždy může najít tisíc důvodu proč to není jeho vina,pokud už teď před objednávkou,neví co je to pojistka,tak bych šel jinam.
No jo, jenže když jsem uvažoval o objednání akvária z akvaristiky, kterou mám nejblíž, tak prodejce nechtěl říct, od koho akvária berou, o pojištění proti prasknutí neuměli nic říct, pořád jen mleli o půlce ceny jako záloze předem. Dotaz, co se zálohou, když bych s produktem nebyl spokojen, je z nějakého důvodu otravoval. Reklamace prý taky jde přes ně. Tak jsem z toho neměl dobrý pocit.
Samozřejmě, nechci to teď zobecňovat, ale zajímá mne, jestli jsem měl prostě smůlu nebo jestli je tohle běžné jednání.
Nějak jsem z toho získal dojem, že ten mezičlánek mezi výrobcem a zákazníkem ničemu nepomáhá, že to jen komplikuje a taky pak klienta v případě problémů drží v pasti.
Odkud se bere ta jistota, že překupník/obchodník "bere akvária od nějakýho zkušenýho výrobce?" Nějak nerozumím, proč by ten překupník měla být nějaká záruka kvality nebo přijetí reklamace.
Podle mých zkušeností to objednání v "nějaké neznámé akvaristice bez reputace" nebudí zrovna důvěru. Půlka ceny jako záloha dopředu, zákazník vůbec neví, kdo to dělal, protože to obchodník neřekne a u převzetí dávají od chyb všichni ruce pryč. Záloha už je doma, tak co?!
Protože to pak taky může dopadnout tak, jak to tady v tomhle vlákně nedávno řešil Acik. Nepochybuju o tom, že je spousta kvalitních výrobců, ale taky spousta těch který dobře zasklí okno, ale akvárium prostě nezvládnou, ale při vidině výdělku řeknou: jo, my vám akvárium vyrobíme a zákazník se pak nestačí divit.
A pokud je v každým kraji tolik dobrých výrobců, tak by nebylo špatný je doplnit do obchodů, aby se každej druhej den nemusel někdo ptát, kde se lepí akvária.
ach jo , a proč chodit za překupníkem když je tolik kvalitních výrobců v každém kraji? Proč respektovat cenovou politiku + 100% ( 90% obchodníků )
Výrobce nevýrobce. Nechá vyrobit, co je třeba. Pravděpodobně bere akvária od nějakýho zkušenýho výrobce. Beru to tak, že pokud člověk potřebuje jednou za x let akvárium a nezná žádný sklenářství, tak je lepší, když si koupí v akvaristice akvárium se zárukou, třeba na míru vyrobený.
nevěděl jsem že je výrobce , myslel jsem že jen překupuje
od výrobců
Jo tak to je pěkná prasárna , to i já jsem to samodomo měl lepčí
ještě pokračování
0 04.03.2014 23:01 JosefVavra – předělaná nádrž
nedá mě to a musím se s váma podělit o "pamlsek"
romane můžeme být rádi,že i takový lidi tu jsou,když dává rady ostatním je to prostě fajn... já to jako reklamu neberu,takhle to mám já
ale to jsem naprosty obyčejny uživatel
naprostý souhlas!!!! dělat to každý sklenářství prostě nemůže,nebo může ,ale pak to stoji za bobek... trpět nebude firma ta naopak si namastí kapsu,ale zákazník se z toho pokadí...
Dokonce ne všechny sklenářství lepí jakékoliv akvária. U kostky se dá ta hrana přelepit druhým sklem, ale u tebe to asi nepůjde že? Pokud se rozhodneš k variantě rozřezat a slepit znovu, tak si zkus to rozřezat a očistit sám. Ušetříš spoustu hodin práce sklenáře, které bys musel určitě zaplatit.
dnes jsem vyspravoval setové akvárium od firmy eheim , musím podotknout že podle mě jako výrobce se jedná o pěknej paskvil kterej pouze nese značku a protékat začalo dle slov zákazníka zhruba po měsíci od konce záruční doby , pokud by měl někdo zájem mohu poslat fotky které jsem z toho celého udělal , jinak tu 500L nádrž klidně přivez a já ti ji do druhého dne dám do kupy a bude zase jako nová
zas taková dálka to ke mě není z Pardubek do Kolína to máš jako kdyby si hodinku před sebou kamenem házel a z Kolína ke mě to je pár km
každé sklenářství rozhodně ne,to se tedy pleteš,když slyším sklenářství,tak se mi otevíra kudla v kapse
Každému sklenářství zas až tak nevěřím při lepení pulkubíkového pětistěnu...ne všude lepí velká akvária. Nevím čemu se směješ..
0 04.03.2014 22:10 radim Nijak neteče...akvárium je staré už přes 15roků a v zadním rohu je cca 7cm kus (přesně v půlce) kde by měla 12mm hrana jedné boční stěny normálně přiléhat k druhé (klasický spoj). Jenže je to tam už roky jakoby podebrané a spoj v tom místě má cca 5mm.prostě tam ten silikon není
Jsem z toho troch nervózní. Zažilo semnou i cestu z moravy po naší dálnici obalené matracemi a stahlé kurtou... Jde hlavné o to, že mě čeká stěhování a nádrž se bude tak či tak vypouštět. Nechal bych ho při té příležitosti přelepit a přeleštit škrábance. Kdybych se nestěhoval tak to neřeším. Ono to bude celkově zajímavé i s dočasným ubytováním pro ryby...
V každém sklenářství kde mají silikon
Záleží jak se romant ptá co máš za problém zda to chceš pro svojí jistotu a nebo zda to je myšleno tak že chceš akvarium rozřezat a znovu slepit a nebo proč to chceš udělat
jde o to moje rohové, takže ne klasický kvádr...
0 04.03.2014 21:38 radim ahoj, může mi někdo doporučit kde se dá v Pardubicích, nebo v blízkém okolí přelepit 500L akva?
bude to pro afriku a vysoké to je 76cm , je to nádherná vana ale stěhovat ji bude horor a proto celou akci nechám stěhovákům , váha po dokončení bude skoro 230kg
ja bych ho bral hned... i ted zvladam 65V a 60H. do cca 80 - 90 CM bych věděl jak si pomoci..
když by nebylo sklo tak drahe tak jdu do 3x1x1m(klidne i delsi a udrzbu se snorchlem...
)
Proboha co v tim bude mít? Strašně vysoké je docela nepraktický na údržbu vždycky 30cm vody odpustit a pak se tam pověsit hlavou dolů
Slušná kostka,tam by to slušelo Altům.
po 30 minutách slepano a připraveno k další práci
0 03.03.2014 19:34 JosefVavra – lepení akvárka
tak dnes jsem slepoval akvárko 980L 15mm sklo + vrtané díry 2x60mm a teprve ho budu stěrkovat takže udělám fotky i z této aplikace
Starší reakce
když mě to vyfotíš tak ti řeknu přesně co s tím můžeš udělat a jak to udělat
Jasně,takže nezáplatovat-radši přelepit celé dno.Tím by odpadala ta rána na dokončení praskliny.
pokud je prasklina již dokončená a není to jen naprasklé tak to lze přelepit třeba sklem ale pokud je to jen nakřáplé tak je lepší do toho "praštit" aby jsi prasklinu nejprve dokončil , v opačném případě se ti prasklina rozjede jiným směrem
Ja osobne mam 450tku a radsej by som to dal cele vymenit.neriskoval by som to ze prasklina pojde dalej je tam predsa len kvantum vody.alebo predaj ho na terarko a na nete kupis niektore akva v inzeratoch dost lacno.
Můj názor-Když už,tak pořádně. Není to ani tak o penězích,ale o práci.
Díky za rady,už jsem jej chtěl podarovat na terárko,ale asi si to ještě romyslím.
Tak nalep kus skla jen přez tu prasklinu.
Záplata je dle mě na prd,když dáš nové dno,tak to bude téměř jako nové a když si to dobře dole olepíš,tak to nikdo nepozná.
ta prasklina bude asi z nějakého rohu , uprostřed asi ne , to bych neriskoval mohlo by to po zatížení praskat dál , taková tabulka skla zas nebude mailant a je to jistota ...
Přidat reakci
1 ...... [15] ...... 27 28
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 33655x