Lepení akvária
Udělal bych ještě silikonovou housenku mezi puvodnim dnem a novym, aby to neprasklo.
Jasně, to je určitě ta nejrozumnější,ale nejnáročnější varianta.Měl jsem na mysli spíše přelepení nějakou záplatou.
moje řeč , pořádně zalejt rohy ... (spoje)
Tak uříznout jen nové dno a nalepit na původní a mělo by to být v poho
olep si to , at už ta nudlička zevnitř nebude mít ideálně stejnou tloučtku , z venku bude vidět krásně rovná hrana ...
To nieje tiez zle ale pre tych co uz maju nieco odsilikonovane misis to mat v ruke raz som to skusal nedopadlo to najlepsie
seřízni si špičku do prudkého uhle a stěrkuj za pochodu , stěrka je sice lepší ale tohle je takřka stejné
0 26.02.2014 19:22 JosefVavra –
Re: deck jde to ale má v sobě fungicid který v akváriu nemá co hledat a pevnost je menší , na velké akvárium naprosto nepoužitelné a na malé jen za předpokladu že chceš vysterilizovat ryby fungicidem
když si to olepíš maskovací papírovou páskou , tak to po stržení bude i kloudně rovné
Nooo to ma nenapadlo diky
a mozem si roh zotriet jak mne pasuje
Vyrob si ji , třeba ze staré telefonní karty , informační plastové cedulky atd...
Já lepil sklenářským , podle údajů má o něco větší pevnost , ovšem cenu jsem neřešil ...
Ahoj, chci se zeptat, jestli se dá lepit akva obyčejnym neutrálnim silikonem. Je tam napsáno spoj sklo, ale aby to vydrželo, když chci slepit akva 110x50x40. Jestli ne, tak jeký levný silikon je dobrý?
dej tam příčně 2x pásek 10cm široký a 10mm silný a máš pokoj
nalep ho rovnoměrně na podélné vzpěry a rozděl si akvárium na stejné 3 díly , na ty pak můžeš dát menší krycí skla
třeby do kolejnic aby byla posuvná
tak to co chcem kupovat je 130x50x60 šxhxv a asi to radsej nejak spevnim nepotrebujem mat vytopenu izbu
a pokud si nevěříš s tím stěrkováním tak to oblep plastovou zakrejvací páskou a pak to vem tím silikonem i když na druhou stranu pokud akvárium drželo do teť nevidím důvod proč by nemělo i nadále ( jedině že by to byla prasečina ) ty dva proužky na příč pro klid si tam dát můžeš ale je to zbytečné
takhle malí akvárko by šlo do šišky jedině kdyby bylo extra dlouhé a nebo ze slabého skla ( to bys ale profi výrobce nepustil z dílny )
Josef
dik moc skusim spravit tie vystuze
řádně akvárko v rohách očistit. A pak po rohách nanést housenku. Jemně nějak stáhnout buď čuňácky prstem a nebo nějakou stěrkou. Pokud jde jen o to prosakování pevnost tim akvaria nezvětšíš maximálně to jde udělat výstužema (proužky skla)
0 24.02.2014 15:55 matus13 poradite mi niekto ako spevnit akvarko?mam lepene akva 200l ale asi budem kupovat pouzite 350l a chcel by som ho nejak spevnit aby nahodou nezacalo presakovat na tom lepenom alebo aby sa to neodlepilo
Starší reakce
Takto ma byť , pak zdokumentuj zakládání , třeba se přiučíme
Tak jsem byl u sklenáře hodit mu tam teď akvárko respektive jen skla. Očíčka mu zářili když se mu ukázal že to je očištěný. A děkoval jak to je práce na ho. A když jsem se oh ptal čim on to dělá řikal že taky žiletkou jedině mechanicky to jde dolů. Tak v pátek nebo v sobotu by to mohl mít snad prý slepený. Tak napouštět to budu asi až v pondělí. Výhoda dalších akvarií v bytě kdykoliv je k dispozici stará voda aj s bakteriema a rovnováhou
Liapor na dno a rostlinky to se ještě uvidí něco pro krevetky aby se měli k světu
ať to vypadá sebevíc nehezky, tak neteče v tuto chvíli... No a až ho dá do toho obýváku a napustí, tak také neudělá nic, další dva až pět let...
To by si se musel bát u každého akvária, nejen u těchto napohled flinknutých.
víš on je pak rozdíl ve zpracování. Pokud to udělám já bude to čuněčina neumim to ani stěrkovat
maximálně rozpatlat mejdlem. Za to když to bude lepit sklenář bude to hezky zpracovaný navíc tam budu chtít nalepit takový ty lišty aby mi drželi vrchni sklo. A nemám na to ani sklo. Tak tam nechám tyhle lišty pak přítelkyně mi rozsedla vrchní sklo tak to si tam nechám udělat a bude to vypadat dobře
Toho bych se nebál, pořádně odmastit toluenem a nešetřit silikon ..
na tom nic neni u takovího prcka , příjdu natáhnu silikon , buch buch a jdu od toho ( takoví plivátka jdu lepit se zavřenýma očima )
ne hele pokud si nevěříš nech si to odborně slepit a nech si napsat doklad ! Náhoda je blbec a pojistka se hodí
Já to lepit nebudu
nejsem blázen na to mám sklenáře
Ten nápad jsem měl taky ale sešel jsem z něj když mám ruce volšový
Já to kdysi zkoušel perchlorem,nejde to úplně dolů,ale silikon změkne a pak jde snáze dolů-třeba tou žiletkou.
No já to právě někde četl že to se to může drátěnkou. Já to drbal žiletkou pak nožem do dokonalosti a pak jsem to vzal hadrem a nějakým sajrajtem na mytí oken
Rozpustilo to i lihovku tak bůh ví co tam je vevnitř za sajrajt
vypadá to hezky docela akorád tam kde to je vykouslí tak tam je trošku bílího ale nedá se svítit
stejně se to pak slepí a nebude to vidět vůbec
4 17.02.2014 19:00 JosefVavra – očištění skla od silikonu
drátěnka a benzín nebo jiná tekutina a je to čistý hned ,na drátěnku klidně přitlač , sklo drátěnkou nepoškrábeš ( musí to být taková ta za 3kč co je ze špon )
Nejvíc se mi osvědčil líh a odrbat hadrem. Prý je dobrý nitrometan.
A co ředidlo?
to by nepovolilo?
to sežere všechno
Na rozlepení je nejlepší odlamovací nůž. Na očistění je nejlepší ta žiletka. Ale jednostranná, ne obou. Aby ses nepořezal..
www.google.cz/…
Stáhni to zase žiletkou. A nebo je varianta to odrbat třeba solí. Někde už jsem to viděl tak dělat.
A ten jemnej film sudnám čím? Když to je například na tý hraně akvaria. Já jí nemám broušenou o to to jde hůř
Napadla mě drátěnka a nebo kartáč železnej na rez. Ale nerad bych to poškrábal
hurá rozlepíno hodinový boj
nejhoří bylo první sklo pak už když jsem trošku zapáčil tak to povolilo a líp tam žiletka zajela
Ti říkám že je žiletka na ....
Odhaduju že to budu dělat dýl než mi sklenář bude lepit akva
Dostanu se tam pouze žiletkou a ta se pořád ohybá jak blbá. A jako bonus mám už ruku celou od krve páč ta mrcha i řeže
žiletka se dost blbě drží a nejde na ni trošku zatlačit , skus to podle mého návodu
No já se tam nemůžu dosta ani žiletkou
Klasickým olamovacím nožíkem , pokud to kdysi lepilo nějaké poleno a skla jsou ve spojích těsně u sebe jak to bylo u mě , vyřezal jsem nejdřív vnitřky , plastovým klínkem , které se používají při montáži obkladů a dlažeb ,si malinko od kraje rozáhl spoje , jak se tam nožík vejde , jde už to samo
Nový ostrý lámací nůž nebo žiletka. Chemicky se ten silikon blbě rozlepuje mám pocit. Musíš pomalu a nezlomit sklo. Doříznout až na konec a až teprv oddělovat. Taky mě to asi v létě bude čekat. Mám dostat témeř zadarmo 300l akvárko, ale osm let staré a docela prasácky slepené. Moc tomu nevěřím a radši to rozřežu a slepím znovu.
Technická otázka jak rozlepit akvárko?
dělám to žiletkou a že by to šlo dobře spíš ne než jo
Bud naprosto v klidu , ze mě už doma šílí a to jsem slepil jen dvě odchovničky kolem 30l
Díky za tip, jméno si zapamatuju. Zkusím se pozeptat u toho Pajtaše, to je asi nejlepší akvaristika v okolí.
Přidat reakci
1 ...... [16] ...... 27 28
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 33662x