Výběr ryb do nového akvária
A není škoda předělat akvárko 2 měsíce staré?
Ony si ho ryby třeba předělají po svém, spíš bych řešil, zda jsou do něj vhodné

.

Ahojte potrebujem poradiť mám 200lit. akvárko (prezentácia my first big tank) a objednal som si 5 kusov perletovky altifrons a nwm či mám akvárium nechať tak ako je alebo ho mám nejako prerobiť pls poraďte

Starší reakce
U těch čichavců bych se zaměřil na ty zakrslé formy, přeci jenom to bude více vyhovovat těm prostorovejm podmínkám.
Jasně tomu rozumím, ale opravdu si myslím, že ty skaláry se tam nebudou cítit moc dobře, je to na ně prostě malý.
Pokud se jedná o to akváro co je v prezentaci, tak ty skaláry bych tam nedával. Ostatní složení rybek bude v pohodě, když se to nepřežene s množstvím.
Chtěl bych se optat jestli by nevadila kombinace rybek : Skaláry + Čichavci + Neonky + Dania + Black Molly ....
Jestli by někdo mohl poradit =) případně vlastní zkušenosti..
Předem Děkuju

Tiez mam skalary s neonkami a bez problemov....

no ja mam taku skusenost ze skalary su pazrave a ak maju prilezitost ulovit nieco slabe a bezbranne tak to vyuziju...ja som pri nich mal tetry medene .. ale stalo sa ze 2-3 zmizly ...
Mám skaláry s neonkami a je to soužití bez problémů. Je fakt že jsem jim tam dal pár samiček gupek, aby ukojily lovecké pudy.
Sice trošku mimo ale...já mám skaláry a plánuju si k nim něco dokoupit a myslela jsem zrovna na neonky - prostě něco menšího a hodně barevnýho...Takže ty neonky asi riskovat nemám že? Čím by se daly nahradit?
myslim ze tie neonky casom pojdu prec

ja som skusal mat od malicka nenonky a skalary...ked vyrastli tak sa pomalicky pustili do nich...
0
[0] - Živorodky 13.10.10 22:34 MoMo V plánu 325litrů a proto už pomalu přemýšlím co tam dám

. V plánu jsou : (pomoc co tam mám dát

) skaláry, čichavci, Cichlidka kakadu, Neonky, Parmičky, pancéřníčky a Krunýřovce.
Moje představa je taková :
8x čichavec (ještě nevím přesné druhy, ale určitě aspoň 2x Zlatý)
6x Pancéřníček Panda
4x Krunýřovec (nevím ještě jaký druh)
10x parmička - asi čtyřpruhá
4x skalára amazonská
4x Cichlidka kakadu
10x Neonka ? (to už by bylo asi moc)
Prosím napiště jak by jste to udělali

vy.
Díky
Akary byly plaché cca týden, schovávaly se v rostlinách a u zadní stěny, ale teď plavou vpředu, krásně se probarvily a sledují spíš ony mě, než já je...
Ohledně agresivity: Mí Čichavci občas Dania honí (ovšem zcela bezúspěšně), takže mohu říci že Akara hnědá je dokonce mírnější než Čichavec...
Nejagresivnější rybou je teď Krunýřovec hlídající si okurku, ten od ní odhání i ty Čichavce

Tak jak píše "katterinecka", když ty cichlidy tam budou od malička, tak si určitě na ostatní osádku zvyknou a nebude problém.

A jestli bys chtěl něco zajímavějšího a trochu náročnějšího tak Perleťovka Pindare

Docela malá, není ani agresivní a oproti jiným geophágům moc nebagruje
s hejnovými rybami jako třeba neonky by neměl být problém. Když se bojí tak plavou v hejnu a jsou docela mrštné. Zachvilku zjistí že je neuloví a nechají je na pokoji, leda že by sis koupil nějaký extra dravce. A když si zvykají od malička tak to už vůbec nebude problém
to mam v plane tiez par trpaslikov kupit

postupne nechat v akva len ameriku
a jinak tak možná cichlidky, ramirezovy nebo kakadu.
Ale ty akary by měly být mírnější. Nejlíp koupit třeba 4 a pak vybrat pár (v mládí to většinou nejde rozeznat). Já si teď 4 koupila, a jsem s nimi naprosto spokojená. Jsou to zajímavé a zvídavé rybky. Prý i plaché, ale mě to ani nepříjde, chodím často kolem akvárka a neschovávají se a i při čištění plavou kolem mě.
praveze som presiel skoro vsetky cichlidy z ameriky a bojim sa trosku cichlid pri ktorych je napisane ze su agresivnejsie a ze by mali byt s vacsimi rybami...preto sa radsej pytam na fore aby som nebol smutny ze mi neonky zmizli..z atlasu mi vychadza akara diademova a kolumbijska...len neviem ci sa mi ich podari kupit
To je super.

Pěkná litráž. Projel bych atlas a zaměřil bych se na akary. Tu akaru hnědou jak doporučuje kolega "Tudy" toho bych se rozhodně nebál, je to jedna z nejmírumilovnějších akar.
360 litrov
2x prisavnik
3x panciernicek zeleny/zlatopasy
5x mrenka nadhera? (chromobotia macracntha)
25x neonka
3x gavunik
Akara hnědá - mám je a je to nekonfliktní rybka, ostatních si nevšímá (u mě plavou s Daniema, úplně bez problémů)
pro Romant - 14 dní mám toto a nelituji:
3 ks Krunýřovec obyč., 10 ks Danio pruhované, 2 ks Akara hnědá a 2 ks Čichavec "gold". Sice trochu přerybněno, ale Dania se drží nahoře, takže akva nevypadá přeplněné.
Jak je velký to akvárko s neonkama a jaký další ryby tam jsou?
Ahoj, chcel by som chovat pri neonkach nejaky parik vacsich cichlid..vie mi niekto poradit ktory druh? budem rad ak mi napisete aj dovod
Starší reakce
K těm kančíkům bych dal radši nějaké hejno okolo 20 kusů nějakých více vyrůstajících tetrovitých rybek - např. tetry paraguayský nebo císařský.

JuraS dal dobrý základ, k tomu třeba pár větších čichavců - zlaté, perleťové.
Edit - pár myslím několik.
nevyznám se ve velkých rybách, ale řekla bych, že kančík si na živorodce smlsne
Akva máš velký dost,tak se mrkni do atlasu,a vyber si co se ti bude líbit a co se bude snášet. A hlavně nepřerybnuj
na takovou dílku bych dal 50 ti hlavé stádo neonek, nějaké pancéřníky na dno a z větších ryb nevím..já terčovce ale ty nejsou pro někoho kdo se takto ptá...
Daleko lepší postup je vybrat si kombinaci, která se ti líbí a pak se zeptat za názor. Na rybičky přece budeš denně koukat ty. Nádrž máš dosti velkou tak se nabízí velký výáběr kombinací. Použij zdejší atlas rybek, informace v něm jsou pro tvé účely zcela dostačující.
rybicky.net/atlasryb/cesky/ Jakou kombinaci rybek mi doporučíte do akvária 40x40x180 cm? Chtěla bych velké hejno a k němu pár nebo skupinku výraznějších "solitérů".
Starší reakce
V padesátce plné kytek mám od dvoucentimetrových tři...rostou tedy velmi pomalu, ale rostou. Jsou tam necelý rok a už mají centimetrů asi pět. Kytky zatím neničí...Tedy kytky jsou tam jen kryptokoryny a anubiasy. Na hladině trhutka.
Do malých akvárek bych doporučil krunýřovce rodu Otocinclus. Mám je v nádrži
rybicky.net/nadrze/9367 a jediné co bych do tohoto společenství nedoporučil jsou "microrasborky".

V 54 l jsem měla čichavce medové a sameček honil samičku, nedělalo to dobrotu. teď má beťáka s razborama (velikost jako molly) a je vše OK. S tím krunýřovcem - nevím, nevím, měla jsem jednoho v 112 l akva a i když měl dost potravy, tak ničil rostliny. 54 l vidím jako minimum, ale rozmysli si, jestli chceš mít rostlinné akva, tak moc nedoporučuju. Potřebuje úkryty a rád vykopává písek pod větvemi, aby se schoval - tzn. udělat dost úkrytů.
Ono záleží na povaze jednotlivé ryby.
Díky založení nového akva a stěhování se malinko změnil chemismus a ryby jinak cítí. Zkus přidat trochu prostředku s humíny(rašelinový výluh a pod.). Mělo by ho to zklidnit a zdravotně to prospívá všem rybkám z černých vod.

Hm, ja viem. Boli 4, ale postupne dva uhynuli a zostali 1 "biely s pásikmi" a 1 "čierny mramorový" Možno by som ich aj dala preč a kúpila iba guramy, tiež aspoň 4 ks. Len sa potrebujem zbaviť ešte asi 15 gupiek.

Jeden nebo dva, to máte jedno.
Na hejno to je tak i tak málo.
Skalárov mám dvoch, ale iba jeden to robí. Keď ten vyštartuje po nejakej rybke, ten druhý skalár zase vyštartuje po ňom, ako keby mu nadával, že to nemá robiť.

0
[39] - Živorodky 30.09.10 10:40 geminika Pridám sa k tejto téme. Mám 126 l akvarko a chcem doplniť rybky, ale bojím sa, čo s nimi urobí môj skalár. Mám ho asi 2 roky, je dosť veľký a nebol nikdy agresívny. Pred 2 týždňami musel na chvíľu k sestre, lebo mi tieklo akva a musela som založiť nové. Teraz som si ho zobrala naspäť a útočí na každú rybku, ktoru uvidí. U sestry zlikvidoval všetky menšie gupky do 1,5 cm, 1 dospelého samca tetry konžskej (tiež moja) a jednej rybke vyďobal oko. Neviem, čo sa s ním stalo, že je zrazu taký besný. Mám v pláne kúpiť guramy, ale bojím sa , čo s nimi urobí. Čo s ním?
O psychosexuální nevyrovnanosti osamocených krunýřovců jsem žádnou studii nečetl, ale jinak je ta sestava mnohem ucházející, než tomu bylo na začátku

Díky všem za reakce, pokud přibyde nějaká další, budu jen ráda. Ještě mně napadlo dát do společenskýho akvárka bettu a menší hejno mollynek nebo mečovek nebo plat (cca 6 ks) a taky asi jednoho menšího krunýřovce, je vhodné je chovat po jednom ks?? Díky, t.
dik vsem za rady. ja to akvarko dostal od kamarada nebot jej chtel vyhodit.
Ale nakonec jsem zadarmo sehnal jine lepsich rozmeru 100x40x45 takze si zaridim toto.
Přidat reakci
1 ...... 41
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 25465x