Tak mě tu máte ještě jednou. Původní plán jsem překopala tak důkladně, že už v něm nezůstaly ani ty kongo tetry. Učarovaly mi zejména jiho a středoamerické cichlidy, s výjimkou jedné afriky (a možná asie)... Snažila jsem se v uplynulých dnech o nich načíst vše, co se dalo, ale jedna věc je přečíst si "manuál na obsluhu ryb", a druhá věc je osobní zkušenost, která mi s těmito druhy schází. Budu moc ráda za názory na konkrétní druhy i za nástřel možných kombinací.
K jádru pudla - jak jsem už psala, plánované akva bude mít štědře přes 600l.
Vybrané druhy, o kterých uvažuju:
1. Cichlida mnohotrnná - to, co k nim napsal Lukehofarma (děkuju za info, budu moc ráda, když mi později poradíš i tím krmivem), mě jen utvrdilo v tom, že tuhle rybku bych opravdu ráda chovala.
2. Kančík hrbohlavý - nenašla jsem moc názorů na tuto rybku přímo od jejich chovatelů, ale z mého pohledu je opravdu krásný, a zatím jsem nenašla ani žádné výrazné negativum, proč bych si ho do akva nemohla přidat, zítra se zkusím přeptat i v akvaristice, kde je prodávají, zda mi budou schopni k nim něco říct...
3. Akara hnědá - hezká a pravděpodobně bezkonfliktní.
4. Akara tečkovaná
5. Cichlidka Ramirezova
+
6. Cichlidka Ramirezova var. Electric Blue
+
7. Cichlidka vysokoploutvá
8. Cichlidka Thomasova
.......pravděpodobně vypustím z plánu i Skaláry amazonské, nejsem si jistá, jak moc by do téhle sestavy pasovaly, zato, a asi za to nebudu zrovna pochválena, přemýšlím o Cichlidě papouščí, ano, o tom hybridním tvorečkovi made in Taiwan.
A teď vás moc prosím o jakýkoliv komentář k uvedené sestavě, co vypustit, co zanechat, kde ubrat nebo přidat. Kolik bych si měla od vybraných druhů pořídit jedinců, jestli bude lepší (kromě malých cichlidek) je vzít po páru, nebo jestli jim prospěje víc parťáků kolem sebe.
Za přečtení i za případnou odpověď předem moc děkuji!