Výběr ryb do nového akvária
ahojky lidičky,moc Vás prosím o radu ...včera jsem dostala ,další akva ..rozměry jsou 140*50*50 ..a voda je v možnostech měření v průměru (jen trošičku tvrdší),dno jsem zvolila tmavé se zrnitostí asi 4..dekoraci dva kořeny a pokusím se ho dost osázet rostlinkama .Ale nevím si rady s výběrem ryb.Prosím poradíte mi? Chtěla bych i klidně něco většího .
Moc prosím o radu,nechtěla bych něco přestřelit

,proto se ptám všem ...VŠEM MOC PŘEDEM DĚKUJI ZA VAŠE RADY

Starší reakce
Napadá mě samec bojovnice pestré (betta splendens).
aloha, potřebovala bych poradit nějaké další osazenstvo do akvárka, které by mi redukovalo potěr od pavích oček, momentálně tam již pár malých mám, ale ty se mi podaří udat
Info o akva- 54l akva, čistý objem tak 47 l,
obyvatelé - 5 pavích oček (a už pár mladých), 4 neonky, 4 pancéřníček a 1 ancík
Starší reakce
Prostě mi tak nějak do té sestavy nepasují. Ale je to můj názor, rozhodnutí zůstane na tobě.
Určitě nepřidávej další velké čichavce, jako je perleťoví Trichogaster leeri jak vyrostou a začnou stavět v akváriu pěnová hnízda, nestává dost velký mazec, už ty modrý stačí. Radši zvětši hejno teter krvavých aspoň 2x.

já mám Skaláry .Betty v Akvárku taky a nic se neděje.
Ten objem ty čichavce určitě unese. Ale nad těmi betami bych se opravdu zamyslel...
anoano až ted koukám jak blbě jsem se přepsala to je tak když člověk dělá hodně věcí najednou

samozřejmě tam má být medový

Spíš mi jde o to zda tam těch čichavců nebude hodně pokud ne zda tam můžu zkusit dát i nějaký perletový nechci to mít přerybněný tak nějak aby tam rybek bylo akorát

Ha koukám, že vás to taky vzalo za oko

měděný, teda tuty nebude
Jestliže již máš pár nádrží s rybkami jistě dokážet posoudit sám co se snese i když bych sám nad bojovnicemi váhal.
Mě by spíše zajímalo co je to za čichavce měděného. Nemá to být medový?
Já osobně bych více samic betty nedávál. Teter krvavých bych dal vic než 6 a ješte aspoň 3 ancistrusy. Ale to je jen čistě můj názor...
cichavce,skalare a betty sa znasaju celkom dobre
Já betty takhůe normálně mám se skalárama a čichavcem a v pohodě

vůbec na sebe neútočí nic takže tam bych problém neviděla a i dva samci se dokáží snést
BETTY vůbec

natož 2 samce a ještě ke skalárám a čichavcům.Nechal bych dvě skaláry15 teter 6 parmiček a 8 pancíků a 3 ancíky
Ahoj pár akva už mám a ted kupuji další 350l.Tak zhruba jsme vybrali rybky které by se nám tam líbily ale nejsme si moc jistí zda by šli dohromady.Popřípadě co k nim pokud ještě něco

6x betta (zkusím 2samce a 4 samičky)
4x čichavec modrý
4x čichavec měděný
2x skalár
6x tetra krvavá
4x parmička nádherná
3-4 x pancéřníček skvrnitý
+nějaký ancíky
v jednom z akva mám parmičky skaláry čichavce perletový a odtud by šly ty parmičky do většího a přemýšlím zda i nějaký ten perleták by se nevešel do nového.
Zatím co jsme měli rybky at jsme to měli různě namíchaný tak se všem dařilo a snášely se
Starší reakce
Počet ryb je OK, s těmi Labei si to ještě rozmysli.
To labeo bych ve větším počtu nedoporučovala. Jedině páreček. Máme dva samečky a ten jeden druhého pomalu nepustí ani ke žrádlu a dost ho prohání . Jak je psané v atlase, je nesnášenlivá k vlastnímu druhu, ale ostatních rybek si nevšímá. Jinak ten počet ryb je v pohodě.
Podivej se na Labeo Frenatus,taky krasna rybka a neni jeste tak okoukana..

)
mam i nejaky na prodej kdybys chtel..)
Ve zdejším atlase už ležím tři týdny a na foru jsem pročetl co se dalo, zajímají mne praktické zkušenosti chovatelů. A co plánované počty rybek - není to moc?
labeo nedoporučuji bude ti prohánět ostatní rybky.
Zdravím toto skvělé forum, po mnoha letech se vracím k akvaristice a proto hledám nějaké rady zkušených. Aq bude 120x40x50, vnější filtr, vzduchování ano, CO2 ne. Počítám Labeo bicolor 4-5ks, Puntius tetrazona 10-12ks, neonka obyč. nebo červená cca 15ks, k tomu Ancistrus 1-2ks.
S L.bicolor nemám zkušenosti-tenkrát se vozily rybky z NDR a na motorce jsem to neriskoval-u nás nebylo k sehnání(70.-80.léta). Díky za rady
Starší reakce
jo diky a sem se chtel jeste zeptat pouzivas nejakou chemii nebo neco na vodu hnojivo pro rostliny na chlor nebo neco tak diky
jj diky a jeste neco pouzivas nejakou chemii na vodu nebo chlor nebo vubec?
Jedná se o klasického nálevníka. Při zakládání nádrže je to naprosto normální. Bylo by spíše divné, kdyby se to nezakalilo. Vše nech puštěný, jak to máš. A s rybama samozřejmě počkej...

Dobry den jsem zacatecnik mam AQ asi 3 dny vse jsem si pripravil az sem tam nalil vodu z vodovodu (je docela dost prechlorovana) tak se mi hned zakalila voda. druhy den to bylo to same mel jsem pustenou filtraci a vzduchovani teplotu asi na 24stupnu celsia a nevim jak se toho zakalu zbavyt poradite prosim (rybky jsem jeste nekupoval) diky AQ je na 54L

Dobry den jsem zacatecnik mam AQ asi 3 dny vse jsem si pripravil az sem tam nalil vodu z vodovodu (je docela dost prechlorovana) tak se mi hned zakalila voda. druhy den to bylo to same mel jsem pustenou filtraci a vzduchovani teplotu asi na 24stupnu celsia a nevim jak se toho zakalu zbavyt poradite prosim (rybky jsem jeste nekupoval) diky AQ je na 54L
Ahoj,
jestli je to akva ,které máš v prezentaci,tak by chtěly přidat hlavně rostlinky.

Rybičky bych nepřidávala.
0
29.03.09 10:22 Jirkafil O napsal: Zrdavím- potřebovala bych radu ohledně výběru ryb- mám 37l akvárium , dno-oblázky, kokosy , a nevelký počet rostlinek ale ten chci zvyšovat , voda je trochu víc tvrdá, pak vybavení: topítko, bublifuk,zářivka 10W- o rybičkách toho moc nevím (v atlase jich je hodně ale nevím třeba jestli se k sobě hodí) tak vás žádám o radu s výběrem ryb - zatím nemám žádnou představu....
Já se dovolím připojit k tomuto příspěvku a chci se zeptat odborníků.Zdědil jsem po dceři AQ ASI TAK 60L.Jsou v něm dvě parmy 4pruhé,1 Ancistrus,a jěště cca.6 rybyček které neznám,ale pokusím se je idetifiovat.Jedna rostlinka,také zjistím.Mohu ještě něco přidat,myslím-rybky?Díky.
Vynech Gupky. Neonky + T. černé může být, ale raději jenom jedny z nich. A k nim třeba Pandíky - nebudou si tolik "prostorově konkurovat".
rozhodně bych neonky nedával k takovým ,,prasátkům" jako jsou Dania, Gupky jinak to tak může být.

Neónky a ostatné tetry, sú hejnovité ryby a do akvárií menších ako 80l sú nevhodné. treba ich okolo 15-20ks A na tvoje akvárium je to priveľa. Niečo s čeľade Boraras by bolo vhodnejšie.
Minule jsem se ptal ohledně nákupu ryb do mého 54 l AQ. AQ mám v provozu od 9.3. 2009 a chtěl jsem do něj koupit 3 gupky, 8 neonek a 8 teter černých. Toto mě nebylo schváleno z různých důvodů atd. Věc jsem přehodnotil a dospěl k závěru ,že je to pravda a tato sestava rybek v mém AQ nebude. Zatím mi plavou v AQ 3 gupky / zajížděcí rybky a 2 ancistrusi / Můžu cca. za 7 dní do AQ koupit 8 neonek červených a 5 - 6 danií pruhovaných ? Tato sestava by se mě líbila. Děkuji za odpovědi. / Aktuální foto AQ je dnešní hlavní fotka.
Starší reakce
Díky všem. Kdyby byl popř. ještě nějaký jiný názor k nákupu ryb do mého AQ, rád přivítám !

Stačí opravdu jen ty neonky. A.
Napsal jsem Ti přímo k prezentované nádrži svůj názor , tak si ho přečti.
AQ je 60 x 30 x30. Mám tam zatím 3 gupky a 2 ancistruse. Dokoupím 10 neonek červených, 2 gupky / samec, samička / a ještě 1 ancistruse / Teď to bude ideál ? Díky za odpovědi.

totiž na sladkovodní akvárko mírného pásu se počítá 75 cm2 na rybku (na tropický sladkovodní je to 30cm2 a na mořský tropický 120cm2)
myslim si že počet rybek záleží na ploše akvárka a ne na obsahu!!! jakou máš plochu akvárka???
Taky bych tam dal jenom ty neonky,ale bylo by asi lepší min. těch 8...
Dal bych tam maximálně ty neonky. Tetra černá už by byla moc.
podle mne je to už trochu více ¨>>>
Chtěl bych do mého AQ / 54 l / cca. za 14 dní dokoupit 8 neonek červených a 8 teter černých. Můžete mě poradit jestli to není moc a jestli radši omezit nákup na 6 a 6 kusů od každého druhu. V AQ mám momentálně 3 ks gupky a 2 ancistruse. Děkuji. Můj nick - viz. foto AQ.

Starší reakce
Když tak procházím atlas ryb napadla mne bojovnice. Co vy nato?Snesl by pár čichavců i pár bojovnic?
Zdravím všechny návštěvníky vlákna a jen tak pro inspiraci se chci zeptat. Do své 54litrové nádrže ve které od začátku plave šest Dánií tečkovaných, 10neonek ob., jeden menší ancistrus a nově pár čichavců zakrslých bych rád nahradil Paví oka která se mi rozmnožila a jsou přemístěna i s dospěláky do menšího akva(kde až dorostou budou k prodeji nebo darování). Přemýšlím čím bych si to akva doplnil.
Akva mám v prezentaci. Změnu dělám proto abych neonkám zajistil čistou vodu, přece jen ty gupky dost vodu zaneřádily výkaly.
Tudíž asi ne žádné živorodky. Rád budu za každý tip. Díky.
Starší reakce
aha, to sem nevěděl přes bojovnice nejsem

To sice mívají, ale pro chov bojovnic obou pohlaví se doporučuje spíš větší a zarostlá nádrž, ať se mají před sebou kam schovat. Měl bych z toho strach, pokud bych je neměl kam odlovit v případě konfliktů.
Přidat reakci
1 ...... 41
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 25465x