Cichlidy a cichlidky - chov, odchov
určitě nechci žádné prudiče v AQ. Už tak se tam mezi sebou prohání ažaž
Jen jsem teď koukal, že má původ Afrika, přeci jen bych preferoval Jižní Ameriku.
Jestli chces mirumilovnou a bezproblemovou rybu, tak:
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_thomasova
Muzes jich tam klidne mit vic. A velice snadno se mnozi. Je trosku opomijena, protoze kdyz je v prodejni nadrzi, nevypada nijak barevne. Ale kdyz je ve slusnem prostredi, je to nadherna ryba.

Dobrý den,
chtěl bych doplnit AQ
rybicky.net/nadrze/19520 jedním párem jihoamerických cichlid. Měl by někdo nějaké doporučení vhodného druhu?
Samozřejmě jsem se špatně vyjádřil - počítat umím.

jinak děkuji za radu

Co to znamená dělit dvěma - já myslel, že když je do 600L tak to postačí. prosím vysvětlit.
Eheim 2075 je i od výrobce psaný "do 600l". Takže děl dvěma ... a bude ti to tedy málo. Já ho mám v hrubých 370l a je to tak nějak akorát.
pokud ti jde o odchov, tak nejlíp bez spolubydlících
nemusí

je to jen jedna podle mě z dobrých možností. V jinších vláknech ti na ty další otázky určitě poradí líp...
K Cichlidce Kakadu bych chtěl do akvária dát neonku obecnou nebo tetru červenoústou .. a k nim panceřníček panda,ale to mam strach aby mi budouci poter cichlidek nesezrali ... nejake rady ? .... a nebo připomínku k výběru rybek popřípadě napsat lepší složení ?

Jsem z Klatov. Našel jsem na netu výrobce p. Ryšavého, Nýřany u Plzně. Má pěkné ceny. Máte někdo zkušenosti? Kolik stačí síla skla u akva 180x60x60, všude čtu že 10mm, ale rád bych 12mm. Není to naddimenzované. Jaký by jste mi doporučili filtr? Co tenhle EHEIM Vnější filtr PROFESSIONEL 3 2075. Stolek pod akva musí být v kovovém rámu? Viděl jsem sttůl pod akva jen z lamina 18 mm na 500L celkově s pískem a pod 750L.
ryby spolu být můžou, ale ti červenohrdlí jsou někdy dost agresivní. Červenoocí jsou spíš klidnější ryby.
Do akar bych nešel, protože už delší čas u nás nejdou vidět pěkné kusy, ale samí zmršenci.
Dno bílé být může, pokud akva nebude moc přesvícené a ryby budou mít možnost stínu. Mrkni někde do stavebnin na křemen k zasypávání zamkove dlažby.
Z rostlim nějaké velké echinodorusy zasazené mimo kořeny a kameny, které budou ryby s chutí podkopávat. Pokud teda nebudeš mít eL sumce (hlavně panaky) ti rostliny zničí a to už jsem zkoušel všechno možné...zatím nežrali jen mech
Skříň-stojan podle toho jak moc jsi šikovný, nebo šikovné lidi znáš

najdi si na netu nějaké postupy výroby stojanu a uvidíš. Jde hlavně o to svařit rám a nabouchat na to nějaké lamino. (nepíšeš odkud jsi)
Já mám např. dvířka pod akva řešené na magnet a zbytek je na vrutech.
Akvárium bych koupil od výrobce, kterého určitě vygooglíš a nech si ho poslat. S krytem ti neporadím na to jsem levý a zkušenost s výrobou nemám...
Zdravím. Jsem začátečník. Mám v plánu založit akva s kančíky červenohrdlými a červenookými popř. Akary modrými. Velikost akva chci cca 500L. Prosím o radu zda tyto ryby můžu chovat spolu. Jakým mám použít písek, vyčetl jsem že je vhodný hrubosti do 2 mm, ale nevím barvu. Líbila by se mo hodně světlá, ale zas jsem čet, že to není pro ryby dobré. Jaké mohu použít toholisté rostliny - bez nich se mi akva nelíbí. Můžete mi ještě někdo poradit kam bych se měl obrátit ohledně výroby akava popř. stolku a krytu. Nechci platit přemrštěné ceny v prodejnách a za nevyhovující kryty (málo zářivek a pod.) Děkuji za rady.
tak jestli se mi podari utvorit chovny par tak by to melo bejt dobre

Odporúčam poštudovať články o chove cichlíd, najmä tie, kde spomínajú teritóriá a zvládanie ich agresivity a verím, že správny počet samíc bude jasnejší. Avšak, mám obavy, či si v takom malom akvárku dokáže viac samíc vytvoriť svoje teritóriá. Pre háremové cichlidky sa ako minimum udáva 3 samice...
To je pravda. Nejlepší sehant pár. Se mi jedou stalo, že sameček pošel a zůstala mi jedna samička. Povedlo se mi koupit ještě ten den jiný pár a hned po vpuštění do akva se nový samec se starou samicí vytřeli. Asi po třech hodinách spolu. Holt když musíš, tak musíš

no jen doufam ze nejaky poter u cichlidek bude

... ted jeste nevim kolik kakaduu

myslel jsem chovnej par ale to je tezky sehnat,tak trio je napsano i tady na strance , ale po sleze mi byla recena jedna rada ze je lepsi 4 (samecek a 3x samice) , pry kdyby bylo trio tak by sameek tu lichou smaicku ustval tak nevim
Ono i ty cichlidky mají rádi čistou vodu a pravidelnou údržbu. Je to zvládnutelné, ale prostě péči nesmíš zanedbat. Pancíci jsou fajn. Ti problémy dělat nebudou. Maximálně sežerou potěr cichlidek

pancernicky teda vporadku ? .. a neonky modry ? ty maji jine pozadavky na kvalitu vody ne ?
Dánia ne, je to mix kontinentů. Neonky modrý. Na červené nemáš dost velké akva.
Dekuji za odpovedi ... Tak jsem se rozhodl pro Cichlidku kakadu ( ve spolecnosti neonek nebo dania pruhovany , a pancernicek panda) ... nejake naimtky k tomu ? tipy ?

Paví voči nevím nevím. S ancákem už vůbec ne. Tam bude takového bordelu od této party, že cichlidky brzo odejdou do věčných vod.
Martin736 napsal: Pokud by se jednalo o 60 litrů pak bych jim tam dal dva páry gupek, jako zdroj přírodní potravy
, 1-2 ancistruse, a nějakého pancéřníčka.
Ak je ten pestřenec Ostriežik purporový, tak len upozorním, že v mojej 250ke si pár s mladými zabral skoro celú nádrž a všetko ostané nahnali do jedného rohu... Do takého malého akvárka k nim už asi nič...
u kakadů bych zřejmě postupoval podobně jen bych jich nedal pár,ale trio. 1 samec a dvě samice
A víš, že tohle je nejhorší varianta u cichlidek? Pokud dáš trio, většinou ti pár před třením silně terorizuje lichou samičku. Lepší je buď sehraný pár nebo samec a 3 a více samiček.
dobre dekuju za tvou radu

agresivní nebudou....já mám 120 litrů v tom dva páry p.taeniatusů, 6 pancéřníčků, 4 L-213 a 4 páry chupek a vše je ok.

no u kakadů bych zřejmě postupoval podobně jen bych jich nedal pár,ale trio. 1 samec a dvě samice.Ovšem to ti tady někdo asi poradí lépe. A to v obou případech.

dekuju

chudaci gupky :( .... a u cichlidek kakadu ?

, a jeste k tim pancernickum nebudou vuci sobe nejak hodne agresivni vzhledem k tomu ze se drzi u dna ?
pokud jde o pestřence tak do takto velké nádrže bych dal pouze jeden pár.Víc by se jich tam nevešlo vzhledem k jejich velikosti v dospělosti.Pokud by se jednalo o 60 litrů pak bych jim tam dal dva páry gupek, jako zdroj přírodní potravy

, 1-2 ancistruse, a nějakého pancéřníčka.

to byla chyba , spatne jsem se orientoval, proto jsem napsal dalsi prispevek a neodpovedel
Kdybys odpověděl na otázku, tak třeba i někdo poradí.
Edit:tak jsi byl o pár s. rychlejší.
"poradí někdo jaké rybky do společnosti těchto rybek ? u každého druhu zvlášt prosim

"
60 - 80l

o jak vekou nádrž jde???...

Zdravím přemýšlím o koupi buď Cichlidka Kakadu nebo Pestřenec Červený, ale nevím zda se snesou v akváriu ještě s nějakým jiným druhem rybek (menších nebo stejně velkých) , za každou informaci a tip budu moc rád

Starší reakce
Když se kouknu do původního vlákna, kde dotaz byl (jaký je to ancistrus), tak mě stručnost odpovědi nepřekvapuje...
Než jestli je to odchyt, nebo odchov, bych se spíš ptal, co to opravdu je za rybu...

Tohle je na tebe "odfláknutá" odpověď.

Ovšem souhlasím s pestrou stravou.
Za prvé bych se zeptal, jestli jde o odchovy či odchyty? Podle odpovědi bych radil.
Jako ostatní cichlidky. Pestrou stravu, suchý, granule, mražený.
0 31.01.2014 18:45 VojtaBatman – Potrava
Starší reakce
I to jsem zminil:
Designer napsal: Co kdo pouzil pri slechteni, to je samo ve hvezdach, mne se to pak takhle seslo.
Ty Ramky jsou slusne velke, bezne mi nikdy nedorostly do takove velikosti, a to jsou ted jeste dost mlade. Baloon byvaji kratsi nez normalni a ostatni velikosti zustavaji tak nejak +/- zachovany, alespon co jsem videl. Takze jedine ze by se sesel nejaky velky vzrust (jejich otec byl spis vetsi kousek) s tim sklonem ke zkraceni tela.
U Tercovcu furt vsichni "stika a sipka" a sotva clovek predvede Ramku slusneji do disku, vsichni prskaj smich

Ok idem vymeniť vodu,nech sa aj tie moje majú fajn.(mám to tak asi na 3-4 hodiny)

Uprimne mne stve, kdyz vidim v prodejni nadrzi zavojove, neco napul, a normalni, pricemz je videt, ze jsou to podle velikosti sourozenci. Jenze tomu uz nikdy nikdo nezabrani. Nikdy nebudes vedet, ze sis koupil "cistou" Ramku. Takze se jiste nesnazim tomu jeste napomahat.
U mne slo jen o pokus, protoze nikdy z jiker nic nebylo, tak jsem je sebral a soupl i s korenem do nove zalozeneho 200l akvaria, jestli je v te vode vubec sance, aby se to vykulilo (jaky je to mix, tedy ty jikry, mi bylo fuk). Rozplavalo se 18 az 20ks, a jen 4 dorostly do dospelosti, protoze ty ryby se musely zivit jak umely. Kapal jsem jim dvakrat denne tekute krmivo pro poter, ale spis nez to prezily proto, ze jsem si zavlekl pri zakladani do akvaria nejaky plankton, a tak tam plavaly buchnaky a buhvi co jeste. Pozdeji jsem je pozoroval, jak berou male bile cerviky ze skla. Plankton vylovily dukladne, taky slusna sluzba, a ted uz je mam jake jsou, no tak kdyz prezily tohle, at se maji dobre

.
Designer napsal: mama byla "Blue sky yellow head" a otec "klasika"
A prečo si to ty takto vlastne sekal?
Jasné,jasné ak ti robia radosť.Len si myslím podľa toho tela,že tam určite niečo prikrížené bolo.Škoda,že kopec chovateľov to teraz seká na peniaze.Pri ramkách čo vidím, sa v chovoch medzi poterom objavujú baloon,závoj i od normal rodičov.Už to nie je tá čistá pekná ramirezka ako onoho času.(určite si ich pamätáš,veď máš o pár rokov viac ako ja

)
V mem akvariu nic nezastini, jsou v nem a uz tam zustanou, mam je jen pro svou radost

.
Urcite ne, balony znam, ani nahodou, a ani jeden z rodicu balon nebyl.
Neco se proste seslo, mama byla "Blue sky yellow head" a otec "klasika". Co kdo pouzil pri slechteni, to je samo ve hvezdach, mne se to pak takhle seslo.
Tvar tela naznačuje ,že ide o ázijskú vyšlachtenú formu tzv.baloon
Je veľká škoda,že tieto ,,mutanty,, zatieňujú pekné normálne ramirezky.
U Tercovcu furt vsichni "stika a sipka" a sotva clovek predvede Ramku slusneji do disku, vsichni prskaj

.
Tady je jiny samec:
rybicky.net/fotogalerie.php…
EDIT: Mikrogeophagus ramirezi var. Buldozer
EDIT2: A ze na fotce vypadaji trosku vetsi, no ehm, jeste ke vsemu trosku vetsi nez je obvykle jsou...
U mě to pořád platí

hlavně teda ten tvar těla je šílenej. Ramka z toho prostě nebude ;)
Přidat reakci
1 ...... 43 44
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 45932x