Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Cichlidy a cichlidky - chov, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 18 Přejít na další stránku   1  
Cichlidy a cichlidky - chov, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2014 20:22 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Apistogramma macmasteri x viejita
Prosim, vi nekdo vic o Apistogramma macmasteri a Apistogramma viejita? Z nekterych informaci na webu vyplyva, ze bezne nejspise chovame jako Apistogramma viejita ryby vznikle krizenim techto dvou druhu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2014 11:57 RAP Re: vlacek
vlacek napsal: Ja ale take ;-) A jeste blbe vidim :-) Zkusim to
Předpokladem je, že použiješ baterku. Ale jen tak silnou, abys viděl, ale nepoplašil ryby. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2014 10:17 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Designer
taky u prcků halančíka pestrého začínám rovnou grindalem ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.05.2014 09:48 Muž vlacek [402] – Re: Designer
Hezke :-) Kdyz vrtulnicky, tak to ty moje vypadaji jako Mil Mi-8 :-) Ale v miste, kde jsou je sero a na skle mam rasu, takze k foceni to neni :-( Dve neritky misto uklidu "make love". Uz dva dny jsou nalepene na sobe a spolu se pohybuji po akvarku, to jsem predtim take nikdy nevidel. Love is in the water.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.05.2014 09:38 Muž Designer [5695] - CichlidyApistogramma viejita, cerstve rozplavane mlade.
Fotka k příspěvku Vcera Apistogramma viejita privedla ukazat nove mlade. Na fotce nejsou zdaleka vsechny, to dela to me rostlinne housti, ale i za takovouhle fotku jsem byl rad, vodi je dost po houstinach. Rano po rozsviceni pul hodiny sondovala a vyklizela prostor od vetrelcu, nez jsem drobky vubec mohl videt, a jeji predchozi mlade pred ni pekne rychle prchaji (nejvetsi uz maji 20mm, tak uz mizet umi a vi dobre kdy a kam).

Jak rikala moje, uz "zase pase vrtulnicky" :) .

Prckove dostali rovnou Grindal, zkusil jsem. Je to asi v pohode, hned je znat, ze lovi ten nejjemnejsi (videt to je tezke, je to vsechno desne titerne, ale z pohybu v hejnicku bych si to myslel), a ty nejvetsi cerviky basti mamina.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2014 09:33 Muž vlacek [402] Re: romant
Ja ale take ;-) A jeste blbe vidim :-) Zkusim to
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2014 09:11 R Muž romant [27983] Re: vlacek
Jsou zblblejší a dají se lépe odchytit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2014 09:09 Muž vlacek [402] Re: RAP
? Co delaji v noci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2014 09:00 RAP Re: vlacek
Odchyť ty SAE v noci. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2014 08:22 Muž vlacek [402] Re: RAP
No jsou presne v miste, kde by ten detrit mohl pristat :-) Vcera jsem se v akvarku trochu stoural a prelovil ramky do mensiho (cimz jsem tedy odsoudil na smrt maleho otika a nejake dalsi jikry otiku :-( , otika jsem pred pridanim ramek bohuzel nenasel )
Jeste bych potreboval prelovit SAE, ktere jsou asi docela mrsky a vyuzily meho stourani v akvarku a rozplavani se poteru a nejaky pochytaly. Ovsem chytit SAE neni jako chytit zvedave ramky, ktere skoro samy vlezou do sitky. Jeste tam par desitek malych akar je, ale na foceni to bohuzel neni :-(, tak nemuzu ukazat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2014 07:55 RAP Re: vlacek
K filtru se postupně stahuje detrit a podobné "smetí" a v něm, pokud ho neodkalíš, si potěr najde také dost mikroorganismů a zbytků potravy ve vhodné velikosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2014 17:30 Muž vlacek [402] Re: Designer
Bohuzel je to Juwell set (LIDO 200)se zakrytym filtrem, takze zadny pristup k namkam na nem (pokud teda nevplavou do nej...). Take bych to mel radeji s pristupem, protoze moji oblibeni pancici na nem holduji nehlede na vek, ale je to designovy prvek, takze jsem nemel moc volbu a ten filtr jinak funguje dobre na to abych ho odrezaval. Mikry se rychle zrepetaly, tak uz snad dnes vecer bude neco ke krmeni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2014 16:44 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: RAP
RAP napsal: Pokud máš u filtru přístupný filtrační materiál, tak na něm potěr vybíral mikroskopickou potravu. Ramky jsou pěkně "jedovatí" trpaslíci.
To vybirani biomolitanu mohu potvrdit, mamina je tam vodila, a az jsem se divil, jak vysoko k hladine prcky u toho filtru taha a jak ho ozobavaji.
No a ty Ramky, to je jasna vec, jak maji trosku sanci, zacnou akvariu sefovat :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.05.2014 19:50 RAP Re: vlacek
Snad se dokopu a udelam prezentaci nadrze...
To bys měl. Já jsem právě koukal v jakém akva je máš.
Pokud máš u filtru přístupný filtrační materiál, tak na něm potěr vybíral mikroskopickou potravu.
Ramky jsou pěkně "jedovatí" trpaslíci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 19:13 Muž vlacek [402] Re: Designer
Hmm, zajimave, ze v takove rostline se drzeli. U mne budou?... asi v takove strapate, obycejne, ktera dobre roste, ale na nazev si nevzpomenu. Snad se dokopu a udelam prezentaci nadrze... Diky za nabidku, uvidim, jak to pujde. Nechci tam ted nejak vrtat, ale jsetli to tentokrat nevyjde a vezmu to jako challange, tak si treba reknu o tu rostlinu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2014 18:23 Muž vlacek [402] Re: dudak
Při tření bohužel nevím. Všiml jsem si jiker asi až několikátý den, respektive asi den před vylíhnutím. Jedna z ryb se držela na neobvyklém místě. Jikry byly nakladeny na plochý kámen. Rodiče se tak nějak střídali. Do teď vlastně s určitostí nevím, která z ryb je samec a která samice. Kytky nevyrývají, ale přehazovat dno umí. Právě mi bylo divné, proč jsou kamínky naházeny na kořenu, než jsem si všiml těch jiker. Mám na dně písek 1-2mm a ten občas přesívají asi kvůli potravě. Nic mi ale ještě nevyryly a vůči ostatním nejsou agresivní. Ramky se do nich občas trochu pustí. Ramky a tyto akary jsou moje první cichlidy, takže nemohu srovnávat s ničím jiným :-( Ty dvě větší co se vytřely jsou o malý chlup delší než dospělý samec ramky, ale mohutnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 18:16 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vlacek
Ona je mamina desne rada vodila do rybicky.net/atlasrostlin/lomariopsis_lineata , a myslim ze ta rostlina ma svuj podil na preziti mladych mezi Fantomy, i kdyz ti se maminy bali jak cert krize, ta po nich sla jak raketa, kdyz se nejaky nebezpecne priblizil. Tak rychle se pohybujici Cichlidu clovek vidi malokdy.
rybicky.net/fotogalerie.php…
Kdybys mel zajem, jiste Ti kus te rostliny mohu venovat, roste mi dobre.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 18:11 Muž dudak [1885] Re: vlacek
můžu se zeptat jak se chovaly při tření? jestli spíš jako třeba Nanacara anomala nebo jako velké akary nebo laetacary? třou se na kámen nebo do jeskyně? vyrejvaj kytky? taky o nich uvažuju, docela se mi líbí, ale nechci si tam moc pustit ryby co mi to zplundrují. Dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 18:03 Muž vlacek [402] Re: Designer
Diky za rady! V ramci moznosti se pokusim prispet k odchovu... Vyschle mikry se probouzeji k zivotu, tak neco snad bude. Ja to nemam tak zarostle, je to jen par mesicu zarizene. Espeiky jsem vzal schvalne abych mel neco na hladine, tak ty jsou v pohode. Jen ty ramky budou asi problem co se nebezpeci tyce. Treti nesparovana akara je mensi a neplete se mezi ty dve vetsi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 17:51 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vlacek
No u mne spolecenske je hejnicko Fantomu cernych a par Apistogramma viejita, pricemz je to akvarko dost zarostle. Na 200l akvarko bych rekl, ze mam ryb mene nez je u spolecenskeho akvaria bezne. Nakonec mrkni, i mlade tam mam na fotkach: rybicky.net/nadrze/18477

Delal jsem to tak, ze jsem vzal 20ml strikacku, vytahl pist, naklonil s vyvodem nahoru a nakapal krmivo, zavrel ji pistem, vytlacil uz s vystupem nahoru vzduch, pak natahl vodu z akvarka, pomalu se priblizil asi tak 10 az 15cm od malych a pomalu to mezi ne fouknul. Samice to nenesla uplne libe, ale kdyz uz to bylo po nekolikate, zacala asi chapat, ze se nic spatneho nedeje a uz tak nedivocila. Mlade vodila po celem akvariu, takze jsem to daval vzdycky k nim. Mozna jsem mohl na strikacku jeste nasadit slamku (hadicka by uhybala a tezko bych to smeroval), abych nedaval ruku tak zbytecne blizko, ale to mne tehdy nejak nenapadlo...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 17:19 Muž vlacek [402] Re: Designer
Zbytek toho Nobil fluidu take mam, ale je to stare, nechci to riskovat. Ale asi teda poridim novy. Ty je mas ve spolecenskem nebo zvlast? Zakrmit do 200litru tak, aby se k nim neco dostalo se tezko odhaduje. Uvidim, jak to pujde s tou trubickou, musim to jeste vyzkoumat. Dospeli si klidne oba mlade opusti, kdyz krmim. Ale ostatni ryby se take docela venuji zradlu, tak je to relativne bezpecne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 17:13 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vlacek
Rozplavane Apistogramma viejita jsem zkousel krmit timhle:
www.akvarista.cz/…
Otazka ovsem je, jestli jim to pomohlo, nebo se v tom akvariu futrovaly tim co tam zije, nebo jestli jsem jim tim krmenim vubec aspon trosku pomohl. V kazdem pripade par kousku uz dva mesice smejdi po akvariu, bez nejake vetsi pece z me strany. Jenze je fakt, ze jejich mamina se mesic starala jak silena, coz tady bude jine.

Dnes prckove strasne radi berou Grindal. Zacinam s nim, ale ted uz vim, ze jsem ho klidne mohl pouzivat uz u hodne malych rybek, protoze kdyz se da do akvaria, velci cervici jdou rychle ke dnu, ale ti nejdrobnejsi plavou hodne dlouho ve vodnim sloupci a proud vody je micha v akvariu tak, ze jsou pak ve vode vsude. Dalo by se to tak i vytridit do odchovnicky, dat do sklenice s vodou, nechat velke sednout a nalit vodu s temi nejdrobnejsimi, protoze plavou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 16:41 Muž vlacek [402] – electric blue acara
To RAP: (presunul jsem odpoved sem z vlakna o ZOO Branik))
"Jestli maj něco po rodičích, tak pár kousků odvodí k samostatnosti. Záleží na velikosti akva, jeho zařízení a spoluobyvatelích.
Stejně by bylo zajímavé co z nich vypadne."

Je to 200litrova nadrz s 3x electric blue acara, 3xgold RAM, 7xrazb espei, 2x otik a 2x parmicka siamska. Rodice nehlidaji mlade 100% casu a nejvetsi hrozbou jsou RAMky, ktere ac mensi, tak si dovoluji i na akary, kdyz jde o jidlo. Problem je ale spise v krmeni. Dospele mlade nahnaly (jestli tam jeste mlade jsou) uplne do rohu k filtru, kam neni videt a neda se tam krmit. A hlavne nemam zive krmeni... Dnes jsem to trochu snad vylepsil tim, ze jsem nad misto zavedl trubicku, do ktere budu obcas strikackou strikat mrazeneho virnika a sera micron. O tak male krmivo nemaji ostatni ryby moc zajem, tak je to nepritahne. Mozna "rozpumpuju" mesic vyschlou nasadu miker...


Edit: Tak jsem se dival poradne a nejaci prckove tam plavou. Jsou tam dobre schovani za kamenem :) Vykulili se vlastne v sobotu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2014 15:19 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vaaclav, romant
Uvidim co prezije z mladych a jestli neco, do te doby (dokud preziji a nebo vyrostou) tam nic pridavat nebudu. Jen si tak premyslim, co by tak mozna a jestli nepremyslim nad necim co moc nejde...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2014 15:18 radim Re: Designer
U mě dobře fungovali a.steindachneri 1+2 a.agassizii 1+1 ve 112L. Šlo hlavně o rozdělení teritoria samic. Samci se mimo dobu tření ignorovali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2014 15:18 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: slavko
Já měl 4 samičky kakadu a plocha 180x50 stačilo jen třem ta čtvrtá nejmenší ostrouhala. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2014 15:14 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Designer
Podľa toho, čo som naštudoval, každá samica si vytvára teritórium s priemerom 25 - 30 cm, ak by bolo dosť plochy tak by to mohlo fungovať. Mne však v akva 100x50 cm nezvládli spolužitie 1 pár a 1 skupina s tromi samicami, hoci matematicky to malo sedieť ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2014 15:00 R Muž romant [27983] Re: Designer
Měl jsem po párech v klasický 112 litrový setovce tyto rybicky.net/atlasryb/cichlidka_borelliho , rybicky.net/atlasryb/cichlidka_agassizova a rybicky.net/atlasryb/cichlidka_ramirezova . Hodně možností úkrytů, vytvořit si teritoria, kořeny, rostliny, přicmrndnout výluhu a fungovalo to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2014 14:56 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Designer
Já bych ti to moc nedoporučoval. 1+2 nebo 1+3 je určitě lepší než 2+2. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2014 14:46 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Apistogramma
Lze mit vice druhu Apistogramma v jednom akvariu (v obrovskem chapu ze jiste, ale pri nejakych beznych objemech)? Jak je to se vzajemnou snasenlivosti a se vztahy mezi sebou mezi druhy? U nekterych druhu bych mel docela problem samotne samice od sebe bezpecne rozeznat, alespon podle fotek.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 22:05 Muž Ičin [1405] - CichlidyRe: jardinho
Geoš určitě, ale na přesnější určení moc mladý. Winemilerka to být může, ale stejně tak třeba megasema a několik dalších. Každopádně tady přesné určení není rozhodující, podmínky vyžadují stejné. To dno by opravdu chtělo trochu "zjemnit"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 17:35 Muž jardinho [0] - CichlidyRe: Martin
Geophagus Winemilleri a dost nešťastná z toho dna
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 16:42 radim Re: Designer
někdy stačí nepatrné trhnutí rodiče a mladí se semknou a doslova zkamení ano jde to sotva postřehnout :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.04.2014 15:23 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Apistogramma viejita - dno, odchov
Tak jsem zjistil, jak paradni dno mam v akvariu. Vetsinou se ta bila dna moc "nenosi", ale on ten pisek ma presne takovou frakci a barevnost, ze kdyz se mlade nehybou, nejsou vubec videt, absolutne s tim dnem splynou. Mlade sleduji dost dukladne matku, jak se vzdali (plave nekam neco rychle resit), jdou okamzite ke dnu a prestanou se hybat, aspon z toho mam takovy pocit, az mne to udivuje, jak se chytre chovaji. Vyhrano jeste nemam, ale prvni predpoklad k preziti mladych v akvariu s jinymi rybami uz znam, za to svetle dno (jako ze jsem si driv rikal, jestli jsem udelal dobre) jsem prave ted rad.

Ty Apistogrammy jsou velice zajimave ryby (pro mne nove). Dokonce to vypada, ze matka obcas nejake mlade zobne, vypada to desne, jako by ho chtela sezrat a mlade casto ucukne, ale nic se nestane. Ze by vychovne pohlavky? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 16:27 RAP Re: palio
Záleží na velikosti půdorysu akva a jeho uspořádání(úkryty, jeskyně, možnost vytýčení teritoria).
Rozhodně budou dominantní vůči ramirézkám. Tudíš dojde k přerozdělování teritorií. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   18.04.2014 06:59 RAP Re: Mislow
Nevyloucil bych ani tuto rybku. rybicky.net/atlasryb/tlamovec_aulonocara_orange_blanch…
Tak to já stoprocentně vyloučil. Jedná se o rybu z rodu Geophagus.
A že ji Martin koupil jako kančík. Patrně došlo k záměně s nikaraguákem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   18.04.2014 01:18 Muž Mislow [304] Re: Martin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.04.2014 00:28 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: baletka
Fotka k příspěvku Záleží jak zarosttlé je akvárium občas mě něco přežilo. Ancík ale znamenal okamžitý konec jiker a samička odháněla i skaláry ale jeho si vůbec nevšímala. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 00:15 Žena baletka [624] Re: vaaclav
Potěr s neonkami a tetrami? Mně se ještě tahle kombinace nepovedla... Jde to? Ačkoliv samička hlídala statečně, celou noc se jí mírné svítilo a krmila jsem, po třch dnech nezůstalo nic...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.04.2014 22:06 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Žoržik
Soužití je bez problémů, pokud chceš potěr nesmíš mít ancíka. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 21:48 Žoržik – kakadu
Dobrý večer,
mám v plánu zakoupit buď párek nebo 1 samečka a 2 samičky. Rád bych znal názor na případné soužití s hejny teter červených a neonek. Mám 120 l akvárium, slušně zarostlé a oboje rybky se v něm rozmnožují.
Předem díky za odpovědi.
Žoržik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 17:15 Muž LiborSprysl [9015] Re: Deathbull
Perleťovka nějaká asi ano, eliot určo nee!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 16:42 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Svádí k tomu ta poloha tlamy, také se mohu mýlit, ale takhle ani mladé vystreslé pindarky nevypadají. Já si tipnu čerstvě přeloveného mladého eliota ve stresu :)

rybicky.net/atlasryb/kancik_eliotuv

Ne že by tam toho bylo moc vidět, ale tyhle ryby v mládí právě perleťovky připomínají, tedy alespoň mě.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 14:38 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Martin
Mohu se desne osklive mylit, neznam ty ryby osobne, ale muj tip je rybicky.net/atlasryb/perletovka_pindare .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 14:32 Muž palio [141] – Ramirezky a Pestřenec červený?
Mozem do 400l akvaria kde mam 3 pary Ramirezky pridat par Pestřenec červený? Nebudu pestrence utlacat Ramirezky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 14:19 Martin – poradte
Fotka k příspěvku Potřebuji poradit jak se jmenuje tato ryba , byli mi řečeno že jeto kančik
prosim ,napište mi co to je za rybu dekuji
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 11:09 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Takhle mě překvapily agassky, v akva se socolofkama a kosočtvercema odchovaly dost potomků
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   16.04.2014 21:33 RAP Re: Designer
Pokud je přístup k houbě filtru, tak tam ozobáváli nějakou ňamku. Ta samička je opravdu šikula. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 14:29 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: RAP
Ona je taha po celem akvariu, ale stale si vybira mista, kde je neco takoveho ke schovani, coz ale v tomhle akvariu neni zadny problem, rostliny jsou vlastne vsude. Uz s nimi byla i v horni tretine vody, neco se jim tam libilo na filtru a tak to prckove odobavali. Prekvapilo mne to, ze je vidim az tak vysoko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2014 20:13 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Designer
Uvidíš jak dlouho jim to vydrží, ale ty mladé jsou malinkaté zatím. Mají sotva týden ne? Jinak já po třetím neúspěšném pokusu mladé odsál "tobogánem" a už jsou za kritickým obdobím větší než centimetr a vypadají jako ryby.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [18] ...... 43 44

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 45866x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5993-cichlidy-a-cichlidky?od=851