Cichlidy a cichlidky - chov, odchov
0 15.12.2013 10:32 Ladan01 – ploutev

Ahoj,vcera jsem zakoupil Cichlidky kakadu a ted jsem zjistil pri podrobnejsim prohledani,ze samcovi uplne chybi brisni ploutev. asi po boji s jinymi samci v nadrzi v akvaristice.vim,ze pavim ockam ocasni ploutve dorustaji. ale nejsem si jist,jestli kakadu doroste,pokud tam nema vubec zadnou.Jeste pro info dodam ilustracni fotku,aby bylo poznat o jakou ploutev jde. Fotku jsem pouzil z mistniho atlasu.
dik za radu! zkusim!

zapni světlo až budou ryby spát a odlov je rozespalé...takto jde odlovit téměř vše i z velmi členité nádrže.
tak co jsem si naplanovala jsem zase zrusila...z jednoho duvodu, proste se mi nedari prelovit boraras a tetry ohnive, jsou tak malicke a rychle ze jsem akorat vytrhala kytky ze dna. tak to necham tak prozatim, rybky dozijou ten rok dva a pak poridim cichlidky....
Budou v pohodě...

Rozhodl jsem se do svého společenského rostlinného akvária pořídit 2 druhy malých cichlid, pár nebo trio apistogram (kakadu nebo agassizi - nějaké do červena) a pak pár akar zelených případně 1-2 páry zlatých nebo tečkovaných. Ve zdejším atlase má třeba A. agassizii uváděnu teplotu pro chov 22-26°C, ale jinde mají cichlidky uváděnu o dost vyšší. Mám v akváriu stabilně 24°C, bude jim to stačit? Dříve sem je choval, ale vždy v menších jednodruhových nádržích a s teplotou kolem 26° tak bych je nerad přivedl do něčeho co se jim nebude líbit.
Ptala jsem se kvůli tetrám. Nevím, jestli úplně všechny, natolik nejsem sečtělá, ale mnoho z nich rádo plave. Ale myslím, že metr by měl být v pohodě.
To Tvé stolitrové akva, jak dlouhou má nejdelší stěnu?
Z vlastni zkusenosti,pri Ph 6.00 a kH 5 Kakadu se chovaji normalne,Neonky cervene uz delaji piruety,Sekernatky skaci ven,Pancernicci vypadaj v pohode.

Ivoš napsal: Ono, když se to s CO2 "poněkud přežene", tak to nedělá dobře žádná rybě...
Ono to pak nedělá dobře žádnému živému tvoru ;)
dekuji vsem. uz jsem se rozhodla pro cichlidky kakadu

s co2 si dam bacha.

Ono, když se to s CO2 "poněkud přežene", tak to nedělá dobře žádná rybě. Ale kakaďáci jsou řečeno odbornou vojenskou terminologií podstatně blbuvzdornější než ramirézky, takže toho snesou daleko více v mnoha faktorech.
0 11.12.2013 10:33 Vája No, nevím, jak kakadkám, ale, jak známo, cichlidky obecně změnu parametrů nemusí. A u ramirezek jsem už s CO2 narazil, když jsem to poněkud přehnal.
CO2 jim nevadí více než jiným rybám.
dekuji za radu, premyslela jsem o tom, a zkratka akvarko bez teter a neonek si predstavit nedokazu. ale jeste to zvazim. vim, ze "mene je vice". ja mam fakt dobre zkusenosti s ancitrusem ale pancernicci se mi taky libi..
jeste by me zajimalo jestli tem cichlidam vadi co2? bublam z kvasnic. vadi to i tem cichlidkam kakadu?
Stolitrové akva je už docela dobrý objem. Nic na extra vyskakování, ale dá se to udělat fakt hezky. Dala bych, být Tebou, na Romanta. Taky jsem zprvu kombinovala různá hejna, chtěla jsem tam mít všechno možné, ale nakonec se vracím k jedinému hejnu, je to pak fakt podívaná. Pancíci se možná jeví jako prasátka, protože ten kal u dna víří, ale pravda je, že ancík špiní daleko více. A hejnko pandíků třeba (pancéřníček panda), to je paráda

rekl jsi mi, ze jsem blbec,
To jsi na omylu, pokud bych ti to chtěl říci, tak napřímo.

dik!

no prekombinovat to nechci! proste chci aby to bylo pekne....a zaroven nas bavilo se na akva divat..jo neonky jsou krasne kdyz je jich hodne, bohuzel, mam akva jenom stolitrove....
Všechno postupně, až z toho bude gulášek, to je blbá idea. Nudo to nebude, ani omylem, spíš bude každej kdo to udiví mít ještě chvilku pootevřenou pusu, protože síla neonek je v hejnu, je to na Tobě.

no zas jen neonky a ty cichlidky ,to bude trosku nuda ne? neonky jsou krasa ale bohuzel moc klidne, proto v kombinaci s tema tetrama treba tema diamantovyma, ktere jsou zivejsi, by to bylo krasne....
nebo se vyprdnout na neonky i kdyz bez tech si to nedokazu predstavit, a mit tam treba dvacet tech diamantek a ty cichlidky ....kazdopadne ne najednou vsechno postupne....:=)
Bez živorodek, bez ancáků s hejnem pancéřníčků a jedním hejnem teter společně s těma kakadu to bude tak akorát. Tetry bych nekombinoval, nemáš na to litry, bude se to tlouct, nevyniknou ani jedny a to je škoda, místo toho 30 neonek.
fakt? ja ho mela kdysi s neonkama a sice fakt videt nebyl, ale binec teda nedelal. za to ti pancernicci, jsou sice sympataci ale strasne porad virili to dno, hlavne kdyz jsem je krmila....ale jsou to uzasne rybicky.
meleri napsala:... mozna ancitruse, pancernicky nechci, delaji bordel...
jeden ancík nadělá mnohem větší bordel jak hejno pancíků a ještě věčně není ani vidět
chtela bych tam deset neonek, ty ramirezky nebo kakadu, deset teter diamantovych nebo cisarskych nebo cernych. a na ty zivorodky se asi vyprdnu, tak to bude dvacet tri rybek na sto litru, to staci..casem mozna ancitruse, pancernicky nechci, delaji bordel...
jo, ty minirybky pujdou k jednomu akvaristovi, uz to mam domluvene. krevetky taky co se mi povede prelovit prelovim. uz se moc tesim. krevetarko bylo fajn ale neonky a spol jsou nejlepsi

Už tam nepořizuj žádný další živorodky a zamysli se nad těma minihejníčkama a rozhodni se pro jedno a to náležitě posil na trojnásobek(tetry ohnivý, boraras), ty cichlidky pořiď v tom poměru kluk a více holek ty kakadu a když se o akvo budeš starat, jak uvádíš, budou dělat radost.

dekuji!
ja to precejen zkusim, a rybky zakoupim, a uvidim. akvarium uz ma trictvrte roku, a voda v nem je uz snad vporadku, menim ji kazdy tyden. puvodne jsem chtela krevetarko, ale styska se mi po neonkach, tetrach atd...
tak ta barva je mozna i vekem, schvalne se zeptam, jak jsou stare v obchode. kazdopadne dekuju za zkusenosti, asnad se jim u me bude darit...
hm, rekl jsi mi, ze jsem blbec, a pak jsi prispevek opravil, takze se to uz neda cist. tim neutocim, ale naopak se branim!

Ohledne citlivosti, staci mit nepatrne horsi podminky, cehoz si jine ryby ani nevsinou, a Ramky zacnou odchazet. Prvni znamka takoveho stavu byva, ze se neustale o neco otiraji, jine ryby opet bez takovych projevu. Dokud mas podminky v akvariu dobre, jsou v pohode. Ale ani si nemusis vsimnout, ze neco zahniva, nepracuje dobre filtr atp., a jsou mezi prvnimi, na kterych to poznas (a na ostatnich rybach ani nic poznat nemusis, pricina sama prejde, ale ten prechodny stav Ramky muze rozhodit). Bohuzel nafouknuti bricha, vypoukle oko, ryba nezere, to jsou veci, ktere se leci spatne, a prave to se Ramkam casto deje, kdyz neni voda jak ma byt.
Co sezerou a co ne, jsou to Cichlidy, sezerou na co maji chut a je vhodne velke

.
Ohledne vybarveni, ony pomerne dost rychle rostou, ctyrmesicni ryba se da uz klidne prodavat, dokonce i mladsi, ale rozdil barevnosti mezi tretim a ctvrtym mesicem je dost velky. Prvne se mi trely ve veku ctyr mesicu. Takze k potlaceni barev z prostredi v prodejne si muzes pricist i jejich vek, pokud jsou jeste hodne mlade.
Neútočím, jen upozorňuji.
aha.

no skoda.
Ampularie jsou zakázané v celé EU
no, v nekterych obchodech tady maji rybky zarizeny krasna akvaria, ale tady ty maji jen hole dno a zadne rostlinky, takze to asi idealni nebude...
ve francii zakazali prodej akva zabek a ampularii, ale to uz je asi mimo tema, a chteji zakazat hydrocotyle dissecta, tak jsem rada, ze mi jeste nejaka zbyla..
meleri napsala:
jedna vec me prekvapila, v obchode je maji delsi dobu (ramirezi) a maji uplne mdle barvy, vubec ne jak tady na fotkach. cim to muze byt? ze zkusenosti vim, ze ryby barvy meni podminkami, tak by me zajimalo, jestli je to i u nich...
No to bude tím, že v tom obchodě nemají zrovna ideální podmínky k životu...

no, mela jsem v planu ty cichlidky, k tomu deset neonek, osm teter cisarskych a samce plus dve samice pavich ocek.
RAP napsal: Romant ti odpověděl jasně. Navíc ramirézky jsou dost importovány z Asie.
Nó...

neviděli jsme...Frantíci jsou na asijské importy dost citliví...pokud se dobře pamatuji, dáma žije ve Francii, a tam třeba od nás chodí obrovské množství ramiréz...

Ty ramirezky mohou být přešlé z podmínek, nebo jednoduše horší kvalita ryb. Taky se přikláním k tomu co psal radim(1 samec + 3 SAMICE) a ještě bych vynechal živorodky.
prodavaji je v parech, ale nebude problem koupit jeste jednoho...
pořiď samcovi ty samice 3

pokud to v tom obchodě neprodávají po párech, jak bývá zvykem...
diky, jsou to opravdu nadherne rybicky, uz par dni si o nich ctu. chtela bych koupit par do 120l a k nim pridat neonky, par teter a zivorodky. cetla jsem, ze pokud nejsou dostatecne krmeny, muzou sezrat mensi rybky, na to dam pozor.
jedna vec me prekvapila, v obchode je maji delsi dobu (ramirezi) a maji uplne mdle barvy, vubec ne jak tady na fotkach. cim to muze byt? ze zkusenosti vim, ze ryby barvy meni podminkami, tak by me zajimalo, jestli je to i u nich...
jeho odpovedi jsem si nevsimla. chtela jsem si o nich trosku "popovidat", to je vse....nemusite hned utocit??
Romant ti odpověděl jasně. Navíc ramirézky jsou dost importovány z Asie.
Ramirézy, je toho tady o jejich větší citlivosti popsáno docela dost.
Přidat reakci
1 ...... 43 44
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 45928x