Echinodorus - pěstování
Nojo Vaaclave. Když Ty se o ty kytky staráš tak dobře, že by Ti v akvárku vyrostl i trpaslík.
Echinodorus 'Kleine Bär' má tady sice údaj že má 25 cm ale já ho měl určitě větší. Už je to ale dost dlouho co jsem ho měl. Bohužel nevím od koho je, protože většinu rostlin jsem od někoho dostal a nebo vyměnil.
Když on ten Malý Medvídek je barevný jinak. A je taky prťatý. Jo a Dennerle u nás dělá Macenauer. Nejblíž to máš do Zoo Panda v Ostravě Porubě.
Rostliny z hornbachu jsou hodně od dennerle.
Dennerle u nás taky někdo dělá, Macenauer?
Pepan:copak, Mercedes nestačí?
0 11.03.2017 18:46 R vaclav [14817] - Echinodory + stonkové rostliny Hm, tak to jsem zvědavý, co s toho vyroste.
Ahoj,
Václav má pravdu,to co prodává A-D není Echinodorus 'Kleine Bär'.Když vyroste a má dostatek světla jsou mladé listy červeně žíhané.Dorůstá asi 30-40cm.
Já ho nemám tak hrozně hluboko zasazený.
No asi takové, jako na moji fotce. Ty emerzní jsou už fuč.
Tento týden jsem kupoval Klene Bär v Aqua Daho a vypadá jinak. Ovšem teprv se ukáže, jaké budou submerzní listy...
Myslíš ten můj, nebo zde v atlasu? Kupoval jsem ho v AQ Daho.
To máš pravdu vypadá to že je to nějaký jiný kříženec.
Starší reakce
Asi budu fakt potřebovat nějaké školení na focení ... nebo investovat ...
Ten zadní list má 16 cm komplet (u zadní stěny, první foto). Ty ostatní obrázky jsou matka této dcery. A když jsem ji vyhazoval, byla ještě o něco větší.
Echinodorus Hadi Red Pearl
Akvárium má s krytem tak 55 na výšku, od dna po hladinu (cca to co je vidět) je 39 cm.
Děkuju ti!
Líbilo by se mi mu zařídit šestihranné akvárium, 25-30 litrů, výška 25. Díky nízké výšce by se dal silně nasvítit žárovkou těsně nad hladinou a mohl by mít krásné barvy. Byla by to dominantní rostlina, doplnil bych něčím ještě nižším a zeleným.
Prolezl jsem to už. A zatím žádnou starou nenašel ... mě to focení moc nejde a ani foťák není nic moc (potřebuje dost světla a nemá stabilizaci).
Těch 25 je hodně pravděpodobných. Co si matně pamatuji, tak byl prakticky k hladině a tu mám 36.
Jeho dceřinou rostlinku (na šlahounu) jsem měl strašně dlouho hned pod hladinou, pod přímou palbou. Na šířku měla přes deset, spíš 15 cm. A byla nádherně sytě červená, až fialová - a to i starší listy. Pak jsem velkou vyhodil a tuhle zasadil o nějakých dvacet cm dál (k zadnímu sklu). A tam má podstatně méně světla a je spíš širší, než vyšší (cca 10). A už není tak pěkně červená ... Vylepšil jsem tam světlo, aby plovoučky tolik nestínily, tak uvidím co z toho zase vyroste.
Sorry za děsnou kvalitu fota - je to ta vzadu mezi akarami. Ještě před tím "vylepšením", takže je úplně zelená a nejspíš z toho prd poznáš
Jestli si vzpomenu, tak ti to v neděli oměřím.
Co ho máš, jsi neaktualizovat galerii. Dáš foto? Jak je velký?
P.S. Našel jsem fotku tohoto echinodoru s pravítkem, kde měl 18 cm a majitel tvrdil, že dorůstá i 20-25.
To je klasika jedni to opisují od druhých a nikdo z nich to nemá rok v akváriu.
Jednou ho mělo Profizoo ... myslím, že od AquaFleur. Ale už to jsou koukám dva roky.
vaaclav: ale tomu popisku z webu se musím smát. U mě mohla konkurovat bleheráči. Do nanoakvária ani omylem. I když je fakt, že dcera ze šlahounu je menší, ale mám ji na poměrně pitomém a stinném místě.
Je to kříženec z Indonézie a u nás jsem o něm ještě neslyšel je jich ale tolik že to nejde až tak sledovat.
potrebynaryby.cz/… Má někdo v ČR nebo SR Echinodorus hadi red pearl?
Je tento echinodorus u nás známý?
Moc dík za info.Poho večer.
Echinodory jsou většinou až na výjimky dost velké rostliny dá se říci dominantní. Ten prostor po kryptošce není zas tak velký. E.Beauty Red ten je hodně velký a hlavně do šířky. Pokud nechceš rostliny z páskovými listy tak bych bral
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_ozelot_green Pěkný večer,mám dotaz týkající se E.Chtěl bych nahradit Cr.aponogetifolií nějakým středně vysokým až vyskokým,nenáročným E.,který by měl oválné nebo aspoň kopinaté listy.Bylo by fajn,kdyby z něj nevyrostl keř o velikosti hlohu.Koukal jsem do atlasu a libil se mi E.Beauty Red,Jan Harbich,Red Chameleon.Nebráním se i jiným podobným.Nemám s nimi žádnou zkušenost.Dík moc.
Starší reakce
0 07.01.2017 01:40 -
Starší reakce
Passenger77 napsal: Ale no tak mě tu ukamenujte Já už jsem byl na fakt, že se nejedná o CO2, upozorněn mnohokrát...ale běžně se ten termín používá. Spíš je neseriózní, že tento zavádějící termín používají výrobci. Já si bohužel koupil 3x flašky dřív, než se to dozvěděl a nemám nějaký zvláštní dojem, že by to rostlinám ponáhalo. Jediný výsledek je omezený růst řas (aspoň je to můj subjektivní dojem). Na řasy to vliv má, to mi pomohlo ale na růst rostlin minimální (rozklad na CO2 minimální). Já používám vodu ze sifonu ráno a odpoledne, jedna bombička mi vystačí na 4-5 dní a 10 bombiček stojí 22 kč. A to má znatelný účinek na několik hodin.
Tak dej ženě jednu lahev. Myslím si že na uklid/desinfekci třeba koupelny by se to mohlo použít
Ale no tak mě tu ukamenujte
Já už jsem byl na fakt, že se nejedná o CO2, upozorněn mnohokrát...ale běžně se ten termín používá. Spíš je neseriózní, že tento zavádějící termín používají výrobci. Já si bohužel koupil 3x flašky dřív, než se to dozvěděl a nemám nějaký zvláštní dojem, že by to rostlinám ponáhalo. Jediný výsledek je omezený růst řas (aspoň je to můj subjektivní dojem).
prasan napsal: Nejedná sa o kvapalné CO2 je to glutaraldehyd C5H8O2
Tak, tak. Kvapalné CO2 má tlak skoro 60 atmosfér a pri rýchlom uvoľnení toho tlaku zase teplotu skoro -80 °C -- trochu nepraktické hodnoty na priame nalievanie do akva
Nejedná sa o kvapalné CO2 je to glutaraldehyd C5H8O2
Já to používám denně a s krevetkama žádný problém. Pravda ale je, že mám vyšší pH a tvrdost a v měkké kyselé vodě se kapalné CO2 bude asi chovat jinak.
Omezil jsem to na minimum, at to spotrebuju. Jinak pridavam 2x denne vodu primo ze sifonu, coz mi jedna flaska vystaci na 2-3 dny.
Ku krevetkám by som to nedával.
Starší reakce
Ano na řasu to funguje ale jako hlavní přísun CO2 ne.
A neškodí to rybám nebo krevetkám? Mě to teda několikrát pomohlo s řasou.
Tekuté CO2 by ti možná trochu pomohlo kdyby jsi v akváriu neměl ryby. Je to zředěná desinfekce.
cs.wikipedia.org/… Když ho pridáš,tak se ti více vybarví,ale když to světlo přidáš,tak se zase vyskytne něco jiného.Prostě to musíš doladit.Světlo,živiny,co2,údržba,prostě taková ta akvaristická nuda.
afc1886 napsal: To světlo máš stažené? Na tekuté CO2 bych se vykašlal.Buď kvasnice láhev,nebo nic.Ale to je jen můj názor. no mám tak na 70%
To světlo máš stažené? Na tekuté CO2 bych se vykašlal.Buď kvasnice láhev,nebo nic.Ale to je jen můj názor.
vaaclav napsal: To není až tak pravda jsou zelené varianty které nečervenají. Jinak zbarvení lze podpořit pomocí silnějšího světla a hnojení včetně CO2. Skusím víc hnojit a tekuté CO2 jestli to pomůže, díky za pomoc
To není až tak pravda jsou zelené varianty které nečervenají. Jinak zbarvení lze podpořit pomocí silnějšího světla a hnojení včetně CO2.
vaaclav napsal: Tohle nejsou emerzní listy a pokud jsou i trochu načervenalé tak to není na závadu právě naopak. No právě, oni by měly být celé do červena dokud nevyrostou na plnou velikost ale já nemám ani mladé červené. Nemůže to být nedostatek něčeho?
Tohle nejsou emerzní listy a pokud jsou i trochu načervenalé tak to není na závadu právě naopak.
Svítím s hodinovou polední přestávkou, od 7:00 do 11:30 a pak 12:30 do 17:30 a o víkend 8:00 až 16:30. 1. Foto je nově rostoucí list a 2. je list kompletně vyrostlý v akva. Omlouvám se za kvalitu, foceno mobilem se zoomem.
O některých rostlinách rodu Echinodorus se říká že jsou to rostliny krátkého dne. Jakmile mají dostatek světla začnou tvořit hladinové listy a posléze i emrzní. Chce to ale fotku.
Zdravím, koupil jsem do akva nové světlo a společně s tímto pár dalších světelně náročných rostlin. Limnophila i rotala rostou v pohodě, rotala má dokonce červený nádech. Tyto echináče byly ve svatku s hodně poškozený kořeny hnilobou, ty nejhorší jsem ustřihl a zasázel dvě po dvou a dvě samostatné velké. Vytvářejí nové listy ale s červenou špičkou a dále jsou zelené, vysoce podobné emerzním. Skusil jsem k nim dát tabletu sera florenette A a šoupnul je víc na světlo. Neví někdo jaký je to problém či nedostatek prvku? Díky.
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 35
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 42291x