Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Echinodorus - pěstování

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Druhy rostlin - pěstování 

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Echinodorus - pěstování
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2020 20:51 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Že by návrat pod hladinu?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, nejspíš je to naprostá šílenost, ale vypadá to na fakt. Můj velký Echinodorus se asi chce vrátit zpátky do submerzu.
Měla jsem za to, že jakmile jednou vyjde nad hladinu, je to natrvalo, ale vypadá to tak, že se cirka po 10 emerzních listech Echinodorus rozhodl, že už ho to nad hladinou nebaví a začal znovu vytvářet submerzní listy coze

Co tedy mám za druh když vyšel do emerzu jen na nějakou dobu?

Foto 1: Emerzní listy vypadají uboze kvůli nedostatku vlhkosti
Foto 2: Tento list už nad hladinu nevyšel, ale položil se na ni
Foto 3: Nejmladší list už ani neuvažuje o emerzu a rozvinul se blízko dna
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.09.2020 14:38 Muž RAP [1553] Re: zelenakapusta
Pokud nezasáhneš, je to trvalý stav. Podvodní listy postupně odumřou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2020 12:21 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Emerzní růst
Ahoj všem, asi hloupá otázka, ale i tak ji položím.
Když už nějaký Echinodorus vyjde do emerzu, je to záležitost sezónní - jako u Sagittarie platyphylla - nebo se jedná už o trvalý přechod do takového růstu?
A pokud se jedná o trvalý stav, co se pak stane s dosud submerzními listy? Postupně odumřou nebo budou i nadále existovat společně s emerzními?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2020 08:40 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
Fotka k příspěvku Chtělo by to lepší fotky mohutných echináčů je spousta. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2020 07:53 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: vaclav
Nooo, tak to jsem zvědavá, co to vlastně mám. Koupila jsem tu rostlinu právě pod názvem E. subalatus a je to jednoznačně nejmohutnější Echinodorus, který jsem kdy měla. Proto jsem nepochybovala nad správností názvu, tedy vzhledem k impozantním rozměrům uvedeným v atlasu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   19.08.2020 20:53 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak to subulatus nebude protože ten se dere k hladině a nad ní opravdu rychle. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2020 20:23 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: vaclav
E. uruguayensis je v tom akváriu taky, ale zrovna tohle je E. subalatus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2020 16:30 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
Vypadá to na sekci uruguayensis a ti moc netvoří hladinové listy ani nelezou nad vodu. Takže emerz z největší pravděpodobností nebude. Některé druhy dokonce nad vodou živoří. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2020 13:36 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Echinodorus subalatus
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím všechny,

za kvalitu fotek se omlouvám.
Zajímalo by mě, jestli je za daných podmínek pravděpodobné, aby trs vyšel do emerzu? Je to nádherná, obří rostlina, která mi pokládá listy pod hladinu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.07.2020 21:48 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
Tak echinodorů je několik druhů. Ta první skupina střídá období sucha kdy je emerzní kvete a po odkvětu vytváří dceřiné rostlinky a dobu kdy je pod vodou. Protože v akváriu dobu sucha nemáme tvoří okvětní stvol i pod vodou. Tyhle rostliny se ale někdy dokáží dostat nad vodu a většinou tomu nejde zabránit. Další kategorie je že jsou rostliny celoročně ponořené a ty většinou netvoří květy ale rovnou dceřiné rostliny. Část z nich pokud se dostanou nad vodu živoří nebo dokonce hynou. Pak je několik kultivarů kteří pod vodou nevytváří okvětní stvol a množit je můžeme pouze z odříznutého oddenku nebo se z něho okolo mateční rostliny tvoří další rostliny. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.07.2020 18:49 Muž navik [908] - SumciRe: zelenakapusta
V přírodě to bude fungovat jinak než v akváriu. Dá se odhadnout, že pokud je šlahoun nad vodou, vytvoří se květy a po opylení semena - tedy generativní rozmnožení. Pokud zůstane šlahoun pod vodou, vyrostou na něm rostlinky (vegetativní množení), které se po skončení období dešťů a snížení hladiny vody zatopených pobřežních partií dostanou "na zem" (do bláta) kde zakoření.
V akvárku jsem nikdy nezkoušel, jak dlouho šlahoun s rostlinkami vydrží - vždy byla nádrž nacpaná echináči natolik, že jsem jej odstřihl a rostlinky věnoval do oběhu..:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2020 18:28 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Jak funguje tento typ množení?
Fotka k příspěvku Zdravím všechny,

protože mám něco takového v akváriu poprvé, zajímalo by mě, jak tento typ rozmnožování vlastně funguje?
U Sagittarií je to jasné, tam se dceřiné rostlinky šíří okolo mateřské, ale v tomto případě je nová rostlinka stále u hladiny i když už má nějaké svoje kořínky.

Mám tomu rozumět tak, že se po nějaké době šlahoun skloní ke dnu a nová rostlinka bude moct zakořenit?
Jenomže nová rostlinka by tak byla nad substrátem, ne zasazená do něj. Protože se to děje, musí to být efektivní, ale nějak mi to tak nepřijde.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.05.2020 15:35 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Motas
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak kus toho tam nech a uvidíš, měl jsem ho několikrát a vždycky jsem ho vyhodil. bral bych in-vitro vždycky zasadím celé kolečko počkám až zakoření a pak rozsadím. připíchnu to do dna drátem do U. bral bych spíš glosostigmu ta roste rychle a dá se stříhat. Marsilka je pomalu rostoucí dost tuholistá, takový miniaturní anubias.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.05.2020 14:08 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Motas
Fotka k příspěvku Cryptocoryne parva, kobereček bez údržby.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2020 13:55 Muž Motas [38] Re: vaclav
Pěkný kobereček chci za každou cenu, i kdybych to současný měl vytrhat :-D , bohužel špatná volba... naštestí toho není moc a půjde snadno odstranit/vyměnit.Líbí se mi obě alternativy co jsi poslal, mám brát In-vitro nebo klasický košíček?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2020 12:57 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Motas
Nevybral jsi si zrovna dobrou rostlinu na pokrytí dna. Až se ti rozroste je z toho takové nezvladatelné roští a aby to trochu vypadalo bude s tím hrozná práce. Podle mě jsi si měl vybrat třeba rybicky.net/atlasrostlin/glossostigma_elatinoides nebo pomaleji rostoucí rybicky.net/atlasrostlin/marsilea_hirsuta . :-) Tyhle jdou dobře stříhat ale tenellum ne. CO2vital už bych vynechal pokud tě už netrápí řasa a bioflor to je draslík a stopové prvky tak se podívej na NO3 a fosfor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2020 12:48 Muž Motas [38] – Helanthium tenellum
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, mám v nádrži Helanthium tenellum green a moc mi neprospívá. Od založení akva 28.2. je velká sotva 2 cm.
Měl jsem problém, že mi ji napadala černá štetičková řasa, málo jsem totiž odkaloval dno. Od té doby už se řasa neobjevuje.
Před týdnem jsem přidal co2 z kvasnic, trochu se zlepšila barva, hází odnože, ale pořád nijak moc neroste.

Osvětlení mám 2x12W LED, výška nádrže je 40 cm
Co2 z kvasnic, Rataj Bioflor Master, CO2 Vital.
Mám třeba nějak přihnojit dno nebo něco změnit?
P.S. posílám detailní fotky Helanthia, na fotce celého akvaria je vpravé dolní části, vlevo je sagitaria subulata, kterou do budoucna chci dát pryč a celou přední čast nechat porostlou pouze Helanthium, to se totiž dá zastřihovat (snad ještě mi nevyrostlo tak abych to mohl zkusit), narozdíl od Sagitarie, kde mi po zastrižení odumře celý list
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.05.2020 07:57 R Muž afc1886 [14682] Re: BBchory
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, když nemá ještě kořínky, tak ho nejdříve dám do sklenice s vodou. Potom ho zasadím do květináče se substrátem pro akvarijní rostliny a už se jenom kochám. Přechod ze submerzu na emerz je trochu složitější, ale ty máš tu rostlinku už zvyklou na malou vzdušnou vlhkost.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2020 23:26 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: BBchory
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Strč to pod vodu a budeš mít submerzní. Jinak můžeš zasadit ale potřebuje hlavně ze začátku velkou vzdušnou vlhkost. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2020 22:03 Žena BBchory [854]
Ahoj,
jak se vlastně pěstuje emerzní echinodorus? Zasadí se do hlíny a zalévá nebo potřebuje něco specielního? Vykvetl mi mercedes, pak se na šlahounu udělaly dvě listové růžice. Nad vodou, čili jsou emerzní. Chci šlahoun ušmiknout, ať se mateřská rostlina nevyčerpává (je nedávno přesazená, velká, shazuje část starých listů), ale je mi líto vyhodit maličká mercedesátka na kompost.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2020 11:27 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Papik
Fotka k příspěvku Něco podobného. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2020 10:18 Muž Papik [617] Re: vaclav
To je, ale potvora! Díky, hned ho šmiknu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   28.02.2020 10:01 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Papik
Vytváří hladinové listy chce se mu do emerzu tak ten list ustřihni jinak ti rostlina vyroste nad hladinu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2020 08:45 Muž Papik [617] – Ovalis list
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Echinodorus cordifolius 'Ovalis' doposud hezky rostl, ale teď vyhodil ze středu nový atypický list až k hladině. Je nejnovější, přitom od začátku podivně kropenatý a s dírkami. Netušíte, co to znamená?

P.S. Zbarvení do žluta je reálné, olšové šištičky obarvily vodu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2019 16:43 Žena tramtra [3202] Re: afc1886
Skvělé, díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2019 16:11 R Muž afc1886 [14682] Re: tramtra
Dvacet stupňů je ještě v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2019 16:02 Žena tramtra [3202] Re: afc1886
Radku, no právě...já když vidím ty tvoje kytky hop ...určitě si nějaké to mercedesí emerzátko nechám, ale asi až z druhého šlahounu, tyhle první zkusím pod vodou. Myslíš, že jim nebude zima?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.11.2019 15:47 R Muž afc1886 [14682] Re: tramtra
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pro emerzy mám slabost, proto vždy šlahouny střídavě držím buď pod vodou, nebo ho nechám nad hladinou.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2019 15:05 Žena tramtra [3202] Re: vaclav
Vašku, díky. Emerz by mi tolik nevadil, ale šlahoun se tlačí směrem nad radiátor a asi by to fakt uschlo.
Mám na okně dózu s Cabombami, tak jsem ponořila vrchol zatím tam. Předpokládám, že rostlinky bude živit především matečná rostlina v akvárku, dokud budou na šlahounu a s malými kořeny. V té dóze není extra výživná voda (voďankovec na hladině dost trpí). Jen si nejsem jistá, jestli mladým echinodorům nebude vadit nižší teplota...cca 20°C, v noci určitě míň. Jestli je to problém, budu muset zkusit otočit šlahoun do akvárka a nejspíš ho zlomím, jestli se to povede, budou malé rostlinky sice v dobře hnojené a teplé vodě cca 25°C, ale zato skoro ve tmě.

Bude ta teplota zlobit???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.11.2019 12:05 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: tramtra
Fotka k příspěvku Potopit jinak zaschne nebo z něj bude emerz. :-)
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.11.2019 10:32 Žena tramtra [3202] – Echinodorus 'Mercedes'
Fotka k příspěvku Ahoj přátelé, do teď jsem si myslela, že, když echinodorus vykvete mimo vodu, nevytvoří nové rostlinky... Dnes na mé rostlině zasychá poslední květ a začíná růst malý pidižvík.
Otázka zní, jak ho udržet na živu? Nechat tak, popostrčit šlahoun nad vodu, aby byla rostlinka aspoň trochu ve vlhku nebo ho rovnou potopit? Je to jedno? Při které variantě bude mít největší šanci?

Díky za rady. ;-)
Tamara
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.10.2019 18:02 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: zelenakapusta
Přesaď ji hned. Echináče mají mohutné kořeny. Pokud bys ho nechala vpředu, tak až bys ho později chtěla přesadit, půjde dost špatně ven a může to dopadnout tak, že si hneš s celým dnem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2019 17:59 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: zelenakapusta
Přesadit co nejdřív, zas tak malá není. A doporučuju opravdu skoro k zadní stěně, taky je mám přes celou šířku akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2019 17:47 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: vaclav
Abych si situaci vyjasnila, napsala jsem přímo ke zdroji. Od Rataje, ze zákaznické podpory, mi přišla odpověď, že některé - i tento - druhy Echinodorů pěstují oběma způsoby, takže je klidně možné, že skutečně submerzní byl.
Zároveň jsem byla upozorněná, že bych měla rostlinu přemístit někam dozadu nebo brzo neuvidím do akvária :-)

A na základě tohoto u mě vznikla otázka.

Je lepší rostlinu přesadit co nejdříve než opravdu hodně vyroste nebo tomu dát čas a přesadit ji až bude fakt překážet?

Z logiky plyne, že je lepší problému předejít než ho pak řešit, ale jde mi o to, jestli bych přesazením mladé rostliny nezpůsobila nějaký problém v jejím vývoji?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 19:26 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: vaclav
Rostlinka přišla mezi ostatními a nijak se balením nelišila, byla v té vatě jako jiné rostlinky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 18:50 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
Tak když jsem u něho kdysi byl tak je emerzně pěstoval třeba se od té doby něco změnilo ale spíše jsi měla jen kliku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 18:46 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: zelenakapusta
Myslim si, ze by to bylo mozne, ale nejsem odbornik.
Jinak rekla bych, ze hnojim dost minimalisticky - na 300 litru dost huste zarostlyho akva vicko od petky PMDD (ehm, obcas zapomenu), CO2 bubla taky minimalisticky.
Obcas jsem svym nekterym echonodorim oblibencum lupla bivojovu jilovou kulicku nebo shluk takovych tech zlutych osmocote kulicke. U toho jsem nikdy nepozorovala nic zasadniho.
Mozna tomu echacovi chybelo zelezo, a proto jeho dodani ho rustove odbrzdilo - tak mi to aspon (zcela laicky) prislo.
No nic, jen takove uvahy a postrehy :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 18:44 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: vaclav
Věř nebo ne, ale tahle varianta mi na mysl vůbec nepřišla stydim
Tak nějak jsem automaticky měla za to, že Rataj všechny tyto druhy pěstuje emerzně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 18:40 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
Rostlina kterou jsi dostala je kupodivu submerzní a dostala se do lepších podmínek (substrát ve dně) tak se nediv že za měsíc popojela. Kdyby byla emerzni bylo by to trochu jinak. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 18:21 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: Bella
Zajímavé. Já ale ničím nehnojím. Na druhou stranu, bylo by možné, aby ten silný růst spustilo to, že kořeny dosáhly na spodní vrstvu substrátu, který je zásobní?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 18:10 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: zelenakapusta
Mno, jednou mi takhle sestou rustovou rychlost zaradil ech. Ozelot po flusanci Rataje Color FE+. Z pekne rostliny uteseneho vzrustu byla za 10 dni adela. Pamatuju si to, protoze me takova rustova akcelerace dost zaskocila, bylo to fakt huste markantni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 08:38 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Echinodorus 'Horemanii'
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všem,

předkládám vaší pozornosti dvě fotografie, první ze dne založení - 26.9. - a druhou včerejší - 25.10
Zajímá mě váš názor na Echinodorus 'Horemanii', který se nachází u předního skla nalevo od kořene. Za měsíc tato rostlinka více než zdvojnásobila svůj objem což mi poněkud nejde dohromady se slovy z atlasu "poměrně pomalu se zvětšující rostlina" coze
Je mi jasné, že atlas není dogma, ale tak rychlý růst bych u tak charakterizovaného druhu skutečně nečekala.

Máte někdo obdobné zkušenosti s hodně rychlým růstem?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2019 18:27 Muž Jarry [1437] Re: vaclav
Rataj koukám prodává oboje -
www.rataj-spk.cz/…
www.rataj-spk.cz/…

Kupoval jsem tam quadricostatus, u toho na Rostlinna-akvaria to skoro vypadá, že jsou smíchány fotky obou druhů, ale asi těžko říct. Každopádně Rataj má oboje skladem:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2019 18:12 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Jarry
Ta hypotéza se světlem je zajímavá a musím ji asi potvrdit. H. Tenellum se mi i v té velmi teplé vodě chytil nad očekávání rychle a jedna z rostlinek začala dokonce už i odnožovat (koupil jsem je na burze na Pankráci někdy koncem srpna). Alespoň si tedy myslím, že to je Tenellum :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2019 18:09 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Jarry
Tak latifolius je trochu větší varianta než quadricostatus neboli isthmicus. Co se ale prodává to je ve hvězdách. Už ten název Echinodorus latifolius je z minulého století. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2019 17:59 Muž Jarry [1437] Re: _ucx_
Druhý zmiňovaný mi v akváriu nešel, po pár měsících strádání zcela zmizel a nedávno se skoro po roce zase objevil a začal krásně odnožovat:-) Předpokládám, že zabralo zvýšení intenzity osvětlení, dá se koupit: www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2019 17:23 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Cancita
Možná by Tvé nároky splnil Leopard: rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_leopard

Mimochodem kdysi existovaly i skutečně nízké echinodory, akorát to už dnes jaksi nejsou echinodory (a ani jako echinodory moc nevypadají). Například Tenellus rybicky.net/atlasrostlin/helanthium_tenellum nebo Quadricostratus rybicky.net/atlasrostlin/helanthium_bolivianum_isthmicus (ten teď ostatně sháním).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2019 15:25 Žena Cancita [4] Re: Jarry
Wow, koukám, že to nebude tak jednoduché budu muset zkontrolovat, které nejsou tak velké. Výšku jsem našla maximálně 25cm, ale asi je to individuální:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2019 15:17 Muž Jarry [1437] Re: Cancita
Pozor i ta mi jednou vyrostla do slušných rozměrů - cca 50cm výška, 30cm průměr:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2019 15:10 Žena Cancita [4] Re: jarovo
Rozumím, vyberu si tedy raději jen jeden a do popředí dám místo echináče nějakou kryptokorynu, třeba Wendeeti Brown :-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 34 35

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 41689x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5363?od=101