Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

5 fotka ale už toho druhého z chovného páru (číslo 2)

4 fotka

3 fotka

2 fotka

1 fotka
Já to napsal předtím trochu špatně všechno platí akorát stalo se to toho číslo 1 terčovce co mám ve společenských akváriu ten má pouze 1 oko a druhý číslo 2 to je chovný pár ale ten má takový hle obě dvě. A tady parametry : Teplota 1. 28°C a 2. 27,5°C , Kyselost 1. kolem 6,8 a 2. 6,3 , Vodivost 1. kolem 970 a 2. kolem 300 víc zatím nevím někde testy mám ale chvíli mi to dá než je najdu. A teď jsem hodim 7 fotek ale nejsou nic moc lépe mi to vyfotit nešlo.
Pridej foto a hodnoty vody no2,no3,kh,ph.Takto to určit neviem.Ani liečbu ktorá zaberie.
Starší reakce
Miro03. můžu ti teda poslat nějaké fotky toho terčovce??
Ta nádrž ty fotky jsou už staré prozatím tam mám jen dva terčovce a 3 krunýřovce za chvíli už budou mít 200 litrové
No v akvaristice mi doporučili ještě od sery Bactopur
Podle popisu se jedná o ektoparazity u nás známé jako žábrohlístí, kteří se dají celkem dobře léčit přípravky masoten nebo neguvon. Tyto přípravky lze zakoupit u veterináře, který ti podle obsahu akvaria naváží potřebné množství na léčbu i následné přeléčení. Musíš opravdu dodržet postup který ti určí a po 10 dnech ještě jednou opakovat celý proces. Doporučuji léčit v nádrži pouze terčovce ostatní ryby léčbu nemusí snášet dobře, krunýřovci musí bezpodmínečně z akvárka ven!!!

Nezapomeň na zvýšení teploty, vypnutí filtrace a přidat vzduchování.

Jak můžeš mít teplomilné a choulostivé terčovce v akváriu s normálníma rybama? Je normálním rybám teplo nebo terčovcům zima?!
Pridaj sem foto toho terčovca.Podla toho čo popisuješ ide o žábročervy.Ale chcem najprv vidiet to foto.
jj dočasně ano, ale fakt dočasně budou mít za chvíli větší. ale nějaký čas už je v tom akva mám a byli naproso spokojeni dokonce mi žrali z ruky
To je máš v tom 54 litrovém akváriu?
Ahojky prosím někoho moc o radu, mám dva terčovce jeden je úplně v pohodě druhý už asik týden nežere je takový tmavší straní se odcela v akvárku a tak nějak rychle dýchá má dost otevřená žábra. Mohli by jsze mi prosím někdo poradit co by to mohlo být za nemoc a jak ji léčit???

děkuju moc
Překrmení ryb není dobré. Nechte je pár dní vytrávit.

1
16.10.07 18:29 Kristina My sme iba teraz kupili rybicky. Minuly tyzden v piatok sme kupili dva ks,bolo im dobre,tak sme dokupili este 20 ks,su okolo 6cm. Akvarko mame 500l,vonkajsi filter,teplote 28.S vodou sme mali problemy,ale sme kupili rev.osmozu a postupne im vymiename vodu. Teraz mame ph7,kh20,gh20. Teraz robime druhe akvarko s dobrymi hodnotami,ph6.5,kh6,GH7,tepl30.Chceme ich prelozit. Je to male akvarko 70l
Premeraj dusitany a dusičnany,pozri či maju žiabry klasicky alebo roztažené či dýchaju kludne alebo zrychlene.Napíš sem ešte celkovu tvrdost,uhličitanovu a ph.Budeme s toho moct viac pouvažovat kde je chyba.

Moje discusi plavaju hore na hladine a su tak sikmo,nie rovno. Mam strach,vcera este pekne papali a plavali.
Starší reakce
To s tim tvojim tercovcom vyzera spatne ale lecit ho aniz bis vedela co mu je to nema zmysel ja chovam i odchovavam tercovce a liecim len ked som si isti diagnozou nemoci.Kdyz je to neco nove s cim jsem se nesetkal tak se radim se skusenimi chovateli diskusu.Jukni na moji odchovnu a mozna budes chtit odemne poradit.Zatim nic neradim delat nebo nektere leki su pro tercovce tezke na jjatra a jine zas na srdce.Popripade jdi na me stranki
www.aqvarium.cz a popis co nejpodrobnej teplotu,pH,uhlicitani,dusitani,zda li zere a co zda nepostava v koute,nestraci stabilitu.tak at to dobre dopadne.
Starší reakce
Jestli je nemocný tak ti může nakazit ostatní.
Samozřejmě momentálně jde přendat i do menšího akvária! Ale musí se to udělat rychle.
Ježišmarjá, přendat ho do jinýho akvária, ne?! Co je na tom tak složitýho? Jestli nemáš tak holt dokoupit další třeba stolitrový.
Možná je nemocnej a ostatní ho mezi sebou nechtějí. Nebo je jenom menší a podvyživenej a půjde vykrmit.
Ještě jedna drsná možnost je utratit ho rovnou. Tak si vyber, utratit nebo dát do jiného akvária a počkat, co s ním bude. S ostatníma zůstat nemůže.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... ...... [77]
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65535x