Přihlásit se RYBICKY.NET »

Terčovec - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 77 Žádná další stránka   1  
Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - RODRIGO
Fotka k příspěvku 5 fotka ale už toho druhého z chovného páru (číslo 2)

Fotka k příspěvku 4 fotka

Fotka k příspěvku 3 fotka

Fotka k příspěvku 2 fotka

Fotka k příspěvku 1 fotka

Já to napsal předtím trochu špatně všechno platí akorát stalo se to toho číslo 1 terčovce co mám ve společenských akváriu ten má pouze 1 oko a druhý číslo 2 to je chovný pár ale ten má takový hle obě dvě. A tady parametry : Teplota 1. 28°C a 2. 27,5°C , Kyselost 1. kolem 6,8 a 2. 6,3 , Vodivost 1. kolem 970 a 2. kolem 300 víc zatím nevím někde testy mám ale chvíli mi to dá než je najdu. A teď jsem hodim 7 fotek ale nejsou nic moc lépe mi to vyfotit nešlo.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - miro03
Pridej foto a hodnoty vody no2,no3,kh,ph.Takto to určit neviem.Ani liečbu ktorá zaberie.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - RODRIGO – Nemocný Terčovec
Dobrý den potřeboval bych co nejdřive poradit mám pár terčovců a samcovi z ničeho nic začalo vylézat oko začalo to takhle: měl nejdříve malinkatou tečku uprostrřed oka a ono se to postupně rozlezlo po celém oku oko má strašně vystouplé a celé zabalené v něčem bílém !!! A dneska koukám a on to má na obou očích a nežere !!! Prosím vás poraďte jak ho zachránit když to zabere nabízím i finanční odměnu !!! :-( :-( :-(
Vyzkoušejte

Starší reakce

jo můžeš.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Renitko
Miro03. můžu ti teda poslat nějaké fotky toho terčovce??
Ta nádrž ty fotky jsou už staré prozatím tam mám jen dva terčovce a 3 krunýřovce za chvíli už budou mít 200 litrové
No v akvaristice mi doporučili ještě od sery Bactopur
 Reagovat na tento příspěvek 1  - lavaso
Podle popisu se jedná o ektoparazity u nás známé jako žábrohlístí, kteří se dají celkem dobře léčit přípravky masoten nebo neguvon. Tyto přípravky lze zakoupit u veterináře, který ti podle obsahu akvaria naváží potřebné množství na léčbu i následné přeléčení. Musíš opravdu dodržet postup který ti určí a po 10 dnech ještě jednou opakovat celý proces. Doporučuji léčit v nádrži pouze terčovce ostatní ryby léčbu nemusí snášet dobře, krunýřovci musí bezpodmínečně z akvárka ven!!! rozzureny Nezapomeň na zvýšení teploty, vypnutí filtrace a přidat vzduchování. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Štěpán
Jak můžeš mít teplomilné a choulostivé terčovce v akváriu s normálníma rybama? Je normálním rybám teplo nebo terčovcům zima?!
Pridaj sem foto toho terčovca.Podla toho čo popisuješ ide o žábročervy.Ale chcem najprv vidiet to foto.
jj dočasně ano, ale fakt dočasně budou mít za chvíli větší. ale nějaký čas už je v tom akva mám a byli naproso spokojeni dokonce mi žrali z ruky
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Usine
To je máš v tom 54 litrovém akváriu?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Kristina
tak sme to asi prezili,ryby plavaju dole hlavou(vraj to je dobre).dakujeme za vase rady ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Renitko – Nemocný terčovec
Ahojky prosím někoho moc o radu, mám dva terčovce jeden je úplně v pohodě druhý už asik týden nežere je takový tmavší straní se odcela v akvárku a tak nějak rychle dýchá má dost otevřená žábra. Mohli by jsze mi prosím někdo poradit co by to mohlo být za nemoc a jak ji léčit??? :-( :-( děkuju moc
Diskusi sa nam nemaju dobre :-( . Teraz v mensom akvarku mame dobre hodnoty,odmerali sme aj dusicnany 10mg v lit. Ostatne rybky sa maju dobre,ktorych sme nechali vo velkom akvarku. Len v tom mensom...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sidonius
Tak to se mi ulevilo... ano palec
Do maleho akvaria sme prelozili len 12,ti vyzeraju cudne. Ostatnych sme nechali vo velkom.Oni sa citia dobre,pekne plavaju.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sidonius
Jestli jste ty rybky dali do prázdné nádrže a nafutrovali je, je velmi pravděpodobné, že jste je přiotrávili N-látkami. A pokud jste je přemístili do prázdné malé nádržky, další otrava je téměř jistě na cestě. Trvá zhruba 3-4 týdny, než se uzavře cyklus nitrifikace. Najděte si něco o koloběhu dusíku ve vodě.
(I když... 500 l je docela dost na to, aby se koncentrace NO2 zvýšila na kritickou úroveň... Ale kdo ví... Chtělo by to ten test! V té 70 l nádržce to vidím jako jisté...)
Rybky sme doniesli len v nedelu,takze si myslime,ze dusicnany to nemozu byt. Vcera vecer sme menili vodu,dost vela,asi 100 l.Neviem... sad
Mozu sa podla vas este z toho dostat? Niekedy sa nam zda,ze je im uz lepsie a niekedy nie. Kolko trva,kym uvidime zlepsenie?
Tak sme im toho dali dost. Ale preto si to myslime,ze sa prejedli,lebo tym rybkam je zle,ktore cely vecer jedli. A sme sa tomu aj tesili,ze ako pekne jedli a kolko vela :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dahak
Kdyz se prekrmi tak to co nesezerou zkazi vodu.Urcite jim neni zle ze se prezrali z toho mit strach nemusis.Stejne se mi to nezda jestli mate opravdu 500l akva tak to jste tam toho zradla museli nahazet kilo :).
 Reagovat na tento příspěvek 1  - RAP
Překrmení ryb není dobré. Nechte je pár dní vytrávit. :-)
Co sa stane ked som ich velmi nakrmila. Asi som im dala vela jest... Moze im byt z toho zle? Co mam s nimi spravit?
Vyzkoušejte
Dneska urcite ne.Davejte jim jen to co staci sezrat aby to nepadalo na dno.Lepsi jim dat 4-5 x za den min nez jim tam nasypat pul kila a at se staraj :)
Dakujem.Len este to neviem,kolko im mam dat jest.Co je vela a co malo,ked aj vcera len jedli. A dnes este im mame dat jest? Okolo tretej jedli naposledi
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Dahak
Tak super.Je jasny ze v tom velkym akva je spatna voda a vypada to opravdu an ty dusitany.Mate ted hodne ryb v mrnavym akvarku tak hodne vzduchujte.Zrat jim zatim nedavejte nic vydrzej bez zradla i 14 dni takze se nemusite bat ze chcipnou hlady.AZ jim bude lip o zradlo si reknou.Preju vam at to vsechny prezijou a dejte vedet.
Prelozili sme ich. Vo velkom akvariu mali nozky hore stiahnute ku telu a teraz uz niektori spustaju dole. V tomto su dole,neplavaju na hladinu,dychaju riadne.Niektore su uz vyrovnane.
Tak sa nam zda,ze tym rybickam je zle,ktore vcera vecer vela jedli.S kade vieme,ze kolko im mame dat jest,ked vsetko zjedli aj vcera...
Nemali test na dusicnany,tak objednali,este to nedoslo... Az zajtra
miro03 urcite poradi :) akorat jsem zvedavej jak tech 22 disku do toho 70L akva nacpete.Nepises kolik jste namerili tech dusicnanu.
Dychaju kludne,krmila som SERA DISCUS GRANULAT a vcera sme im dali spenat. Velmi a vela jedli este vcera vecer.
My sme iba teraz kupili rybicky. Minuly tyzden v piatok sme kupili dva ks,bolo im dobre,tak sme dokupili este 20 ks,su okolo 6cm. Akvarko mame 500l,vonkajsi filter,teplote 28.S vodou sme mali problemy,ale sme kupili rev.osmozu a postupne im vymiename vodu. Teraz mame ph7,kh20,gh20. Teraz robime druhe akvarko s dobrymi hodnotami,ph6.5,kh6,GH7,tepl30.Chceme ich prelozit. Je to male akvarko 70l
Neco mi rika ze nebude mit doma testy na vodu ale treba nas prekvapi :)
Premeraj dusitany a dusičnany,pozri či maju žiabry klasicky alebo roztažené či dýchaju kludne alebo zrychlene.Napíš sem ešte celkovu tvrdost,uhličitanovu a ph.Budeme s toho moct viac pouvažovat kde je chyba. ahoj
Dej vic informaci.Mas filtr ? vzduchujes ? jak velke mas akva kolik ryb v nem je atd.S nejvetsi pravdepodobnosti se dusi zkus vymenit 20-30% vody.Taky to muze bejt otrava cim jsi to krmila nebo nepridavala jsi do vody nejakej pripravek na upravu vody ?.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Kristina – Diskusi
Moje discusi plavaju hore na hladine a su tak sikmo,nie rovno. Mam strach,vcera este pekne papali a plavali.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - miro03 – tercovci
To s tim tvojim tercovcom vyzera spatne ale lecit ho aniz bis vedela co mu je to nema zmysel ja chovam i odchovavam tercovce a liecim len ked som si isti diagnozou nemoci.Kdyz je to neco nove s cim jsem se nesetkal tak se radim se skusenimi chovateli diskusu.Jukni na moji odchovnu a mozna budes chtit odemne poradit.Zatim nic neradim delat nebo nektere leki su pro tercovce tezke na jjatra a jine zas na srdce.Popripade jdi na me stranki www.aqvarium.cz a popis co nejpodrobnej teplotu,pH,uhlicitani,dusitani,zda li zere a co zda nepostava v koute,nestraci stabilitu.tak at to dobre dopadne.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - kacka
on ma na hrbetni ploutvi a na dolni neco jako plisen.ale utratit ho nechci chci ho lecit protoze stal asi jeden tisic.zjistila jsem ze je vazne nak nemocnej tak ho skusim vylecit.mam jednu malou nadrz je v ni asi 40 litru.jenze on ma aspon 10 cm.navic nemam jiny rostliny a on je plachej takze by se bal.ja si myslim ze to tam vydrzi. love ano :-D
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Štěpán
Jestli je nemocný tak ti může nakazit ostatní.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Štěpán – .
Samozřejmě momentálně jde přendat i do menšího akvária! Ale musí se to udělat rychle.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Štěpán – .
Ježišmarjá, přendat ho do jinýho akvária, ne?! Co je na tom tak složitýho? Jestli nemáš tak holt dokoupit další třeba stolitrový.
Možná je nemocnej a ostatní ho mezi sebou nechtějí. Nebo je jenom menší a podvyživenej a půjde vykrmit.

Ještě jedna drsná možnost je utratit ho rovnou. Tak si vyber, utratit nebo dát do jiného akvária a počkat, co s ním bude. S ostatníma zůstat nemůže.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kacka – tercovec
ahoj.mame tercovce a jeden je takovej hodne hubenej.ostatni na nej utocej a je celej ozdubanej.boji se a nechce zrat.jeste je bledej co mam delat????????????????pomooooooooooc! :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( sad sad sad
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [77]

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65535x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4551-tercovec-nemoc?od=3801