Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 13 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 20:17 Pavel – Re: romant
takže když si zítra koupím ten sera Mycopur , tak by to mohlo pomoct tomu malému ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 20:12 Muž acik [416] Re: romant
a to je právě ten vtip,mluvím o dafnie právě z toho rybniku :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 19:22 R Muž romant [28001] Re: acik
Tak jasně že vím odkud vítr fouká, ale ono je rozdíl mezi artémkou doma chovanou a dafnií nalovenou na rybníce a nijak jinak neošetřenou. Prostě živou tzv. z umělýho dohledovýho chovu, ano, jinak jak jsem psal. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 19:20 R Muž romant [28001] Re: Pavel
Spíš žábráci.
Edit: rybicky.net/clanky/526-zabrohlisty
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 19:15 Pavel Re: romant
Dobře , ještě jsem si všiml , že jeden modrý terčovec , ti jsou tak poloviční, jak ten pigeon (mám 3 modré) a jeden se už druhý den jakoby schovává v rostlinách a přijde mi , že má takovou tmavší barvu a dýchá rychleji než ostatní. Myslíte , že má nějáké ty vnitřní parazity ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 19:14 Muž acik [416] Re: romant
no určitě máš zkušenosti,ale takto se rozrkmují i importy které nechtějí příjmat jakoukoliv potravu,tak ve většině případu tahle varianta krmení zabere,né hned,ale zabere... mé zkušenosti to nejsou,ale asi budeš vědět od koho je mám... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 18:45 R Muž romant [28001] Re: Pavel
Osobně, byť jsem příznivcem živýho přírodního krmení, v tomto případě s kolegou souhlasit nebudu a to, byť malé riziko bych nepodstupoval. Akvo bylo léčený, imunita ryb může bejt lehce načatá a další potenciální zatížení bych nepodstupoval. Prostě bych na pilu netlačil a nechal tomu volnej průběh za současnýho přísunu potravy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 18:32 Muž acik [416] Re: Pavel
Dafnie (vodní blechy),jich je mraky,najdi si rybníček,kde nejsou ryby a máš vyhráno :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 18:22 Pavel Re: romant
samozřejmě , že jsem ji léčil tím Costapurem... Už to po sobě nemá . Živé krmení ? A co například ? Teďkam jim dávám mraženou žabronožku a to jim asi chutná nejvíc , protože maj potom uplně narvaný břicha a spořádaj toho spoustu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 18:18 R Muž romant [28001] Re: Pavel
Tu krupici jsi léčil? Jinak přečti si, co jsem psal o několik příspěvků výš(níž) kolegovi o té aklimatizaci. Uvidíš, jaká názor na to budou mít ostatní.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 18:16 Muž acik [416] Re: Pavel
pokud nežere,zkus živé krmení,ale opatrně a pěkně pomale,musejí si zvyknout... ale je pravdou,že je máš nově,tak to může trvat i měsíc,moje zkušenost :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 18:11 Pavel Re: romant
No ještě bych měl dodat, že jsem ho blbec koupil ve zverimexu... Ale byl tam tak dva dny a pak jsem si ho koupil já spolu ještě s jedním tyrkysovým a ten je v pořádku (prodejce říkal , že jsou dokonce od stejného dodavatele) . No a taky , že když jsem je dovezl , tak ten pigeon (co nežere) dostal po sobě krupičku.. Nemohl by to na to mít taky nějáký vliv ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 18:03 R Muž romant [28001] Re: Pavel
Tak to je ještě málo. Dovedou bejt hodně tvrdohlavý. To, že ho nevidíš jak žere s ostatníma, neznamená, že si něco nenachází. Dal bych mu čas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 18:01 Pavel Re: romant
mám ho přesně 15 dní v akváriu a nežere od začátku... A je ještě takovej někdy i drzej... že ty ostatní terčovce občas štípne nebo prožene..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 17:55 R Muž romant [28001] Re: Pavel
Jak dlouho je v akváriu? Nežere od začátku, nebo se to projevilo tzv. až časem pobytu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 17:49 Pavel – Terčovec nežere
Fotka k příspěvku Ahoj ,

měl bych otázku, mám 8ks terčovců 4 větší a 4 menší . Problém je takový , že jeden z nich prostě ne a ne nic spořádat. Ostatní se miní po snad čemkoliv co jim dám utlouct , neustále škemrají o potravu a tenhle prostě nic , jezdí snima v hejnu , ale prostě nic do tý tlamky neveme. Zkoušel jsem koupit něco speciálně pro terčovce , jak pro modrý , tak pro červený - nic. Sušený larvy , žábronožku atd atd a on prostě furt nic :( nevím co stím , je moc pěknej a nerad bych o něj přišel.. Část vody se mění každý týden (včetně odkalování a čistění filtru) Vzduchu tam mají dost , rychle nedejchá chová se prostě jako zdravá ryba.. Nevíte někdo co sním mám dělat? Díky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 23:22 Muž riso [132] - Cichlidy – Re: romant
romant napsal: zda-li nepříjde klasika v podobě žábráků, nebo vnitřních parazitů. Sledovat chování a při změně vybarvení, zrychleným dýchání, sdržování se u hladiny, stranění se hejna, nepřijímání potravy, změně výkalů atd. adekvátně reagovat.
prijde na 99% ano . Alespon u me prisla s novymi rybami pokazde :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 14:02 R Muž romant [28001] Re: marek21
Ať už ty šoky nazvem jak chcem, tak aklimatizaci zdá se prozatím zvládla, teď je otázka, jak se vyrovná imunita s daným prostředím a zda-li nepříjde klasika v podobě žábráků, nebo vnitřních parazitů. Sledovat chování a při změně vybarvení, zrychleným dýchání, sdržování se u hladiny, stranění se hejna, nepřijímání potravy, změně výkalů atd. adekvátně reagovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 13:56 Muž marek21 [16]
teraz sa zda ako keby uz rybka nemala ziadne problemy pekne plave s ostatnymi. aj plutva nevyzera az tak zle ako vcera.
Rybky ked som doniesol domov tak som vylial zo sackom do vedra a postupne som na 3x dolieval vodu z akvaria aby sa vyrovnalo ph
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 07:42 Muž Priest [325] - CichlidyRe: Romy
Prvotní myšlenka byla správná,vliv nového prostředí a parametrů vody.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 04:49 R Muž romant [28001] Re: Romy
Myslel, ale napsal něco jinýho. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 00:09 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: romant
romant napsal: Bude se pravděpodobně jednat o tzv. osmotický šok, nechal bych kde je.
Nemyslel jsi spíše pH šok? Osmotika má vliv hlavně na výoj jiker nikoliv na aklimatizaci vzrostlých ryb... ;-)
Zajímala by mne aklimatizace ryb,a to,způsob a doba zvykání na novou vodu,a nakonec hodnota pH,a to jak původní,tak nové vody.Tomu by napovídal ten rozpad ploutví...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.05.2014 18:30 R Muž romant [28001] Re: marek21
Bude se pravděpodobně jednat o tzv. osmotický šok, nechal bych kde je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 18:25 Muž marek21 [16]
mam ju nechat dalej v akva a sledovat ako to postupuje ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 18:24 R Muž romant [28001] Re: marek21
Tak může být, zvyká si na tvojí vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 18:22 Muž marek21 [16]
dycha riadne, predavajuci mi tvrdi ze by to mohlo byt zo stresu z prepravy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 18:20 R Muž romant [28001] Re: marek21
Tak pokud nedýchá nějak zrychleně, nebo na jednu žábru, tak by se mohlo jednat o problém s plynovým měchýřem, ale je to všechno ve stádiu úvah pouze z popisu. Uvidíš co k tomu bude mít někdo další.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 18:17 Muž marek21 [16]
nie farbu mam rovnaku ako ostatne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 18:17 R Muž romant [28001] Re: marek21
Co barva? Neztmavnula ta ryba?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 18:15 Muž marek21 [16]
ano presne tak, je to len vcera dovezena rybka
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 18:14 R Muž romant [28001] Re: marek21
Jako že má problémy s rovnováhou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 18:12 Muž marek21 [16]
Dobry den
Mam problem s jednym discusom ...
Ma trochu rozpadnutu zadnu plutvu a len tak sa povaluje teraz napr. pod hladinou vyvrateny ....
Da sa to nejako liecit ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2014 20:02 Muž acik [416] Re: kroner
čtu to až teď... hele od Pejši nejsou levné ryby,ale je to dáno kvalitou a já jsem spokojený a to i jistě další,jedna věc mě přesto zaráží a ta,že píšeš 4cm velikost terče měl tasemnici,to jsi ho koupil od Pejši v takové velikosti? nevěřím nebo jsem si celkem jist,že by ti ho jen tak v této velikosti neprodal,musel jsi ho ukecat aby ti prodal takového prcka... to mi musíš říct jak to opravdu bylo :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2014 19:58 Muž Priest [325] - CichlidyRe: Paris6
No a jak Ti dopadly ty testy na NO2?Při prohlížení Tvé prezentace jsem si všiml fotek jak je krmíš z ruky a ryby jsou už celkem dost přežrané.Z vlastní zkušenosti vím že pokud se takto ryby přežírají např.hov.srdcem tak je jen otázkou času kdy je nafoukne a přestanou žrát úplně.Netvrdím to,ale řekl bych že při úhynu těch tří kusů sehrál hlavní roli vysoký obsah NO2 ve vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2014 19:54 Muž acik [416] Re: Paris6
zkus napsat jak děláš údržbu,čím krmíš atd... jenže to bych už přesunul sem rybicky.net/forum/4551
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2014 19:41 Muž Paris6 [4] - Amerika – uhyn
zdravím všechny z nějakého neznámeho důvodu mi chcipli tři terči všechny pouze které měli modrou barvu začalo to u diemonda, který začal lítat op akvarku jak splašanej a pote druhy den k.o. a tyrkysaci šli za ním v řadech hodin. Terči normálně žrali a bez problému kalely. nevíte někdo co to mohlo být? nyní teda bojuji s vnotřními parazity ryby totiž přestali žrát a pomalu jdou do koopru všechny, ale ti první neměly žádné příznaky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2014 12:38 Žena vendy [27] - CichlidyRe: kroner
Zajímavé názory, já bych chtěla jen napsat svůj poznatek,
Také jsem se ptala na parazity a jejich léčbu, protože jsem se sem tam dočetla že bych měla ryby preventivně přeléčit apod. A říkal mi, že každá ryba i jeho něco má a pokud není problém nemusí se to léčit, jsou v biologické rovnováze, po léčbě pak můžou vznikat jiné problémy a jiný parazit nahradí jiného, kterého my samy při krmením můžeme nabídnout.

Proto si vozíme zdravé jedince od něj a mají větší šanci se s parazity vyrovnat, než ryby dovezené z burzy nebo z nevhodných podmínek. Také tím nevhodným přeléčením můžeme podlomit zdraví ryb a mít s nimi problémy ať už jsou od kohokoliv.

Samozřejmě, je jiná věc jako v tomto případě pokud se jim obranyschopnost rozhaší a ryby podlehnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 22:34 kroner Re: rriki
rriki napsal: Tasemnice z huby neleze,ta je někde jinde a navíc poznat se dá jen když pouští články .Lečba je tak strašně jednoduchá a trvá 24 hodin.Chytit se dá hlavně z žívých nítí, já jí měl loni dvakrát,porotože nítěma krmím dost na rybách to nezanechává žádný následky ,tedy pokud chovatel není analfabet a ignoruje okem viditelné bílé kusy,které z ryby jdou s normálním výkalem.Nakažlivé to není ,takže bych nepanikařil
Jetě jednou to objasním terč ve velikosti 4cm mu zbělal a pošel. Z huby mrtvého terče vylezla následně tasemnice - viděl jsem to na vlastní oči. Nejde o to, že je léčba složitá - nic takového jsem nikdy netvrdil. Vím, že tasemnice potřebuje mezihostitele. Nijak to na kupovaných rybách nepoznáte, žerou normálně, kdyby to mému terčovci nevylezlo z řiti, tak to ani nezjistím. Nechci napadat žádného chovatele a pana Pejši si vážím. To co je pro něho malichernost může nováčka v této oblasti dost znepokojit - o nic jiného nejde. Jen jsem se pozastavil u té hlášky, že jde o extraligového hráče v této oblasti, což mne dle mých osobních zkušeností trošku nadzvedlo. Vím, že je v tomto profesionál, ale jen jsem chtěl ostatním objasnit, by ho nebrali jako boha terčovců a nemysleli si, že mají doma od něho ryby v top stavu coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 21:14 Muž rriki [818] - Cichlidy
Tasemnice z huby neleze,ta je někde jinde a navíc poznat se dá jen když pouští články .Lečba je tak strašně jednoduchá a trvá 24 hodin.Chytit se dá hlavně z žívých nítí, já jí měl loni dvakrát,porotože nítěma krmím dost na rybách to nezanechává žádný následky ,tedy pokud chovatel není analfabet a ignoruje okem viditelné bílé kusy,které z ryby jdou s normálním výkalem.Nakažlivé to není ,takže bych nepanikařil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 20:22 Muž Motýl [145] - Cichlidy
Taky jsem zaslechl, že už to u něj není zlaté, ale je to jen z doslechu, osobní zkušenost nemám, tak že z toho nemůžu činit žádné závěry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 19:59 Muž acik [416] Re: kroner
kdy jsi byl u Pejši?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 19:39 Muž Priest [325] - CichlidyRe: kroner
Tento týden jsi druhý od koho se toto dozvídám.Stát se to může i takovému profíkovi jako je p.Pejša.Jesli se k tomu postavil férově tak se můj postoj k němu jako mnou uznávané kapacitě nijak nemění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 18:36 R Muž romant [28001] Re: kroner
O.K. nemám důvod ti nevěřit, nesetkal jsem se nikdy s ničím podobným(myšleno ve vztahu k danýmu chovateli) co píšeš, stát se může kde co, natolik jsem již stár, že na černobílý interpretace nevěřím. Osobně Pejšu znám a jsi první od koho něco podobného čtu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 18:32 kroner Re: romant
romant napsal: Řešil jsi to posléze s ním? Jestli ne, tak je to od tebe hloupý, protože, kdo si od něj ryby koupí, tento servis má v ceně. :-) Samozřejmě ihned jsme mu volali, tak hloupý nejsem. Obratem mi poradil, jak mám vše přeléčit - servis v ceně je dobrý o tom žádná, ale jak říkám extraligový hráč nebude mít ryby prolezlé tasemnicemi a já bral ryby 6-7cm a kolegovi nechal 4cm z jiné nádrže. Kdybych to měl jen já, nebo jen kolega, tak to neřeším, ale oba dva - to je k zamyšlení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 18:28 Muž acik [416] Re: kroner
mám od něj ryby a naprostá spokojenost,žáný problém. Každopádně nikdo není dokonalý a jestli opravdu měly ryby nějaký problém,tak to neprodal úmyslně,nemá to zapotřebí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 18:28 R Muž romant [28001] Re: kroner
Řešil jsi to posléze s ním? Jestli ne, tak je to od tebe hloupý, protože, kdo si od něj ryby koupí, tento servis má v ceně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 18:27 kroner Re: kotyzavamberk
kotyzavamberk napsal: Terčáci od p.Pejši měli tasemnici? se mě to nějak nezdá.
tak na to vem jed
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 18:21 kotyzavamberk Re: kroner
Terčáci od p.Pejši měli tasemnici? se mě to nějak nezdá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 17:27 kroner Re: vendy
vendy napsala: Terčovce mám připravené u pana Pejši, prý nijak na nemoce netrpí, nepřeléčuje novým majitelům, a přepravní boxy nejspíše připraví. Tak snad tedy bude vše ok...
Už jsi přivezla ty ryby od toho extraligovýho hráče p. Pejši? Já si taky něco pořídil a bylo to plný tasemnic a známej si taky něco pořídil a když mu padnul první terč a z huby mu vylezla tasemnice, tak mi bylo všechno jasný. Hold prvoligový hráč, tak abys nebyla překvapená. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 15:12 Muž RiMr [3]
No mým Terčovcům vyloženě jede to Tetra Discus Energy a překvapivě i směska Sera Vipagran. To Hikari jako taky, ale neblázní tak po tom.
Díky za tip s tím "sajrajtem" Astahexeblexa.... :) Ale pro mě, ne pro ryby (mám i modré terčovce) :)

Jeden dotaz - jak je to se vzájemným ohrožováním parazity a vůbec chorobami mezi Terčovci a Altami? Myslím spíš směrem od Terčovců k Altám...
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [13] ...... 77

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65494x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4551-tercovec-nemoc?od=601