Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 60 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 19:51 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Jiří
Musí se přeléčit celá nádrž.Docela by mě zajímala doba jakou je parazit schopen přežít bez hostitele a jestli by se to dalo vyřešit třeba tak, že by bylo akvárium třeba měsíc bez ryb a "odblešilo" by se přirozenou cestou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 19:47 Jiří – Re: Bob66
A nebude jednodušší si někde půjčit karanténní nádrž? Nebo je nutné přeléčit vše ve společném akva ( s rostlinama,dekorací atd.) ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 19:46 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Romy
Tak to je jednodušší řešení než jsem dělal já palec vytahat hadice byl docela porod :-D

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.02.2010 19:43 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: Jiří
Při léčbě Flagellolem jsem to vyřešil tak,že jsem filtr odpojil,vyndal koše s médii a na dno jsem dal vzduchovací kamínek a koše vrátil zpět.Pro nitrifikační bakterie je důležitý pohyb vody,pokud je filtr vypnutý a zavřený bez pohybu,odumírají.Flagellol je zabíjí také,proto se léčí bez zapnutého filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 19:29 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Jiří
Možná nějaké náročnější druhy rostlin by mohl poškodit, ale jinak je dost šetrný jako všechna léčiva od Sery X-) Myslím že se jen pozastaví růst na nějakou dobu, ale jinak se jim nic nestane :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 19:27 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Dahak
Hm tak to nevím, ale myslím že nasát se mohou, ale ven přes všechny filtrační média to bude horší :) Filtr se myslím vypíná jen u léčby Flagellolem na vnitřní parazity, u léčby na žábrohlísty není třeba vypnutí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 19:23 Jiří – Re: Bob66
I když ve filtru není akt.uhlí? Tak hadice mi do kýble dát zrovna jednoduše nepůjdou, tak ho prostě nechám vypnutej no... A pak pro lepší start přidám Nitrivec. Flagellol na rostlinky špatnej vliv nemá že ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 19:19 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Bob66 napsal: Vnější filtr jsem dal hadice do kýble a nechal ho běžet mimo akva, a pustil jim tam jen vzduchování ;-) Nutné to je X-)

Mě by zajímalo jestli je nebo není možný aby měl v sobe filtr nasátý vajíčka nebo larvy parazita, kterejma si pak zase vesele zamoříš nádrž :).Nikdy jsem na to nedostal uspokojivou odpověď.
Co myslíš ty ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 19:04 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Jiří
Vnější filtr jsem dal hadice do kýble a nechal ho běžet mimo akva, a pustil jim tam jen vzduchování ;-) Nutné to je X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 19:00 Jiří
Ještě bych měl dotaz na ten Flagellol. Vypínáte při léčbě filtr(vnější)? V návodu píšou - vypnout biologickou filtraci a před opětovným zapnutím filtry vyčistit... Je opravdu nutné vypnout filtr?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 20:14 Žena Linduš [166]
díky moc, určitě zkusím. když už jsem to tam lila, taky mě mohlo napadnout udělat to za pár dní zas, no návody...
lék je to drahý, ty neonky jsou už k nezaplacení
:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 19:52 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Dahak
Jj léčba je sakra drahá, zvlášť u větších objemů hmm To opakování bude asi lepší, u Tremazolu také přidávám opakování (4x) i když to v návodu není :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 19:46 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Bob66
Tomu já moc nevěřím tři dny je na vylíhnutí parazitů z vajíček asi málo a vždycky se mi vyplatilo po tejdnu přeléčit.Léčivo je docela drahý, takže pokud chce někdo ušetřit může z akvária odpustit polovinu vody a tak zbude léčivo i na druhou aplikaci.U 10ml lahvičky s lékem a 450l akvária mi to vyšlo akorát napolovic :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 19:03 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Dahak
Flagellol by měl zliklidovat i vajíčka, proto je v akvu 3 dny a léčba by měla stačit jedna ;-) Alespoň podle návodu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 18:52 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Linduš
Je to jako s každým léčivem na střevní parazity.Vajíčkům Flagellol neublíží proto by se měla léčba po 7-10 dnech(záleží na teplotě vody) opakovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 18:40 Žena Linduš [166] – Re: Bob66
vše dodrženo, zkusím to tedy po tom týdnu, mám ty holky ráda, nechci se jich zbavovat a nemůžu jim pořídit kámošky, dokud je tam ta střevní mrcha tone
nikde jsem nenašla, jaká to má vývojová stadia, jestli/jak dlouho a kde to přetrvává :-(
uvítám jakoukoliv informaci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 16:48 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Linduš
Můžeš zkusit léčbu po týdnu zopakovat, ale u Flagellolu by mělo stačit jednou, pokud se dodrží přesný postup a dávkování X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 12:53 Žena Linduš [166] – Re: Bob66
mě se ty červy po měsíci vrací :-(
žádné nové ryby, žádné nové rostliny, krmím jen vločky.
to tam ty potvory někde číhají, či co?
mám jen neonky a piskořky, bojím se přidat cokoliv dalšího do akvárka sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 12:47 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Linduš
Myslíš Flagellol? Ten se nadávkuje jednou a po 3dnech vyměníš 80% vody X-) Fishtamin jsou jen vitamíny a minerály používám jednou týdně v trochu vodě + 7 kapek nechám nasáknout granule a krmím ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 12:23 Žena Linduš [166] – Re: Bob66
máte zkušenosti s tímto lékem? dává se jednou, nebo víckrát za sebou?
díky :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 11:15 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Jiří
Bude to něco podobného :) Já používám osvědčený Fishtamin ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 11:11 Jiří – Re: Bob66
Děkuji. Ještě mám jeden takovej dotaz - Sera FISHTAMIN je určitě to samé jako JBL ATVITOL ,že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 11:00 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Jiří
Na vnitřní parazity běžně dostupný a jeden z nejlepších neli nejlepší je Sera Flagellol X-) eSHa Hexamita je převážně na děrovou nemoc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 10:56 Jiří – Re: Romy
Dá se proti vnitřním parazitům použít Esha HEXAMITA ? Nebo běžně dostupný přípravek máte vyzkoušený?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 22:08 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: Lada2
Dle mého,ryba je napadena vnitřními parazity,soudím podle barvy,velikosti výkalu a podle vyhublosti ryby.Není to,,havarijní stav",ale rybě se musí věnovat velmi zvýšená péče.TZN. přeléčit na vnitřní parazity,dodávat kvalitní stravu a neváhal bych použít Fishtamin.Záleží na tom,zda žere,či nikoliv.Pokud žere,separoval bych jí a snažil se do ní nacpat co půjde.Jestli odmítají sušené,zamíchej ho do masa,alespoň nějaké živiny se tam dostanou.Je třeba dále hlídat výkaly.
Ještě něco,kvalitní strava se neskládá z dvou surovin,ale minimálně z pěti,šesti,plus nějaké vitamíny...nad tím by se chtělo zamyslet...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 21:27 Muž Lada2 [11]
Fotka k příspěvku jeste z boku ale tam asi nepoznate nic

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 21:26 Muž Lada2 [11]
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 21:24 Muž Lada2 [11]
Fotka k příspěvku tak ty fotky je fakt ze sou naky nesoumerny ale jinak nevim snad nekdo neco poznate

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 20:32 Muž Lada2 [11] – Re: Dahak
jo jenze i ja mam vyzkouseny ze kdyz jim dam vybrat mezi srdcem a susenym samo vemou srdce :-)) takze to jim davam spis jako prikrmeni a jako hlavni suseny.I chovatele krmi prevazne susenym.Kazdy mi rekl ze je mensi riziko nakazeni parazity a hlavne v suchem maj vsechny vitaminy.Navic ty mrsky mi vzdycky srdce rozcupujou po celej nadrzi a pak je toho spousta vsude takhle mam kontrolu kolik toho potvurky spolikaj:-)) tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 20:01 Žena zelvik58 [22] - Sumci – Re: Dahak
Díky za tip,sháním násady něčeho,co bych si mohla pěstovat doma,nemám kondičku na brouzdání močály. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 19:46 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: zelvik58
Sušené krmivo ať už granule nebo vločky, by mělo být podáváno jen jako doplňkové.Ideální hlavní krmivo jsou různé larvy komárů, hovězí/krůtí srdce nebo nějaká směs všech těchto složek.
Buď si člověk něco sám ukuchtí :) nebo lenoch jako já si to koupí u Aquamasteru(larvy i směs)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 19:39 Žena zelvik58 [22] - Sumci – Re: Lada2
Já krmím SAK energy,dostala jsem ho od chovatele s malými terčíky.Terčáci to milují,bettky a skaláři taky.Je o tom nový článek na Akvaristovi,tak je tam adresa,kde to objednat.Ostatní krmení,byť značková jim tak nejedou.Jenom maso mají radši. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 19:31 Muž Lada2 [11] – Re: Bob66
uz snad bude i foto.Ty moji taky suchy nechteli jen ty od Bruna ti byli nauceni.Dal sem jim tejden a jak se rika hlad je nejlepsi kuchar:-))))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 19:19 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Lada2
Tak jim alespoň suché míchat do toho mraženého a oni si zvyknou X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 19:16 Muž Lada2 [11] – Re: Bob66
fotku snad doda vecer.je nekde na cestach.Nicmene ja byl stejneho nazoru uz jsem ho davno "premlouval" na jinou stravu ale pry ty jeho ryby nemuze premluvit:-)))))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 19:12 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Lada2
Fotka by nebyla? Tipnul bych střevní bičíkovci + nedostatek vitamínů a minerálů :-O Chtělo by to pestřejší krmení, nějaké vločky, granule a fishtamin, krmit tím dvojím mraženým není vhodné ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 18:38 Muž Lada2 [11]
ahoj pisi sem za kamarada u nehoz nastal problem s tercakama tak zkopiruju jeho vzkaz-
Mam tercovce a dve ryby se mi zacinaji jakoby propadat. Hubnou, hlavicka zustava cca stejna, ale telo se smrstuje. Jsou zrave, nevykazuji zadne znamky nemoci nebo tak. Nemate s tim nekdo zkusenosti? je to celkem neprijemny. Jedna z nich ma i tu hlavicku takovou jakoby deformovanou. jsou velke tak 8-9 cm a stare rok.
jen doplnim z jeho telefonatu zerou normalne vykaly normalni krmi mrazenou artemii a discus special.
Vecer mi posle jeste fotku a doda hodnoty vody ted vi jen PH okolo 7
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 18:59 Muž metal [96] - Cichlidy
v akvaristike plati jedine jedna prevencia a to system dvoch hadic.jednou voda priteka a druhou odteka.preventyvne podavanie akychkolvek lieciv vedie len k rezistencii patogenov.vsetky lieciva sa aplikuju len v pripade ak je urceny patogenny cinitel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 17:33 Jeenda – Re: Bob66
Sem říkal že jsem laik jak blázen. :) smich ale to mi ten známý neřekl tak jsem nevěděl. Dobře entizol nebrat! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 17:28 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Jeenda
Entizol je vyráběn hlavně pro lidi :) Ale jinak jak psal už Dahak na terčovce už moc učinný není X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 17:22 Jeenda – Re: Dahak
Nee! Ono co já vím o entizolu jako absolutní laik v lečivech je, že entizol jako takový není výráběn pro ryby ale pro tzv. sportovní holuby. Bakterie, které napadají zvířata jsou si asi podobné a proto na veterině vám dají pro ryby ten entizol. Mám k němu přístup, protože známý má kolonii těchto holubů a ten jej mám snad v kilogramech :) tyto informace, které píšu jsou vlastně přejaté od něj. a entizol se vyrábí jen jeden druh co já tedy vím, nebo spíš předpokládám. ale asi to bude mít něco společného s tím antibiotikem jak psal Dahak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 17:12 Jeenda – Re: Dahak
Promiň. už si to psal. ale rychlost mého internetu je v poslední době kaput takže promiň. přišlo mi to později než ne já napsal to mé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 17:07 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Jeenda
Na veterině řekni pravdu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 17:06 Jeenda
To je hodně kvalitní informace.! A jak s tím flubenolem na ten předpis???? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 17:01 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Jeenda
Entizol je na vnitřní parazity, ale ty už na něj začínají být pomalu imuní a musí se aplikovat vysoká dávka navíc při častém používání(je to antibiotikum) se mohou ryby stát neplodnými.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 16:56 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Jeenda
Stačí zajít na veterinu :) Lepší je použít běžně dostupný flagellol když už bude potřeba X-) Směs s flubenolem se dá koupit už hotová u Koblasy ;-) www.volny.cz/… , máš to bez starostí, přesně nadávkované a podstatně levnější než když budeš muset koupit celé balení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 16:52 Jeenda
Na předpis??? To mám sasimulovat vnitřní parazity ať mi dá doktorka předpis ;-) ??? :-) určo ho zkusímsehnat. mám ale hodně dobrý přístup k entizolu. co na něj říkáte?? na jakou nemoc je hlavně vhodný???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 16:49 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Jeenda
Pokud se nepletu tak 600 gramů vyjde asi na 900kč, ale kupoval jsem ho někdy před dvěma roky takže cena může bejt jiná.Dostávaj to tak jednou za půl roku a nechávám tím před krmením nasáknout rozmražený koretry nebo patentky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 16:46 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Jeenda
Flubenol seženeš jen na předpis v lékárně ;-) Míchá se do mraženého h.srdce nebo směsi ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 16:44 Jeenda
a cca hrubý odhad ceny toho flubenolu??? kdyby mi zrušil šneky vůbec by mi to nevadilo. šmejdi okružáči. jo a ten flubenol se mícha do suchého nebo mražené??? (srdce, artemie....) s těch vnitřních parazitů mám bobky.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [60] ...... 77

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65494x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4551-tercovec-nemoc?od=2951