Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
1 28.03.2008 18:28 miro03 – Re: Johns
Johns celu dobu Ti to s Vojtom-terčovec5 píšeme že sa tým nemá krmit tak dobre čítaj.
1 28.03.2008 18:26 miro03 – Re: tercovec5
Ešte dodatok od p.Kudrnu taktiež má san merah chovný pár ale samec alebo samica mu uhynula.
1 28.03.2008 18:23 miro03 – Re: tercovec5
Má je odomna ako aj ostatné terčovce v chove.
Neskušal ale to čo sa Ti stalo s tým krmivom je sila že vraj aby si to nešíril dalej?Tak oni spravia na Teba podvod a Ty máš bit za to ticho.Tomu sa hovorí dobrý obchod a solventná firma.
Už som mu to kázaql rozhodit delis bol zvedavý aké mladé s toho budu.
1 28.03.2008 18:11 tercovec5 Delis-nepatří to sem,přesto se zeptám.Při pohledu na foto ze tvé rybárny mě zaujalo křížení san merah a briliant tyrkys.Co tím sleduješ?Mě to nepřijde šťastné řešení.Napřed jsem zajásal,že si od tebe odkoupím pár merahů na změnu krve k těm mým,ale toto křížení je pro další chov nic moc.Neměl bys malé od čistých merahů?
1 28.03.2008 18:08 tercovec5 Johns-hlavně to nekupuj!
1 28.03.2008 17:12 delis 1 28.03.2008 16:56 miro03 – Re: tercovec
Neni ale su ludia ktorý tým krmia.Malá ukážka jak lehko sa dá zakupit Johns.
www.zbozi.cz/… 1 28.03.2008 16:52 tercovec Ale to nejni dobré je krmit těmito krmivy nebo se mýlim
1 28.03.2008 16:48 miro03 Johns dá stačí ked si popátraš o výrobcoch a predajcoch na nete.
1 28.03.2008 14:47 miro03 Zvýraznenie farby rýb nie je sposobené len farbivom ale aj krmením hormonami najnovším hitom aby boli ryby krásne a rýchlo veliké je krmit je hormonami ako i krmivom pre chov pstruhov ktoré sa terčovcom podávaju nielenže terčovce budu pekné a veliké ale i pekne vyfarbené no najvetším problémom je že su neplodné a dožívaju sa krátkeho veku a s takou rybou su vetšinou problémy,ono je toho hodne čo sa deje v pozadí,chovu discusov.
Urcite nikoho nenudis
Ja si rad prectu o tercich cokoliv co by mi mohlo v budoucnu nejak pomoct.
1 28.03.2008 07:47 smik – Re: tercovec5
No myslím, že nenudíš
1 28.03.2008 00:00 tercovec5 Pro Johns-víceméně se dá řídit tím,co napsal Smik.Může být ale více důvodů,proč terčou tmavne.Lépe řečeno mění barvu-viz zesvětlání u pigeonové řady.Např. při dlohodobějším krmení jednou stravou,nebo zanesený filtr-zatížená voda,nebo naopak přílišné vyčištění filtrů,....Pro názorný příklad jak by tmavnul-myšleno upozornil na své zdravotní problémy-pigeon nebo marlboro,melon...červená ředa--ti neztmavnou,naopak zesvětlají.Dnes je plno chovatelů,kteří si rok po zahájení akva praxe vytvoří své www stránky a umístí tam fota ryb k prodeji.Tam se člověk nestačí divit,co jsou schopni prodat.Nebo se podívejte v některých akvaristikách.Zdravý pigeon má už od malých velikostí načervenalou barvu,když vidíte,že je to bledule,nohy na ramena a pryč!Pro zajímavost-kdysi bylo v modě ryby obarvovat,tam bylo hned poznat nemocné jedince z červené řady,jelikož nepřijímali potravu s barvivem-obarvilo se jen pár zdravých ryb,ostatní zůstali bledí.
Nezaměňovat zvýraznění barvy při a před třením či při odchovu,zde se jedná spíše o zvýraznění kresby,u samiček výrazná obruba oploutvení,....to je na delší psaní,nebudu nudit
1 27.03.2008 22:48 smik – Re: Johns
"terčovec mění barvu podle nálady" bylo myšleno tak, že když je černej (tmavej) tak se něco děje a náladu má obvykle špatnou. Nemusí to nutně znamenat nemoc, ale třeba jen nevyhovující podmínky pro chov nebo dalších x různejch věcí který mu nesedí. Rozhodně je to signál k tomu začít měřit parametry vody a pozorovat pozorovat. Je to pak o zkušenostech (né že bych jich s plackama tolik měl) vyhodnotit příčinu (změny barvy, chování jiné než obvykle...) a tu odstranit, čím dřív tím líp.
No snad jsem se do toho moc nezamotal.
Třeba tercovec5 něco doplní nebo objasní, protože ten má zkušeností s plackama habaděj.
1 27.03.2008 20:43 tercovec – vojta terc5
Nemohla by to u mě třeba vyprodukovat hnědá řasa?
1 27.03.2008 20:39 tercovec Já to taky nenašel proto sem mu psal at se zeptá odborníku
1 27.03.2008 18:05 tercovec – re:johns
To asi nebude normální že ti stmavnou neco s tim mas jako ja terč uplně nestmavne a me to delá jedinec ale když myslíš že je to ok tak asi jo ale radši se poptej ,zde nic za to nedáš já sám se radši radím je to lepší sou tu dobří profíci a určitě poraděj jako každému,
je lepší kdyby stim něco bylo že to potchztíš dřív než potom koukat jak plavou břichem na horu nic nepodcenovat a toho ja se držim je to nádherná ryba a bylo by jí škoda
1 27.03.2008 00:51 kadernik Vláďo, dostal jsem se sem až teď, málo kdy člověka mrzí když má pravdu a já tušil že v tomto případě ji mám. Podle mě je úplně nejdůležitější takovou rybu izolovat a pustit se do léčení
. Ostatní ryby zatím jenom něčím nakopni,ale léčda jako taková u zdravých ryb počká. V takovém případě se mi osvědčila ESHa 2000 v poloviční dávce na tři dny a potom fish-tamin.Sůl ti taky trošku pomůže(napomáha tvorbě kožního sekretu). Jsem v kontaktu s frajerem z USA a k léčbě nebo spíš prevenci používají přímo mořskou vodu a nebo si ji míchají za pomoci mořské soli(používám zásadně jen mořskou
a jak se tady dočteš od mnoha a mnohem víc zkušenějších borců, zapni UV a hlavně žádná panika
.To se mi to radí,ale ještě vloni jsem u akvária skoro brečel a závidě těm borcům jejich klid a nadhled.Jsem zvědav jak to dopadne??
1 26.03.2008 21:48 tercovec Dík u nas ho nemaj ale budu schánět
Bactopur by meli mit v kazdy trosku inteligentni akvaristice.Kup klasickej Bactopur...jeste je Bactopur Direct ten je na trosku tezsi bakterialni nemoce jako vodnatelnost atd.
1 26.03.2008 21:44 tercovec Jasne napisu a dík
1 26.03.2008 21:40 tercovec5 Tak to by mělo být v pohodě.No uvidíš,jak se to bude vyvíjet.Pak napiš info.
1 26.03.2008 21:36 tercovec Kde ten baktopur sezenu vakva pisek nemaj už sem se ptal s jiných diskuzích sem se o nem dozvěděl
1 26.03.2008 21:33 tercovec Dokonce sem to akva vypustil do toho nového a filtr sem vůbec nepral až asi tak po tejdnu sem ho vypral ale v te vode co sem nově založil
1 26.03.2008 21:31 tercovec5 a se zvyšujícím ph si kontroluj čpavek.Nalil jsi do nově zakládaného akvárka trochu vody ze starého,nebo filtr je zajetý z původního akva?
1 26.03.2008 21:21 tercovec Tak tad jsem znovu změřil ph a je 7,7 je to asi dost co a to staré už nemám napuštěná
1 26.03.2008 21:18 tercovec Tak sul už jsem dal ale to je jedno když budou dobrý terči tak kytky mě zas tak vadit nebudou,to akva bylo založený tak přes tři neděle a mam tam dva filtry fluval 303
1 26.03.2008 21:13 tercovec5 Tak tady bude možná problém trochu jinde.Pokud se nepletu,ryby jsi dal do nově založeného akvárka.Jak dlouho bylo připraveno?Napuštěno čertsvou vodou?Jaký filtr?Naočkován?Jaké máš ph?V holém akvárku bez rostlin by bylo vše jednodušší,tady by tě sůl zničila rostliny.Máš ještě napuštěné to dřívější akva?
1 26.03.2008 20:16 tercovec Vojto prosimtr asi to bude jiný problém protože když se na ně pořádně kouknu tak mají asi tak čtyři kusy přes oko šedivý povlak ,už začínaj problémy a sem stoho magor
1 26.03.2008 20:11 tercovec5 – Re: tercovec
Od oka,třeba 100g.Já to nikdy nevážil,prostě citovka podle situace,potřeby.
1 26.03.2008 20:10 tercovec5 – Re: tercovec
Od oka,třeba 100g.Já to nikdy nevážil,prostě citovka podle situace,potřeby.
1 26.03.2008 19:49 tercovec A kolik te soli na 110 litru vojta a jak sem ho vzal do sitky tak se ta barva zesvětlila zapoměl sem tě to dopsat
1 26.03.2008 19:30 smik – Re: tercovec5
když přidáváš sůl kolik soli na kolik litrů dáváš? Co je pro terče únosné?
1 26.03.2008 19:22 tercovec5 Dahak-to nebylo myšleno na konkrétní osobu,spíš celkově...jasně že by většinou bylo lepší preventivně přeléčit celé akva,ale tady se mě prostě zdá oslabena jen tato jedna ryba.
Miro-oslabená ryba nějakou nemocí.viz např tento jedinec-na sobě dá znát průser s NO2 dříve než ostatní ryby
Tercovec-přidáním bakropuru nic nezkazíš,nebo trochu soli,ale začal bych tou teplotou.A ne že ho dáš do čerstvé vody!Když ti padne,zastav se,chytnu ti grátis jinou
1 26.03.2008 19:10 tercovec Ma to jen tenhle terc
1 26.03.2008 19:09 tercovec Je to s bleskem ty skvrny jsou vydet jeste víc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... [73] ...... 77
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65119x