Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: Josef
Nebude pozdě, zase tak rychlý průběh to nemá a ryby než padnou vydrží cca 14 dní od prvních příznaků X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johns
Mě dyš se to stalo,taky normálně baštil,byl v poho,odvodil mladé a dyš sem ho přelovil po čase od mladých,do čisté vody uplně,asi za tejen mu to zmizelo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tatrovka – Re: Johns
asi to taky nebudu řešit, a vrazim ho zpátky k ostatním až do doléčím, normálně baští, kdyby mu něco bylo, tak by přestal i jíst....třeba je to taková"oční chřipka" prostě přijde a odejde... :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal
obavam sa ze bude pozde,liecivo ti pride tak za 4 dni,ja by som to neriskoval.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Josef – Re: Romy
Díky za rady všem, objednal jsem ten tremazol na www.akvarista.cz, snad nebude pozdě než dorazí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy
Mám opravdu vypozorováno,a nejen já,že léčba Tremazolem je nejúčinnější po 3-4x.Samozřejmě nemohu vyloučit různé výsledky při různých parametrech a teplotě vody,tak daleko,,nevidím",a zkušenost s tím bohužel nemám.Na to by to chtělo dlouhodobé laboratorní zkoušky.S častější aplikací vůči teplotě vody samozřejmě souhlasím,je to vlivem rychlejšího vývinu parazitů.Že by ale došlo k popálení žaberních lístků...no,nevím,možná při silné koncentraci to možné je,ale...to se můžeme jen domnívat.

Co se týče léčiva eSHa 2000,je to léčivo kvalitní,zvlášť v kombinaci s eSHa exit...na krupičku jak dělané...,ale že by bylo léčivo plnně účinné,a to na 18 nemocí,plísní a parazitů...o tom se dá také jen diskutovat.Většinou tyto různé MULTIMEDIKA nemoci sice potlačí,ale nevyléčí.V případě krupičky je ovšem 100%.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - šimon – Re: Bob66
Diky za reakci.Já mám ryby v pořádku.Jen jsem chtěl vědět jestli by ta eSHa mohla zabrat.Jinak léčím tim Tremazolem.Josef to s tou eSHou nakousl,tak jsem chtěl vědět jestli to někdo zloušel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jeenda – Re: Bob66
taktéž esha 2000 jsem zkoušel a pořád se mi žabrohlisti vraceli pak mě Romy zlomil koupil jsem tremazol a od té doby klidek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: Dahak
Mám zkušenost že dvakrát bylo málo žábrohlísty se po chvíly opět vrátily, a po radě Romyho jsem provedl léčbu 4x a bylo po problému :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: šimon
Tu eSHu 2000 jsem zkoušel, pokud nic jiného doma nemáš tak jako první pomoc to jde ale žábráky s ní nevyléčíš úplně, řekl bych protože je širokospektrální tak není dostatečně účinná na úplné vyléčení žábrohlístů ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - šimon – Re: Josef
Samozřejmě ten Tremazol,je myslím tutovka. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vladislav
Napíši mojí zkušenost....Mám už dospělé ryby...Jeden terčovec ,zrovna ten největší po přivezení začal filtrovat na jednu žábru..Pak se postupně přidávali další..Jelikož jsem nechtěl léčit všechny ryby v akváriu tak jsem zvolil metodu koupele v 20 litrové nádobě..Toto uvádí i výrobce v popisu aplikace léku...Pěkně se hoši vždy vykoupali v nádobě a zase zpátky do akvária..(Tak se jim to líbilo,že podruhé šli odlovovat bez problémů... :) )
Vykoupal jsem je takhle 4 x po 3 dnech...A dostali se z toho v pohodě všichni...Takže Tremazol mohu jen doporučit..O po mé zkušenosti jej nemusím ani aplikovat na celé akvário..Mel jsem obavy o L-sumce atd,atd...I tato cesta léčby je možná..Aspon u mě se osvědčila.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - šimon
Jen čistě teoreticky,zkoušel někdo léčit žábrohl. u terčovců esha 2000?Pokud ano, tak s jakým výsledkem?Esha 2000 by měla,dle výrobce,také zabírat na žábročervy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: Bob66
Já bych častěji jak dvakrát po sobě nedoporučoval.I v návodu je opakování léčby po 7 dnech(u teploty 30°C tak za 4-5 dní).Vzhledem k tomu, že se musí po šesti hodinách vyměnit alespoň 80% vody v akváriu je jasný, že možnost předávkování nebo nějakého popálení žaber tam je.Osobně jsem musel použít Tremazol dvakrát a vždy mi stoprocentně zabral, když jsem ho dávkoval tak jak jsem popsal. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: Josef
Tremazol, eSHa 2000 ti na žábrohlísty nepomůže X-) Léčba Tremazolem se u terčovců opakuje alespoň 3x nebo 4x vždy po třech dnech ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vladislav – Re: Josef
Tremazol bez kompromisu..U mě zabral na jedničku.. palec potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Josef – Re: Josef
Doporučili byste mi na ty žábrohlísty i eSHa 2000 nebo jen ten tremazol???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Josef – Re: šimon
Vyměnil jsem asi 80% vody v akváriu, dýchání se zpomalilo, dva jedou stále na jendu žábru a jeden malý nejede asi ani na jednu, dýchá strašně rychle...zítra jedu pro léky, prý tam mají něco od JBL na žábrohlísty za cca 400kč a pak ještě něco za 800kč, co léčí ještě něco navíc, tramizol prý nemají:(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - šimon – Re: Josef
Nejlépe aplikovat Sera Tremazol. A poté ještě léčbu 2-3x zopakovat na zničení vajíček žábrohl. ano
Vypadá to na počáteční stádium žábrohlístů,zvedni teplotu a aplikuj nějaké léčivo co tady na foru radí chovatelé já bohužel nepomohu v odchovných akvárkách kde se stále mění voda s tím nemám problémy. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Josef
Dnes jsem si u mých tetčů všiml, že někteří otevírají jen jednu žábru a dýchají rychleji, jinak jsou v dobré kondici (žerou, mají roztažené ploutve, neschovávají se moc, výkaly OK), může jít o žábrohlísty? Čím nejvhodnějším je léčit? Koupím to na www.akvarista.cz v eshopu, tak prosím poraďte. Voda ve které žijí je 29°C, 6,5°dGH a 6,6pH. NO3 a NO2 neznám, budu je kupovat s těmi léky eventuelně.
Díky za rady
Fotka k příspěvku Tatrovka,viz níže, psal jsem že změna u tohodle zánětu bulvy nastane až za delší čas, to samo zmizelo, terčovec jedl normálně, u mě odvodil i mladé a za delší dobu mu to zmizelo.Měl jsem to u terče zhruba před měsícem a něco. Pomohlo jeidně dyš mladý byly už dost velký, tak sem párek odlovil do nového akva a ta uplně čistá voda mu prospěla, do týdne to samo začalo mizet ale předtím to měl hodně dlouho. ahoj (píši jen vlastní zkušenost nikoho nenavádím)

Reagovat na tento příspěvek 0  - tatrovka – Re: metal
zkusím ho tedy znovu nadávkovat, ale nikde nevidím žádnou změnu... tone dneska rybička začala i papat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johns – Re: NIKO
Niko,pokud něčemu nerozumíš,nech to být.Někdy se může udělat na oku povlak,který de vatou opatrně sundat.Bohužel někdy je to zánět který nejde.
po troch dnoch by sa malo znova davkovat liecivo .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tatrovka – Re: metal
jenže tam není žádné dávkování, tam píšou dejte takové a takové množštví na tolik a tolik vody, ale ne že by se to mělo opakovat prostě návod na prd
po poslednej davke lieciva po 48hodinach vymenit 1,3 vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tatrovka – Re: Bob66
Včera mi v nádrži odešlo topení, tak jsem musela koupit nové, nevím jestli s nim ten výkyv teploty něco neudělá. Tam píšou že po léčbě vyměnit nějaký procento vody, ale nikde už nepíšou jak dlouho léčba má trvat a jak velký procento mám vyměnit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO
Johns napsal: terčovec měl bílí zákal na oku a měl ho zvětšené chtěl jsem mu to tima tyčkama vatovejma do uší sundat ale nešlo to nechal jsem to bít Chudák terčovec i čeština
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: tatrovka
Změna k lepšímu by měla být vidět už po prvním dni, tak snad bude v pořádku :)
dala jsem tam tedy acriflavin, do čisté vody, teď má voda fosforovou barvu, tak uvidíme. Druhej velkej terčovec mi začal okusovat listy. nevím proč ale viditelně mu chutnají
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JaV
Tak bohužel vám musím sdělit smutnou zprávu.
Dnes zemřel. sad
Aplikoval jsem sera baktopur a nezabralo to. U těch druhých dvou co mají ty malé fleky jsem ale taky žádné velké zlepšení nepozoroval. Teď jsem něco zkoumal a nebyl by lepší třeba sera mycopur, nebo eSHa 2000?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tatrovka – Re: JuraS
abych tu svou rybičku nezfetovala
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: tatrovka
na tohle odpovědět neumím..snad se ozve někdo zkušený...
a bude stačit 50 % nebo raději víc?
pak jen výměna vody....
mám ho v karanténní nádrži a tam mam jen bublifuk
nebo kilo aktivního uhlí do filtru a baj woko za 2 hoďky máš akva vyčištěné..nemýlím li se...
Děkuju, vyzkouším a uvidím. musím předtím nějak dostat tu seru z vody, nebo můžu vyměnit 50% a vrazit tam ten acriflavin?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JaV
Jo diky moc všem za rady. Snad přežije.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: JaV
Fotka k příspěvku Jenom pro představu takhle vypadal.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: JaV
Jak píše Dahak, dej ho do karantény a nasaď acriflavin nebo eSHa 2000 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: JaV
Mě se takhle zřídil v noci o topení.Pravděpodobně se lekl a zasekl se mezi sklo a topítko.Bohužel i přes okamžitou léčbu to nepřežil.Zranění vypadá nachlup stejně.Dal bych ho do karantény s něčím proti zaplísnění.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: JaV
určitě, o léčbu se můžeš pokusit...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JaV – Re: Miras
Vypadá to opravdu hrozně, takže trochu jsem s tím počítal, ale naděje umírá poslední ne?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: JaV
já teda nechci strašit, ale podle tý fotky už mu asi chudákovi moc nepomůžeš :-(
vyzera to na plesen aj oko ma chytene,pouzi sera baktopur,alebo esa 2000.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JaV – Zranění?
Fotka k příspěvku Zdravím všechny odborníky X-)
Včera jsem dostal tři terčovce a jeden z nich má na boku opravdu škaredou ránu. Aspoň si myslím, že je to zranění z přepravy nebo se nepohodly při přepravě. Podobnou ranku, podstatně menší, má ještě jeden.
A tak se ptám co si o tom myslíte. Je to opravdu oděrka? Nebo nemoc, plíseň? Co doporučujete v obou případech?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: tatrovka
Na tohle stačí acriflavin a za pár dní bude v pořádku, Sera je drahá ;-)
TAkže tento průšvih jsem měl už jednou také terčovec měl bílí zákal na oku a měl ho zvětšené chtěl jsem mu to tima tyčkama vatovejma do uší sundat ale nešlo to nechal jsem to bít dyš sem je odtsavoval od mládat a dal ho do uplně čistý vody samo mu to asi po 14ti dnech zmizelo ale pozor ještě jedna zkušenost druhej terč si jendou poranil nák oko an první venek nic nebylo vidět ale měl ho vypouklé ale podlité krví a to bohužel uhynul ahoj Zlepšení se dostaví až po delší době
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 77

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65534x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4551-tercovec-nemoc?od=2836