Přihlásit se RYBICKY.NET »

Terčovec - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JuraS – Re: petr70
Mě by zajímalo JAK a z ČEHO se ti žábrohlísti do akva dostali.. nepředpokládám, že v mraženém krmivu od aquamastera jsou nějaké "breberky" a o granulkách od sery, a ostatních si myslím to samé...ruce nijak nedesinfikuju když sahám do akva, jen je případně opláchnu vodou a třeba odsávačku co mám na balkoně jen taky opláchnu ale složitě neumývám..tak mě zajímá KDE se takový paraziti berou...občas nechám akva vyhladovět..ne moc mám tam krevetky..a pak jim dám vlastní směsku s česnekem..po rozmražení to čpí tak, že mi to i slzy vyžene do očí..a po kouskách jim to tam dám..to by zabilo červa i v praseti natož rybě...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bob66 – Re: halenar1984
Můžeš ji použít a smíchat s vodovodní aby jsi získal hodnoty jaké potřebuješ, jen samotnou vodu z demikolony bych nedával ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sm@tts – Re: Bob66
grrr :-/ a ja chtel jednou takoveho domu :-D :-D ale jinak moc diky za rady :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - halenar1984 – kolona
ahojte mam otazocku mozem dat tercom odstatu vodu z demikolony nijak pravovanu dikes
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bob66 – Re: Sm@tts
Takového ani v obchodě neuvidíš tohle je téměř dokonalý jedinec šampión, perfektní kresba, tvar, hlava X-) Takový se povede jeden z tisíců a samozřejmě že takoví jedinci se nafocují aby reprezentovaly celou prodejní formu :)
aha ..tak diky :-) ja jeste nikde v obchode takovedleho tercovce nevidel :-D tak sem myslel jestli neni nejakej spesl :-D
Jj je to možný, základní forma je pigeon blood, a je spousta téměř totožných ryb které se liší v maličkostech jen mají jiné obchodní názvy :) A každý den vznikají nové :-D
DISCUS PIGEON BLOOD ROSSO ...je to mozny ? :-)
Pigeon blood ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sm@tts
Fotka k příspěvku Dobrý den chtěl bych se zeptat co je tohle za Terčovce...jen tak ze zvědavosti :-)

Reagovat na tento příspěvek 1  - metal
mne sa biju terce medzi sebou,ale iba jeden z nich ma niekedy po tele ten biely povlak,ktory mu casom zmyzne a zase sa objavuje.takze mozem predpokladat ,ked sa viac poperou tak v tedy sa to vyskytne.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - metal – re.bob66
diky ,to si ma potesil.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bob66 – Re: metal
Kožní sliz aby byl dobře viditelný třeba jako povlak na těle nebo okolo ryby vlající vlákna nebo hleny ryba produkuje ve větším množství při podráždění kůže např. větší koncentrací soli, různých léčiv atd. Není to předzvěst nemoci, je to ochrana kůže před plísněmi a bakteriální infekcí ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - metal
mna by zaujimali tie biele vlakna-kozny sliz,ci je to normalne ked sa to vyskytne u ryb,alebo je to predzvestou nejakej choroby.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bob66 – Re: Dahak
:)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dahak – Re: Bob66
To spíš naopak :)
Třeba právě to jim (terčovcům) vadí a jsou z toho nemocný :-D
To nevím já strašně nerad svítím zelenině :)
Nebo zařízenou nádrž bez ryb smich
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bob66 – Re: Tomas
Pokud budou v druhé nádrži dobré podmínky a terčovec nebude ve stresu tak ne :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Tomas – Re: Bob66
tym padom by malo platit ze ked liecis rybu tak po procedure a naslednem preloveni do druhe nadrze by se nemala choroba objavit spravne??
No budu muset prověřit pH testy jsou už staršího data tak je možný, že jsou už nepřesný.V akváriu bez dekorace a dna se žábráci po půlhodinové koupeli už nevyskytují, ale v zařízeném jsem měsíc po léčbě opět jednu dvě ryby se sem tam přilepenou skřelí nachytal.Asi to nakonec dopadne tak, že budu mít jen "sterilní" nádrže s vodou a rybami :).
Ty bílé vlákna je kožní sliz ;-) Vajíčka jsou po celé nádrži ne na rybě.
NO uvidime po preloveni som si ted vsim ze v nadrzi plavaju take biele vlakna myslism ze su to zneskodnene parazity, este by ma zaujimalo kedy su vajicka a kedy sa z nich uz vyliahnu parazity ci sa to da zistit dako. NApadnutie sa prejavuje zrychlenim dychanim a nasledne zalepenim zabre. Je mozne ze kdyz je uz ziabra prilepena ze su tam uz vajicka? alebo sa vajicka nachadzaju iba v nadrzi a ne u hostitela? Pripadne neviete niekto jak dlho vydrzi parazit bez hostitela pri 30°C?? Celkom by ma to zaujimalo nikde som sa to ani nedocet
Zase tak rychle zneškodněný nejsou :)Při silném napadení je těch 12h nutné a při dodržení celého postupu se není čeho bát, to popálení kůže nebo ploutví bývá když je nižší Ph X-) Půl hodinová koupel se dává běžně i při převozu a nákupu nových ryb ;-)
Jen je pozoruj a pokud budou Ok tak už nemusíš X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dahak – Re: Tomas
Já je tam nechávám 20 minut a i tak se stává že mají potom "připálený" ocasní ploutvičky.Chloramin je pro parazity silně toxický, takže jsou podle mého zneškodněný během několika málo minut.
Kéž by i na střevní parazity byl podobně rychlý a účinný prostředek.
Tak po hodine a pol sem ich musel prelovit a dat do jine nadrze zacalo im to zjevne vadit ledva plavali a byli u dna ph sem mal 7,8 a davkovani sem dodrzal a zrali naposledy 20h pred tym. nevim co im tak vadilo. V druhe nadrzi se uz spametali a plavu a dychaji normalne.
Mam teda o 3 dni zas pokracovat z lecbou?
Máš asi pravdu kamarádovi nedávno také nezabral flagellol a až když jsem mu dal entizol tak to vypadá že se toho s největší pravděpodobností zbavil hmm Ale mě osobně se ještě nestalo že by flagellol nezabral a to jsem s ním léčil jak u sebe tak u známých ;-)
Tyhle jsou nově dovežený a po dvoufázovým lečení se to u některejch ukázalo znovu.Slabší kusy jsem utratil(z těch už by nikdy nic nebylo) a těm ostatním zabral až Entizol v celkem drastický koncentraci.
Je to možné, já s tím zkušenost nemám, zase tolikrát jsem ty samé ryby neléčil :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dahak
Bob66 napsal: Je možné že u tebe častějším použitím ztácí Tremazol účinnost hmm

obávám se že něco podobného se děje i u Flagellolu :(
Ještě bych napsal pokud mají jen trochu rychlejší dýchání tak bych dal hodinovou koupel, ale pokud by to vypadalo hůř nechal bych je tam 12h, ale to si musíš rozhodnout ty já ty ryby nevidím a nemohu tak posoudit jejich stav X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bob66
Tomas napsal: je pravda ze mam este jedno akvarko 200l a v nom mam odstatu vodu asi 3 dni a stale ju vzduchujem mam ich dat potom tam?

Můžeš je dát tam, zapoměl jsem napsat silné vzduchování je nutné X-)
Tak potom jedině přeléčit celé akva. Chloramin-T nadávkovat do akva po 24h vyměnit 30% vody po třech dnech opakovat, to celé 4krát X-) Před dáním chloraminu do akva 24h nekrmit. Je možné že u tebe častějším použitím ztácí Tremazol účinnost hmm
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Tomas
je pravda ze mam este jedno akvarko 200l a v nom mam odstatu vodu asi 3 dni a stale ju vzduchujem mam ich dat potom tam?
co ak ich vratim nazad a zas sa im to vrati co ak mam infikovanu uz nadrz?
Dal bych je tam na hodinu, dávkování musí být přesné 1,5g na 100l a Ph musí být 7,5 X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Tomas – Re: Romy
Velkost tak 12cm stari kolem roka
a na ako dlho a s tou davkou 1,5g na 100l?
Dal bych jim koupel v chloraminu-t zvlášť v akva ;-)
Zdravim tak dnes sem se rozhod prelecit te dve napadene ryby v druhe nadrzi no ked som ich prelovil zacali dychat oboma zabrami ale stale dychaj rychlej nez zdrave. mam ich teda prolecit bobe?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bob66 – Re: Mark
Chtělo by to slušnou fotku a víc informací o akva a osádce X-) Ztmavnutí může mít více příčin ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Mark – Ztmavnutí terčovce
Dnes jsem si při krmení všimnul, že jeden z terčovců má výrazně tmavší barvu od ocasní ploutve směrem ke středu těla kde ztmavnutí jasně končí, chová se přitom jako ostatní, nemá stažené ploutve a plave v hejnu s ostatními a neschovává se. Neví někdo o co se jedná?
Dík za rady
Dej jim ještě den, občas se stává že dýchají na jednu žábru třeba pár hodin a další den je vše OK X-) Důležité je aby hodnoty NO2 a NO3 byly v pořádku, po léčbě a velké výměně vody se může stát že jsou hodnoty zvýšené a rybám to vadí a jsou ve stresu ;-)
jo a vcvera sa este neotirali
akurat som spozoroval ze jedenemu sa ta ziabra zacina prilepovat. tak to je v prdeli
Dýchání na obě žábry mají normální? Pokud ano tak po léčbě na žábrohlísty je celkem běžné že se občas otírají o předměty, mají podrážděnou kůži z léčiva a tak se otírají jako ty se podrbeš když tě něco svědí :) Jinak Ph můžeš na léčbu chloraminem-T zvednout jedlou sodou ;-)
Zdravim liecim zabrohlisty tremanzolem uz som urobil 5x liecenie po Dvoch dnech a dnes je to 3 den po poslednem leceni a spozoroval sem u 2 tercovcu ze se tru o predmety. Uz nevim co stym mam delat. Mam prejit na chloramin kdys tremanzol nezabral?? Ak jo jak zvysim PH? Akva mam 300l a teplota 30°C ph 6,8. dekuji.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bob66 – Re: riso
Ale já nikde nepsal že léčba terčovců je levná záležitost :) V mé 720l jsem léčit nemusel, ale dřív jsem asi 2x musel léčit celou 450l a to krvácela peněženka :-D Když se naučíš poznávat chování terčovců a začínající příznaky nemocí tak není problém to podchytit na začátku a provést léčbu v karanténě X-) Ono to není tak jednoduché, každý napíše že má bílé výkaly ale ryba žere vypadala do teď v pořádku a když jsem potom byl u pár lidí jim pomoct s léčbou tak ta ryba byla v pokročilém stádiu nemoci a kdyby o těch rybách věděly víc a všímaly si náznaků a změn v chování tak by na to přišly daleko dřív, jenže to chce se je naučit pozorovat a vědět jaké chování je normální a jaké ne ;-) Něž jsem si pořídil terčovce tak jsem o nich scháněl informace všude na netu, u chovatelů prostě kde se dalo, měl jsem o nich našprtáno dost a stejně jsem se nevyvaroval chyb a léčení a to mě dalo nejvíc ;-) A to zdaleka o nich nevím vše, pořád se snažim schánět nové info a dozvědět se o nich víc :)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 77

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65534x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4551-tercovec-nemoc?od=2436