Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

Mám ten samý problém se samcem,zobe hodně okolo než se trefí, nechá jidlo raději spadnout na dno,kolikrát jsem si říkala jestli se vůbec nají.
S výtěrem problem nemá,trefí se perfektně.
Mi se stávalo něco podobného u samice pigeona.Maso jí leželo na dně před ní a ona tak 3-4 dlubla vedle než se trefila.Jinak co se týče toho tření tak s tím problém neměla vždy se terfila tam kam chtěla(na magnetickou stěrku).Myslím že s těma výtěrama bude v pohodě.

Před časem jsem si všiml jednoho terčovce který má oční problémy. Už je dost velký aby bylo vidět, že je silně ....zraký. Osobně brýle nenosím a tak se v těch niancích názvů nevyznám. Prostě padající granulku nebo i dolů se vznášející plátek se snaží "sezobnout" a ďobe okolo pětkrát, šestkrát a pak se na to vykašle. Na dně ležící potravu sezobává stylem že zobe okolo až se tak napodesáté trefí. Běžně se snaží sezobnout piskořku a nebo šutr. Když něco nasaje tak je to spíš náhoda. Má nějaký oční problém. Nechi ho řešit páč brýle pro rybu asi nikdo nevymyslel. Asi to bude samec a tak by mě, až na něj příjde čas, zajímalo jak se s tím pindíkem vůbec trefí.
Stalo se vám někdy, že jste něco podobného viděli ? Jestli si vzpomenu tak to nafilmuju ať mi věříte.
takze sa musim pochvalit s mensim uspechom, zacal uz papat aj posledy diskus , celkovo vsetky aj tie najmenej aktivne ozili , a da sa povedat ze pri krmeni doslova lietaju po akvariu a je to docela mela ked padaju granulky na dno akvaria, davam troska viac aby aj padlo nieco uz na dno, tam to pekne vsetky zberaju, vyzeraju naozaj zdravo a zivo(sem tam sa udeje nejaky boj medzi sebou ale nic vazne to skor len pri krmeni), vobec sa uz nelakaju, radost sa na nich pozerat, a stale su v mieste akvaria, kde akurat sedim pobliz , NO2 by som povedal ze skor kleslo ako stuplo, je v poho, ako aj ostatne parametre, zajtra sa chystam na vymnu 60 l vody ,, a v priebehu tyzdna kupim est nejake rastliny odolne voci teplej vode.
Zatial krmim len koretra, artemia, granule Tetra, patentka len pomenej radsej , a chystam sa na srdce so spenatom.
Dalsi uspech bol, vyhra nad riasou zelenou, ciastocne aj hnedou , ktorej bolo dost, ale dnes uz nemam ani znamku po nejakej riase, mozno mrenky siamske, mozno UV lampa od JBL , mozno znizenie svietenia o hodinu, ale pomohlo. Aj co sa tyka rastlin ktore tepltote odolali, a su pekne zelene, vyzera to tak ze nastalo troska rovnovaha, tak ako keby sa uz situacia v akvarku ustalila. Telota stale presne 29,5 stupna.
mozno skora radost, ale urcite na zaciatok je to celkom fajn, a dufam ze niektore disky vyrastu do dospelosti
Chce to dát i Firefox a je to v pohodě i mě se neukazuje v IE..

Máš SZ tam jsem to zkopíroval..

další článek, co se mi neukazuje. Mám IE a Rex povidal, že to je příčina. Nemohl by mi to někdo stáhnout do wordu a poslat v příloze vzkazu? Zajímalo by mě to

Ono to Labeo a Přísavky taky nejsou příliš vhodné, dokáží ostatním znepříjemňovat život.
Romy napsal:.......Stále to není ryba pro široké masy akvaristů.
Spíš pro "akvaristy" co nevědí jak s nimy zacházet. Jsou to holt ryby, které neodpouštějí chyby.

Tak jsem si projel prezentaci
rybicky.net/nadrze/8186 a ani se nedivím, že máš s terčovci problémy. Nikde jsem tam neviděl teplotu a ani základní parametry vody. Dno je dost hrubé a drží se v něm hodně odpadu. A nakonec nevhodná společnost k terčovcům.

0
[1841] - Cichlidy 22.09.10 23:50 Romy basa1313 napsala: a co je to? uhlie alebo co?
Už jsem to tu jednou psal.Nejen Torben,ale stejnou službu udělá samotná rašelina,nebo i jiné výluhy,třeba Aquahum,Torumin,Amtra Eichen,Dajana Amazon,nebo Tropol od JBL.Jde o humínové kyseliny,které se tvoří při tlení organických látek,listí,plody,dřevo,ale i zvířata.Díky tlejícímu dřevu se do vody dostávají i třísloviny.
Pokud se o terčovce zajímáš,a snažíš se o nich něco dozvědět,na informace o humínech jsi musela už mnohokrát narazit.Také se musíš sebevzdělávat.

Co se týče fotek,ryby nevypadají vůbec dobře,ani tvarově(šipky),ani zdravotně.Stav,kdy je ryba vyhublá,jako ten spodní terč je otázka,u mladých ryb týdnů,a u dospělých měsíců.
20.9.2010
basa1313 napsala: cawte mam taky problem, pred tyzdnom som si kupila discusa-od chovatela je krasny gulaty, ale minuly tyzden som ho preliecovala proti bicikovcom, a on ma dlhe biele vykaly a su v nich akokeby bublinky a su fakt dlhe ... je mozne ze su to bicikovci?
liecba bola flagellolom(teda nieky med od sery, ucinny)
Pokud jsou to ty ryby,které jsi koupila,takovému chovateli bych se obloukem vyhnul.Nicméně tak,jak to píšeš,jsi ho léčila okamžitě.To je další důvod tomu chovateli nevěřit.Jestli má někdo zamořený celý chov,není to chovatel!
Tmavé,nebo zakalené oko je další známkou toho,že se ryba necítí dobře,protože má nějakou nemoc.U terčů je to tak,že ryba dává jasně najevo že jí něco je,pokud neodhalíš nemoc,a nezačneš jí léčit,trápí se,a hubne mnoho měsíců,než pojde...
Stále to není ryba pro široké masy akvaristů.
Torben je rašelinový výluh jak napsal už RAP, obsahuje huminy a třísloviny a můžeš ho přidávat pořád, pro ryby to bude jenom plus

Tak ať se daří

To je rašelinový výluh.

Kolik druhů to je na tobě

Pokud nežerou granule od sery můžeš zkusit tetra discus nebo hikari

zkus mozna pocas rekonvalescence pridavat i Torben, nebo neco podobnyho
Zkus jiný druh granulí nebo jim je přimíchávej do to co mají rádi

Vločky jsou taky dobré

Jj až časem přibere tak bude vypadat normálně

Přidávej jim do vody nebo do krmení jednou týdně vitamíny třeba Sera fishtamin

Acriflavin je léčivo proti plísni a dobře pomáhá i na zákal oka, to mám vyzkoušené, cena cca 20kč

Při krmení i po je dýchání o dost rychlejší to je normální

Jako u všech ostatních ryb je dobré jeden den v týdnu nekrmit

Centimetrové výkaly jsou normální, u vnitřních parazitů mají i 10cm

inak k tej duhej foto, nezda sa Ti ze ten dole ma akusi skostnatenu hlavu? znamka nemoci nie?
este by som chcel vediet, ako aj u inych rybiciek, je dobre nechat jeden den do tyzdna dietu, teda jeden den v tyzdni nekrmit, mozem to tak robit aj u diskusov? Este otazocka, kedy je dlhe hovienko? centimeter je uz vela a nieco nieje v poriadku?
Vzhledem k tomu že jsou po léčbě tak bych další léčivo nedával a jen bych měnil denně třetinu vody

Pokud by se to do týdne nezlepšilo tak bych zkusil Acriflavin

Vyzkoušej a uvidíš jaká bude lepší

Neměla bys kvalitní fotku?
0
[18] - Parmičky 22.09.10 20:41 basa1313 ok ok

budem to sledovat
ale mam este jeden problem jeden z tych tercovcov ma strasne tmave oci, inak zere, vykaly normalne, ale neviem co by som mohla skusit aby sa vyliecil, pretoze ked ma tmave oci tak ok nebude ze?
mozno by som mu tam mohla skusit dat bactopur direct alebo co ... neviem poradte prosim
Při pravidelném krmení např.Grindalem nebo i koretrami mohou mít světlé výkaly, ale nejsou dlouhé

po krmeni koretrou alebo artemiou mozu mat potom disky aj biele hovienka?
Spolu s výkaly stále odchází poškozená výstelka střev,čím více hnědých výkalů,tím lépe.Nějaký čas to trvá,než se rány zhojí.Artemií klidně krmit můžeš,nekrm těžkým masem,jako jsou patentky,nítěnky,srdce.Vločkované,nebo granulované jakékoliv.
0
[18] - Parmičky 21.09.10 21:21 basa1313 ja neviem...co ho sledujem tak niekedy ma biele ale castejsie hnede a kratke... tak neviem fakt

ale dnes uz take dlhe tie biele nemal
krmim vlockami(granule moc nechcu) rozne druhy: sera vipan, sera san, tetra a este niaka super zmes, chcem este niake dokupit(myslim vlocky) ale neviem ci je takato strava vhodna pre diskusa?
po tom ako budu komplet ok (po liecbe myslim) budem davat aj mrazenu artemiu... ale az po par tyzdnoch
teplota je tam 29-30, musim este kupit jedno kurenie....
Mohli z něj jen vylézt zbytky po léčbě, ukončená léčba neznamená že hned začne kadit hnědě

Pozorně ho pozoruj, pokud se opět objeví bílé dlouhé výkaly tak bych opět přeléčil, ne vždy léčba zabere a také záleží v jakém stádiu jsi začala léčit

Pokud chceš zjistit jaké přesně vnitřní parazity má tak to podle symptomů nezjistíš to chce laboratorní testy a mikroskop

no tak som dnes meral NO2 opat, je v poho vyzera uz, sice nie nulove uplne, ale 0,05 - 0,06 mg/l (je to v podstate cislo ako ked testujem vodu z vodovodu) , vcera som akurat vymenil 40l vody.
Beru na vědomí. Jen nemám s těmito rybkama žádné zkušenosti a nemůžu přímo o nich sehnat žádnou literaturu.Jen internetové fora.
Díky
Nezlepšila,a nakonec bys měl víc ryb,než je zdrávo,když pak vyrostou,musel bys jich několik dát pryč,pět kusů je na 240 l tak akorát.Ryby si musí zvyknout samy.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... 77
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65534x