Přihlásit se RYBICKY.NET »

Terčovec - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: finnnp
Potrhaný ploutve se dají předpokládat. Měnit vodu a čekat, nic jinýho mě nenapadá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - finnnpRe: romant
Teď jsem si všimnul,že jsem je tak dokonale spálil,že samec má i trochu děravé prsní ploutve.Když k nim dám ruku tak oba prchnou.Skusím zaslat foto z mobilu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: finnnp
Potom šanci mají, z toho prvního popisu jsem pochopil, že jsou na hadry, jsou to houževnatý ryby.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - finnnpRe: romant
Terči zase v nějakém katastrofálním stavu nejsou.Stojí u hladiny a ze žáber jim jde hlen a dejchají jak dostihové koně.Když na ně nějaký jiný terč vyjede tak reagují.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R romant Re: finnnp
Ach vy kyselináři. hmm Teď můžeš jenom měnit vodu, už jsem nějaký obdobný případy viděl ale úspěšnost záchrany je velmi malá, bohužel. Je otázka, zda-li by nebylo lepší je netrápit a ukončit jim život, ale to musíš vědět Ty, v jakým jsou stavu. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: finnnp
ČEKAT
 Reagovat na tento příspěvek 0  - finnnp – Terčovci otrava
Potřebuji píchnout.Spletl jsem si lahvičky a místo naředěné kyseliny fosforečné jsem dal chovnému páru neředěnou.Chudáci Terčíci plavali 5 hodin v prostředí absolutně neslučitélném se životem.Když jsem přišel domu tak Terči byli u hladiny a ze žáber jim vycházel šlem z poleptání žáber.Terče jsem tedy přelovil do jiné nádrže kterou mám jako okrasnou také z Terčovci.Ryby sice žijou,ale co bude dál nevím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - míraRe: Marťa
Mám něco podobného,a také si nevím rady!Nemohu to ničím zničit :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pralinka
Ahoj, mám v akva 13terčovců a z toho 3 tyrkysi začali plavat hlavou dolů, jinak jsou v klidu a pomalu proplouvaj akvárkem. Můžete mi prosím poradit co to znamená?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marťa – terčovci
Fotka k příspěvku takhle to vypadá v akvárku

Fotka k příspěvku Prosím o radu.Nedávno jsem léčila terčovce proti žábrohlístům a teď po
léčbě ve vodě plave toto,co je na fotce.Dala jsem to pod mikroskop,
ale nikde nenašla,co by to mohlo být.Je tam toho strašně moc.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: Filip980
Chtělo to si o terčovcích něco přečíst, než sis je pořídil, z té fotky pozná opravdu i začátečník že jde o děrovku X-)
 Reagovat na tento příspěvek 7  - FalcoRe: Filip980
Přestože jsem začátečník, tak by jsem to viděl na děrovku. Takže lečbou bude obligatorní vodoléčba a pestrá strava obohacenená o vítamíny (např. Fishtamin).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip980 – Terčovec - nemoc
Fotka k příspěvku Zdravím, dnes ráno jsem si všiml, že samci narostly za okem nějaké bílé výrůstky. Prosím poraďte co to je.

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Mila
Ono to můžeš zkusit nejdříve s tím výluhem a intenzivnější výměnou vody ve společenským a teprve když se to nebude lepšit, tak volit ten bactopur, přecijenom je to léčba a bude to rybu oslabovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mila
Vyzkouším a uvidíme, mockrát děkuji za cenné rady.
Léčbu dle příbalového letáku a z výluhů třeba Torben, nebo Amazon.
Vyzkoušejte
A jak dlouho zhruba trvá léčba?
A jaký rašelinový výluh bys mi doporučil.
Díky
Tak to by mělo zabrat. Ta separé nádrž pro léčení je z důvodu, že bactopur bude načínat biologickou rovnováhu, tak aby se zbytečně to společenský akvo nepodráželo. Můžeš přidat nějaký rašelinový výluh, jestli nedáváš.
Ano je to jediný problém, výkaly v pořádku, potravu přijímá skvěle.
V separé nádrži přeléčit Bactopurem. Je to jediný problém s tím terčovcem? Přijímá potravu, co jeho výkaly?
Fotka k příspěvku Přikládám fotku, je to ten žlutý terčovec.
Rozpadlé ploutve má pouze tento terčovec, ostatní jsou v pořádku.
Mám nádrž o velikosti 450 litrů, v něm chovám 13 malých terčovců, vodu měním pravidelně, jednou týdně jednu třetinu vody.

Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba Re: Mila
Hlavně napiš jak je nádrž velká, kolik je tam ryb a jak často a kolik měníš vody.
Buď je to jenom z načatý vody a intenzivní výměna vody by mohla pomoci a nebo je to už bakteriální rozpad ploutví a tam jenom výměna vody nepomůže, to už je nutný ordinovat nějaký lék, třeba Bactopur, ale v separé nádrži. Na rozhodnutí bude nutná fotka, takhle od stolu se to blbě trefuje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mila – Terčovec - rozpadlé ploutve
Prosím o radu, jeden můj terčovec má úplně rozpadlé ploutve, můžu se zaptat co to je za nemoc a hlavně jak ho mám vyléčit.

Mockrát děkuji.

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - finnnp – jossu
Jak jsi je léčil z chloraminem.Zrychlené dýchání,dýchání jednou žábrou a nehybná prsní ploutev ještě neznamená Žábrohlísty.Změřil bych NO2,přidal bych na vzduchování a zvednul teplotu na 32.Ryby mohou být jen vystresované.Při opakovaných problémech z Žábrohlísty chovej ryby při vyšší teplotě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jossu
zdravim Vas. chcem poprosit o radu , pred 3 tyzdnami mali tercovci problem so ziabrohlisty .Liecil som chloraminom T 4 krat podla navodu .vacsina tercovcou to dobre zvladla ,ale dva su stale utiahnute ,nehybu plutvou a stale sa prehybaju smerom k plutvi, dychanie je zrychlene ...Mam zacat znova liecbu ???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: Marťa
tak dej vědět a držím palce X-)
Marťa napsal: díky za radu,jdu je léčit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarťaRe: Bob66
díky za radu,jdu je léčit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik
rvát do placek "něco" a když to něco nepomáhá, tak se zeptat na fóru.Chtělo by to řešit naopak... :-O :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: Marťa
Žábrohlísty jak podle příznaků tak podle fotek, léčba flagellolem byla chyba X-) Léčit co nejdříve ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarťaRe: romant
Vodu měním jednou za týden,dávám fishtamin,torben a ve filtru je granulovaná rašelina.
A dneska koukám,že tři terčovci dýchají na jednu stranu.Tu léčbu flagellolem jsem ukončila
před čtyřmi dny.Mají teď žábrohlísti nebo to je něco jiného? A mám je léčit hned?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Marťa
Přitlačit na výměnu vody, přidávat rašelinový výluh, nějaký vitamíny a ryby sledovat jak dýchají.
Fotka k příspěvku

Fotka k příspěvku

Fotka k příspěvku Prosím poradíte někdo co to je?Ty fleky občas zmizí a jsou vidět jen pod určitým
úhlem.Přestali žrát a ztmavli tak jsem je léčila flagellolem.Ty fleky mají dva
terčovci,ale ten jeden už to má na celém těle.

Reagovat na tento příspěvek 0  - wenduska
Děkuji

Mladej je u hladiny zaparkovaný břichem vzhůru v kytkách Nechám ho v klidu, snad se chytí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz
Tak ted jsem šel nafotit a to oko je už lepši...jen malinky šedy flek..to jsem rad.. potlesk jinak tu fotku tu nedavam protože ty detaily stejně nejdou vidět..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: funtcz
Tam je otázka, jak je to oko poškozený. Pokud je to jenom povrchově, z toho jak mu oschnul, nebo se poškodil ten sliz, tak bych tomu dal čas a to co jsem napsal v odpovědi kolegyni, bude platit i u Tebe.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: funtcz
určitě záleží co s okem má,známému taky vyskočil terčovec a vypadal podobně jak popisuješ ty i s okem a dal se do kupy... když ukažeš fotku,tak ti znalejší zde řeknou více.
funtcz napsal: Mi ted Terčovec vyskočil za akvarko na podlahu a po 10-15 min. se ho tam všimla kočka a upozornila mě na to.. sad vypada hodně poškrabyny ale plave v poho..jen oko ma pulku do šeda asi tim poškrabanim..myslite že si to zahoji? :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz
Mi ted Terčovec vyskočil za akvarko na podlahu a po 10-15 min. se ho tam všimla kočka a upozornila mě na to.. sad vypada hodně poškrabyny ale plave v poho..jen oko ma pulku do šeda asi tim poškrabanim..myslite že si to zahoji? :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: wenduska
To, že se ryba velmi těžko dostává od hladiny ke dnu, by mohlo značit na poškození plynovýho měchýře. Určitě bych se zaměřil na podmínky v akváriu a provedl nic nekazící opatření, jímž je vodoléčba(intenzivní výměny vody), pokud není přidáván, tak začít přidávat nějaký rašelinový výluh.
Plavou v 270 litrech a připravuje se jim 450 Snad to není nějaká nemoc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - finnnp – wenduska
Zřejmě stres a z toho způsobeny ostatní problémy.Jen z té fotky se dá vyčíst,že takhle ne.Vetší terčovec z malýma a v tom plave nějaký Kaňour.Ono jde chovat ledacos,ale za předpokladu opravdu velké nádrže.
Fotka k příspěvku

Fotka k příspěvku Ahoj nemůžete mi někdo poradit? Včera všichni terčovci v pohodě, vrhali se na jídlo a dnes ráno jeden chudinka plave na hladině, krvavá očička a nemůže se dostat ke dnu. Když se tam nějak doplácá, zaklesne se pod nějakou rostlinu.
Ostatní 3 vypadají dobře, ale u dvou jsou červené skvrnky na očích :-O

Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: noba
Jaké máš ph? Nízké ph s tím může souviset ;-) Jak radí Roman více výměn vody a měnil bych klidně jen z kohoutku, bez RO X-)
 Reagovat na tento příspěvek 4  - grunda
nebo se stav do lékárny a kus si sušenou dubovou kůru na čaj, zalij trošku horkou vodou, nech vychladit a šup s tím do akva, ideální na bakterku
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: noba
Třeba Torben, nebo Amazon, koupíš v akvaristice. Pokud ryba přijímá potravu, tak bych to na jinou nemoc neviděl.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - noba Re: romant
zkusím tedy měnit častěji, a rašelinový výluh seženu kde? Nemůže ta ploutev mít něco spoleřného se střevními parazity? ty jsem řešil dřív, ale to by asi nežral.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 77

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65534x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4551-tercovec-nemoc?od=1136