Jak zlikvidovat plže
jo je to hodne mozne, ale jak jsem jiz psal...uz nejake 3 mesice jsem sneka nezahlidl. Treba jsou zalezli ve dne nebo v mechu a nebo v pudnim filtru, ale ani ve vnejsim filtru, jak jsem jej ted nedavno cistil nebyl ani kousek sneka. Par snecku v akva snesu, ale ne to, co jsem mel asi pul roku zpet.
To hrubozrnnější dno co máš v akváriu bude při dopřávání rybkám potravy dávat šnekům zajímavou možnost, jak si opatřit dostatek potravy a jejich expanze může vesele dál pokračovat. To si myslím, když se podívám na Tvoje akvo v prezentaci.
jo i to je mozne, ale je to kazdopadne lepsi, nez to bylo predtim...predtim nebylo pres sneky malem videt do akva
No a můžu Ti říct, že nezbavil, jistě za nějaký čas nějakýho zahlídneš a třeba si ho tam i necháš až si o nich něco přečteš.
Starší reakce
Ne peletky, ale patentky a koupíš je v každým zverimexu, kde mají mražák, před podáváním rybkám doporučuji rozmrazit a propláchnout řádně ve studený vodě, třeba v nějakým sítku a teprve potom dávat do akvária. Dafnie nastuduj třeba zde
rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici pro ancáky výborný krmení, taky je tím přes sezónu krmím, chce to vyrazit k nějakýmu rybníku ve Tvém okolí a zjistit, jak na tom místní vody jsou.
zkusim tam lupnout tu mrkav a nebo to okurku a ty mrazeny peletky koupim kde a co to je to jsou dafnie co jsou v rybniku
Nemusíš, to se pleteš. Hoď jim tam třeba tu okurku, nebo ještě lepší krm třeba mraženejma patentkama v tom množství jak jsem popsal a uvidíš, že šneků bude ubývat.
ja musim davat vic ja mam ancaky oni potom nebudou mit nic
Jasně, tak se inspiruj u kolegy a zkus do akvárka dát třeba tu mrkev, nebo okurku a budeš je na tom tahat ven. To přemnožení je s největší pravděpodobností díky tomu, že mají dostatek potravy, nebo-li že je rybkám dopřáváno přespříliš. Tejden nekrm vůbec, nikomu se nic nestane, jenom je sbírej a potom krm jenom takovou dávku, kterou jsou rybky do 20 vteřin schopný skonzumovat a na dno skoro nic nedopadne.
mam ty same sneky jak tady kolega co ma toto foto o neco vic uplne ty same
Máš představu s jakýma šnekama jsi se rozhodl bojovat? Mrkni se do zdejšího atlasu a zkus je určit, není šnek jako šnek a valná většina šneků je tzv. přátelská a ničemu nevadí.
dik za radu hned vutery ho koupim mam 160 l akva. mam kopit 2
Myslím hádání ve smyslu tipování...ne hádání ve smyslu nějakých sporů...
ja se nehadam kdyz mi nekdo bude chtit pomoct tak mi pomuze
Kdyby tu měl každý psát, čím by to mohlo být, tak by to bylo jen hádání...
Klidně to může být třeba nevhodným osvětlením...vážně nevím...prezentace by Vám v hledání problémů určitě pomohla...
jo to je mozne ze tu jsem uz rok ale zatim jsem to nepotreboval zakladat prezentaci zatim mi kazdy poradil ale dik
ja jsem ted menil vodu odkaluju kazdej tyden a jak zalozim tu prezntaci
Přečti si prosím tě celý článek.
Například měnit vodu, odkalovat...
Kdybyste tu měl založenou prezentaci, určitě by tu byl někdo schopný pomoct vám konkrétněji, kde je chyba...
jako ze je sezere nebo jak mi pomuze azase se mi rozmnozi a pat co snima
a jak jako se starat menit vodu nebo jak nechapu
Nezanedbávat údržbu, pořádně se starat...
Není to přece jen o krmení...
jako ze mam min krmit a jak se mam jako zamyslet
Máš ich tam veľa pretože prekrmuješ a o rastlinky tiež nie je dobre postarané,slimáky obžierajú odumierajúce časti rastlín.Mal by si sa nad starostlivosťou o akvárium zamyslieť.
0 07.04.2012 13:32 ladis cus lidi jak mam zahubyt sneky mam jich tam hodne nechci je zebraky zere to akorad kytky poradte mi prosim neco ucineho at pojdou svechni
Starší reakce
Budeš je tam mít pořád, těch se nezbavíš a ani se jich nezbavuj. Dodržuj zásady správný hygieny nádrže, nepřekrmuj ryby a dle potřeby odkaluj dno a problém se šnekama nebudeš mít.
Mrkni se na tohle vlákno a pochopíš, že to co Ti radím je nejlepším postupem, jak na to.
rybicky.net/forum/13588 0 30.03.2012 09:48 Luboš – šneci
Prosím o radu. Přemnožili se mně šneci a nevím jak je dostat z akvárka pryč. Může někdo prosím poradit. Komplet už jsem ho vyčistil ale dnes jsem tam jednoho m....a opět našel. Díky
Starší reakce
Tak nejdřív se je pokusím odstranit..a pak se budu snažit vymyslet, proč se to stalo a zkoušet, aby se mi nerozmnožovali tak dál...Ju??
Šneci se přemnoží jen pokud jim to umožníte. Takže do práce s akva nepatří jejich odstraňování, ale udělání podmínek, v kterých se nepřemnoží.
A do práce s akva nepatří zbavovat se i nežádoucích potvůrek?? Nebo na to musím přijít jako jen sama, abych se naučila pracovat s akva??
Neboj, ono to půjde, máš snahu s tím něco udělat a když se budeš řídit dobře míněnějma radama zvláštěpak v oblasti toho stravování, tak se to upraví do normálu i bez použití dalších predátorů.
Ano, vyřeší to možná šneky, ale nenaučí se pracovat s akváriem...
Helenka se Ti nepřemnoží.
To máš pravdu,ale když už má problém ze šneky,proč si nepomoci.
když o to se snažím..jsem začátečník...
Tak proto tady prosím o rady, jak napravit mé neznalosti a chyby!
Spíš bude lepší cesta naučit se zacházet s akváriem, než něco jen potlačovat.
a pak se zase budu zbavovat jiného druhu...????
Přesně tak
Helenka je opravdu dobrý pomocník při přemnožení šneků.
Jo, jo...množí se nějak rychleji... na těch nových rostlinkách žádní velicí nebyli..a z vajíček by nevyrostli tak rychle...takže to se muselo začít nějak moc dařit těm 'mým¨!! Měla jsem jich tam pár vždy...byli i ve filtru a tak..ale vždy to bylo v míře..teď je to děs!!
To mafi: to si mám na jedny šneky pořídit jiné šneky ?
Pár dní omezit krmení nestačí! Omezení nabídky potravy musí být dlouhodobé. Prostě je nutné se naučit krmit ryby tak, aby na plže nic nezbývalo. Oni si vždy ještě něco v akváriu najdou a to je účel.
Už výskyt "jeleního parohu" signalizuje, že není v akváriu cosi v pořádku, rozmnožení plžů je jen následek.
Levatky přirozeně tráví většinu času u hladiny, často dokonce "surfují" zespoda po hladině vody (tím nám velmi zjednodušují redukci jejich počtu, na rozdíl např. od okružáků, které musíme lovit ze dna).
Problémy s kvalitou vody nám svým hromadným úprkem k hladině signalizují spíše piskořky.
Ale já už druhý týden vyměňuji co dva dny 1/3 vodu...sice ještě nejsou zasazené, ale jsou v akva a v té době se šnekům začalo dařit ještě víc... Jako že se za dva týdny šneci hrozně přemnožili?
Když jsem to měřila naposledy asi před 3týdny, bylo to - NO2 - 0,1 NO3 - 5
A pak jsem začala asi 3 - 4 denně měnit 1/3 vody.... šneci vylízali tehdy i teď..
Ale teď se nějak přemnožili!!!
Ale já už druhý týden vyměňuji co dva dny 1/3 vodu....protože bojuji s jelením parohem...
Td jsem přikoupila rostlinky..sice ještě nejsou zasazené, ale jsou v akva a v té době se šnekům začalo dařit ještě víc...
Vidím většinou levatky a ty jsou opravdu háklivé na kvalitu vody. Měla by ses na to zaměřit.
Přidat reakci
1 ...... [17] ...... 35 36
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 29652x