Jak zlikvidovat plže
no pravítko sem sebou neměl, a ty potvory byli celkem aktivní, ale na píď to tak nějak mohlo mít.
Tak to máš nějaké divné odhady...
No ja som v staršom akvárku nasadil Rajovce (1+2) a slimákov za týždeň aj celkom ubudlo (akoby sa schovávali
), ale po mesiaci sa tuším rozmnožli viac a Rajovce si ich už ani nevšímajú.
Každopádne v obchode odkiaľ som si ich "doniesol" na rastlinke už dávno radšej nič nekupujem.
Až na ten konec jo
.
Je to tak
www.hmyz.net/… ... Semtex: Nebyla to jen něčí polívka, v který plavali švábi?
No, to teda nevím co tam měli. Vždy sem měl zato, že největší vodní brouk světa je náš vodomil
.
0 14.06.2009 18:56 Verouš – zlikvidování šneků
kup si rájovce,ten je sní
Vždyť jo ... je jich spousta druhů (
cs.wikipedia.org/… - masožraví - potápníkovití) ... ale s vyjímkou potápníka širokého (pozor - chráněný!) jsou všechny (naše) druhy menší než potápník vroubený. Ten tvůj už bohužel větší nebude ...
pozdě :o)
Unás je v čeledi potápníkovití okolo 130 druhů
.
Právě jsem kdesi našel že potápníků existuje víc druhů (?!)
A já pořád čekal kdy ten můj malý potápník doroste na toho velikého 3 cm brouka
jako znám z malých let z rybníka...
tam bylo šneků skoro tak jak rybiček...
Nejen na aukru, bývají teď i na Burzách v Brně.
1 14.06.2009 13:53 MShanti – Re: kortezhugo
1 14.06.2009 13:51 MShanti – Re: tomino1978
Zkusila bych Anentome Helene (to je šnek, který žere šneky). Dost špatně se shání, ale viděla jsem jej teď na Aukro za pade.
Nerozumím tomu "zatím" ... brouci už přece nerostou.
Velikost brouka závisí od druhu a od toho, kolik potravy měla k dispozici larva před zakuklením.
Jednoho potápníka jsem si pořídil před měsícem, má zatím 8 mm, ale šneků mi neubývá, ryby se nedotkne, asi je divný.
Past? Tak to mě zajímá. Já to zkouším s tím masem v košíku (viz odkaz), ale nějak se nedaří. Mohl bys když tak (třeba do vzkazů?). Díky
No jo. On sežere vše živé.. Jako klučina sem ho měl taky
.
Měl jsem na jejich chytání jednu moc šikovnou past..=)
Já to samozřejmě myslel jako vtip. Mně naopak vadí, že ty šneky žere, páč teď nikdo nečistí akva.
Tak pokud někdo nechce přijít o rybičky, ale chce podobnej způsob, tak doporučuji hltanovky. Ale na ty se tak pěkně nekouká
.
Tak to mi přijde jako rozumnější řešení ta mrkev nebo okurka
I když to není úplné...
Tak to je sila.
Starší reakce
Menší oprava. Teď už je správně "Clea sp. Helena". A já je ve Vivariu u burze viděl za 40,-
0 27.05.2009 16:00 MShanti – Re: stifam
Zkus si pořídit Anentome Helena, to je šnek, kterej žere šneky a dokonce si troufá i na větší než je on sám. (Mrkni na stránky www. aquapage.cz.) Je špatně k sehnání, ale viděla jsem to teď v aukci na Aukro (myslím, že za to chtěli 50 kč za kus).
0 27.05.2009 14:37 Viola – Re: JuraS
Dík
0 27.05.2009 11:27 JuraS 0 27.05.2009 11:18 JuraS Chce to obejít akvaristiky..třeba v Praze -dejvicích je mají normálně..v nymburce jsem zase normálně koupil neritiny..a jinde když jsem se ptal tak na mě koukali jako na blázna..narazil jsem i na akvaristiku ..praha -vysočany kde měli piskořky...takže jen obejít ..v mb jsou dobré akvaristiky..pamatuju si na tu na starým městě v podloubí..a někde na sídlišti byla taky jedna dobrá..a nemusíš jezdit 50 kiláků pro pár šneků..to by se ti pořádně prodražil..a apropo teď se zrovna nabízí na aukru...
0 27.05.2009 10:49 LucaBrasi1 – Re: Viola
0 27.05.2009 10:26 Viola – Re: Semtex
Já jsem od Mladé Boleslavi, tak to mám do Mělníka kousek, navedete mě? Dík
Ja je mam z Mělníka-Vivaria. Teď byli v Brně na burze.
0 27.05.2009 10:10 Viola – Re: Gerrik
Já bych měla zájem o jednu Helenku, poraďte mi kde se dá koupit. Dík
0 27.05.2009 10:08 Viola – Re: Semtex
Můžete mi prosím poradit, kde ty Helenky seženu? V každé akvaristice na mě koukaj jak na blázna. Dík
Pokud má v každém biotopu nastat rovnováha, nezávislá na zásazích člověka...
Takto to může fungovat v přírodě, v akvaristice sotva.
Kup si Heleny a máš po nich, osobně odzkoušeno
Já se jich ted zbavuji, nemaji co žrát
Jak pise johan. Pokud je v akva dobra rovnovaha sneci se nebudou premnozovat. Staci jen pravidlne cistit a neprekrmovat.
Starat se jinak o akvárko a šneci jsou pryč.
no možná je to neetické, ale vím že to pomáhá, nehledě na to že tato rada už tady také byla
Nic nemačkej, to je ne-etické. Raději pořiď si Heleny, ty ti to budou redukovat sami a získaš dalšího pěknýho šnečka do akvárka, je to přirozený výběr druhu.
Mačkat šneky, to je jako by někdo řekl: "Lidí je moc, pár jich rozmačkáme".
Není třeba, oni se zedukují sami, nebo rovnou vyhubí.
jasan bud okurku, nebo jako já, rozmačkávat, rozmačkávat, rozmačkávat a oni začnou pomalu mizet
0 26.05.2009 11:30 Zdencek – HELP ME :-D
nevite jestli se daj v okoli Prerova sehnat ty snekozravy
sneky mam plny akva tech malych smejdu a chtel bych jejich pocet zredukovat bo se jich uplne zbavit oziraji mi mlady vyhonky nekterych rostlin dekuju za rady
Starší reakce
no ja levatku likviduju, protoze ji nechci, ale okruzaky, ampularku a neritinku ty chci, proto pinzeta, chemie by zlikvidovala vsecky....
Pokud Vám pár šneků nevadí, tak bych to znovuzaložení akvária nedělal - úplně to zruší rovnováhu v akváriu a budete začínat odznova. Akvárium a technika jde očistit houbičkou na nádobí (jde tou drsnější stranou s použítm trochy hrubé síly sundat i ruducha bez podření skla). Kameny když důkladně prohrábnete při odkalování, tak se obrátí tak, že řasa moc vidět nebude. Horší to je s rostlinama, asi bude potřeba dokoupit nové a ze starých bych odstranil ty nejvíce zasažené řasou. Hnojení bych doporučil, ale hodně málo (u PMDD maximálně 1ml denně). Když se bude dařit rostlinkám, řasa zase sama ustoupí.
Šneky ručně sbírat kdykoliv nějakého uvidíte, pokud nebudete překrmovat moc jich tam nebude. Můžete zkusit i okurku / pasti, nemám s tím zkušenosti, ale pokud je šneků moc, může to usnadnit práci.
Dezinfekce mi přijde nejlepší Savo (Základní, bez vůně), protože v malinkých koncentracích je naprosto neškodné a ve velkých hoodně účinné.
Co kdybyste si zaktualizovala prezentaci, ať je
vidět, o čem je řeč?
Třeba nebude celková rekonstrukce nutná...
Hmmmm, takže bych to viděla na komplet celou renovaci akvárka
S temi sutry také nevím, protože jsou za tu dobu taky decánko zazelenale ("takovy poprasek", tak uvazuji o tom, jestli nedat uplne nove. Jinak vyvarit koren po roce by bylo asi dobre a kokos dame novy, protože chudák už má taky něco za sebou a at ancici maji co okusovat. Stejne ale porad moc dobre nevim, co presne s tema snekama. nekdo rika, ze OK nevadi, nekdo pouziva pinzetu, nekdo chemikálie. tak co je tedy nej?
Co se týče filtru - tak ta chemikálie v cem ho mám vykoupat,tim je myslena jaka? Protoze jich samozrejme existuje velka spousta
Přidat reakci
1 ...... [29] ...... 35 36
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 29652x