Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jak zlikvidovat plže

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Přejít na předchozí stránku 27 Přejít na další stránku   1  
Jak zlikvidovat plže
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2009 18:40 thunderstorm
Kdyby měl někdo zájem o Clea Helena ( masožravý šnek co likviduje ostatní přemnožené šneky a požírá uhynulé ryby dřív než stihnou zkazit vodu ) tak se mi ozvěte do pošty ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 17:58 klipka
mě se na boj proti šnekům výborně osvědčili rájovci dlouhoploutví.měl jsem šneků plné akvárko ale už tam žádný není.ale rájovci by se měli kupovat max. dva kusy samec a samice samci by se honili a kdyby byl jeden samec a hodně samic tak by si dovolovaly i na velké ryby v akvárku. ;-) hop potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 15:10 koblihcz
jeviel napsal: Šneky jsem do akva dostal s rostlinama, jakožto nezvané hosty jsem je eliminoval. O tom jak se sneci do akva dostali jsem nepolemizoval. Jen jsem se snazil rict, ze to nejsou zadna strasna stvoreni, ktere je treba okamzite zahubit.

jeviel napsal:To co je v akva navíc řeším odkalením Zase je to o pristupu, ja si treba myslim, ze odkalovanim se z akva odstrani i to co tam patri.

jeviel napsal:Jak řešíte problém s vysokou teplotou je čistě Vaše věc. :-) Problemy s vysokou teplotou ani se sneky (na rozdil on jinych) nemam, tedy neresim. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 15:04 thunderstorm
proti šnečkům jsou nejlepší Clea helena. koupil sem před rokem dva a trochu se mi rozmnožili. ony plevelné šnečky mi to vyžralo během chvyilky :-) hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 12:34 JuraS
jo a svoji původní odpověď jsem doplňoval ale neuložilo se to..už jsem si na tenhle nešvar stěžoval...není šnek jako šnek..některé - piskořky, neritiny, heleny jsem do akva dal záměrně..a některé levatky, okružáky a další se mi zavekli do akva s kytkami..levatky neliminuji, vypadají jako argonauti z 20000 mil pod mořem...na balkoně mám v kýblu i 2 velké ampulárie a maxi marisy...úžasný pohled na tu žravost..stačí skrojek z mrkve a nebo konce od okurky a to máte vidět ten apetit..udržované jako záběhová četa na vnější biofiltr..půjdou společně do vstupní komory s nějakou zeleninou a nechám je tam 14 dní..breberky budou mít potravu rovnou ve filtru..hovno jako hovno...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 12:16 Muž jeviel [3]
koblihcz napsal: jeviel napsal: Clea Helena je šnek s odděleným pohlavím.
Mám jenom jednu/jednoho, takže se rozmnožení nebojím.
No pokud mas male akva tak mozna jedna staci, ale i tak predstava, ze mam v akva jen jednoho sneka je dost divna. :)
Ja mam levatky a piskorky. S levatkama se moc nemazlim, sem tam nejaka s prerostlymi rostlinami leti na kompost, ale piskorky si hyckam. Nemam pocit ze by se nejak premnozovali. Kazdopadne lepsi, kdyz to co je v akva navic sezere snek nez aby to tam hnilo. To, ze se sneci premnozi je znamka toho, ze neco je spatne a tim, ze jeden snek sezere jine to asi nevyresim. Je to podobne jako kdybych mel problem s vysokou teplotou vody a tento problem bych vyresil tim, ze vyndam z akva teplmer.


Šneky jsem do akva dostal s rostlinama, jakožto nezvané hosty jsem je eliminoval.
Nečekal jsem na to až se přemnoží a jednal jsem hned. To co je v akva navíc řeším odkalením, nenechávám to dojít tak daleko že by to hnilo.
O zbytky potravy se spolehlivě postarají pancéřníčci a SAE.
Jak řešíte problém s vysokou teplotou je čistě Vaše věc. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 12:14 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: filipsi
hmm :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 12:08 Muž filipsi [1295] – Re: Sid
Nojo, ja jen po minule zkusenosti, co jsem se snazil donutit k hledani v tematu "jak zvysit Ph" pomoci navrhu experimentu s destilkou a octem, a pomohla az Vase dukladnejsi odpoved, obcas take nevydrzim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 12:03 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: filipsi
Už nějakou dobu lidem "neservíruji na tácku", ale snažím se je "donutit", aby "hledali odpovědi". :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 11:57 Muž filipsi [1295]
JuraS napsal:...zkus ten hřebík převařit v troše vody a nebo lépe dej ho do hrnku a zalij ho vřelou vodou jako kafe...

Ono neni tak snadne z kovove formy Cu dostat do vody toxicke mnozstvi. Neni to jako udelat kafe. Zeby dalsi vec, za jejiz vyvraceni stoji za to bojovat? (viz mosazny chladic, fobie pred medenymi draty, .....)
Proto se Sid pta, zda to skutecne tak funguje. Protoze chce stejne jako ja, rict ze nefunguje (ted mu mozna vkladam do ust nevyrcene? noco, kdyztak se ohradi).
Neco jineho jsou rozpustne Cu soli, atp. Zde je snadne k otrave prijit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 11:37 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: JuraS
Copak jsem psal, že trávím šneky vyvařeným hřebíkem?...
Copak jsem napsal, že jste psal, že trávíte šneky vyvařeným hřebíkem?! coze :)
Napsal jste: "...zkus ten hřebík převařit v troše vody a nebo lépe dej ho do hrnku a zalij ho vřelou vodou jako kafe..nech odstát až schladne a tu vodu vylij do akva..a pak běž pro nové kytky, dno, rybičky..těžké kovy vytráví postupně všechno..i tebe..."
A já se vás ptám: Skutečně to takhle funguje?
Nic víc, nic míň. Tak mi, prosím, zkuste odpovědět, nač se ptám. A nic ve zlém, ale já se neptám, jak chystáte náplň do krmítka atd. ... ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 11:29 JuraS
Verouš napsala: no ja bych na šneky koupila rajovce už jsem jednou měla a sežral mi skoro všechny šneky
to jsem taky zkoušel..místo šneků si vybral krevetky..díky pěkně...ještě, že jsem si toho všiml po pár minutách...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 11:20 Verouš – šneci
no ja bych na šneky koupila rajovce už jsem jednou měla a sežral mi skoro všechny šneky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 11:00 JuraS – Re: Sid
Copak jsem psal, že trávím šneky vyvařeným hřebíkem ? Dával jsem mu jen podnět proč mu nefungovalo normální ponoření hřebíku do akva..není z má odpovědi zřejmé jak já se snažím nastolit rovnováhu..?? rybičky ze základu nepřekrmuji..mám krmítko eheim které sype malé množství (no jak se kdy povede) 2 x denně.. večer teď nalovím trochu breberek z kýble na balkoně a nebo když nebyly jsem dával půlku mražené kostky čehokoliv..do krmítka jsem namíchal směs z cca 10 ti různých sušených krmiv..prostě pár lžic od každého do velkého kbelíku a řádně proštěrchat..už mi dochází (v krmítku) a tak brzo budu muset namíchat novou směs..ale to až ...dnes odlítá rodina na dovolenou, v sobotu si jdu nechat nařezat lamino na stolek a kryt a bude se přestavovat..jen jsem zvědavý jak budu sám manipulovat s tou 250 kou co mi leží na zemi...sorry za ot...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 10:51 koblihcz
jeviel napsal: Clea Helena je šnek s odděleným pohlavím.
Mám jenom jednu/jednoho, takže se rozmnožení nebojím.
No pokud mas male akva tak mozna jedna staci, ale i tak predstava, ze mam v akva jen jednoho sneka je dost divna. :)
Ja mam levatky a piskorky. S levatkama se moc nemazlim, sem tam nejaka s prerostlymi rostlinami leti na kompost, ale piskorky si hyckam. Nemam pocit ze by se nejak premnozovali. Kazdopadne lepsi, kdyz to co je v akva navic sezere snek nez aby to tam hnilo. To, ze se sneci premnozi je znamka toho, ze neco je spatne a tim, ze jeden snek sezere jine to asi nevyresim. Je to podobne jako kdybych mel problem s vysokou teplotou vody a tento problem bych vyresil tim, ze vyndam z akva teplmer.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 10:09 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: JuraS
...a k takové hlouposti jako měděný hřebík...zkus ten hřebík převařit v troše vody a nebo lépe dej ho do hrnku a zalij ho vřelou vodou jako kafe..nech odstát až schladne a tu vodu vylij do akva..a pak běž pro nové kytky, dno, rybičky..těžké kovy vytráví postupně všechno..i tebe...
Skutečně to tkhle funguje? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 09:47 JuraS
pořídil jsem 3 heleny, rozmnožují se ..mě ostatně všechno a ani se nijak nesnažím...no protože je šnekožrout a jestliže se nastolí rovnováha (které pomalu dosahuji) pak to bude fungovat jako v parcích v africe..nebudou ani miliardová stáda antilop ani tlupy lvů a jiných predátorů..příroda povolí tolik predátorů aby se uživili...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 09:35 Muž jeviel [3] – Re: koblihcz
Clea Helena je šnek s odděleným pohlavím.
Mám jenom jednu/jednoho, takže se rozmnožení nebojím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 09:33 koblihcz – Re: jeviel
A co budete delat az se premnozi helena? Rekl bych ze to je jen vytloukani klinu klinem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 09:24 JuraS
tady máš odkaz na helenu www.aukro.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.07.2009 09:14 JuraS
v uzavřeném systému jako je akva jakmile něco začne "vyčuhovat" pak je narušena rovnováha. Přebytek šneků - hafo krmení.->.hafo šneků ..málo krmení .-> sežrané rostliny...vyrovnat rovnováhu..jednak čističe dna aby šneci neměli až tolik žrádla..krevetky..a na šneky predátora..šneka helenu..a v mezičase přikrmovat šneky okurkou..ocení i krevetky i ancistrus a helena bude mít šneky na jednom místě..řešil jsem podobný problém...
a k takové hlouposti jako měděný hřebík...zkus ten hřebík převařit v troše vody a nebo lépe dej ho do hrnku a zalij ho vřelou vodou jako kafe..nech odstát až schladne a tu vodu vylij do akva..a pak běž pro nové kytky, dno, rybičky..těžké kovy vytráví postupně všechno..i tebe...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 09:06 Muž jeviel [3] – Helena
Akvárko mám po dlouhé době sice krátce, ale připojím postřeh.
Měl jsem v akváriu šnečky (asi levatky) denně jsem vytahoval tak 2 - 3 větší kusy co ráno nestihly zdrhnout ze skla. Měl jsem problém s řasou - šnečci na ni neměli evidentně chuť. Chemii jsem jako možnost nápravy vyloučil.
Takže jsem provedl několik protiřasích a protišnečích opatření:
1. stáhl jsem krmení
2. koupil sae
3. koupil Cleu Helenu

Výsledek se dostavil: šneci nejsou, Helena se začala přiživovat na tabletkách pro pancéřníčky. (Teď je Helena na návštěvě u kolegy - proti šnečí komando)
Řasa je v normě spíše na ústupu, SAE rostou jak z vody.

hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2009 16:41 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Bak
Zdravé rostliny nikdy. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2009 10:32 kolcun2
Tak tie velke vyber a maličke toho vela nespasu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2009 06:23 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Sid
Vám se nikdy nepřemnožili že krom spásání řas začali napadat kytky ? Jinak takových 50 okružáků mi za noc spase list ledového salátu když je dám stranou do misky s vodou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2009 23:27 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Bak
...snad že v tu dobu mi nešly ani kytky, hlavní to zdroj potravy, takže možná tady byl ten pes...
Kytky jako hlavní zdroj potravy pro okružáky?! coze :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2009 21:56 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: vaclav
Už jsem s experimentováním přestal, teď bych je mohl rozdávat po stovkách, naštěstí Helena je na cestě, už se blíží ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.07.2009 21:15 Usine – Re: Bak
Pokud ti začnou v akváriu chcípat šneci, je to varování že v něm není něco v pořádku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2009 20:55 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Johan
No to si nemyslím, pak to ale nedokáži racionálně vysvětlit, jen snad že v tu dobu mi nešly ani kytky, hlavní to zdroj potravy, takže možná tady byl ten pes :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2009 20:22 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: Bak
Snad si nemyslíte, že mám v dešťovce hory vápníku :) .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2009 20:11 Usine – Re: Bak
Tak budou jen trochu menší, jako u mě když používám CO2. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2009 20:05 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Johan
No změkčením jsem myslel zbavení vápníku aby neměli z čeho stavět schránku, jednou jsem se jich chudinek takto málem zbavil :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2009 19:07 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: Bak
Změkčit vodu? No nevím, mě si vesele lezou v dešťovce. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2009 18:52 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Gerrik
Pak ještě existuje cesta jim změkčit vodu tak, že se šnekům přestane dařit, tetraři to maj hej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2009 17:59 V
Co já bych dal za takových 10, 20 okružáků aby mi pomohli s řasou. Už jsem je v akvárku neviděl asi týden... Vlastně od té doby, co jsem tam dal párek Akar zlatých... Že by to bylo jejich dílo?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.07.2009 15:00 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci – Re: popelnik
Ale mřenky nádherné nemají v dospělosti 5 cm a do malé nádrže se opravdu vůbec nehodí...
Takže rada, aby si je lidé pořídili na vysbírání šneků, nikomu moc nepomůže, nejmíň tý rybě.
Pokud už trváš na mřenkách, tak bych do pěkně zarostlé menší nádrže doporučil třeba Botia striata.
Problém je ale v tom, že mřenkám obecně nesvědčí znečištěná voda s vyšším množstvím dusičnanů a jiných odpadních látek. Přemnožení šneků vždy signalizuje nezdravé poměry v akváriu (překrmování apod.), které se sežráním šneků nezmění. Takže změnit podmínky a ne kupovat žrouty šneků je ta správná cesta ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.07.2009 10:52 popelnik – Re: kristian
věř tomu že ty ryby při velikosti 5 cm tam nebyli ani vidět tak nevím co ti na tomhel nezdá????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.07.2009 10:42 Muž ondra [168] - Živorodky
Ono s čtverzubcema to taky není jednoduché. Oni plže pro svůj život vyžadují, takže sice je zlikvidují, ale potřebuješ druhé aq na chov šneků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2009 22:57 Muž kristian [80] – Re: popelnik
Chudak ryby. Mrenka je do vetsich nadrzi v takovem poctu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2009 22:50 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: popelnik
...můžu doporučit mřenku nádhernou...
To není vůbec dobrý dápad! ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.07.2009 19:12 popelnik – Re: Delfinka26
Ahoj já ze svých zkušensotí můžu doporučit mřenku nádhernou na 150 l jsem měl 6 kusů fungovali, tak že žrali mlaďata a ty větší jsem vyzbírával postupně se mi podařilo zbavit se všech okružáků, výhoda je že tyhle rybky šmejděj uplně všude a obracej i kameny další dobrá ryby je karas jenže ten je poněkud nepraktický k vuli své velikosti a nejsem si jist jestli může ladit s jinými akvarijními rybami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2009 12:48 Muž ondra [168] - Živorodky
Já osobně mám sice okružáků tak akorát a vyhovuje mi to, ale na druhou stranu chápu, že do některých nádrží se prostě nehodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2009 12:37 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: kristian
To souhlasí, jak terčovci rostli tak jsem snížil množství a intenzitu krmení, a od té doby je spíš scháním než že by se množily :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2009 12:31 Muž kristian [80] – Re: Bob66
Tak tak, a pokud neni prekrmeno a je pravidelne udrzovano, premnozeni je prakticky nemozne. Sam podle jejich poctu posuzuji stav nadrze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2009 12:27 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: vladislav
V přiměřeném množství to s nimi jde ještě lépe ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2009 12:23 Muž vladislav [106] - Cichlidy – Re: Bob66
Já je ted v poslední době v akváriu neměl...A jde to dobře i bez nich.. ;-) Zkoušel jsem neretiny maniakva.sweb.cz/… ,ale bohužel.Staly poměrně dost peněz s poštovným a stejně všechny odešly do věčných lovišt.. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   24.07.2009 12:17 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy
Já je měl zezačátku také přemnožené, likvidoval jsem je jak to šlo samozřejmně bez chemie, teď po roce jich tam je jen pár a schánim je kde se dá X-) Zjistil jsem že bez nich je to horší než když v akva jsou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2009 11:43 Muž Ebi Winter [5] - Živorodky – Re: Ajllyn
Ale ne do kazdeho akvaria muzes tuto rybku nasadit.Takze zase tak skvele to neni. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2009 11:42 Muž Ebi Winter [5] - Živorodky
Ja bych doporucoval tohle Anentome Helena www.youtube.com/… . Sam je pouzivam a naprosta spokojenost.Porad lepsi nez nejaka chmie a nebo rybky ktere je sice odstrani ale ne do kazdeho akvaria jsou tyto rybky pouzitelne. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2009 11:13 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: BUBO
ja chovam okruzaky jako krmeni pro cverzubce, kdyz je "sklizim" tak zatizim platek okurky, a kdyz se na ni slezou, tak je sklepu do nadobky s vodou, matecni/chovne jedince vratim do akvarka a zbytek prendam do pytliku a expeduju ke stravnikum

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [27] ...... 35 36

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 29333x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2928?od=1301