Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 2  - NASREDDIN – Re: deltas
Nežli začneš opakovat všechny své dotazy, zkus si vzít tužku a papír a sepiš si všechny své dotazy.

Poté si otevři toto vlákno od samého počátku a zkus si v něm najít odpovědi, myslím, že tam všechny najdeš.
Při té příležitosti si také konečně přečti článek o chovu gupek, na který ti byl vložen odkaz.

Pokud i poté nebudeš něčemu konkrétnímu rozumět, zkus si vše přečíst znovu.

Zatím působíš dojmem, že tě ani tak moc nezajímají rybičky, ale zkoušíš jak dlouho bude lidi bavit ti neustále dokola odpovídat na to samé.

Pokud si toto vlákne otevře někdo, kdo opravdu hledá konkrétní radu, je tu díky množství tvých "dotazů" ztracen.

nic ve zlém, ale všeho moc škodí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: deltas
to jsou utázky, prostě jí tam nech dokud nevyprdí všechny, hodinu, dvě... a dvě bych tam nedával to je pak můžeš rovnou nechat v akva
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deltas
prostě jak dlouho jí mám nechat v porodničce po první vrhu coze coze coze
no tak holt tu samici nech v porodničce dokud neporodí všechny ne smich
a může mít max. kolik vrhů ptám se proto že když porodí 10 v porodničce a já jí dám spět do společenského akva at nepříjdu po hodině a je tam o 20 více rybek a polovina sežraná. ne ne ne
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verouš – počet mimin
paví očko rodí na jaden vrh až 150 malích rybiček
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN – Re: alba tros
Deltas alias alba tros(953705122231), to že si změníš nick ti v ničem nepomůže ,
tak si přestaň vy mýšlet ptákoviny ;-).

12W na 100l není vůbec mnoho, ba právě naopak, rybičkám to moc vadit nebude, ale na kytky to bude málo.

Edit:

Už to tu někdo psal:
Zaregistruj se,
udělej prezentaci.

Ať je vidět o jakém akva se tu vůbec bavíme.
20litrů 10 litrů 100litrů ? Kolik jich máš?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: alba tros
osvětlení je hlavně pro rostlinky, jinak těch 12w žádnej zázrak, ale rybkám je to jedno.
jo je březí i po porodu, což už ti tady někdo i psal :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - alba tros
ahoj jsem tu nový.Achtěl bych se zeptat jaký vstah mají gupky s osvětlením.Já mám 12W zářivku na 100l vody a zdá se mi to dost.Ale asi si dokoupím ještě jednu.Protože jak si koupím gupky vždycky do 5dnů vyhynou. ano sad ano Prosím poradte.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jake98 – živorodky
je samice pavího očka tlustá až po oplození nebo ne
2 knihy, no já čtu do dnes a nějak se mi zdá že čím víc čtu tím míň toho vím, pořád se člověk učí :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - julessk
je to plata, ale o aky druh sa jedna z fotky tazko rozpoznat. Asi plata koralova hmm
ahoj už jsem si přečetl 2knihy o akvaristice za 4dny a obojí mněli 100stran.Prominte že jsem vás zatěžoval hloupostmi ale na ty fotky mi prosí vás ještě odpovězte.Dnes si jdu dokoupit 15 gupek.Ahoj potlesk :) X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN – Re: deltas
Tak je furt dokola nekupuj a radši se nejdřív něco nauč.

Už několikrát ti bylo psáno co si máš přečíst.
Pak ti zřeba nějaká ryba vydrží.
Nebo si kup plastové. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deltas – Re: nikatua
já jsem si koupil paví očka asi 4x po 7 a vždy mi vydrželi max. 7dní a potom zemřeli.S nima tam byli ancitrusi,panceřníčci,neonky,danio,a ještě nějaké žluté pošlu vám foto sad sad sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: René73
Stačí mít v akváriu dostatek úkrytů a pak čas od času něco přežije. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - diskoclub
Takže řivorodky se netřou, ale páří.Pokud je dáš do jednoho akva tak si mladé sežerou, možnost samozdřejmě je. Existují tzv. porodničky tam se dá samička když rodí. V té porodničce je místo dna rošt kterým propadávají mladé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - René73 – Živorotky
Chtěl bych se zeptat když se vytře mečovka zmizí ji skvrna březosti a břicho.Nevím jestli můžu dát dvě samičky do jednoho akvarka aby se tam vytřely.Akvárko má 25 l.Děkuji všem kdo poradí
nevím jak dlouho je březí do porodu abych věděl jak dlouho ji mám nechat na samotce sad sad sad
prosím odpovězte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: deltas
Periody mezi jednotlivými vrhy jsou dle daných podmínek 4-6 týdnů.
Z té fotografie se dá tak maximálně určit, že jde o rybu.
Ovšem určit o kterou se jedná je z ní nemožné.

Tudíž nezbyde nic jiného, než hledat v atlase.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - avast – Re: ustavprochore
Přesně tak.. o gupkách je toho všude napsané mraky a vy se ještě ptáte??? Jako já rád pomůžu, ale chci si tak nějak všechno alespoň zkusit vyhledat svépomocí...
 Reagovat na tento příspěvek 2  - ustavprochore – Re: deltas
Vy fakt nehodláte otevřít ani zdejší atlas? hmm To nejlepší, co pro vás mohou zdejší uživatelé udělat, je přestat na ty otázky odpovídat. Čtěte aspoň ten net nebo si vyberte jiného koníčka, jak už vám tu někdo psal.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - avast – Re: deltas
Je to myslím tady někde napsané.. Je těhotná celý svůj dospělý život...
a jak dlouho je asi březí do porodu :-O :-O :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - weirdo – Re: iri
asi šé i vic jak kdy ale kdyz sou mlade atk tak 1-5 hop hop hop
no každopádně než napíšeš jakýkoliv dotaz ohledně gupek doporučoval bych ti přečíst si minimálně celé toto vlákno ano
no březí je asi 8 dní palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - weirdo – gupka
oni rodi i 30 malych aee az sou velke kdyz sou male (mlade) tak jen tak 1-5 ahoj rozzureny X-)
Ono záleží na tom, jak dlouho už je březí ;-).
Zřejmě nastal čas si konečně přečíst nějaký ten článek.
Kdy přesně vrhne mladé ti nikdo neřekne, což už tu bylo psáno.
Fotka k příspěvku tak to je ta moje žlutá živorodka.Napište někdo její název. ano

a jak dlouho ji mam nechat ve vytíračce.protože tam je už 2den a nic a březí je. sad
Však už máš samice březí, tudíž jim to asi stačilo. ;-).
no říkals že máš 20l tak proč ho nedat plné že :-D
Vyzkoušejte
a bude stačit pro vytření 10 litrů. :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN – Re: JuraS
Bez samce se množí díky tomu, že po jednom oplození jsou schopny několika vrhů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: danasos
Přesně...vytahal jsem z akva téměř všechny gupky..zbyly tam 2 samičky co se schovávali mezi kytkami..po 2 týdnech jich tam mám zase aspoň 20...jak je to možný že se množí bez samečka nevím a neřeším..začínají mě tím svým neřízeným rozmnožováním štvát..ani diskové je neregulují a to jsem jim dal 1,5 dne hladovku..na chvíli bych tam dal nějakého přirozeného regulátora, ale bojím se, že by se pustil do krevetek...kdo hledá v množení gupek nějaký problém má ruce volšový a nebo nedodržuje ani ty nejzákladnější pravidla akvaristiky. howgh
ale já mám paví oka z hornbachu a jsou skrátka celé žluté. ano a jinčí a taky jsou odolnější.Protože jsem si koupil paví oka duhové a do 2dnnů umřeli.Asi se o ně neumím starat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danasos
já se akvaristice nevěnuji ani měsíc a vim toho mnohem víc než deltas, který se jí věnuje 4 roky !!! [ jak směšné ] :-D :-D STATŠÍ UMĚT ASPON TROCHU HLEDAT A ČÍST !!! Asi tak před 3 týdny jsem si koupil 2 samečky pavích oček a 2 samičky a ted jich mám dohromady asi 35 coze
Vážně by nebylo od věci, si něco přečíst. Pokud chcete aby se samec pěkně nažral, tak ho do té porodničky dejte, k ničemu jinému by tam nebyl. ;-)
Samici můžete dát na samotku klidně hned, (je-li březí) nijak jí to neuškodí.
Osobně bych to ale nedělal, stejně nebudete vědět co s potěrem.
a jak dlouho tu tečku má do porodu abych věděl kdy jí mám dát bokem. :-(
a do porodničky muzu dát 2těhule?A nemusí se do té porodničky dát samec i samice? :-O odpovězte PLEASE
a ta tečka v ní jsou mimina nebo co :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - All001
deltas napsal: a já mám ještě jedno 20l akva ale nebudu ho plnit celé asi jen 10l.A můžu jí dát do bočního akva toho 10l.Anebo musí být porodnička. hmm.Odpovíte :-O hledej bylo to tu jiš 50x? X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danasos
udělej to podle sebe !!!!!!!! já se tady na to taky neptal !!! Já normálně nechávám těhotnou samici v akva !!! Nějakých 10 mladých mi statší !!! Jeto uplně jedno jestli ji necháš porodit v porodničcenebo nebo v akva 10 l !!! Být tebou tak to akva 10 l napustím vodou z normálního akva dám tam samici, nechám ji porodit a pak ji přelovim do normálního akva !!!! [ jak prosté ] Teplota tření je blbá otázka !!! Já beru že paví očko je takový menší plevel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jenom se nekontrolovatelně množí a množí !!! Já mám v akva pořát 19,5 - 20 °C a normálně se mi množí furt !!!!!!!!!!!! Neřeš všechno tak do detailu !!! tone
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Yirka – Re: deltas
Docela mě překvapuje kolik nepřesných informací je v tomto fóru na tak jednoduché dotazy. Jednak bych ti doporučil přečíst si článek o gupkách zde v atlasu, většinu informací si najdeš. A neboj, článek je psán zkušeným akvaristou. Ještě tam byl dotaz k vybarvování mladých rybek, za 3 týdny to ještě určitě znatelné nebude. Záleží pochopitelně na krmení a podmínkách chovu. Živorodky se také netřou, ale vrhnou živé rybky.
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova
a já mám ještě jedno 20l akva ale nebudu ho plnit celé asi jen 10l.A můžu jí dát do bočního akva toho 10l.Anebo musí být porodnička. hmm
no lepší je určitě dát ji do porodničky, protože ve větším akva stejně všechny malé nechytíš, v porodničce budou všechny
zjistil jsem že jsou dva spůsoby bud dát samici bokem po vytření spátky do akva.Anebo jí nechat tam at se vytře a hned je malé vytáhnout a dát bokem.

Který spůsob je lepší já nevím. sad

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156426x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-pavi-ocko-gupka-rozmnozovani?od=3482