Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
má 70 lt a mollyn je tam 8,3x ancistrus a 5 neonek
jak máš to akvárko velké?
mám je v té síťové porodničce ve stejném akvárku jako ostatní rybky

mám ale s pavími očky problém-všichni tu píšete,že jsou nenáročné na chov,ale mě stále umírají-mám tam mollynky(black i ballon),ancistruse,mřenku(kvůli šnekům),neonky-všichni jsou v pohodě,jen paví očka mi umírají-vždy dokoupím a postupně pojdou.Teplota vody jim odpovídá,vše dělám jak bych podle rad měla-jen neměřím ph a tak-je to pro ně nutné?Co by mohlo být problémem-všechny ostatní rybky problém nemají jen tento(údajně nenáročný) druh ano

no nemusí vždy přežít všechny, záleží opět na výměně vody v porodničce, vzduchování, filtraci atd.
děkuji moc za radu-skutečně jsem marně čekala na odpověď

a prohledala jsem všechno možné a nikde jsem nic nenašla

takže díky vaší odpovědi jsem došla k závěru,že si za to můžu sama

zrovna jsem měnila 1/3 vody a přesto,že se snažím dávat stejně teplou jako v akvárku,asi to byl pro rybku stres

ještě prosím o jednu radu-z minulého vrhu jiné samičky bylo 15 miminek-teď (cca po 3 týdnech)jich je jen 6-přesto,že krmím speciálním krmením baby a jsou v porodničce-co může být příčinou? děkuji za odpověď

domik101 napsal: já měl mečovku nedávno těhotnou v porodnicce a taky sem tam mel asi 10 vajicek ze 4 se ,,vyklubalubaly'' male rybky
Živorodky rodí živá mláďata, vejce rozhodně nekladou.
je
je to živorodka, v atlase se to dá rychle zjistit

Ahoj potřebuju pomoct mam březí paví očko a asi 2 krát zní spadli jikry co to znamená ?? Paví očko je živorodka nebo ne??

Dobrý den rád bych se zeptal na Paví očko (viz.obrázek) Je tato ryba těhotná?? Předem dekuji.
A tak jsi lubo, roman, nebo milan? Člověk ti odpoví a ty pokračuješ v kladení stejných otázek podpořených prachmizernými fotkami. V dohledné době ta samička mladé mít nebude. Do 4-6 týdnů určitě ano.

ako to misliš už mala mlade??????

Nebyla ještě dostatečně vyvinuta , porod byl vyvolán nějakou příčinou předčasně ( např. čerstvou vodou , změnou prostředí , stresem březí samice.
Tímto jsem pouze upřesnil odpověd ve vloženém odkazu , protože těm mladým začátečníkům " staří ostřílenci " neradi odpovídají.
Foto: Potěr od pavích oček narozený ve venkovní zahradní nádrži. Rok 2010. 0.
Je štíhlá a skvrna je bledá.To je spíš po výtěru.

je tehotna????
ahojte mohli by sťe miprezrADIT AKO SA CHOVA GUPKA KED bude mať mlade respektive ako sa sprava a aako vizera gubka ked bude rodiť

Tak jak jsem to přímo napsal. - všeobecné zásady chovu ve společném akváriu.Gupky lépe snášejí parazity a nemoci.Po čase se vám rozmnoží a občasný úhyn ani nezaregistrujete nebo vám nebude vadit.Ale jak se začne plahočit jadiná bojovnice ,a pak uhyne,toho si všimnete a bude to vadit.Pak už není chuť si ji koupit znovu.Taky mi vadí,že ti co neberou akvaristiku vážňeji,tak považují bojovnici za krvelačnou bestii a obviňují ji ze ztrát v akváriu a pořádného dravce si ani nevšimnou,protože ten paví oko rovnou sežere a nenáhání ho.
Může.V malém a přerybněném akvariu bude spíš v ohrožení bojovnice - kvalita vody.
je vhodna bojovnica ku gupkam

Když polehávají oba dva,tak mají už nějaký slušný problém.Jak samec na samičku nedoráží,tak ho tam nech.A popřemýšlej co jim nesvědčí,že polehávají nebo jestli nejsou nemocné.
a čo stym samčekom ?? poradťe mi
moc prosím o radu co je špatně!právě mi rodí paví očko a všechny miminka sice chvíli žijí,ale mají strašně veliká bříška-jakoby přefouklý měchýř-nemohou plavat pořád se jen točí dokola a po nějaké době umřou? Kde je příčina? co je špatně? děkuji moc za radu Tereza

čo robiť zo samčekom ktorí obhríza ostatne gupky ma take velke bruško nie ako ostatne samce prosim o radu richlo aby som predišiel komplikaciam čo s nim??
No vidíš, a já bych řekl, že to moc normální není.

stale je v porodničke a drží sa iba dna nadrže a samček je vedla nej a nerobi jej nič je to normalne
Nezlob se, ale s tím tvým názorem docela hrubě nesouhlasím. Když je v klasické porodničce v nádrži s ostatními rybkami tak při normálních podmínkách opravdu nelítá, ale spíš si užívá klidu, že na ni žádný samec nedoráží. A by čekala na vrh měsíc, to asi ne, do 14 dní to odhadne i skorozačátečník, pokročilejší do týdne, zkušený do 1-2 dnů.
0
[10] - Cichlidy 03.09.10 10:00 roper Nechápu jak by mohl sameček v porodničce uklidnit samičku. Je to přesně naopak, nedá jí pokoj - nemá tam co dělat. To není porodnice v nemocnici, to je porodnička v akváriu.
a moj bratranec ma tiež gupky a niektore maju poobhrízane chvostiki čím to je a či by si mi nedal tvij nick na azete keby že som potreboval
poradit
a čo s tou gupkou čo sa odtiahla dal som ju do porodničky aj zo samčekom bol to dobrí napad ??? mam tam aj filter je tam potrebny ???
a či by som mohol chovať pri nich aj bojovnicu pestru parik pítam sa seriozne
mam ich treťí den 5 samcou a 6 samic ajedna sa utiahla do rohu a akobi sedela na skalkach a samec ju akoby pozoruje ako si to mam podla vas visvetliť prosím o radu
No my dva jsme se o tomhle zrovna už bavili, to jsem při těch pár tisících co jsem odchoval formos, nezažil ani jednou

. Nemyslím, že to to bude jedinec schopný rozmnožování.
Já zatím zaznamenal jen metamorfózu u samičky formosky, myslíte že z takového samečka pak může být produkční kus ? Kdyby ano, pak i neposkvrněné početí bude asi možné

Mám je též

No také jsem tvářil tak překvapeně jako ty Václave, možná že jsem dříve reagoval také dokonce podobně jako ty. Přece jen ryby nejsou v tvém případě doména, když rozumíš kytkám

. Ale byl jsem v debatě z dr. Slabochem přesvědčován, že u živorodých ryb skutečně neposkvrněné početí existuje. Je to poněkud technicky složité, takže se nebudu nijak výrazně rozepisovat, ale v literatuře to je popsáno

. Dokonce si nejsem jistý, zda to téma také není někde tady....Doporučuji dostudovat

díky, čověk se pořád učí, špatně jsem pochopi tu skvrnu, myslel jsem, že ta se objeví jen když je samička těhotná, omlouvám se
Přidat reakci
1 ...... 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156426x