Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - domik101
Vždy ňáký umřou s tím se nedá nic dělat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matesos – Re: Linduš
má 70 lt a mollyn je tam 8,3x ancistrus a 5 neonek
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: matesos
jak máš to akvárko velké?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matesos – miminka
mám je v té síťové porodničce ve stejném akvárku jako ostatní rybky:-(
mám ale s pavími očky problém-všichni tu píšete,že jsou nenáročné na chov,ale mě stále umírají-mám tam mollynky(black i ballon),ancistruse,mřenku(kvůli šnekům),neonky-všichni jsou v pohodě,jen paví očka mi umírají-vždy dokoupím a postupně pojdou.Teplota vody jim odpovídá,vše dělám jak bych podle rad měla-jen neměřím ph a tak-je to pro ně nutné?Co by mohlo být problémem-všechny ostatní rybky problém nemají jen tento(údajně nenáročný) druh ano sad sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: matesos
no nemusí vždy přežít všechny, záleží opět na výměně vody v porodničce, vzduchování, filtraci atd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matesos – paví očka-uhynulá miminka
děkuji moc za radu-skutečně jsem marně čekala na odpověď:-(a prohledala jsem všechno možné a nikde jsem nic nenašla:-(
takže díky vaší odpovědi jsem došla k závěru,že si za to můžu sama:-(zrovna jsem měnila 1/3 vody a přesto,že se snažím dávat stejně teplou jako v akvárku,asi to byl pro rybku stres:-(
ještě prosím o jednu radu-z minulého vrhu jiné samičky bylo 15 miminek-teď (cca po 3 týdnech)jich je jen 6-přesto,že krmím speciálním krmením baby a jsou v porodničce-co může být příčinou? děkuji za odpověď :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN
domik101 napsal: já měl mečovku nedávno těhotnou v porodnicce a taky sem tam mel asi 10 vajicek ze 4 se ,,vyklubalubaly'' male rybky

Živorodky rodí živá mláďata, vejce rozhodně nekladou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - domik101
já měl mečovku nedávno těhotnou v porodnicce a taky sem tam mel asi 10 vajicek ze 4 se ,,vyklubalubaly'' male rybky a z tech ostatnich 6 nic ,tak taky nevim :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex – Re: Borec
je

je to živorodka, v atlase se to dá rychle zjistit hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Borec – Help
Ahoj potřebuju pomoct mam březí paví očko a asi 2 krát zní spadli jikry co to znamená ?? Paví očko je živorodka nebo ne??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Avona
Je :-) ale doporučila bych ti přidat nějakou plovoucí rostlinku, jestli chceš nějaké prcky odchovat, protože mateřská láska u oček nějak nefunguje.. ;-) Hlad je svinstvo. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Adam – Paví očko
Fotka k příspěvku Dobrý den rád bych se zeptal na Paví očko (viz.obrázek) Je tato ryba těhotná?? Předem dekuji.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: milan
A tak jsi lubo, roman, nebo milan? Člověk ti odpoví a ty pokračuješ v kladení stejných otázek podpořených prachmizernými fotkami. V dohledné době ta samička mladé mít nebude. Do 4-6 týdnů určitě ano. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milan – gupky
ako to misliš už mala mlade??????
 Reagovat na tento příspěvek 1  - 0 – Re: matesos
Fotka k příspěvku Nebyla ještě dostatečně vyvinuta , porod byl vyvolán nějakou příčinou předčasně ( např. čerstvou vodou , změnou prostředí , stresem březí samice.

Tímto jsem pouze upřesnil odpověd ve vloženém odkazu , protože těm mladým začátečníkům " staří ostřílenci " neradi odpovídají.

Foto: Potěr od pavích oček narozený ve venkovní zahradní nádrži. Rok 2010. 0.

Reagovat na tento příspěvek 0  - leontin – Re: milan
Je štíhlá a skvrna je bledá.To je spíš po výtěru. :-)
Fotka k příspěvku a tato tiež je???? tehotna??? hmm hmm hmm

Fotka k příspěvku hmm je tehotna????

Reagovat na tento příspěvek 2  - Yirka – Re: roman
Jeden z nejčastějších dotazů. Pokud projdeš přiložené téma najdeš spoustu podobných otázek, odpovědí na ně i fotek. rybicky.net/forum/1728…
Edit: ještě informace z atlasu: rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova
 Reagovat na tento příspěvek 0  - roman – gubky
ahojte mohli by sťe miprezrADIT AKO SA CHOVA GUPKA KED bude mať mlade respektive ako sa sprava a aako vizera gubka ked bude rodiť ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sajfrdík
maj žloutkovej váček.ten by ji mměl za chvíli(2,3 hodiny)zmizet.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - lubo – gupky
velmi pekne dakujev vám všetkím :) :) :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - leontin – Re: lubo
Tak jak jsem to přímo napsal. - všeobecné zásady chovu ve společném akváriu.Gupky lépe snášejí parazity a nemoci.Po čase se vám rozmnoží a občasný úhyn ani nezaregistrujete nebo vám nebude vadit.Ale jak se začne plahočit jadiná bojovnice ,a pak uhyne,toho si všimnete a bude to vadit.Pak už není chuť si ji koupit znovu.Taky mi vadí,že ti co neberou akvaristiku vážňeji,tak považují bojovnici za krvelačnou bestii a obviňují ji ze ztrát v akváriu a pořádného dravce si ani nevšimnou,protože ten paví oko rovnou sežere a nenáhání ho.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lubo – gupky
ako to mislíš ??
Může.V malém a přerybněném akvariu bude spíš v ohrožení bojovnice - kvalita vody.
je vhodna bojovnica ku gupkam :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - roper
Je fakt, že hodně záleží na velikosti odchovničky. Já je dávám do 40L a samec ji vůbec nic nedělá. Každý to hold dělá jinak :-)
Když polehávají oba dva,tak mají už nějaký slušný problém.Jak samec na samičku nedoráží,tak ho tam nech.A popřemýšlej co jim nesvědčí,že polehávají nebo jestli nejsou nemocné.
a čo stym samčekom ?? poradťe mi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matesos – umírají mi miminka pavích oček
moc prosím o radu co je špatně!právě mi rodí paví očko a všechny miminka sice chvíli žijí,ale mají strašně veliká bříška-jakoby přefouklý měchýř-nemohou plavat pořád se jen točí dokola a po nějaké době umřou? Kde je příčina? co je špatně? děkuji moc za radu Tereza sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Akeila
Samice může ležet na dně i právě proto, že je tam zavřená v malém prostoru se samcem a nemá se před ním kde ukrýt, tedy si od něj neodpočine ani na chvíli, nehledě na to že riskuješ, že v menším prostoru samec snadno uloví mladé, které by se narodili.
čo robiť zo samčekom ktorí obhríza ostatne gupky ma take velke bruško nie ako ostatne samce prosim o radu richlo aby som predišiel komplikaciam čo s nim??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: lubo
No vidíš, a já bych řekl, že to moc normální není. :-)
stale je v porodničke a drží sa iba dna nadrže a samček je vedla nej a nerobi jej nič je to normalne
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: roper
Nezlob se, ale s tím tvým názorem docela hrubě nesouhlasím. Když je v klasické porodničce v nádrži s ostatními rybkami tak při normálních podmínkách opravdu nelítá, ale spíš si užívá klidu, že na ni žádný samec nedoráží. A by čekala na vrh měsíc, to asi ne, do 14 dní to odhadne i skorozačátečník, pokročilejší do týdne, zkušený do 1-2 dnů.
Protože. Většinou, když ju vytáhneš z hejna a dáš ju zvlášť , tak lítá v aqa jako pomatená, protože je tam úplně sama. Né každý odhadne dobu vytření a klidně je oddělená i měsíc. Néchápu, co máš proti samcům? hmm :-| :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: roper
Nechápu jak by mohl sameček v porodničce uklidnit samičku. Je to přesně naopak, nedá jí pokoj - nemá tam co dělat. To není porodnice v nemocnici, to je porodnička v akváriu.
gupky majů problém, když je špatné NO3. mají moc výkalů. Jinak častěji měnit vodu. Rád pomúžu, když můžu palec
a moj bratranec ma tiež gupky a niektore maju poobhrízane chvostiki čím to je a či by si mi nedal tvij nick na azete keby že som potreboval
poradit
filter tam nech, to nepokazí a samec tam je dobrý pro uklidnění.
a čo s tou gupkou čo sa odtiahla dal som ju do porodničky aj zo samčekom bol to dobrí napad ??? mam tam aj filter je tam potrebny ???
Vyzkoušejte
NO, bojovnice jsou rybky, které můžeš mět kdekoli, ale moc radosti z nich není. jsou pěkné, ale jinak samá nemoc a žádná radost. Radši si vyber něco jiného
a či by som mohol chovať pri nich aj bojovnicu pestru parik pítam sa seriozne
Jenom machruje smich
mam ich treťí den 5 samcou a 6 samic ajedna sa utiahla do rohu a akobi sedela na skalkach a samec ju akoby pozoruje ako si to mam podla vas visvetliť prosím o radu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kreten – Re: Bak
No my dva jsme se o tomhle zrovna už bavili, to jsem při těch pár tisících co jsem odchoval formos, nezažil ani jednou:-). Nemyslím, že to to bude jedinec schopný rozmnožování.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bak – Re: provokater
Já zatím zaznamenal jen metamorfózu u samičky formosky, myslíte že z takového samečka pak může být produkční kus ? Kdyby ano, pak i neposkvrněné početí bude asi možné:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kreten – Re: zuzakara
Mám je též:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kreten – Re: vaclav
No také jsem tvářil tak překvapeně jako ty Václave, možná že jsem dříve reagoval také dokonce podobně jako ty. Přece jen ryby nejsou v tvém případě doména, když rozumíš kytkám:-). Ale byl jsem v debatě z dr. Slabochem přesvědčován, že u živorodých ryb skutečně neposkvrněné početí existuje. Je to poněkud technicky složité, takže se nebudu nijak výrazně rozepisovat, ale v literatuře to je popsáno :-). Dokonce si nejsem jistý, zda to téma také není někde tady....Doporučuji dostudovat smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JohnyD – Re: vaclav
díky, čověk se pořád učí, špatně jsem pochopi tu skvrnu, myslel jsem, že ta se objeví jen když je samička těhotná, omlouvám se

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156426x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-pavi-ocko-gupka-rozmnozovani?od=2782