Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - WEWERUŠKA – Re: Yirka
děkuji.. <3 :) :-P :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: WEWERUŠKA
Filtrace se zásadně nevypíná, musí běžet nonstop. Rodící rybku poznáš tak, že z ní vypadávají mladé, ne? Ale vážněji, v poslední fázi před vrhem se většinou snaží být někde bokem, schovaná, nerušená.
 Reagovat na tento příspěvek -1  - WEWERUŠKA – -------
můžu se zeptat jak poznam že moje rybička už rodí..??a na jak dlouho bych mela poustet filtraci protoze je to unasi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - WEWERUŠKA – Re: Yirka
DĚKUJU MOC..VÁM VŠEM <3 palec :) :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: WEWERUŠKA
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikolaa
Jéé narodilo se mi 3O malých potlesk ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - WEWERUŠKA – -------
No , v akvarku máme 1 umělou a 1 živou kytku a pár mušlí,ae určitě je dám do samostatné nádrže .. děkuji moc..kdybyste mi mohli napsat ještě něco víc o pavích očkách byla bych mo šťastná.mám je totiž poprvé.. :) palec :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - avast – Re: WEWERUŠKA
No, v dobře zarostlé nádrži není potřeba. Vlastně ona není potřeba vůbec, ale pak musíš počítat, že nepřežijijou všechny, ale jestli míš něco jako jávskej mech, tak určitě něco přežije a ještě lepší je je dát do samostanýho akvárka do doby než porodí a pak ji dát z5 do společenského, pak máš dost velkou šanci že odchováš většinu.
děkuji vám moc za vše..vím že fotky nejsou kvalitní,protože jsem to fotila mobilem :) ae přesto moc děkuji..a ještě se chci zeptat jestli je nutné mít porodničku..=)**
 Reagovat na tento příspěvek 0  - avast – Re: WEWERUŠKA
Podle fotky (i když né moc kvalitní, ale budiž) Je těhotná, navíc paví očka dokáží být těhotný i po několika měsících bez samce. :) A jestli se mi to nezdá, tak začíná "hranatět", což by znamenalo v nejbližší době porod mladých a pak už to bude jednoduchy. Jednou za měsíc a máš mladejch, že nebudeš vědět co s nima.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: WEWERUŠKA
no moc toho vidět neni, malé určo budou, ale to si ještě chvilku počkáš.
JSOU TO PAVÍ OČKA
Fotka k příspěvku TO JE TKY ONA..

Fotka k příspěvku ASI MÁ MLADÉ AE NEJSEM SI JISTÁ.. hmm MOHLI BY JSTE MI PORADIT?

jojo děkuju ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: Snowy
řekl bych, že teplota toho moc na pohlaví nezmění, jak už tu bylo, okol 20 - 22 C musí stačit.
Tak jsem zatim teplotu dala na 23 stupnu ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sejnatko – Re: Nikolaa
mě přijde že ani žádnou teplotu nepotřebují, protože se to množí jako vždy a všude a za každých podmínek :) at chci nebo ne... rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Snowy – Re: vaclav
Jen ze zvědavosti: jak se ten poměr mění s teplotou? Je více samiček nebo samečků?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Yirka – Re: Nikolaa
Pokud bych bral dotaz doslovně, musel bych pouvažovat jak jim přiložit teploměr :-) . Jinak však opravdu platí, že teplota jen mírně přes 20°C je pro ně dostačující. Někdo před vrhem teplotu schválně zvýší aby jej urychlil. To však není moc dobré nejen pro celkovou životnost rybek, ale také proto, že potěr se líhne předčasně a ne zcela vyvinutý a ještě častěji se pak stává soustavou potravního řetězce ostatních rybek v nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xenotoca
Souhlasím s Václavem. Vyšší teplota zkracuje život a rybky předčasně dospívají a mají menší velikost. Mám teplotu v akváriích kolem 21 st.C a to úplně stačí. Přeji úspěšné rozmnožení gupek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: Nikolaa
Teplota má také vliv na to v jakém poměru samci - samice se budou rodit. Příliš vysoká teplota jim zkracuje život. 18 - 23°C jim stačí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepik
neni za co
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikolaa – Re: pepik
okej děkuju :-)
Staci tech 26 X-)
takže mám dát víc °C?:)
To je akorat
kdyz maji teplotu treba 23 tak se mnozi treba za 5 tydnu ale kdyz maj vic tak treba uz za mesic nebo 3 tejdny
no já tam mám teď asi 26°C ;DD
Mezi 22-28°C
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikolaa – Nikol
takže mají mít míň než víc teda jo? ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lama – Re: Nikolaa
22-24 stupňu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikolaa – Teplota Pavích Oček při Rozmnožování
Ahoj:)...chtěla bych se zeptat jakou teplotu mají mí paví očka při rozmnožování.Díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull – Re: Nikolaa
Potěr ryb ti sežere každá ryba jako vítanou změnu jídelníčku. Cichlidky jsou žravé a parmičky k tomu i poměrně rychlé. Ale uvidíš třeba něco přežije, je to prostě o tom jak moc je nádrž zarostlá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikolaa – Re: Deathbull
takže nejvíce žerou parmičky a cichlidy? :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull – Re: Nikolaa
Pokud máš plovoucí, nebo husté jemnolisté rostliny tak šanci mají...ale u parmiček a cichlidek spíše teoretickou :-D
Ahoojky ;)) ...mám strach,mám v akvárku 2 neonky,3 parmičky a 2 cichlidky..mám i paví očka,které bych chtěla aby se množily,ale mám strach že mi malý sežerou.Kdo to z těhle rybiček nejvíce žere?..a majá malinký nějakou šanci přežít? :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lubo3695 – gupky
ta samička fekt mala mlede je ich 20 dufam že prežiju všetky samičku sam vratil do akvarka a samci ju stale prečnasleduju je to normalne ???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: ilja1996
neznáš nikoho - já ji mám a určitě nejsem sám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ilja1996 – porodnička nemusí být
porodnička nemusí být dyž máte v akváriu rostlinky a jestli nemáte rostlinky takto taky nevadí není to pokaždý že sežerou mladý porodnička se spíš používá na větší rybičky neznám nikoho kdo by mněl porodničku na paví očka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull – Re: gaume
Jojo to oni rádi, fakt nechápu jak dvouměsíční samec sebere jumbo patentku která je delší než on a prostě ji sežere i kdyby měl prasknout smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: lubo3695
asi se trochu prezrali :-)
je normalne že moji saamčekovia maju hranate bruška ??::
super vdaka za rady hop :) smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - avast – Re: lubo3695
Ta na druhé fotce úplně dole. O té bych se nebál říci, že bude v nejbližší době mít mladé. :)
Fotka k příspěvku mam ešťe tieto čo oni ako su na tom::_

Ano, gupky (paví očka) mají porod každý měcíc (cca 30 dnů) a vždycky porodí nějaké mláďata. :) Většina samiček se před porodem snaží někde schovat do temnějšího místa a hlavně jim většinou zhranatí bříška (ta vaše ho má spíš do kulata).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lubo3695 – gubky
pochopil som spravne ??? rodiť by mohla nikedy teraz a potom až o mesiac ano???
Mladé má, ale kdy je bude mít z téhle, ani jiné fotky nikdo přesně neřekne, ale jinak ti řeknu, že si sleduj, kdy bude rodit a pak už to máš jednoduchý, bude znova rodit cca za měsíc. :)

A jinak před porodem mívají samičky hranatější bříška.
Vyzkoušejte
Fotka k příspěvku mislíéťe že by mohla mať mladéé a ak ano kedy približne????

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156426x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-pavi-ocko-gupka-rozmnozovani?od=2732