Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
Filtrace se zásadně nevypíná, musí běžet nonstop. Rodící rybku poznáš tak, že z ní vypadávají mladé, ne? Ale vážněji, v poslední fázi před vrhem se většinou snaží být někde bokem, schovaná, nerušená.
můžu se zeptat jak poznam že moje rybička už rodí..??a na jak dlouho bych mela poustet filtraci protoze je to unasi
Jéé narodilo se mi 3O malých

...
No, v dobře zarostlé nádrži není potřeba. Vlastně ona není potřeba vůbec, ale pak musíš počítat, že nepřežijijou všechny, ale jestli míš něco jako jávskej mech, tak určitě něco přežije a ještě lepší je je dát do samostanýho akvárka do doby než porodí a pak ji dát z5 do společenského, pak máš dost velkou šanci že odchováš většinu.
děkuji vám moc za vše..vím že fotky nejsou kvalitní,protože jsem to fotila mobilem

ae přesto moc děkuji..a ještě se chci zeptat jestli je nutné mít porodničku..=)**
Podle fotky (i když né moc kvalitní, ale budiž) Je těhotná, navíc paví očka dokáží být těhotný i po několika měsících bez samce.

A jestli se mi to nezdá, tak začíná "hranatět", což by znamenalo v nejbližší době porod mladých a pak už to bude jednoduchy. Jednou za měsíc a máš mladejch, že nebudeš vědět co s nima.
no moc toho vidět neni, malé určo budou, ale to si ještě chvilku počkáš.

TO JE TKY ONA..

ASI MÁ MLADÉ AE NEJSEM SI JISTÁ..

MOHLI BY JSTE MI PORADIT?
jojo děkuju

řekl bych, že teplota toho moc na pohlaví nezmění, jak už tu bylo, okol 20 - 22 C musí stačit.
Tak jsem zatim teplotu dala na 23 stupnu

mě přijde že ani žádnou teplotu nepotřebují, protože se to množí jako vždy a všude a za každých podmínek

at chci nebo ne...

Jen ze zvědavosti: jak se ten poměr mění s teplotou? Je více samiček nebo samečků?
Pokud bych bral dotaz doslovně, musel bych pouvažovat jak jim přiložit teploměr

. Jinak však opravdu platí, že teplota jen mírně přes 20°C je pro ně dostačující. Někdo před vrhem teplotu schválně zvýší aby jej urychlil. To však není moc dobré nejen pro celkovou životnost rybek, ale také proto, že potěr se líhne předčasně a ne zcela vyvinutý a ještě častěji se pak stává soustavou potravního řetězce ostatních rybek v nádrži.
Teplota má také vliv na to v jakém poměru samci - samice se budou rodit. Příliš vysoká teplota jim zkracuje život. 18 - 23°C jim stačí.

okej děkuju

takže mám dát víc °C?

no já tam mám teď asi 26°C ;DD
takže mají mít míň než víc teda jo?

Ahoj

...chtěla bych se zeptat jakou teplotu mají mí paví očka při rozmnožování.Díky

Potěr ryb ti sežere každá ryba jako vítanou změnu jídelníčku. Cichlidky jsou žravé a parmičky k tomu i poměrně rychlé. Ale uvidíš třeba něco přežije, je to prostě o tom jak moc je nádrž zarostlá.
takže nejvíce žerou parmičky a cichlidy?

Pokud máš plovoucí, nebo husté jemnolisté rostliny tak šanci mají...ale u parmiček a cichlidek spíše teoretickou

Ahoojky ;)) ...mám strach,mám v akvárku 2 neonky,3 parmičky a 2 cichlidky..mám i paví očka,které bych chtěla aby se množily,ale mám strach že mi malý sežerou.Kdo to z těhle rybiček nejvíce žere?..a majá malinký nějakou šanci přežít?

ta samička fekt mala mlede je ich 20 dufam že prežiju všetky samičku sam vratil do akvarka a samci ju stale prečnasleduju je to normalne ???
neznáš nikoho - já ji mám a určitě nejsem sám.
porodnička nemusí být dyž máte v akváriu rostlinky a jestli nemáte rostlinky takto taky nevadí není to pokaždý že sežerou mladý porodnička se spíš používá na větší rybičky neznám nikoho kdo by mněl porodničku na paví očka
Jojo to oni rádi, fakt nechápu jak dvouměsíční samec sebere jumbo patentku která je delší než on a prostě ji sežere i kdyby měl prasknout

asi se trochu prezrali

je normalne že moji saamčekovia maju hranate bruška ??::
Ta na druhé fotce úplně dole. O té bych se nebál říci, že bude v nejbližší době mít mladé.

mam ešťe tieto čo oni ako su na tom::_
Ano, gupky (paví očka) mají porod každý měcíc (cca 30 dnů) a vždycky porodí nějaké mláďata.

Většina samiček se před porodem snaží někde schovat do temnějšího místa a hlavně jim většinou zhranatí bříška (ta vaše ho má spíš do kulata).
pochopil som spravne ??? rodiť by mohla nikedy teraz a potom až o mesiac ano???
Mladé má, ale kdy je bude mít z téhle, ani jiné fotky nikdo přesně neřekne, ale jinak ti řeknu, že si sleduj, kdy bude rodit a pak už to máš jednoduchý, bude znova rodit cca za měsíc.
A jinak před porodem mívají samičky hranatější bříška.

mislíéťe že by mohla mať mladéé a ak ano kedy približne????
Přidat reakci
1 ...... 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156426x