Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
mám pocit, že dává přednost "čestvému" dle mých samic. většinou byl už druhý vrh přinejmenším namíchaný s novým samcem
mno myslím že na celý život nie ale na pár týždňov áno .... ja by som tam ku nej toho samca dal už teraz veď ...

Dobrý den
Chtěl bych se zeptat jak je to s oplodněním samice gupky, samcem jiné variety.Jestli jí oplodní na celý život a tím pádem když po čase vyměním samce za příslušnou varietu,jestli dá přednost potom těmto spermiím nebo s tím už nejde nic udělat.Dočetl jsem se že jedno oplodnění vystačí na 6 vrhů a taky jsem slyšel že jedno oplodnění je na celý život.Tak co je pravda děkuji předem za odpověd.

Tys už asi měla spát.

jo můžeš sije nechat nebo nikomu tady nabídnout určitě nikdo bude jevit zájem

Tak proč chceš zakládat chov když dopředu nevíš co s nimi?
skušenost mám skrmivem už jsem dávno přep půl rokem koupila to speciální
tak si ze mě nedělejte srandu nebo bude ty ty ty já jsem jich chtěla mít jenom víc

malý gupky lze krmit:speciálním krmivem pro potěr a velmi mladé akvarirní rybky.
Micro Baby Dajana normální suchý krmivo čím normálně krmíte akvarijní ryby jenom ho víc rozdrtíte aby ho pohltily.

Jen aby

Tak hezky šmíruj rybí prdelky, jestli z nich nemrkají očička a zatím si naštuduj, čím a jak malé krmit abys tu pak nehltila fórum výkřiky typu:
Honem rychle mi někdo poraďte, jak krmit narozený gupky aby mi neumřely hlady nebo vás nebudu mít ráda!!!
moc Děkuji za velkou radu ještě žádný oči rybyček jsem nezpozorovala,ale už se to určitě blíží moc Děkuji

Milá Dančo, pokud si ze ctěného fóra tak trochu dost neděláš pupíčky, tak ti poradím, jak nejlépe poznáš, že samička bude během 1-2 dnů rodit. Poznáš to tak, že skrz kůži samičky na zadečku z boku jsou už sem tam zřetelně vidět oči prcků. Jakmile uvidíš nějaké to oko, odlov samičku do porodničky, kterou naplň z poloviny vodou z akvária a zbytek dolej vodou čerstvou a teplotu nejdřív sniž tak o 2°C méně, než máš v akváriu a po několika hodinách teplotu začni zvyšovat na 25°C. Ale hlavně samičku neuvař!
A druhý den ráno už by mohla mít odrodíno.
Ono, žádnej učenej z nebe nespadl.

Chce to rybky pozorovat a zkoušet. No a že se to nepodaří hned najednou, to přece nevadí, tím se člověk učí. Příště tam tu samičku dáš tzv. jindy a ono se to povede. Prostě se řiď tím, jak rybka vypadá, těch příznaků, že bude nastávající mamina je dost a i podle toho, jak se ptáš, to budeš jistě umět rozeznat. Porodnička je dobrá věc, když chceš nějaký mladý zachránit. Prostě to nevzdávej a pokračuj ve svém úsilí, jistě to brzy budeš schopná v pohodě poznat.

tak nevím jak dlouho jí tam můžu nechat aby se netrápila a aby mi porodila hodně mladých
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak já se asi stéhle stránky odhlásím,protože jsem nikdy neslyšela přímou odpověď na tyhle otázky pořád říkaly že to neni jisté a jak májí vědět kdy jí sameček oplodnit:mě to je jedno jenom neumím poznat usamiček nic nejsem žádný velký znalec a ani tedy nechci být když to je tedy tak složitý něco hledám a objeví se mi tam něco jiného např.:na googlu ,já se nezlobím,ale mám porodničku a chci jí využít a když konečně tam dám dobrou samičku tak mi stejně v té porodničce neporodí a ještě k tomu se tam trápí a nemá tam prostor a na tuhle otázku mi nikdo nechce odpovědět,ach jo

Všechny odpovědi na Tvoje otázky jsou v tomhle vlákně zodpovězený tolikrát, že když si odroluješ pár stránek, tak to budeš vědět hned. To není o tom, že nechci já, nebo kdokoliv další poradit, ale dneska se tady a v dalších vláknech ptáš už tolikrát na věci, který se dají velmi jednoduše a rychle dohledat. Tak proto taková odpověď.

Jak dlouho gupka vydrží v porodničce a za jak dlouho bude po výtěru samečka mít mladý
Děkuji
prosím co nejdříve odpovězte

fotek skvrn březosti je tady dost a dost, takže můžeš pak porovnat, s tou tvou samičkou.
to jsem už četla,ale nevím jestli to není také její hovínko

Velmi jednoduše se dá říci, že pokud jsou samičky společně se samečkama, tak jsou samice těhotný prakticky neustále. Jelikož jsou velmi žravý, tak jsou povětšinou pěkně kulatý. Vyšší stupeň těhotenství se od přežrání odlišuje tím, že mají bříško jakoby více hranatější. Jinak v tomto vlákně je informací a i fotek na toto téma jistě dost a dost. Trochu to pročti a budeš se jistě umět lépe zorientovat.

Pozná se to tak že mají na konci břícha černou skvrnu březosti
Dobrý den chtěla by jsem se zeptat jak se pozná u gupek jestli jsou těhotné nebo přežrané

,včera jsem odchitila dvě malé rybky

a nevím jestli nějaké tam ještě přibydo,protože ještě mám třii tlusté samičky ze čtyř že by sem je k nim přidala nějaký kdyby se tedy narodily,
Děkuji.

Mám druhé akvárium na dospívání mladých ryb.

Ha, brzy už nebudeš tak šťastný z narozených pavích oček
spíše nešťastný, kam je dát

Konečně mám osum včera narozených pavích oček.

Jooo,mám svoje první narozené rybky.
a je opravdu gravidní? někdy se rybka straní a má velké břicho když má infekční vodnatelnost. Je akvárko v dobrém stabu? Koukni se jestli nemá zježené šupiny
Ale třeba to nic nebude
: preco mi gravidna gupka nechce zrat ?
Huste...konečně jsem viděla jak vypadaji očka u nenarozeného potěru!
0
04.06.11 18:21 JagerMaister 
Ahoj chci se zeptat jestli je to paví očko na obrázku těhotné nebo ne .Jestli jo tak kdy bude cca rodit.Díky
Já ten Tvůj článek nenašel, jinak bych Tě propagoval.

Tak ja si prihreju polivcicku

.
rybicky.net/clanky/650-porodnicka
V takove porodnicce par dni klidne vydrzi, neni to totiz az tak maly a stisneny prostor. Kdyz se da nejaka rostlinka, rybky jsou v takove porodnicce klidne.
Projeď tohle vlákno a odpovědí na Tvůj dotaz tady najdeš jistě vícekrát.

moc děkuji za návod.Ted jen poznat kdy se chystá rodit a snad těch prcků budu mít více
Na to aby se Ti dařilo odchovávat větší počty budeš potřeovat porodničku, třeba tokovouto
www.tatrapet.cz/…, ale když si to zadáš do vyhledávače, tak Ti vyjede spousty odkazů. Ten potěr pavích oček s největší pravděpodobností požírají očka samy.
EDIT: Tady je článek na výrobu jednoduchý porodničky
rybicky.net/clanky/567-Vyroba-jednoduche-porodnicky technická chyba mám 160-ti litrové akvárko né 16-ti litrové
Dneska jsem objevila ve svém 16-ti litrovém akvárku jedno miminko pavího očka.už z dřívějška mám dvě,které se mi začali zbarvovat.Nevím jak to udělat aby se mi rodilo íce miminek.je to sice podruhé co jsem objevila miminko ale i tak mě zaráží že vždycky jen malý počet.V akvárku mám paví očka,neonky červené,3razbory a 2 ancitrusy.Tak by mě zajímalo jestli mi ty miminka nežerou třeba ty razbory.Prosím poraďte Kačulík
nemám na fotoaparáte nastavení dátum a teraz čo ja len potrebujem vedieť či ich mam dať do pôrodničky

este jedna

cavte potrebujem poradit kolko jej to bude este trvat mam ju dat do porodnicky ?

dakujem
Přidat reakci
1 ...... 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x