Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip980 Re: Zoidik
Já myslím, že pavím okům stačí ta vločková potrava bohatě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: LiborSprysl
A kdybych chtěl přilepšit?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Zoidik
Rozemnutá vločka na co nejdrobněji stačí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Zoidik
Čím mladé nejlépe krmit, pokud neseženu artemie jak je psáno tady v atlase? Vločkové krmivo? Jemně nasekané mražené krmivo? Sušený žloutek vajíčka?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: MilosD
Miloši já vím, ale nemám jiné místo kam je dát :-( Když je dám ke krevetkám do ještě menšího objemu, který je zaplněn 4 krevetama, jávským mechem, řasokoulí a kořenama bábelky až na dno a odtud bych je neměl šanci vylovit aniž bych rozboural krevetárko. Nicméně, jenom otázka na tebe. Pokud rybám vadí kulatá nádrž, tak proč tam patří jenom betta? Té to snad nevadí...

Libore, dík za částečné potvrzení teorie. Když jsem včera večer dojel domů a koukla jsem na mladé, tak mamina už očividně chtěla zpět za kamarádkama do "velké" nádrže, tak jsem ji přelovil. Asi tam ještě dám tu druhou samičku, jestli taky náhodou nečeká.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: MilosD
Změna prostředí určitě hraje roli, ale mám již několikrát potvrzenou zkušenost, že po odlovení ostatních ryb z akvária dojde k porodu u samice, která v očekávání prakticky okamžitě. Že by viděla prázdnou nádrž?
 Reagovat na tento příspěvek -2  - MilosD
Není to tím že se jí nechtělo rodit ve společné nádrži ale protože změnila prostředí tak zaČala rodit, do koule patří jenom bety bojovnice ty paví očka dej ratši jinam. tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Zoidik
Tak jsem dal dnes ráno ve finále jednu samičku pavího očka do koule co mám a do hodiny se vykulilo jedno mládě. Za celý den jich je asi 30. Zřejmě se jí nechtělo rodit ve společné nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: sikula
Dost toho není, ale aspoň něco. No uvidím co přežije.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sikula Re: Zoidik
No, odborník nejsem, ale řekl bych, že máš ještě pár týdnů čas. Prckové musí mít úkryty - jávský mech, stonkovky, plovoucí rostliny, to je jedno co, ale musí toho být dost.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Filip980
Ten mám zastrčený mezi lávovejma kamenama. Asi ho vyštouchnu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivoš Re: Zoidik
Ta samice je už na "rozsypání", prckové budou co nevidět. A to, že je samci oždibují, je zapříčiněno tím, že samci pavých oček jsou neúnavní erotomani, takže to není nic jiného než sexuální harašení smich
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Filip980 Re: Zoidik
Zkusil bych jávský mech, na ten je jako úkryt spolehnutí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: D@n!€L
Sem tam nějakou možnost úkrytu v akva mam. Sice nic světoborného, ale aspoň něco tam je. Když se něco vykulí, tak co přežije, to přežije.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - D@n!€L Re: Zoidik
udelal jsem si porodnicku primo v AQ a dal jsem tam hodne stonovek.. prezily vsechny mladata ano. rostliny tam dat musis, jinak samice sezerou mladata
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: D@n!€L
No, takto vypadá už asi týden.... Uvidím, nechám se překvapit jestli tam bude něco plavat v dohledné době nebo ne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - D@n!€L Re: Zoidik
podle te 3. fotky bych rekl, ze uz dlouho cekat nebudes.. kdyz jsem choval pavi ocka, tak presne takhle samice vypadala a do tydne mne tam plavali prcci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: dodikovec
Já se raději ptám, jelikož paví oko mam těhotné poprvé a takto vypadá už asi 3 týdny, tak jsem se chtěl zeptat, jestli takto vypadá těhotné, nebo jestli to je nějaká nemoc nebo co. Obě samičky takto vypadají a samečci je jakoby ožírají.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dodikovecRe: Zoidik
no já si myslím že než budou mladé to ještě potrvá
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik
Fotka k příspěvku Ještě třetí fotku jestli se povede.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik
Fotka k příspěvku Další foto

Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik – Paví očko
Fotka k příspěvku Zdravím. Mám dvě samičky pavího oka a vypadá již nějakou dobu (pár týdnů) jako bečky 50ti litrového piva. Samečci (taky dva) je pronásledují a očichávaj nebo se je snaží ožírat v oblasti prdelky. Budou mladé? Dnes jsem uvažoval, že bych je přelovil ke krevetkám na porod, nebo aspoň jednu... Přikládám foto

Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: Danus
To je různý ale nech to osudu...zbytek nech na krmení..jako že hod ji zpátky a akva si poradí ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Danus – Yes
Ano zkuste už jí přendat do porodničky...............
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Danus – zrovna Honem potřebuju poradit
zrovna teď mi začala rodit gupka já pospíchám protože jí mám v porodničce a máme zrovna teˇ'd jet na dovole nou k moři zajak dlouho všechny ta gupka porodí v půl deváté mnáme vyjet...............prosím rychle poraďte:........... předem dík hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraSRe: Linduš
v tomto s tebou souhlasím..máš pravdu..pardon..tímto se omlouvám původní tazatelce...
 Reagovat na tento příspěvek 9  - Linduš Re: JuraS
kdybys z nich byl hotovej, poznáš to možná i z fotky. jak vidíš deathbull se trefil.
pokud je neřešíš, tak to neřeš, ne? :) taky nekecám do pánvičkových tvarů ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dvorak
Dneska jsem byl ve Znojemském Super Zoo - byl jsem si tam "něco" koupit :-D Z původně zamýšleného nákupu během 10 minut jsem tam strávil asi půl hodiny sledováním rodících samiček Gupek. Je to zajímavá podívaná když v cca 20 - 30 litrovým akvárku je kolem 100 Gupek - z toho polovina jich je samic a polovina z nich právě rodí :-D Jedna nacpaná skoro až místo silikonu najednou vyprdne prcka a na něj se hnedka sesype 20 hladových Gupek palec V té chvíli jsem plně pochopil - Boj s větrnými mlýny alias Boj o přežití palec
nepochopilas to..z prťavé fotky se stejně pozná prdlajs...tím myslím jestli dnes, zítra, za hodinu, za dvě...a u gupek bych to vůbec neřešil...sorry ale gupky beru jako krmivo...jistě taky jsem z nich byl hotovej ale před minimálně 30 lety...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš Re: JuraS
jasně, když bereš celkovou množivost, máš samozřejmě pravdu.
ale myrtové dotaz zněl "kdy porodí". jestli to poznáš z tvrdosti vody, jsi u mě machr palec za takovou praktickou radu bych ti i zaplatila. změřím pH a....bezva, bude rodit 4.srpna dopoledne :-D
pardon stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: JuraS
A co s tím má společného ryba na fotce? Ach jo.
no když je přendám do vody 15 C a tvrdé jak štolverka a nebo naopak měkké, kyselé s huminidovými látkami a teplé 28C myslíš si že nebude rozdíl v tom jak se budou množit ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MyrtovaRe: Deathbull
Děkuju mockrát, ano, už jsou venku :-D Zatím sedm!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: Myrtova
Dejte jí tam, podle "pupence" za skvrnou březosti to vypadá že to bude co nevidět, o tvaru břicha nemluvě. Možná bych si i dovolil tipnout, že v době pořízení fotky už něco někde vyšlo na světlo bóží.)
 Reagovat na tento příspěvek 5  - Linduš Re: JuraS
jen ze zvědavosti: ty podle parametrů poznáš, jestli bude rodit dnes, nebo až zítra? coze

zdá se mi dost hranatá, jestli se drží stranou od ryb v klidu, tak je správný čas.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraSRe: Myrtova
odhad složitý..je třeba znát parametry vody které dost ovlivňují průběh rozmnožování každého druhu ryby...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Myrtova – Odhad porodu
Fotka k příspěvku Dobrý den,
dokážete prosím odhadnout, kdy tato samička porodí? Skvrna od včerejška hodně ztmavla a samička je dneska neklidná. Je už čas ji přesunout do porodničky?
"Rodíme" poprvé, příště už snad odhadnu sama. stydim Děkuji.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivik
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Samička pvího očka mi včera porodila, jak dlouho bude trvat než porodí znovu. Protože rodila poprvé a oplodnění je na několik vrhů, tak nevím za jak dlouho očekávat další přírustky. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ZačátečniceRe: romant
Tak snad se zadaří :) Snad to nebude do zítřka, než tu porodničku seženu. Děkuji, budu sledovat ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Začátečnice
Ta rybka se, když už se tzv. blíží její čas, stává takovou jakoby více hranatější v bříšku, to je taková obecná poučka, ale není nad osobní pozorování. Po nějakým čase už v tom člověk získá praxi a dokáže to celkem přesně odhadovat. X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Začátečnice
Děkuji mnohokrát za rychlou reakci, to mám tedy radost.. hop Poraďte prosím ještě jednou - jak poznám, že je načase rybku odstavit do porodničky? Když jsou tam dlouho, prý je to dost stresuje, ani se nedivím... ale jak tu chvíli nepropásnout? :) coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: Začátečnice
gupky jsou těhotné skoro pořád, pokud byly někdy ve stejném akvárku se samcem. Gupka může mít i několik vrhů i když už se samcem není
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Začátečnice
Ano je. Pokud ty samičky byly v akvaristice v akvárku společně se samečkama, tak ta pravděpodobnost, že jsou všechny těhule, je téměř hraničící s jistotou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Začátečnice – Čeká mladé?
Fotka k příspěvku Zdravím, je prosím tahle samička březí? Tu tmavou skvrnku mají i ostatní v akvárku, tak snad by mi neprodali všechny tři v jináči? ne I když u ostatních to není tak výrazné a tahle je větší.
Děkuji :) palec

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Nikolaa
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikolaa – samečci
prosim,poradťe někdo..mám strašně moc samic,potřebuju teď samečky..nemám kam dávat malé tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NikolaaRe: LiborSprysl
jsem trochu začátečník..mohu se zeptat,jak můžu udělat tvrdou,zásaditější vodu? ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Nikolaa
Většinou roli nehraje teplota, ale složení a parametry vody. V tvrdší, zásaditější vodě se mi u všech živorodek ( a nejen u nich, zažil jsem to třeba při tření bet) rodí převaha samců. Na horách v měkké a rychle kysnoucí vodě to bylo naopak.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Linduš
To bude spíše dané nestabilitou chovu, ze kterého pochází samičky. ( "Vzpomenou si" z čeho vzešly a náhodou je to podobné s novými samci) Pokud se totiž neoddělí "panenské" samičky, tak bude chov již trvale nestabilní. Podobné je to s mícháním samců - samičky pak budou dávat mláďata "všelijaká".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikolaa – samečci
Chci se zeptat,jak mám udělat,abych se mi rodily spíše samečci? ..kolik °C? ..děkuju ano

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-pavi-ocko-gupka-rozmnozovani?od=2182