Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
Já bych tipla do porodu i týdny dva-tři, ne-li více.
Já bych ji dal tak týden.
těhotenstí nevím,a kdy bude rodit
jakej, mohuli se zeptat? Myslíte těhotenství

mám tu zase ten problém

potka miminek
fotku pořídím a potomstvo kdýž se nebude líbit tak krmení pro dravce
Snesou ale pozor, ryby se kříží více než ochotně. Potomstvo se pak nemusí každému líbit.)
prosím poraďte mi mám paví očko velkým břicem nevím co s tím asi by měla rodit rodila jenom jednou. měla dvě mladé. a potřebuji vědět jesli muže být s Živorodka Wingeova

8)
prosím poraďte mi mám paví očko velkým břicem nevím co s tím asi by měla rodit rodila jenom jednou. měla dvě mladé. a potřebuji vědět jesli muže být s Živorodka Wingeova
tak to máme srovnaný...dík

Skutečně nešlo o paví očko, ale gambusii komáří (dle nového názvosloví Romana Slabocha

) a opravdu je to na jihu Itálie
...musim zalovit v té knížce...taky mi ta lokalita nebo spíš kontinent vylítnul z hlavy.

Taky si na to matně pamatuji, ale myslím, že nešlo o paví očko, ale o Gambusii affinis (živorodku komáří) a ten pomník je tuším na Sicílii. Tuhle rybku s úspěchem introdukovali v močálech takřka po všech kontinentech aby likvidovala komáry přenášející malárii.
V jedné staré knížce o akvaristice je psáno že má jako rybka(paví očko) někde pomník. Ale nevim kde. Jestli je to ve střední nebo jižní americe.Úměle je vysadili do zavlažovacích kanálů a ony vyřežily přemnožování komárů co přenáší malárii. Až pojedu k našim tak to upřesnim.

no vydrží dost.....ale když pak něco chytnou, tak je to vymírání druhu a jdou kompletně

ty malý filtry mají malý vzduch.kamínek...makají dobře

Rozhodně to nechce spoléhat jenom na to vzduchování a neopomínat pravidelný výměny vody.

Když není u těch malých bublifuk bude stačit jen vzduchovací kamínek se vzduchovacím motorkem ?
souhas....molitan k potěru=to nejlepší, ještě si zněj nazobou. Některý lidi nechápu a oni asi mne

proč se asi jmenuje elementkový molitanový fitr
jak je?
Tu fintu jsi dobře pochopil a popsal.

Dobra tedy ale asi to odsani dna budu muset delat malou hadickou snad to bude stacit protoze s odkalovackou by se cely to provizorni akva vysalo i s rybama.

Nebo na to existuje nejaka finta?
dneska jsem odrodil dvě samice...cca 12 malých. Ty samičky jsem měl v okurčaku.Jsou pěkně velký piňdata. U těch samic(jsou velký 6cm) vůbec neni vidět že by se jim zmenšila skvrna březosti, tak navim která porodila

.... ale koukal jsem že jedno malé má na bříšku asi siamské dvojče...

Chce jim alespoň obden měnit 30% vody a krmit v malejch dávkách několikrát denně a odsávat bordýlek ze dna, aby se ta voda co nejméně kazila.
a zerou to co normalni dospely rybky?? Krmim je SERA flora nejake zelene krmivo to je. Teda zatim mam jen jednu

A mam ji cca ve 4l sklenici. Vydrzeji mi tak tyden ted i bez toho bublifuku?? Je tam kytka na kyslik.
ano, s bublifukem souhlasim, cerpadlo a molitan mam ve svym akvarku jen skrz to, že při bublaní bych se asi nevyspal...
Ten z nejlevnějších - rozuměj bublifuk - rozhodně není honičem vody. Naopak, zvlášť k potěru je to velmi šikovný filtřík.
levnej filtr je honic vody a to jim spis uskodi nez pomuze...
ale vydrzej... mam je 14 dni v 50l nadrzce a rostou jak z vody, je tam akorat par kyticek stridmy krmeni a nemam nejmensi problem...
molitanový bublifuk nebo molitan s čepadlem, ale aby je to neumlátilo

je to levný a vyzkoušený

Dobra tedy jen mam jeste jeden dotaz. Mam jen jeden filtr vydrzi to mlady gupky bez filtru?
Každá to dělá, pokud tu možnost má. Jen je otázka, kolik jí stačí k zahnání hladu. Nejlepší krmení pro rybu je zase ryba.
samečci moc né ale samičky je lehce zblajznou....ale taky to nedělá kažká

Mě vždy stačil v akváriu jávský mech, tam se schovaly a nikdo na ně nemohl, ale ne každá narozená živirodka měla dostatečnou inteligenci, takže pokud jich chceš co nejvíc, určitě bude lepší je dát zvlášť

Přidat reakci
1 ...... 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x