Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lila1 Re: skorpy001
Já bych tipla do porodu i týdny dva-tři, ne-li více.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MilosD
To s tim těhotenstvím se nedá tak snadno říct takhle vypadá moje gupka (má i stejnou barvu :-D) po porodu když se pořádně nažere :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: skorpy001
Já bych ji dal tak týden.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - skorpy001 – ODPOVĚD
těhotenstí nevím,a kdy bude rodit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzaprouza77
jakej, mohuli se zeptat? Myslíte těhotenství :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - skorpy001 – PORADTE
Fotka k příspěvku mám tu zase ten problém

Reagovat na tento příspěvek 0  - spajk17
gratuliji :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - skorpy001 – foto
Fotka k příspěvku potka miminek

Reagovat na tento příspěvek 0  - skorpy001 – problém vyřešen
už porodila víc jak 20 mláďat
potlesk hop ahoj
to je taky možnost :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - skorpy001 – fotka
fotku pořídím a potomstvo kdýž se nebude líbit tak krmení pro dravce
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: skorpy001
Snesou ale pozor, ryby se kříží více než ochotně. Potomstvo se pak nemusí každému líbit.)
fotky by nebyla? se živorodkou Wingeova se podle me snesou ale nevim to jiste to se rači zeptej nekoho jineho
 Reagovat na tento příspěvek 0  - skorpy001 – guppy
prosím poraďte mi mám paví očko velkým břicem nevím co s tím asi by měla rodit rodila jenom jednou. měla dvě mladé. a potřebuji vědět jesli muže být s Živorodka Wingeova :) :-D 8)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - skorpy – pls3393
prosím poraďte mi mám paví očko velkým břicem nevím co s tím asi by měla rodit rodila jenom jednou. měla dvě mladé. a potřebuji vědět jesli muže být s Živorodka Wingeova
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: LiborSprysl
tak to máme srovnaný...dík ano palec
 Reagovat na tento příspěvek 4  - LiborSprysl Re: Haimdol
Skutečně nešlo o paví očko, ale gambusii komáří (dle nového názvosloví Romana Slabocha :-)) a opravdu je to na jihu Itálie
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: Haimdol
...musim zalovit v té knížce...taky mi ta lokalita nebo spíš kontinent vylítnul z hlavy. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 11  - R Silent Re: soubi
Taky si na to matně pamatuji, ale myslím, že nešlo o paví očko, ale o Gambusii affinis (živorodku komáří) a ten pomník je tuším na Sicílii. Tuhle rybku s úspěchem introdukovali v močálech takřka po všech kontinentech aby likvidovala komáry přenášející malárii.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - soubi Re: spajk17
V jedné staré knížce o akvaristice je psáno že má jako rybka(paví očko) někde pomník. Ale nevim kde. Jestli je to ve střední nebo jižní americe.Úměle je vysadili do zavlažovacích kanálů a ony vyřežily přemnožování komárů co přenáší malárii. Až pojedu k našim tak to upřesnim. ano
tet je to už přešlechteny dřive vydrželi vyc...ale stejne je to moje oblibena rybky a je nadherna! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: Poweres
no vydrží dost.....ale když pak něco chytnou, tak je to vymírání druhu a jdou kompletně :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jurdas
Děkuji všem za názory.
 Reagovat na tento příspěvek -6  - Poweres
Pavi oka jsou nezmar....nikomu to neradim tone ale znamy je ma v kouli,bez zivych kytek a bez vzduchovani,jen jednu umelou kytku a kamen a oka se mu vesele mnozi.Vydrzi toho hodne
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: Jurdas
ty malý filtry mají malý vzduch.kamínek...makají dobře palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Jurdas
Rozhodně to nechce spoléhat jenom na to vzduchování a neopomínat pravidelný výměny vody. ;-)
Děkuji za reakci
jj bude ja sem to tak mel
Když není u těch malých bublifuk bude stačit jen vzduchovací kamínek se vzduchovacím motorkem ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: Yirka
souhas....molitan k potěru=to nejlepší, ještě si zněj nazobou. Některý lidi nechápu a oni asi mne :-D proč se asi jmenuje elementkový molitanový fitr :-D
jak je?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Gaves
Tu fintu jsi dobře pochopil a popsal. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gaves
Dobra tedy ale asi to odsani dna budu muset delat malou hadickou snad to bude stacit protoze s odkalovackou by se cely to provizorni akva vysalo i s rybama. :-D Nebo na to existuje nejaka finta?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: romant
dneska jsem odrodil dvě samice...cca 12 malých. Ty samičky jsem měl v okurčaku.Jsou pěkně velký piňdata. U těch samic(jsou velký 6cm) vůbec neni vidět že by se jim zmenšila skvrna březosti, tak navim která porodila :-D .... ale koukal jsem že jedno malé má na bříšku asi siamské dvojče... coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Gaves
Chce jim alespoň obden měnit 30% vody a krmit v malejch dávkách několikrát denně a odsávat bordýlek ze dna, aby se ta voda co nejméně kazila.
ja poter krmim tetramin-baby,sera-vipan baby,fera micron, obe 3 to jsou dobra krmiva vločkama mužeš taky ale musiš je pořadne rozdrtit...rybky by ti přežit mela když tam maš rostlinku občas ji tam foukni brčkem ;-)
a zerou to co normalni dospely rybky?? Krmim je SERA flora nejake zelene krmivo to je. Teda zatim mam jen jednu :-D A mam ji cca ve 4l sklenici. Vydrzeji mi tak tyden ted i bez toho bublifuku?? Je tam kytka na kyslik.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - EiFFeL Re: Yirka
ano, s bublifukem souhlasim, cerpadlo a molitan mam ve svym akvarku jen skrz to, že při bublaní bych se asi nevyspal...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: EiFFeL
Ten z nejlevnějších - rozuměj bublifuk - rozhodně není honičem vody. Naopak, zvlášť k potěru je to velmi šikovný filtřík.
stači když to bude delat meši bublinky lepši než nic!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - EiFFeL
levnej filtr je honic vody a to jim spis uskodi nez pomuze...
par dni to vydržej...ale je lepši si koupit nejake levnej filtr a maš hotovo je to lepši. čisti ti to akvarko :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - EiFFeL
ale vydrzej... mam je 14 dni v 50l nadrzce a rostou jak z vody, je tam akorat par kyticek stridmy krmeni a nemam nejmensi problem...
 Reagovat na tento příspěvek 3  - soubi Re: Gaves
molitanový bublifuk nebo molitan s čepadlem, ale aby je to neumlátilo :-D je to levný a vyzkoušený ano
nevidržej...kup jim nejakej jenom običejnej
kolika litrovou odchovnu budeš mit?
Dobra tedy jen mam jeste jeden dotaz. Mam jen jeden filtr vydrzi to mlady gupky bez filtru?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: spajk17
Každá to dělá, pokud tu možnost má. Jen je otázka, kolik jí stačí k zahnání hladu. Nejlepší krmení pro rybu je zase ryba.
každa ne...ale je lepši je dat zvlašt...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: spajk17
samečci moc né ale samičky je lehce zblajznou....ale taky to nedělá kažká ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SanelOne Re: Gaves
Mě vždy stačil v akváriu jávský mech, tam se schovaly a nikdo na ně nemohl, ale ne každá narozená živirodka měla dostatečnou inteligenci, takže pokud jich chceš co nejvíc, určitě bude lepší je dát zvlášť ;-)
tu tehotnou dej zvlašt i rodiče požiraj sve mladata doporučuju ti porodničku
a potom ty mlade dej zvlašt do nejake nadrže

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-pavi-ocko-gupka-rozmnozovani?od=2032