Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
myslíte že, to když se živorodkam často nemneni voda tak je to u malich pricina toho ze maji slepene ocasky a umiraji

nad míru dostatečné, přímo přepychové

Ahoj,
jsou toto dostačující rozměry porodní nádrže?
Díky
lepší měnit ji za novou, v druhém akvárku může být voda taky horší, chce to víc "provětrat". Když máš v tom akvárku převážně živorodky a ancistruse, bude pravidelná výměna vody nutností

V porodnickach mám:v te v levo tehuli pavího oka v te sidce u prostred tehuli black moli,vedle sem měl 20malich pravých oček,a v vlevo mam 34 malich pavích oček okolo plavají měsíční mecovky a dva ancistrusove(albíni)pak mám ještě jedno akva a napadlo me jeslí bych mohl tu vodu měnit mezi těmi akvarky

Teď klidně každý den, ale ne celou, max polovinu. Pokud to je zaběhnuté akvárko, s dobrou filtrací a dostatkem rostlin rostlin, tak můžeš později jednou týdně (záleží i na počtu ryb). Kdybys měl jen nádržku na odchov, tak obden, nebo i každý den.
já vodu vyměňoval jednou za mesiic to je asi sakura malo co, kolikrat za měsíc ji mám vymenit ,moc dík za radu
pokud chceš paví očka i rozmožovat, tak je častá výměna vody důležitá, budou rychleji růst. A taky tím předejdeš většině nemocem a úmrtím. Jedná se o ryby v akváriu, nebo v nějaké další odchovné nádrži? Nejlíp si tu založ prezentaci s celkovou fotkou akvárka, to se bude líp radit
Pomoc vcelku jednoduchá. Měň intenzivně vodu a praktikuj tzv. vodoléčbu, zlobí Tě v tom akváriu kde ty rybky jsou zvýšený obsah dusíkatých látek. Pravidelně odkaluj dno a chce to výkonnou a účinnou filtraci. Teď hlavně tu vodu.
Dobri večer ,mám mali problém a nevím si rady moje paví očka maji slepene ocasky a já nevím jestli je to v poradku(a bohužel mi půlka chcipla)no a já chci zachrání život těm ostatnim a nevím čím nebo jestli je mám vůbec něčím lecit

byl bych moc rad za každou radu

to je taky fakt dam ji jeste cas

A proč s tou těhulí budeš dělat takový brekule a nenecháš tomu volnej průběh. Normálka častěji vyměň vodu a nemusíš rybu stresovat nějakým naháněním po nádrži.

no skusit to muzu ale mam obavy z toho aby neporodila předčasně(hlavně aby je neporodila mrtvý)

Možná by to ještě pár dní vydržela. Pokud ji dáš do jiného akvárka, tak tím můžeš vyvolat taky porod.

dobry den,ja vim ze se na to ostatni ptali uz Xkrát ale ta moje je takhle o proti jinym uz 5dni .No na co se chci zeptat bude rodit ?spis kdy
jo to ony můžou

a zdá se mi že i rychleji rostou

ok,jinak docela jim to smakuje

já dávám několikrát denně v malých dávkách , vždy je pozoruju jestli to snědla miminka jedna

pls. jak se davkuje tan cyklop

Ubrat můžeš, stačí jim 24°C, ale v tom problém určitě není.
Ještě me napadlo jestli není problém s teplutou 26 stupnu (jestli nemam ubrat)

6 týdnů? Přiznám se, že jsem to přesně nikdy nesledoval, ale rostou za normálních okolností velice rychle a brzy poznáš pohlaví.
Tak dobře a kolik měsíců než poznám samičku od samecka, děkuji za rady

Pochopil jsem... a to, co píšeš, je pravděpopodobné. Větší mečovky sežraly gupkám všechno žrádlo... i když... já nikdy mladé neodlovoval, choval jsem je s rodiči a rostli mi hezky... Však uvidíš. Kup mražený cyklop (česky buchanka) a myslím, že ti porostou předočima.
Překlep jsem se NEMUZOU byt spolu

Já ještě dával rozdroleny ususeny zloudek a taky jsem zjistil ze nu můžou byt s malima mecovkama(sežrali mi půlku prcku )taky je možný ze sežrali i všechno zradlo a paví očka pak hladovjeli

Měsíc stejně velké? To je zvláštní... já krmil gupky taky vločkovým krmivem, rozemnutým najemno, a pěkně rostly. Kupoval jsem vždy vločky od firem Tetra a Dajana a míchal je dohromady.
OK,a za kolik měsíců vyrostou a dospejou
(protože už měsíc jsou stejně velké ).jinak mockrát děkuji za ochotu odpovidani

Paví očka milují komáří larvy. Ale musí se jim vlézt do tlamky. Ale rozhodně je to pro ně skvělé krmivo, a pro mladé stačí ten mražený cyklop.
Ahoj. Tak to ti asi neporadím, ale chci jen říct, že mám úplně opačný problém..

Mi se zas kulí z 95% samečci.. ale důvod? ...
Přidávám se, po artémii myslím rostou rychleji, takže doporučuji

Obecně rybky nejlíp rostou po živém krmení, takže pokud jim chceš dopřát, doporučuje se líhnout si artemii

Moc děkuji já to skusim PS.,, snad mi povirostou ,,

Ja im dávam mrazený cyklop (samozrejme rozmrazený). Chutí im to...
Dobrý den,chci se zeptat co mám dat malim pavím kočkám krom. vlockoveho krmiva a sušeného zloudku PS.,,moc mi nerostou,,

díky

V tomto případě je to druhově daleko od sebe...takže nejspíš ne...I když možné je dnes už asi všechno

Ahojte,chcel by sem se zeptat jestli se dá skrížit plata skvrnitá s pavím očkem ? mám samca paního očka a stále plave za tou platou (samicí) otira se oni a tak ...Dekuju zatím
Není to žádná hitparáda, ale dvě samičky se vejdou. Jak to vypadá s další osádkou?
Ještě je ale otázka, jak má Denča velké akvárko, aby si nedoplnila ryby tak, že by měla okamžitě přerybněno.
Ahojte,chcel by sem se zeptat jestli se dá skrížit plata skvrnitá s pavím očkem ? mám samca paního očka a stále plave za tou platou (samicí) otira se oni a tak ...Dekuju zatím
Dííky moc za rady

samičky určo ještě pořídíme

Přidat reakci
1 ...... 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x