Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 Re: MichoCZ
Fotka k příspěvku tu ešťe jedna moc se nechtela fotit :-D

Fotka k příspěvku

ahoj prosím ťe chcem sa opítat čeká mladý ? a prosím ťe za jak asi dlouho ? :-) aby sem je sledoval a stihl odlovit lebo skalári si pošmáknou :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FídaRe: MichoCZ
Je vidět že to jsou chlapi smich Takže čím větší a tmavší skvrna (a samozřejmě i břicho), tím je porod blíž. Ale my máme ještě pár týdnů s tou první. Tak snad se to povede :-) Zejtra ještě vyfotim naše mečovky a dám fotky do fóra s mečovkama, tak mi pak napiš tvuj názor... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - MichoCZ Re: Fída
Já dneska pozoroval, že samečci z toho začátku ledna se už dvoří samičkám sestřičkám dobytkové:-D No u tebe to jsou zatím úplně čerstvě založené vajíčka. Ta bude podle mě rodit jako poslední.
Vyzkoušejte
Aha, takže ta první bude první :) A po ní další dvě. A u tý druhý jsou v tý skvrně vidět takový tmavý tečičky, je to trošku vidět i na tý fotce. To je co? Já si odchovávám v malym akvárku tři miminka pavích oček , to jsem ani nevěděla že máme těhuli, tak bych to nerada teď propásla...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: Fída
Nabouchaný jsou všechny. Ale ta první má tu skrvnu jasnější. Hned po vysypání má většinou ta skrvna tělovou barvu a postupně tmavne a zvětšuje se. Klidně se mohla vysypat v obchodě nebo to ostatní sežrali. U mě nejstarší mladé žerou svoje čerstvě narozené sourozence běžně. Kdosi tu kdysi psal, že přemnožit se nedají, protože sourozenecká kanibalita tu funguje výborně. A to mu věřím.
Myslíš že porodili? O tom nevím, leda by je teda ostatní ryby snědli. Tu poslední máme týden, tak je možný že porodila ještě v obchodě... A podle tebe je ta první těhotná, a ty dvě..?
 Reagovat na tento příspěvek 3  - MichoCZ Re: Fída
U té první může něco být tak za dva až tři týdny, ty další budeš čekat až měsíc. Vypadají, že nedávno dali mladé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FídaRe: malyLibor
Fotka k příspěvku A třetí... Takže jsou všechny v tom? Tahle třetí je mladá a mnohem menší než ty dvě. A proč nepůjdou do kokosu?

Fotka k příspěvku Tady druhá :-)

Fotka k příspěvku Tak tady dávám ještě fotku každé rybky, tyhle už vypadají mnohem líp. :-)

Reagovat na tento příspěvek 5  - malyLibor Re: Fída
Spolehni se, že malé gupky ani jiné živorodky ti do kokosu nepůjdou, ale hodně rostlin, kořen, kameny, to jsou pro ně ty pravé schovávačky. A nejpozději do měsíce ti první z těch tří porodí a další ji budou do týdne následovat. Pro mladé živorodky jsou dobré i rostliny na hladině. Nemusí to být zrovna plovoučky, můžeou to být dlouhé stonkovky nebo třeba dlouhé listy valisnerie.
Přeji hodně radosti z malých gupek a ať vám to plave rybka rybka rybka
Rostliny máme, máme jich v akvárku hodně, máme 112l akvárko a bylo obtížný je vyfotit, protože se pokaždý schovali, tak jsem je přelovila do menšího akvárka, abych měla aspoň ty mizerný fotky :-) Skrýší mají taky spoustu, kořen, hodně kamenů, i mušle a ty rostlinky, a ještě chci dát kokos s malou dírkou, aby tam pak mohli jenom ty miminka :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: Fída
Ano, všechny jsou v určitém stádiu těhotenství a všechny ti dají po čase mladé. Mne spíše zaráží, že jsem tam nikde neviděl rostliny. Pokud budeš mít v akvárku s gupkama dostatek rostlin, především rychlerostoucích stonkovek jako je např Ceratophylum demersum, Egeria najas nebo densa a nebo Limnphila sessiliflora, budou ti pomáhat udržovat kvalitu vody a zároveň nebudeš muset samičky nikam odlovovat, protože v těchto rostlinách se ti mladé pěkně ukryjí a přežijí i mezi dospělými.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: melrok1
Pokud jsou nabouchané a že asi budou tak obvykle jednou za čtyři týdny jsou mladé. Mě hodily paví oka první várku 10.1.2013 a druhou někdy kolem 4.2.2013. Záleží jestli mají v akva vhodné podmínky k životu a čím jsou krmené. Potom se můžou ty doby měnit od kratší i k delší. Ty tvoje odhaduju budou ještě aspoň 14 dní potřeba počkat, ale ty fotky jsou mizerné a není pořádně poznat jak jsou plné, velké a podobně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - melrok1
urcite su ale neviem ti povedat za ako dlho porodia skus fotky z boku aby bolo vidiet skvrnu. Preventivne porodnicka ale velka z rastlinami mozno tam budu aj 2 tyzdne
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hardy Re: Fída
fotky jsou dost necitelne rozmazane blbe zabrane,ale rekl bych ze jsou ale jeste malo vsechny 3ks
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fída – těhule?
Fotka k příspěvku Třetí...

Reagovat na tento příspěvek 0  - FídaRe: Fída
Fotka k příspěvku Druhá...

Reagovat na tento příspěvek 0  - Fída – těhule?
Fotka k příspěvku Ahojky, potřebuju poradit. Máme v akvárku tři samečky pavího očka a pět samiček. Zdá se mi, že tři samičky jsou "v tom". Přikládám foto a zajímal by mě váš názor, jestli jsou opravdu těhotné :-) Tady je ta první. Omlouvam se za kvalitu fotek

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: malyLibor
Tak já jen z některých krajů, ale přesto směle mohu tvrdit to, co tvrdím...spodní vody jsou na tom skutečně hodně špatně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: LiborSprysl
Opět musím naprosto souhlasit. Pamatuji si na průzkum znečištění spodních vod, který byl prováděn v tehdejší ČSSR v roce 1986-88. Tehdy bylo zjištěno, že máme 2. nejznečistěnější spodní vody, hned po Japonsku. Dnes se před nás zřejmě dostaly Čína, Indie, Brazíli a nějaká další aktivní země, ale o moc lepší to tedy nebude. Je pravda, že žádné nové výsledky podobného průzkumu neznám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: půlpy
Nikoliv! To je jev u nás naprosto běžný, protože spodní vody jsou škodlivých látek plné prakticky ve všech lokalitách a spíš jsou výjimky tam, kde tomu není! V oblastech s bývalou, nebo stávající průmyslovou, či výraznou zemědělskou činností by ti mohli vyprávět!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - půlpy Re: LiborSprysl
to máš pravdu, ale naštěstí to není běžný jev ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: půlpy
půlpy napsal: záleží na Ph a na tvrdosti a pak jaké máte osazenstvo ;-)

To je jen velmi omezené hodnocení kvality vody... ano no

Tak nějak trochu záleží na pH a tvrdosti vody, ale těmto kritériím se dá podřídit výběr ryb. Daleko podstatnější je bakteriální a chemické složení vody. Především pak obsah koliformních bakterií a dusíků, či případně dalších chemikálií, které by pak mohly ohrožovat život v akváriu...
Tady kousek od nás měli například ve studni kyanidy...uznáte, že ani sebepříjemnější pH a tvrdost s tím toho moc nepořeší...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - půlpy Re: domi
záleží na Ph a na tvrdosti a pak jaké máte osazenstvo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - domi
Takže by jim to nevadilo(přežili by to) palec pivo
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Bezinka
Protože ji jen v létě tahá čerpadlem do sudu, odkud zalévá skleník (přímo by byla příliš ledová). A v zimě má čerpadlo uklizené. Tak to máme alespoň my. ;-)
Nicméně i tam je u nás voda tvrdá příliš, ale chystám se lapnout děšťovku...(vodu, né žížalu... :) )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: domi
A proč jenom v létě? Já používám(nebudu sám) studnu celoročně. :-)
Chci se zeptat myslíte ze byrybickyskousli v létě vodu ze studny?(je odstata zadara..)
Filtr taky v pohodě. :-)
Fotka k příspěvku

Výměna vody v pohodě, futruješ je taky zdatně, tak jenom si pohlídat čistotu dna a mít účinnou filtraci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - domi – litru
63
Vyzkoušejte
Fotka k příspěvku Přidávám foto,spory za kvalitu

V jak velkým akvu je máš?
Stačí když jim dávám 6krat dene zradlo a ob den menim cca 25litru vody(kibl)? love X-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: carpman
Pokud máš v akvárku rostlinky, klidně je tam vypusť. Ony ty ostatní rybky to "zkusí lovit", ale když zjistí, že se už ulovit nedají, tak jim dají pokoj. Nevěřím, že by některá tetra dokázala zvládnout lovit centimetrové gupky, pokud jsou zdravé.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - LiborSprysl Re: domi
Někdy ano, pokud se k normálu vrátí i péče o ně ;-)
Je mozne ze se zase vrátí do normálu ty prckove (male pravi očka) ktere maji jeste slepene ocasky,nebo spis jestli maji nějakou šanci na preziti :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - carpman
Akurat som vyskusal hodit tam jednu, tak najprv sa schovavala za porodnicku a ked sla do volneho priestoru, tak po nej vystartovala tetra ( s ciernym chvostikom) , tak som sa zlutoval chytil tu malu a dal naspat do porodnicky. Asi by si na nej po case nejaka zgustla...
 Reagovat na tento příspěvek 5  - R romant Re: carpman
Obecně se to dá napsat "když se ostatním nevejdou do huby". :-) Moc bych si s tím hlavu nelámal a nasbíral tak zkušenosti, těch živorodek ještě bude hafo. :)
Mecune (3ks), tetra (cierna) tetra (oranzova farba) plata cierna (2ks), zivordka biela, ancitrusy :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof
Jelikož nemáš prezentaci tak ti nemůžu dál sloužit ale napiš složení aq.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof
Záleží jen na velikosti a na složení posádky v aq.
Po kolkych tyzdnoch- mesiacoch davate male rybky z porodnicky, medzi ostatne dospele do akvaria?
Teraz maju cca 1 mesiac, a maju cca 1 cm. Dokazali by sa ubranit pred ostatnymi dospelymi?
 Reagovat na tento příspěvek 3  - jake98
samička si dokáže uchovat sperma samce já sám jsem např. měl samičku mečovky přes rok bez samečka a stejně měla mladý
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr2 – gupka
AHoj chci se zeptat po jak dlouhé době může byt samička ještě těhotná když už pul roku nemam v akva samečka.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-pavi-ocko-gupka-rozmnozovani?od=1382