Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 9  - MichoCZ Re: Luboš
U pavího oka nemá smyl laborovat se žloutkem. Pokud rozdrobíš jakékolik sušené krmení, tak ho vezmou v pohodě. Žloutek je na malé jikernaté ryby a i ty si radši vezmou živé.
 Reagovat na tento příspěvek 9  - vondr001 Re: Luboš
v čem tu rybku máš? Pokud je to nějaká malá nádoba, tak po žloutku se ti muže zkazit voda.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LubošRe: vondr001
Tak ja nadrtim granulky cetl sem i uvarenej žloutek ten by sel taky hodne rozmelnit
 Reagovat na tento příspěvek 3  - vondr001 Re: Luboš
dafnii ne, chce to něco jemnějšího, třeba vločky nadrtit na prach
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Luboš – málá
chci se zeptat.... našel jsem jednu malou... oddělil jsem jí od velkých a dal jí tam dafnie sežere je ? nebo jí mam nakrmim něčím jiným ?
děkuju :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Luboš
 Reagovat na tento příspěvek 1  - MichoCZ Re: Luboš
Protože se vysypala. Takže to jsou ty čtyři týdny. Za pár dní začne tmavnout a před porodem ji bude mít jasně viditelnou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: Luboš
Za 5 dni ji bude mít :-D smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LubošRe: MichoCZ
Ale ta 1 uz nema vubec černou skvrnu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: Luboš
Pokud ti teď rodili tak můžeš další čekat o dalším úplňku. Březost trvá přibližně čtyři týdny.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R romant Re: Luboš
Kolegyně to popsala srozumitelně, já jenom dodám, že ten čas se postupně naučíš odhadovat podle toho jak je budeš pozorovat a vnímat souvislosti, tak to tzv. dostaneš do oka. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Verimmi Re: Luboš
bude mít skvrnu březosti- většinou tmavá a vééliké bříško, které se nezmenší ani když ji nenakrmíš, ale u většiny gupek lze malinké rozpoznat :) a když se bude blížit porod bříško začne mít takový hranatý tvar u řitního otvoru a začne vyhledávat klid
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LubošRe: Verimmi
To akvarko nemam kam dat dát takže to zkusim nejak s tou porodnicku jen nevim jak poznam kdy bude rodit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Luboš
Jak píše Verimmi. Buď extra nádrž. A nebo mnohem lepší hustě osázená nádrž nějakou jemnolistou rostlinou. Nějaký ten růžkatec a něco přežije.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Verimmi Re: Luboš
porodnička se dá koupit třeba plastová, ovšem její nevýhoda je že výkaly maminy padají do stejného prostoru kam propadnou i mladé- tudíž podle mně nevyhovující.
Tudíž moje rada, pořiď si 30l akvárium, bublifuk a topidlo

30l akva- voda, holé dno, nebo kousek jávského mechu jen volně v akva bublifuk a teplota kolem 27°C (pokud se pletu, at mně někdo opraví) pokud máš kde sehnat kousek perlinky tak z toho lze dost dobře sešít porodnička, jejíž očka jsou dost velká aby jimi mladé propadly, takže zavěsím na stěnu akva , dám tam samičku ta porodí a vrátím ji zpět do akvária kam patří a mladé chvíli chovám v té 30l nádrži, dokud se nevejdou ostatním do tlamky
nebo ta nechat na přírodě, což jsi asi slyšet nechtěl- pak na hladinu růžkatec, do akva jávský mech a ono vždy něco přežije :)

edit. krmnit alespoň 2-3x za den v malinkém množství krmením pro potěr, artemií,či dobře nadrceným vločkovým krmením, později jim dávám třeba nasekanou patentku (mraženou)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Luboš – porodnicka
Poradite mi prosim tu porodnicku a jak se o male starat ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LubošRe: Tomáš55
Jo to je ono dafnie :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomáš55Re: romant
No, to som mal na mysli. Moj dedo tým krmil discusy, potom s nim pojdem na vylet na dafnie. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Luboš
To budou zřejmě dafnie. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LubošRe: Tomáš55
Dal mi je strejda nachytal je v rybníku nevím jak mi přesně říkal ten název ale už s nima krmí velmi dlouho a mnoho ryb a výtěrů za sebou zjednodušeně řečeno nic špatnýho to není
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomáš55Re: Luboš
Ahoj, Luboš, chcem sa spýtať, akými muškami? coze coze coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Luboš – porodnička
A jaká by byla nejlepší porodnička ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LubošRe: Luboš
Luboš napsal: Dobrý den, chci se zeptat zda mají malé nějakou šanci na přežití v tomto akvariu... 2 samičky určitě porodily ale malé nikde... je možné, že bych nenašel ani jednoho prcka do 7 hodin po porodu ? případně jakou porodničku koupit ?

mám v akvárku 3 samičky 2 samce 3 skalárky (malé cca 25 dní staré) děkuji za odpovědi. krmím je muškama + malé granulky ale teď většinou mušky
To už je nejspíš skalaři pobrali. Jinak zarostlé nic moc. Tam by moc šancí neměli i bez skalár.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Luboš – přežití
Fotka k příspěvku Dobrý den, chci se zeptat zda mají malé nějakou šanci na přežití v tomto akvariu... 2 samičky určitě porodily ale malé nikde... je možné, že bych nenašel ani jednoho prcka do 7 hodin po porodu ? případně jakou porodničku koupit ?
mám v akvárku 3 samičky 2 samce 3 skalárky (malé cca 25 dní staré) děkuji za odpovědi.

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Wendy2
Všechny samičky ok jsou kanibalky....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wendy2
některé samičky nejsou kanibalky a tak není potřeba odlovovat (ani matku, ani potěr)
jednu takovou teď mám :/, o regulaci počtu ok se stará rak...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: půlpy
Přesně tak, ze začátku se kazdy snaží odchovat očka a pak další živorodky a za 4 mesice beduji ze neví kam je mají dávat ;) nechej to na přírodě, přežijí jen ti nejsilnější ;)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - půlpy Re: Petr
Petr napsal: Jak poznam pravý čas ne přelovení do porodničky?
nepřelovuj samičku před porodem, nech trochu živé potravy ostatním rybičkám :-) a odlovuj naopak mladé co stihneš ;-) nedokážu si představit co bys dělal s těma očama za rok :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Petr
Třeba zdrhá před chtíčem pohaněnýma klukama. ;-)
Edit: Dobrej poměr samečků a samiček je 1:2-3.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrRe: romant
Ta spodní se už schovavá pod skalou ale proč když by měla mít ještě čas? :)
Bude hranatá jak škatule a může se i stranit a vyhledávat klidnější místečko.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: Petr
Budou mit hranate břicho a budou si hledat klidne místo a stranit se :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrRe: romant
Jak poznam pravý čas ne přelovení do porodničky?
Obě dvě mají ještě móóóře času, tipuju to na cca 14 dní.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: Petr
Dřív jak za týden to nebude, počkal bych a krmil bych min ale ve větších intervalech ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr – Porod
Fotka k příspěvku Dobrý večer,
chtěl bych se zeptat jestli byste mi mohli říct za jak dlouho by mohli tyto dvě očka porodit ta spodní už se i schovává ale nemá prdelku ještě tak černou jak ta horní.

Za všechny odpovědi velice děkuji.
Petr hmm hmm hmm

Reagovat na tento příspěvek 10  - půlpy Re: pavé očko
neboj, za chvíli nebudeš vědět jak se jich zbavit ;-)
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Grizzly Re: pavé očko
škoda... já jsem stejně dopadl s Black Molly sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavé očko
tak dneska jsem prisel domu a zjistil ze paví oko porodilo rychle jsem odchytnul posledni 2 ks malejch co zbyli priste uz to snad lepe odhadnu aby samice rodila v porodničce a nepadlo jich tolik za vlast
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: romant
Ten článek jsem četl. Ale sám tam píše 50 oček v 60 litrů nádrži. Musí se to pravidelně udržovat nebo to zkolabuje. Já mám za dva měsíce asi tři vrhy odbyté a z pěti rybkem jich mám tak 40.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: MichoCZ
Mrkni co o tom kolega s nímž diskutuješ již sepsal. rybicky.net/clanky/815-mohou-se-premnozit-pavi-ocka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: LiborSprysl
To je dost možný. Ale ty starosti s tím hraničním stavem... Lepší je nasadit predátora a držet množtví ok na přijatelné míře.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - LiborSprysl Re: MichoCZ
Já jen vím, že to "přemnožování" ok prostě v jednu chvíli končí...to bylo to co jsem chtěl říci.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - MichoCZ Re: LiborSprysl
Ten můj příspěvek se s vašim nevylučuje. Akorát to pak chce trošku jiný přístup než k běžně osídlenému akva. Pokud je někdo zvyklý měnit vodu týdně a odkalovat jednou za měsíc, tak to u kalamitního stavu ok nejde.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: MichoCZ
MichoCZ napsal: Paví ok jsou schopny "zlikvidovat" celou nádrž pokud nemají predátora. Dá se to udržet potom jen hodně častýma výměnama vody, okalovat prakticky pořád a mít hodně dobrý filtr. Jsou to sice pěkné rybky, ale jinak dá se říct plevel.

Prdlajs...mají svou hranici, za níž prostě nejdou. To je vědecky dokázané!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: MichoCZ
Jo jo strašmě rychle se rozmnožují a nejdou moc zastavit, jedine odebrat samice, ale pak budou nestastní samci, :/
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: Vlnkar
Paví ok jsou schopny "zlikvidovat" celou nádrž pokud nemají predátora. Dá se to udržet potom jen hodně častýma výměnama vody, okalovat prakticky pořád a mít hodně dobrý filtr. Jsou to sice pěkné rybky, ale jinak dá se říct plevel.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Vlnkar Re: Kryštof
Tak ráno navraceny dospělaci do akvarka. Mlady už jsou vidět. Včera je člověk hledal dle oček, dnes už podle tělíčka. Myslím si, že je dospěláci moc nezredukuji. S obavami se divám na druhou, větší samičku, které se taky černá bříško :-( . Pro paví očka není žádná nádrž dostatečně velká. Bude muset přijít na návštěvu nějaký predátor...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-pavi-ocko-gupka-rozmnozovani?od=1282