Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: Fída
Ses jich ptala? Můžu být poznamenané. Osobně bych to nijak neřešil příště a nechal ji porodit ve společenském akva. Pokud tam máš dost rostlin, tak se jich dost schová a z prvního vrhu i dost přežije.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FídaRe: Celiny
Voda byla odebraná z akvárka a rybičky jsou všechny zdravý a čilý ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Celiny Re: Fída
jak pise savan, stres spojeny s prelovem a pravdepodobne do vody s jinou teplotou u ni vyvolal porod. Ja osobne kdysi spechal s prelovem a samice porodila predcasne jeste nevyvinute rybky (,,jikry,, a uvnitr byla jiz ,,hotova,, ryba, proste jim neprasknul ten vacek) holt to chtelo jeste den dva pockat...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - savan Re: Fída
No paráda,to prelovenie to asi fakt urýchlilo.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Fída – Vzkaz pro malyLibor a savan
Fotka k příspěvku Tak už máme mrňouse, asi za hodinu, co jsem se tu ptala, jestli je těhotná, začala rodit :-) Tak mam velkou radost, všechno jsem to sledovala potlesk

Reagovat na tento příspěvek 0  - savan Re: Fída
Do pár dňov sa vysype,ked si ju prelovila sa to možno urýchli ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FídaRe: malyLibor
Už má právě banděro docela dlouho a pořád nic, tak už jsem jí dneska přelovila... já tam právě něco vidim, zdá se mi, že i na tý fotce je to malinko vidět, jakoby ty očka, ale nevim, jestli je to ono... :-(
 Reagovat na tento příspěvek 4  - malyLibor Re: Fída
Těhotná vypadá a zdá se, že už to nebude dlouho trvat. V té skvrně březosti jsou údajně očka malých vidět, ale já na to mám špatné oči, nikdy jsem tam očka neviděl.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fída – :-)
Fotka k příspěvku Ahoj, zajímalo by mě, jestli je mé paví očko těhotné. Řekla bych že jo, ale zajímá mě názor zkušenějších... A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli je možné v té skvrně vidět malá očka miminek?

Reagovat na tento příspěvek 3  - Kryštof Re: hanzys
Tak to jsou nevyvinutá, podstoupili předčasný porod, normální je kdyz automaticky vystřelí od matky, je to vrozený reflex před žravostí matky ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - iacek Re: hanzys
Chvíli trvá než se úplně rozplavou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hanzys – Dotaz ?:)
Zdravím pří porození nového pavího očka se malý nehejbou sou mrtvá nebo se začnou plavat po čase nebo májí plavat hned?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 10  - MichoCZ Re: Tomáš55 a Tereza
To se v tom motáš. Doba březosti u pavích ok je tak 4 týdny. Z té první fotky bych čekal u té zadní porod buď koncem tohoto týdne nebo během příštího týdne. Ta první má ještě čas.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomáš55Re: Tereza
Brušká hranaté nie sú, ale tú škvrnu zrelosti ani nie je vidno, na teotné vyzerajú, gupky sú tehotné mesiac, ale tie Tvoje ešte minimálne 3 týžde, aj 4 týždne. ;-) ;-) ;-) Keď je tesne, ale veľmi tesne pred porodom, tak má taký malý otvor pri zadočku a veľmi hranaté bruško.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TerezaRe: Tereza
Fotka k příspěvku pardon zde je foto

Reagovat na tento příspěvek 0  - TerezaRe: Tereza
co jsem se dočetla tak všichni se baví o nějaké hranatosti, je toto už hranaté?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tereza – Těhotné?
Fotka k příspěvku Ahojda, poprvé jsem si pořídila paví očka a 2 jsou předpokladam těhotné, nevíte kolik mají ještě času než porodí? ráda bych si jeden vrh nechala tak abych je stacila odchytit do porodničky, dekuji za názory

Reagovat na tento příspěvek 3  - MichoCZ Re: smigl486
Tak tři týdny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smigl486
A zhruba kedy mozem ocakavat nove rybki ? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - malyLibor Re: smigl486
Ano, je :-)
Vyzkoušejte
Fotka k příspěvku je kotna ?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: malyLibor
dania jsou nic moc, ale nastavil jsem si sekvenci, a potom to šlo jak po másle, jenže jsem zapráskal SDkartu :( z asi 500 bylo použitelných asi 10 :-DD
 Reagovat na tento příspěvek 3  - malyLibor Re: Kryštof
Myslel jsem si, že jsem hodně trpělivý a snažil jsem se moc... ale např. dánia pruhovaná se prostě vyfotit nedají, na to musí být člověk fakt skvělý fotograf.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: Milan0101
Ano, je těhotná... sice se mi křišťálová koule někam zakutálela, ale odhaduji, že dřív než za dva týdny to nebude.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Milan0101 – Paví očko
Fotka k příspěvku Mohu se zeptat jestli je moje rybka tehotna a kdy by pripadne mela asi rodit?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: smigl486
Jakákoliv ryba jde vyfotit, stačí se snažit a mít trpělivost, a musí byt rybky nájezené a v klidu a bez blesku, pak se fotí jedna radost ;)
fu bude to tazke odfotit ale pokusim sa
 Reagovat na tento příspěvek 3  - malyLibor Re: smigl486
Těžko říct. Moje křišťálová koule se někam zakutálela, tak bych požádal o nějakou fotku té rybky a podle ní by se dalo asi spíš poradit než podle několika slov ;-)
Vyzkoušejte
Potrebujem poradit moja gupka ma velke brucho ale tu ciernu bodku ma priesvitnu je kotna alebo neni ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 Re: romant
já to tak začal delat taky :-) ze začátku sem chcel odchovat každučičké mladé a ted ich mám v druhým akva aspom80-100 sem tam je dam jako krmení :-Dromant napsal: Ano, to je dobrá cesta a řekl bych že nejpřirozenější. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R romant Re: smigl486
Ano, to je dobrá cesta a řekl bych že nejpřirozenější. :-)
Caute, JE mozne ze nieco ked necham gupku v akva... tank nejaka ta cast mladych ? Prezije uvazoval som ak by bola nadrz dostatocne zarastena ci by to bolo mozne ?
 Reagovat na tento příspěvek 3  - RadekH1 Re: RBeil
:-) Hezký a super nápad. Chválím. Jinak v akva mám si myslím docela dost rostlinek a za měsíc se asi ještě víc rozrostou. Primárně to akva je dělaný pro jiné ryby a ne pro oka, takže asi ani nechci odchovávat malý. Pokud přežijí, zůstanou v akva, pokud ne, nevadí, protože za chvilku bude rodit jiná samice a pak ta třetí, a pak zase první a tak dál a dál. Přece jenom jsou to živorodky :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: RBeil
Super vynález pro začátečníky, kteří chtějí odchovat nějaké mladé. Porodnička zdarma :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RBeil Re: RadekH1
Jinak mám tu fotku s tím na profilu tak se kdyžtak podívej tam :-) palec
 Reagovat na tento příspěvek 5  - RBeil Re: RadekH1
RadekH1 skuz dát do akva něajkou hustou rostlinu ať se mají malí kde ukrít. Já jsem třeba nedával rostlinu ale vzal jsem misku od onbónů, žhavým tenkým hřebíkem jsem tam napíchal hromadu dírek, vzal dvě plastové tyčinky a přivázal to k tomu silonem. To jsem potom zavěsil za akva. Okamžitě co se nějací malí nalovili tak jsem jenom vzal síťku a házel je za "akvaria do akvária v akváriu". Potom je dobré vzít jestli máš vločkové krmivo a rozdrtit ho se sechým žloutkem úplně na prach (první krmivo potom do toho žloutek jinak ti to nepude). Ať se daří palec :-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 8  - MichoCZ Re: RadekH1
Takový přístup se tu málo vidí. Všichni chtějí odchovat spousty pavích ok a po čase zjistí, že neví co s tím, protože akva je plné a víc ryb se tam nevejde v rámci zachování slušného prostředí.
 Reagovat na tento příspěvek 13  - RadekH1 Re: LiborSprysl
Jsou v akva normálně s jinýma rybkama. Byli tam, jen na zajetí akvárka, ale je mi líto je teď vyhodit. tak je tam budu mít, ale určitě nebudu odlovovat mladý. když přežije pár malých bude to fajn, když ne, zlobit se nebudu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: RadekH1
Jestli jsou samice "navolno", tak se cpou zcela s jistotou... :-D
 Reagovat na tento příspěvek 3  - RadekH1 Re: LiborSprysl
No to asi určitě, aspoň mají něco živého ;-)
spíš se tu píše, že se samice bude stranit, a bude hranatá. Tak nevím ale asi mám divné samice :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - LiborSprysl Re: RadekH1
No jestli se mladými necpou... :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekH1 Re: LiborSprysl
Díky, Ráno jsem našel v akva 2 prcky a od té doby nic nepřibylo a samice vypadají pořád stejně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: RadekH1
Do dvou dnů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekH1
Jak dlouho trvá, než se samice vysype celá? Díky.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Kryštof Re: marťas2
Udělej si prezentaci nadrže a pak se ti bude dat radit líp?
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Kryštof Re: Tomáš55
Nepřemistoval bych.Zbytečně se stresuje a prodlužuje pobyt mladych v břichu a zdrzuje se porod, Porid si ružkatec a neco přežije.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Tomáš55Re: marťas2
Brucho ma uz krasne tmave, ale nie je hranate, ked bude hranate a bude mat taky maly otvor, vtedy ju premiestni do porodnicky. ;-) a ano, je tehotna.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marťas2 – Je těhotná ?
Fotka k příspěvku Dobrý den, chtěl bych ze zeptat zda je tato samice březí a za jak dlouho můžu očekávat mladé a ještě jeden dotaz můžu ji přemístit do porodničky ? PS: samice je takto tlustá týden až 14 dní a poslední dva dny jen žere a straní se hejnu, břicho má kulaté až k žábrům děkuji za odpověď Marťas. :)

Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: Deniska
On ten mobil to fotí opravdu mizerně, ale vypadá, jako zdravá rybka, která co nevidět bude mít mladé. Osobně bych to nechal na přírodě. Pokud ji přelovíš tak se může vysypat předčasně a ublížíš potěru. Pokud je v zarostlé nádrži tak se něco mladých schová a může přežít. Paví oka mají metabolismus tak nastavený, že ještě během žraní už to pomalu leze ven.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deniska – paví očka
Fotka k příspěvku U pavího očka samička má bříško strašně veliké a už docela dlouho, srajdí několikrát za den tak snad bude březí,ale už je to dlouho tak nevím jestli počkat ještě chvilku a nebo jí dát do karantény a zkusit nějak vyléčit. Proto přikládám foto sice na ní není moc vidět, ale třeba někdo bude vědět. Když na ní koukám ze předu tak už má břicho pomalu větší než hlavu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-pavi-ocko-gupka-rozmnozovani?od=1232