Neonky - chov
0 29.05.2010 16:24 bobor – Re: radim
ja som cital neaky prispevok o neonkach ktore su nafuknute a plavaju pri hladine a moze to byt tym ze sa pri zrani na hladine sa nahlce aj vzduchu a potom vedsinov umre.

0 29.05.2010 16:00 radim – neonky
muzete mi nekdo poradit co s neonkama. uz je to snad pravidlo, ale kazde dva tydny najdu jednu mrtvou neonku..vetsinou plave u hladiny nafouklá...prva sem to pripisoval samici akarky zelene kdyz hlídala..tak sem dal pár z akva kvuli jeji agresivitě pryč.. no asi zbytečně protože to pokračuje ještě tam mam pár Apistogramma agassizii.. tak sem si rikal ze by je mohla likvidovat tato samice protoze se mi taky docela často třou...no ted se netře nikdo a a ráno zase mrtvolka....
nic vetsiho ani drave v akva neni..dokonce mi tam docela pekne prosperují krevety kterym nikdo neubližuje
celkově hejno neonek (z 16 uz jen 10) vypada dobře rybky jsou ve výborné kondici pekne zerou i vybarvení je dobré tak uz fakt nevim...
napadlo mě ještě muže se neonka užrat k smrti? když krmim artemiemi tak jsou jak kopačáky...
myslim u sekernatek se to stává že se přeřerou doslova k prasknutí a pak chcípnou
Starší reakce
Třeba SAK-55 jsou granulky různých velikostí. Velikost nula je i pro opravdu malé rybky.
Taky bych se přimluvil za TetraMin. Pokud jim chceš přilepšit, jsou dva druhy, chutnají jim oba, druhý je obohacený o vitamíny a cosi...
Já mám pro tyhle menší rybky např. Hikari micro wafers a to jsou takové pidigranulky, po kterých se můžou umlátit všechny rybky. Dokonce i sumeček sklovitý

to sou i njaký granolky pro taydle rybky?kromě sumečka?to ani nevim

0 27.04.2010 21:13 PPro – Re: deno151
Že by se neonky daly na vegetariánství? Nezdá se mi, že by se utloukly po salátu.
A nebo pokud by byl problém s živým krmením (ne každý to snese v ledničce), tak se dá koupit něco mraženého. Člověk to vždycky vytáhne z mrazáku, kousek odloupne, vhodí do akvárka a zase to schová do mrazáku. Například já mám pro rybky mražený cyklop, protože je to drobné krmení a tak jej žerou i neonky a dánia. Větší rybky můžou samozřejmě i něco většího.
pokud jim chces udelat radost tak jim kup neco zivyho, v atlase mas toho napsanyho dost

Aha okej,tak este pojdem kupit aj granule alebo Daphnie...
Salát omýt a hodit do akva. Ale tedy netuším, jestli ho budou neonky vůbec baštit. Nej je pestrá strava ... vločky, granulky, mražené, ... Prostě nemít jen jednu pikslu krmení, ale střídat to. Mě by také nebavilo jíst stále jen jedno a to samé

Nechápu co by se na vločkách připravovalo. Prostě se vezme špetka do prstů a vhodí se to do akvária. Pokud jsou moc velké, tak se to v prstech trošku podrtí. To je asi tak všechno.
Prosim neignorujte ale odpiste mi pls...
No,ja mam DAJANA vlocky ale o tom neskor tak chcem sa opytat ze ako to ma byt priprvavene anechcem vedlajsie veci ale ako to mam pripravit dakujem...
řekla bych že v kvalitním sušeným krmení, nebo živým dostanou o dost vic vitamínů a živin než ze salátu, i kdyžna neonky nejsem odborník

Ahoj,chcel by som sa opytat ze ako mam pripravit hlavkovi salat pre neonky lebo chcem aby mali aj zelenu potravu mali vitaminy a tak... DAKUJEM ZA RADY... mozete reagovat rasej pri mojej prezentACII
Zkus jeden trik .. vymen vice vody podle velikosti akvarka a postupne zvysit teplotu o 2 stupne a kdyz se ti vytrou tak je to jasny ( nelovil bych je jinam .. spis bych trosku snizil PH tim se zmekci voda a kdyz se vytrou tak priste bych je uz prelovil a pokusil se o vypiplani malych neonu

),pokud ne tak se zrejme prohaneji jen tak ;),ale nic vazneho by to nemelo byt .. treba na ne leze jaro ;)
Zdravím, mě se takto neonky prohánějí snad každý den. Hlavně ráno, nebo po výměně cásti vody. Samcům ztmavne modrý pruh a vzájemně se prohánějí a samice taky. Asi je to nějaká příprava na tření, ale aby se vytřely se prý musí přelovit do měkké vody. Nevím bohužel kdy... Hned po tom co se prohánějí? Neví prosím někdo?
a hlavě se seskupují když jich je víc

Většinou se seskupí když se cítí ohroženy nebo jsou jinak ve stressu.
Starší reakce
0 18.04.2010 17:23
boruberry [159] - Raci, krabi, krevetky Právě jsem dal 10 Rasbor maculata do 300l akvárka ....
Potřebuju jich ještě 1000
Ve 1260L akváriu v pardubickém Glóbusu máme 300 neonek červených a to je teprve paraada =)
0 18.04.2010 17:22 Jacob – 70 ks
No myslím, že 70 ks neonek červených by mělo asi stačit, hodlám dokoupit možná lepší štěrk do akvária, nejlépe černý, aby ryby vynikly. A také hlavně Kryptokorynu červenou osázet téměř celé dno a sem tam nějaké kameny či vyšší rostlinu a mělo by to být OK. Zářivky nemám nijak ostré, takže rybkám by měli vyhovovat, proto také nenáročná rostlina jako Kryptokoryna červená, nebo Jávský mech.
Jinak zatím díky za rady.

žiorodky jsou jiný kategorie, to je továrna na škodliviny ;)
a ešte sa sem tam nejaká tá neonka stratí, resp. odíde do večného akvária a po čase bude potrebné zase dokúpiť.

0 18.04.2010 17:14 Vexlak – Re: Geri
nu dobra, me se to jen nezdalo, to bude asi tim ze chovam ty prasata zivorodkovita

Taky bych se nebál většího počtu neonek.Na rozdíl od cichlid nebo živorodek, tetry nejsou takový čuňata, takže problémy s vodou nebudou.
40 kusů?

v pořádně zarostlé 200l nádrži to nebude vypadat ani jako hejno... vím o čem mluvím, když přijde návštěva a necháš je tipovat kolik si myslí že tam je ryb, tak 90% lidí řekne nevim asi 20... žáný efekt, 20 ryb neni hejno a 40 taky ne.
0 18.04.2010 17:09 Vexlak – Re: Geri
skvelej efekt bude mit az jich pak 50 poplave brichem nahoru

0 18.04.2010 16:47 Jacob – Kolik neonek červených do 200 litrového akvária?
Potřeboval bych poradit, přibližné množství neonek červených do 200 litrového akvária. Děkuji

Starší reakce
Musím říct, že mám stejný názor. Rybky v noci spí a čím nenápadnější zbarvení v tu dobu mají, tím lépe pro ně.
No mě nepříjde, že by zářivě fialová barva krycí barvou - spíše naopak, i když na druhou stránku prd vím jak to vypadá ve tmě, ale jelikož ve tmě nevidím tak to nezjistím. Hmm tak jsem tam kde jsem byla

Tak to je jasné, že o tom ryby nepřemýšlí já myslím že Dizzer to tak myslel akorát to ne úplně optimálně formuloval.
Musím říct, že mám stejný názor. Rybky v noci spí a čím nenápadnější zbarvení v tu dobu mají, tím lépe pro ně.
3 14.04.2010 22:16 drateník – Re: Martinpm
No, vždycky jsem si myslel že ochranné zbarvení je spíš jen taková kamufláž jednotlivých živočichů, která je především chrání před samotným sežráním. Pochybuju, že si ryba řekne, táák hoši, teď je noc, je mi jedno jak vypadám. Nebo snad myslíš že ryby nějak složitěji nad svým vzhledem přemýšlí?
Tak nám to prosím tě osvětli jak to je? Smát se umím i já,ale dej nějakej konstruktivní příspěvek
4 14.04.2010 21:55 drateník ryby prostě vědí, když už je tma a zhasne se akvárium, že mají klid a mohou si odpočinout, Tím pádem se uvolní a nepociťují žádný nátlak a tak nepřemýšlí o tom, jak být zbarveny. protože jim je to večer jedno, když nejsou vidět. Proto nějaké rybky mění barvy, nebo dokonce blednou úplně (mě tak blednou až do šeda někdy do bíla TETRY černé. Je to normální a zajímavý jev.
Nyní odpočím: je to jak když mají rybyky stres: Mají strach a cítí se jinak, než v normálním prostředí,. Proto když se bojí začínají blednout...
Přeji všem hodně úspěchů

A odkládají vycházkový

Nic nemusíš zkoušet, je to naprosto normální stav když chrápou.
Přidat reakci
1 ...... 26
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 25484x