Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Neonky - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Neonky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2010 18:13 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Těhňajs
záleží jaký chceš akvárko, jestli chceš aby bylo pěkný a nemusel ses o něj zas tak "starat" a to bude určitě fajn i s míň rybami, nemusí být každá nádrž jen přecpaná rybama jak to jde ;-) taky si třeba můžeš vzít příklad z holandských akvárií, ale to je možná až moc extrém
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2010 18:02 Těhňajs – Re: kortezhugo
Samozřejmě, že kde jsou vyšší rostliny tam to ztěží prosvítí na dno, ale kde jsou rostliny jen jako kobercovky, tam by to bylo na plnej výkon do ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2010 18:00 Těhňajs – Re: traktorysta
Mno tak dno mám porostlé Blyxou Japonicou a Lilaeopsis novea-zelandiae. Jinak mám křemičitý písek. Teď si mě tedy zaskočil, abych to zvládal odkalovat. To je fakt, teď když mám jen rostliny tak stejně odkaluji 50 litrů ( kvůli Pmdd), ale je fakt, že na dně toho detritu moc nemám, a myslím si, abych ty rostliny neroztrhal, kdybych to měl po neonkách čistit:(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2010 17:54 Muž kortezhugo [983] – Re: Těhňajs
:) no to hej...ale ked to huste osadis tak to "ani nepresvietis"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2010 17:53 Muž traktorysta [28] - Labyrintky – Re: Těhňajs
bude to ideální a navíc velmi vkusné. jedná potíž je v tomto: nevím jak máte osázené dno, ale bude se po takovém množství ryb velmi těžko odkalovat. každopádně pokud je všechno vpohodě, klidně bych zvýšil počet na 150 + 15 pancéřníčků. bude to vypadat velmi hezky...(možná bych uvažoval ještě o jedné-dvou větších rybách, které budou neonky držet v hejnu (ve školce) - třeba skalára?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2010 17:53 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: trabant
ancistrusi se do rostliného akvárka moc nehodí, můžou dost žrát kytky, a 15 pancéřníčků mi příjde příliš, dřív bych to neřekla ale co jsem koupila do 400 litru 10 pancéřníčků zelených tak mi příjde že je jich tam až až ;-) Neonky jsou fajn, mě by se líbily modré neonky, ale jinak to záleží na vkusu (červené snesou vyšší teplotu, a obecné mají ratši chladnější vodu)

A ten počet: kupovala bych je postupně (stejně není dobrý dávat naráz moc velkou zátěž akvárka) třeba po deseti, a sám poznáš kdy to je dobrý, a kdy je jich příliš.
Myslím že když bude neonek velké hejno, tak jim ani moc to světlo vadit nebude
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2010 17:49 Těhňajs
Pozor na množství dusitanů ve vodě. Miluje hustě osázená akvária, která nesmí být příliš osvětlena.

Tak nevím:(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2010 17:47 Těhňajs
mno s tím ancitrusem bych byl raději opatrnější. Nejradši bych tam dal menší hejno Krunýřovce drobného - Otocinclus vestitus. Myslím si, že kdybych tam dal velké ancitruse, že mi poničí rostliny :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2010 17:44 Muž kortezhugo [983] – Re: Těhňajs
nebudude - neonky maju radi svetlo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2010 17:44 Těhňajs
Nákup by proběhl přímo u chovatele, takže cena se dá překousnout :-). Takové ryby bych ani kvůli ceně v žádné akvaristice nekupoval.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2010 17:43 trabant
Ještě k tomu přidej 3 ancistrusy a 15 jakýchkoliv pancéřníčků, a bude to super akva.Neonky si tam dej,jaký se ti líběj víc.Je to jedno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2010 17:42 Těhňajs
mno a co to osvětlení? nebude vadit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2010 17:40 Muž kortezhugo [983] – Re: Těhňajs
100ks? -to je dost X-) -teda cenovo...
inac mozes ich tam dat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2010 17:36 Těhňajs – akvárium jen pro neonky
Dobrý den, mám cca 3 měsíce zařízené rostlinné akvárium které má 360 litrů. Myslíte si, žeby bylo blbé , kdybych do tohoto akvária pořídil jen jedno velké hejno neonek cca 100 kusů? ( jestli tetru neonovou nebo neonku červenou se nechám od Vás poradit). Parametry vody jsou: teplota 25 - 26, voda je z RO, PH - je udržováno co2 - 6,50... Svítím 10 hodin 212W/ 360 litrů. Nebude jim vadit velké množství světla?

Děkuji za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2010 23:08 roy1 – Re: roy1
Dakujem za odpovede. Je to zrejme vývojová vada.
Ešte raz vďaka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2010 16:44 R Muž Silent [5949] – Re: roy1
Tyhle deformace jsou způsobeny několika faktory. Jsou to většinou vývojové vady a vznikají primárně u toho kdo je odchovává. Způsobuje to buď dlouhodobé příbuzenské křížení nebo špatná a jednostranná potrava s nedostatkem vitamínů především D a ne zrovna nejlepší voda v počátcích vývoje. Ryby jsou sice deformované a mohou mít problémy s plaváním, ale dokážou s tím relativně normálně žít. Rozhodně bych je ale nedával do tření, ostatně většina takto postižených ryb je stejně neplodná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2010 15:20 Žena gaume [26] - Živorodky – Re: roy1
ty fotky nejsou nejlepsi, ale prijde mi, ze je ta rybka zkroucena? nektery rybky jsou takhle zkriveny, videla jsem i rybku do U a zila v pohode.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2010 15:12 roy1
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2010 15:07 roy1
Fotka k příspěvku Vie mi niekto poradiť, čo je s touto Tetrou neonovou, má nejakú divnú geometriu. Má to už 3 mesiace. Je to nejaká choroba alebo si to nemám všímať. Ostatné neonky sú ok.
Ďakujem za info.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2010 15:55 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: radim
ajo, nak sem se v tom asi zamotala hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2010 15:44 radim – Re: katterinecka
cože?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 18:56 Žena Soňa [0] – Re: cusbus
Děkuji =). Mě hlavně trápí to, že si okusují ploutve... Ale možná je jenom moc sleduji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   02.06.2010 10:59 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: radim
a nemohli je třeba napadnout terčovci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 09:23 radim
tak sem o všechny přišel, jsou mrtvé :-( nechapu co to bylo..během dvou dnů vykapaly :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 01:27 Muž cusbus [37] - Tetry – Re: Soňa
Mám pocit, že neonky, a vlastně většina hejnových ryb, se sdružují v hejnu hlavně z "bezpečnostních důvodů". Pokud se necítí ohrožené přítomností nějaké větší ryby a nemá je co znervózňovat, tak si plavou jak se jim zrovna zachce. A že se občas poperou asi taky není úplná vzácnost (asi tak jako u lidí :) ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2010 16:21 Žena Soňa [0] – neonky se perou a okusují si ocásky?
Ahoj,
chtěla bych se zeptat na radu ohledně svých neonek - mám jich 9 a v akváriu neplavou dohromady, mám pocit, že spíše dělají teritoria (jedna neonka odhání všechny ostatní z určité oblasti akvária). Honí se a mají ohryzané ocásky (tu, kterou nejvíce šikanují ho má nejvíc okousaný). V akváriu mám ještě danio, ale co pozoruji, ty si neonek vůbec nevšímají. Čím to může být? Díky za rady či podněty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 15:18 petr – Re: katterinecka
No jsem rád, že to neodnesl terčovec. K když neonky je taky škoda. Ale s těma má myslím problém víc lidí. Díky za radu - všem potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 15:10 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: petr
pokud by to bylo horší tak už by ty ryby nejspíš všechny nežily, když se mají špatně jen některé, může to být i malým zvýšením. Hlavně si na to příště dávej pozor ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 15:08 petr – Re: katterinecka
No abych řekl pravdu, čekal jsem při testu hrůzu.... Bál jsem se, že to bude o dost horší. Teď jdu na výměnu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 15:04 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: petr
Určitě pomůže jak ti radili měnit teď častěji vodu, aspoň jako okamžitá pomoc je to nejlepší, než zjistíš čím to je. Jinak myslím že ten papírek by se nejlíp neměl zbarvit vůbec ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 14:56 petr – Re: Sewer
Tak jsem skáknul pro testy na dusitany a stav je dobrý - nenaměřitelný. Je to trošku zabarvený, ale určitě pod 0,1 mg NO2/l. A připojil jsem ještě vzduchovací motorek s kamínkem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 13:32 Muž Sewer [99] – Re: petr
Sice to bude znít hnusně, ale buď rád, že neonka a ne třeba terčovec ...
Hlavně začni něco dělat. Hned zítra naklusej do akvaristiky a kup si ty testy. Takový ty papírky a chemikálie se zkumavkou stojej pár kaček ;-)
Pozoruj to a dej vědět, třeba zpozoruješ něco novýho a někdo přidá další hodnotnou radu palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 12:33 petr – Re: Haimdol
Moc děkuju všem za rady, jdu s tím něco provést. Akorát uhynula neonka :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 12:28 R Muž Silent [5949] – Re: petr
Pořiď si test na dusitany a zjisti si jejich obsah. Zkus vyměnit část vody (klidně i polovinu) tím se hladina NO2 sníží a uvidíš reakci ryb. S výměnami bych pokračoval (i 3x týdně) až do doby kdy bude NO2 neměřitelné. Protože se jedná o nově založenou nádrž je používání CO2 trochu hazard a raději bych pH snižoval nějakým dobrým rašelinovým výluhem ( Tetra Toru min, Torben a pod.).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 12:20 petr – Re: Sewer
No díky.... Ryby teda nemám kam dát, CO2 jsem vyndal a dál nic. Dík za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 12:18 Muž Sewer [99] – Re: petr
CO2 rostliny přeměňují na kyslík, ale pro ryby je vlastně jedovatý. Když máš nezaběhlé akvárium, tak je plné dusitanů a ty ho tam ještě přidáváš ... rostlinky nestíhaj.

Moje rada - na CO2 na nějaký čas zapoměň, snaž se více a déle svítit, pokud máš možnost část ryb někam přemístnit (to zaběhlého akvária), tak to taky můžeš.
Existují různé roztoky, které urychlují "zaběhnutí", ale ty se přidávají po napuštění nádrže ještě před přidáním ryb, teď už bych to nedoporučoval.

To jsou věci, které bych udělal já, ale mám to všechno jen "nastudované" z fóra...osobně jsem to ještě nemusel podstoupit.
Určitě by bylo dobré počkat na rady od více lidí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 12:12 petr – Re: Sewer
Jo..... Zase blbě? Našel jsem to tady na snížení PH. Když tak třeštíš oči, tak jsem to vyndal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 12:09 Muž Sewer [99] – Re: petr
Tím kvašením v pet lahvích jako myslíš, že tam ještě pouštíš CO2 ? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 12:08 petr – Re: Sewer
Jsem blb... PH snižuju kvašením v pet lahvích. Co teď s těma dusitanama ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.05.2010 11:58 Muž Sewer [99] – Re: Petr
To by pak opravdu mohlo být těmi dusitany ... když nacpeš tolik ryb do pouhé 3 týdny napuštěného akvária hmm

Jak snižuješ PH ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 11:52 Petr – Re: Sewer
Nádrž 550 litrů, terčovci, neonky, skaláři, sumečci, teplota 28, 3 týdny od založení. Ostatní ryby se zdají být v pořádku. Akorát snižuju PH, měl jsem tam mušli a nevěděl jsem, že je pravá...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 11:44 Muž Sewer [99] – Re: petr
Dodej více informací o nádrži. Jak se chovají ostatní ryby? Jaké tam jsou? Kdy jsi třeba naposledy prováděl výměnu vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 11:36 R Muž Silent [5949] – Re: petr
Možná dusitany.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 11:26 petr – neonky
Omlouvám se, že vstupuju do diskuse, ale taky mám problém s neonkama. Jedna uhynula včera a nyní z hejna plavou 3 u hladiny a jakoby nemohou dýchat... Vzduchu by ale měly mít dost. Mají načervenalé žábry. Prosím, poradí někdo ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 11:20 radim – Re: Lila1
fotku nemam.. je akorát vybledlá s napuchlým břichem..o očích se radsi bavit nebudu protoze je neměla ani jedna..čichavci jsou rychlí rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 11:16 Žena Lila1 [31] – Re: radim
To je mi líto. Nemáš fotku? neodstávají rybce šupinky? nemá vypoulená očka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 10:20 radim – Re: Lila1
tak uz jich mam jen 9 :-O vcera byl v akva půst a stejně další mrtvolka...to je v ... ted sem u toho sedel snad pul hodiny a ryby mi připadají normální
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 08:30 Žena Lila1 [31] – Re: radim
radime, odpověď na tvou otázku neznám, bohužel.

Ovšem s tím překrmením - naše neonky se dokáží přežrat, mají pak děsně vyboulené bříško. Zpočátku se mi je podařilo párkrát překrmit, a myslela jsem si, že mají na bříšku nějaký nádor, zvláště jedna je na přejídání expert. Ovšem přežrání přežily.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2010 16:42 bobor – Re: radim
hmm tak potom nvm
skusim neco pohladat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2010 16:29 radim – Re: bobor
nedostavaji zadne krmivo co by plavalo na hladině..

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 26

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 25484x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1526-neonky--chov?od=726