Neonky - chov
Starší reakce
Zatím žádnou novou rybu a ty stávající, hlavně skaláry někomu darovat, zamakat na vzhledu akvária, hlavně hodně rostlin a potom třeba pouvažovat o nějakých neonkách, který tam už ostatně i nějaký jsou. Doplň si prezentaci o počty a druhy ryb, aby se radilo cíleněji a ne věštba.

Zdravím ,kolik mohu mít v mém akvu neonek? a celkově očet ryb?
Rozměry: 90 cm x 44 cm x 43 cm Čistý objem: 128 litrů
díky za odpověd ,začínám
Starší reakce
Myslím na modrý neonky ,ale co tak objíždím akvaristiky tak je prostě nemůžu sehnat
Nevíte o něčem na jihu čech ?

Jinak myslím na jednodruhovku. + pancéřníčky ,ale ty tam dávat nemusím

A víš že jo.

Načuhuje tam jenom hubou, měl jsem jí za nějakou cichlidku, ale budeš mít recht.

Takže vysvětlení bychom měli.

Na té jediné fotce v prezentaci je vidět i parmička 4pruhá.
Třeba to nedělají ty neonky, ale tetry krvavý, ovšem to je jenom moje doměnka. Teď se jistě dozvíme, že tam už dávno nejsou atd.

Zaaktualizuj prezentaci a jako prevenci měnit vodu.

Starší reakce
Nevadí, objednáš, každá solidní akvaristika s tím nebude mít problém(až je dostanou, dostaneš info a dostavíš se) a ty nebudeš rybky vystavovat jednomu přelovovacímu šoku z vody do vody a zase k tobě.
Edit: Akvo pořádně zaběhnutý, ne méně než 3 měsíce a před přidáním ryb vyměnit klidně polovinu vody a po taky.

Jojo díky Romane ale otíky u nás nemají :/ Nevím scháněl jsem je u Rataje a zrovna je neměl

30-40 a dal bych místo ancáků buď ke dnu partu pancéřníčků a nebo otíků do prostoru.
jojo a 3 anciky

Zdravím kolik neonek by mohlo být ve 100l akvarium??

Starší reakce
Ak by si zmerala NO2 vo vode, prípadne NO3, tak by si zistila, že unikajú pre smrťou. Vymeň 50% vody a dolej čerstvú, najlepšie odstatú. Potom na druhý a tretí deň 30% vody. Uvidíš, že sa prestanú schovávať. Potom meň 30% vody raz týždenne.
Okrem toho by bolo zrejme zaujímavé si prečítať koľko litrov má akvárium, koľko rybiek tam je-počet a aký filter máš.Rastlinstvo??
No asi budu muset... Jen je mi divné, proč to dělají... Lezou tam úmyslně

.
A co ten filtr nainstalovat tak, aby za ním nemohly rybky uvíznout?
Chtěla bych se zeptat, zdali máte podobné zkušenosti - dnes jsem našla za filtrem asi 6. zdechlou neonku. 3. a 4. tam byly dokonce současně, vysvobodila jsem je, ale do rána tam byly zase. Máte s tím někdo, prosím, zkušenosti?
Děkuji za radu!
Starší reakce
V atlase u nich je pH 6,5 max. I měkkou vodu potřebují.
Hledám nějakou hezkou(né moc drahou) hejnovku, která se bude držet hejna.
Je na těch hodnotách něco, co ve vás vzbuzuje podezření, že by nemusely vyhovovat?

Má tu někdo zkušenosti s chovem neonek modrých? Myslíte, že mi půjdou ve vodě?:
pH - 7.05
tvrdost - 1.62 mmol/L
Starší reakce
Tak až zase taková záhado to nebude. Ono se to nezdá, ale hodně špatně se počítají, vo tom žádná a rybka typu neonky se ve 100 litrech dokáže ztratit velmi dobře.
jj, jsou to prisavky thajsky a ti snad nejsou kanibalove..ale hlavne bych si toho vsiml kdyby nejaka nekam odpadla na dno..
spis me napadlo jestli se treba radi neschovavaj na delsi spanek, ale to je asi taky blbost. Posledni moznost je vysati pri vymene vody, ale to vzdy dukladne kontroluji co vylevam do WC..
jsou to uplny Akta X

Uhynulou rybu zpucují ty přísavníci(ancistrusy), tak bych si to vysvětloval.
Edit: Aháá, nejde o ancáky, ale o přísavky thajský.
Ahoj,
mam trochu kuriozni dotaz
Asi ped 14 dny jsem koupil 20 neonek a zda se mi, ze postupem casu mi nekam mizi.. Delsi dobu jich dokazu napocitat cca 15-16 i kdyz si s tim dam velkou praci.. Dalsi obyvatelstvo jsou 2 cichavci a 3 prisavky, takze pochybuju, ze by je tyto ryby sezrali. Nahore na akvariu mam i kryt, takze vyskocit nemohli.. Nejak to nemuzu uz pochopit:(
Prolez sem i vsechny mozne ukryty, koren, rostliny, kameny a nic..
Nema nekdo podobne zkusenosti?
diky
Starší reakce
www.ifauna.cz/…
Tady jsou i neonky červené
2- 2,5cm-8,-kč
nad 100ks-7,-kč
nad 500ks-6,-kč
nad 1000ks-5,-kč
velikost 3cm-10,-kč
Jojo bude to jednodruhovka a přinejhorším vyměním krunýřovce za neritinu.
No já to říkám, jen z mého pohledu. Na koukání to bude určitě bomba. Každopádně bych to ještě doplnil hejnem corydorasů. Třeba 50 kousků, což se zase musí odečíst těch neonek. Záleží na tom, co vlastně všechno chce Petr mít.

Tak já jsem klidnej, protože jsem těch 500 kousků viděl a úspěšně prosperujích i v menších nádržích(300+) než má tazatel. Bude to jednodruhovka, tedy když odmyslím toho krunýře a jak píšu, bude to pecka pokoukání.
Máš pravdu bude to něco kolem 450-480l vody. Ale podle tvýho počtu by to číslo bylo 240? 2L vody na rybu?
To je jasný. Neonky a velká hejna jsou moje. Mít možnosti a peníze, tak si taky koupím velkou nádrž s velkým množství neonek. Jen si nejsem jist tím číslem. Připadá mi to docela dost. Kdyby to bylo 1000 litrová nádrž, ok. Každopádně do 500 litrové nádrže? Odečti substrát, dekorace, rostliny, část vody od vrchní části skla k vodě a dostaneš se tak na 450l.
V tom počtu je ten vtip. Před takovým akváriem si každej sedne na oprdí, až tu nádheru uvidí, bude to vypadat, jakoby se to akvo stěhovalo ze strany na stranu.

Myslel jsem taky 500 ,ale není to moc?
Já bych dal míň.

Ty by jsi dal víc, no proč ne.

Do 540l akva 500 neonek?

můžete mě někdo poradit množství neonek červených do akvaria 180x60X50 cm. V akvariu bude ještě jeden krunýřovec jinak nic krom kořenů a rostlin. Kdyby byl i kontakt na někoho kdo prodává budu rád. Končím s diskusi přecházím na neonky.Děkuji.
Starší reakce

Ahoj, poradí mi někdo kolik si mám pořídit neonek do 125 l akvária (81x36x50)? Chtěla bych k nim ještě nějaké pancéřníčky a někaké čističe na řasy. Akvárium už je osázené týden. Chci počkat ještě týden a pak si koupit rybičky. Chci nějaké nenáročné, kamarád mě straší, že mi to stejně všechno pochcípe (jako kdysi jemu). Poradíte? Díky

Jak již zaznělo, chce to čas a hlad je dobrej pomocník.

Jenom jsa lehce deformován si neodpustím poznámku stran výměn vody, nepodceňovat a měnit klidně častěji než týdenní klasiku a to zvláště, je-li akvo čerstvěji založeno, což z neexistující prezentace nelze předpokládat, ale jak jsem psal jsem v tomto směru spíš čekatel na tu variantu horší.

Nedělej nic. Ani nekrm, pár dnů.
Ono se jim ani moc ke hladině nechce, záleží jak byly zvyklé.
Ahoj včera jsem si ve zverimexu koupil 10 neonek když jsem je chtěl dnes nakrmit přide mi ze to krmivo nevidí a jedí jen to co padá dolu ale to na hladině ne . Můžete prosím poradit ?

děkuji

Starší reakce
Ano, stejně jako další druhy ryb, ale jestli se ptáš na to, zda-li přivzdušňovat, tak v akváriu s dostatkem rostlinstva a s funkční filtrací to nutnost nebývá.
potřebují neonky kyslík???
On ten problém je spíš o delším používání jednoho druhu krmiva, protože se ho nechce skladovat a teprve po jeho spotřebování se koupí nové...

Je třeba krmit pestře, aby se odbourávaly látky, které krmiva obsahují ve větší míře, jako zmiňovaný fosfor...Pak určitě nenastanou problémy s kvalitou vody...a tudíž se neobjeví ani sinice...
Edit: za SAK se klidně přimluvím i já ...jak už byla zmíněno - levná varianta docela dobrého krmení!
Přidat reakci
1 ...... 26
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 25673x