Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 251 - 500 l (velké akvárium)

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 24 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 251 - 500 l (velké akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2012 11:27 Muž LiborSprysl [9015] Re: Losky
Nevím jak moc "nafouklé", ale první výtěry už možné jsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2012 11:21 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: LiborSprysl
jj, pardon. Myslím rivuláty. Asi půlka z nich hodně ztmavla a vystoply jim po těle modré kresby (moc pěkné zabarvení). Jedna z těch tmavých má nějaké nafouklé břicho a spíše se drží stranou, tak netuším, zda nemá v sobě jikry??? Nevím, jak tyhle ryby jsou schopny brzo se množit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2012 06:49 Muž LiborSprysl [9015] Re: Losky
Losky napsal: Zdravím, rybkam od Vás se daří dobře a co se týče těch Meek, tak se začínají pěkně vybarvovat. Už všechny mají konce ploutví oranžové a asi půlka z nich dost ztmavla a zvýraznila modrá kresba na tvářích.
Pondělí až pátek jim střídám krmení SAK 55 a Energy a o víkendu jim dávám vločky a patentky :-)

To jsem rád, předpokládám, že ty oranžové konce ploutví mají rivuláti :), nikoliv meeki. Ti s tou výraznou barvou na tvářích by měli být samci, ty tmavší samice. I když někdy tu kresbu výraznou mají i samice...Ale jsou tmavší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2012 21:38 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: LiborSprysl
Zdravím, rybkam od Vás se daří dobře a co se týče těch Meek, tak se začínají pěkně vybarvovat. Už všechny mají konce ploutví oranžové a asi půlka z nich dost ztmavla a zvýraznila modrá kresba na tvářích.
Pondělí až pátek jim střídám krmení SAK 55 a Energy a o víkendu jim dávám vločky a patentky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2012 00:09 Žena baletka [624] Re: Cosmogagy
Neboj, budu ještě studovat, do zavedení akva mi zbývá několik měsíců a pancéřníčky ani jiné ryby šidit nebudu :-) A díky za komentář.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.08.2012 00:00 Muž Cosmogagy [592] - Amerika
a já bych přidal i pancéřníčky (ať už nakonec zvolíš jakýkoliv druh) :-)
Ani smaragďáci nejsou tak velcí aby jich nemohlo být aspoň 8-10. Bude jím líp než v pěti. Ony jsou to totiž taky hejnový rybky :-)

hlavně nebrat pancéřníčka jen jako čističe dna co žere zbytky.. je to taky ryba se svýma potravníma nárokama a měl by se správně krmit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2012 23:52 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: baletka
Ten pancéřníček smaragdový je také pěkný, ale zkusil bych se podívat i po těch, co psala Danila. Ona má se sumci a sumečky velké zkušenosti... Tvůj plán je dobrý. Neonky v takovém počtu budou moc pěkné. Jen těch otíků bych dal klidně dvojnásobek. Nemusíš se jich bát. Nejsou velcí, zato jsou pracovití, a je to taky víceméně hejnová rybka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2012 23:38 Žena baletka [624]
Tak jo, příbližně takto (po zvážení vašich rad): 8 disců (nebo 6 disců a hejnko větších teter), 30 neonek, cca 5 pancéřníků, cca 4 otíky, řasožraví šneci. Postup vidím přesně tak, jak napsal malyLibor, vzhledem k finanční náročnosti bude stejně trvat měsíce, než vystoupám na počet 8 terčů.. Děkuji za komentáře!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2012 23:28 Žena baletka [624]
A co pancéřníček smaragdový, máte s ním někdo zkušenosti? Podle místního atlasu by měl k diskům a neonkám dobře zapadnout. Pokud jsem správně pochopila všechny ty rady, pancéřníčky pro čištění dna, otíky jako řasožrouty, je to tak? Plus nějaké šneky. Nemnoživé, to už vím. Nedávno se mi díky zamořené rostlině rozmnožila nějaká havět během asi týdne tak, že mi sežrala šípatku a zamořila dokonce i filtr! Hrůza, už nikdy. Co se týče větších ryb jako Danilou zmíněný baryancistrus třeba - někdo mi říkal, že mohou rušit spící terče, že po nich i lezou..?? To je skutečně možné?? Ale to asi nepatří do tohoto vlákna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2012 12:06 Žena Danila [4489] - SumciRe: malyLibor
Pár drobností k návodu - pancéřníčkům zkracuje vyšší teplota vody život, takže dát tam ty, u kterých je doporučená teplota vody 22-26 stupňů je nesmysl.

Vodu u terčovců snesou tyto druhy:C. adolfoi,C. burgessi,ev., c. sterbai, c. trilineatus.
Krunýřovci žijí ve stejném biotopu a některé druhy vysokou teplotu přímo vyžadují - namátkou Baryancistrus golden nugget, Scobiancistrusové atd. Pravdu máš v tom, že jsou to čuňata.

Inspirace na nádrž zde: rybicky.net/nadrze/6656
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   24.08.2012 11:39 R Muž Mrakoplash [1776] Re: baletka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2012 11:35 Žena baletka [624] Re: malyLibor
Moc děkuji za hezkou, podrobnou odpověď. Přesně takový je můj plán - zavést akva, osázet (otázku na vhodné rostliny mám v jiném vlákně ;-)), vypustit "zaváděcí" ryby, a pak teprve terče. Navíc... potřebuji zjistit, jak moc energie mi sežere vytápění akva pro terče, a pokud by to za ty tři-čtyři měsíce překročilo nějakou únosnou mez, zůstanu u neonek, teter nebo něčeho podobného. Co se týče těch SAE, ptala jsem se právě proto, že v jiném akva, kde je mám, se mi zdály útočné až agresivní, ačkoliv mi většina dotázaných nad tím udiveně potřásla hlavou. A pak jsem se v nějakém atlase dočetla, že agresivní jsou... Kouknu se na ty "otíky", co to je zač, neznám je.
Díky všem ostatním za komentáře. Bude mi to trvat, než akva rozjedu, tak bude ještě čas studovat. Teď bych hlavně chtěla vybrat vhodné a pěkné rostliny. Pana Rataje zkusím vypátrat a kontaktovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   24.08.2012 07:36 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: baletka
K diskusům asi spíše nějaké větší neonky nebo jiné hezké a výrazné tetry, a to ve větším hejnu. Do 480 litrů si to můžeš dovolit. Stejně jako si můžeš dovolit více terčovců než 6 (ale nepřehánět to). Případně můžeš mít 6 terčovců a 6 těch cichlid, které v přírodě s nimi tvoří společná hejna... Jmenovala se cichlida šikmopruhá (Cichlasoma festivum). Dnes to bude asi kančík a latinský název bude jiný, ale když koukneš na videa terčovců z přírody a sem do atlasu na fotky, tak ho snadno najdeš. Jsou to taky velmi klidné ryby, stejně jako terčovci, a vhodně se s nimi doplňují.
Rozhodně bych na tvém místě vynechal SAE a krunýřovce - SAE je asijská ryba, je velmi rychlý a aktivní plavec a svojí aktivitou by terčovce i festivy zbytečně rušila. Krunýřovci jsou z jiného biotopu, většinou žijí v rychlých a chladnějších řekách, nádrž s terčovci by jim nevyhovovala, navíc by ji silně znečišťovali. Vhodnějším řešením je dát hejnko klidně 10 ks otíků Otocinclus affinis nebo podobných, kteří žijí velmi blízko terčovců, a na dno nějaké pěkné pancéřníčky, kteří snesou vysokou teplotu - Adolfův, Schwartzův, společenský... dá se vybrat, ale ber jen ty, kde je napsána doporučená teplota nejméně 22-26°C.
Šneky řasožravé bych rozhodně dal také, ale zase vybírat hlavně podle toho, aby snesli vysokou teplotu, a druhy, které se moc nemnoží, případně se dá jejich množení snadno kontrolovat, aby ti velkým počtem neznečišťovali akvárko - rybky pocházející z povodí Rio Negra nemají rády dusičnany a reagují na ně nemocemi a úhynem. Z toho plyne také důležitost osazení akvária rostlinami.
Pokud to s terčovci myslíš vážně a chceš se jim věnovat, doporučil bych ti udělat si výlet do Šumperka. Pan Rataj tam má ve své akvaristice nádhernou nádrž s diskusi, má ji krásně zarostlou rostlinami a poradí ti, jak na ně. Je to ale Hi-tech akvárium - dost světla, přidávání CO2 a hnojiva. Je to překrásné akvárium a je to jedna z možností chovu terčovců.
Já bych ovšem touhle cestou asi nešel. Terčovci nemají zas tak rádi moc světla (čemuž se člověk nediví, když vidí videa z jejich přirozených míst výskytu). Ale rostliny a výkonný, dobře zaběhlý filtr potřebuješ. Proto bych rozhodně trval na nějakém filtru s velmi velkým objemem filtrační hmoty (minimálně 24 litrů), na typu nezáleží, ale asi nejvhodnější je vnější hrncový nebo HMF. A rostliny bych vybíral takové, které snesou vyšší teplotu, potřebují méně světla, ale přitom spotřebují hodně dusičnanů. Základem by určitě bylo několik zelených anubiasů (červené vyžadují silné osvětlení) a k nim různé rychle rostoucí stonkovky. Nejméně polovinu hladiny bych vyhradil nějakým větším plovoucím rostlinám - nějakou salvinii nebo ještě lépe Ceratopteris cornuta...
A to je asi vše. Napsal jsem toho hodně, protože se myšlenkou na asi stejnou nádrž s diskusi už delší dobu zabývám (asi tak 20 let smich ) a hodně k tomu mám načteno a prohovořeno s jejich chovateli. Větší cichlidy jsem choval, ale terčovce ještě ne. A opravdu bych doporučil, nejdříve pořádně osázet nádrž a nejméně půl roku ji provozovat bez terčů, ale s osádkou teter, otíků a pancéřníčků. Po 5 měsících přidat malé festivy a měsíc po nich terčovce. A ty tetry opravdu nemusí být jen neonky. Spolu s terčovci žijí i tetry červenoústé nebo Bleherovy, moc hezké ryby zvyklé na vyšší teploty.
Ať se ti daří a moc se těším na fotky akvárka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2012 06:47 Muž grunda [1781] - Cichlidy
místo ancistrusů a šneků bych dal otíky a corydorasy, neonky buď červené, nebo diamantové
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   24.08.2012 06:02 Muž LiborSprysl [9015] Re: baletka
baletka napsala: Ahoj, chystám se zakládat 480l akva pro terče a neonky. Poradíte mi, zda se tyto ryby hodí k sobě? Chtěla bych asi 6 terčů, řekněme 30 neonek, další rybky pak už jen pro zlepšení bio rovnováhy - čištění dna, řas atd. Takže bych tam dala parmičky siamské, ale nevím, zda nebudou vůči tečům agresivní. Dále ancistrusy a nejspíš nějaké řasožravé šneky. Co vy na to? Neonky bych chtěla modré, ale nejsem si jistá jejich dlouhodobou snášenlivostí vyšší teploty. Díky za odpovědi.
Modré neonky nejspíš sežerou, jsou malé a v té bedně se stejně na pohled ztratí. Červené jsou výhodnější. Ty parmičky ke stáru dovedou být pěkné mrchy...Já bych je nedával. Kombinace ancistrusů a plžů může být náročná na filtraci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2012 23:43 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: baletka
zkusím aspoň na něco.. 6 terču a 30 neonek je v pohodě. Jak s modrýma neonkama ale nevím, vím že "nejpoužívanější" jsou k terčům červené neonky..

Parmičky černopruhé (tebou nazvané siamské, aneb SAE) určitě agresivní nebudou, to jsou naprosto mírumilovné rybky. Ancíků bych se taky nebál...

Hlavní pokud chceš terče je udělat nádrž opravdu pro terče, ať jim je tam dobře, bez kompromisů. Nebo budou problémy :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2012 23:21 Žena baletka [624]
Ahoj, chystám se zakládat 480l akva pro terče a neonky. Poradíte mi, zda se tyto ryby hodí k sobě? Chtěla bych asi 6 terčů, řekněme 30 neonek, další rybky pak už jen pro zlepšení bio rovnováhy - čištění dna, řas atd. Takže bych tam dala parmičky siamské, ale nevím, zda nebudou vůči tečům agresivní. Dále ancistrusy a nejspíš nějaké řasožravé šneky. Co vy na to? Neonky bych chtěla modré, ale nejsem si jistá jejich dlouhodobou snášenlivostí vyšší teploty. Díky za odpovědi.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.07.2012 04:28 Muž LiborSprysl [9015] Re: Danila
Danila napsala: DeNNI85 napsal: Víte co mě vždycky udivuje a pobaví? Jak všichni píší ty krkolomné postupy co všechno se správně musí a nemusí... teď tady zas sáhodlouhá diskuzeo o tom, jak přidat nové ryby.
A totéž mohu doporučit při tom, když si donesete domů nové ryby, nejlepší je mít v akvariu alespoň nějakou jeskyni, kde se mohou schovat, pokud už jí neokupuje některý ze stálých obyvatelů, jako své teritorium :-) a ty ryby si samotné určí jak to bude v akvariu chodit. Pokud nedáte neonku ke 20cm vrubozubci, nebál bych se nějakých většich škod. Takže donést a vypustit.


Tak tento postup bych chtěla vidět na vlastní oko v našich nádržích:-), ideální by bylo, kdyby nám to pisatel předvedl s nějakými cennými vlastními rybamismich.Vřele nedoporučuji se tímhle návodem řídit.


Zrovna jsem na to myslel včera s rukama mezi dvaceticentimetrovýma salvinama... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.07.2012 19:02 Žena Danila [4489] - SumciRe: DeNNI85
DeNNI85 napsal: Víte co mě vždycky udivuje a pobaví? Jak všichni píší ty krkolomné postupy co všechno se správně musí a nemusí... teď tady zas sáhodlouhá diskuzeo o tom, jak přidat nové ryby.
A totéž mohu doporučit při tom, když si donesete domů nové ryby, nejlepší je mít v akvariu alespoň nějakou jeskyni, kde se mohou schovat, pokud už jí neokupuje některý ze stálých obyvatelů, jako své teritorium :-) a ty ryby si samotné určí jak to bude v akvariu chodit. Pokud nedáte neonku ke 20cm vrubozubci, nebál bych se nějakých většich škod. Takže donést a vypustit.


Tak tento postup bych chtěla vidět na vlastní oko v našich nádržích:-), ideální by bylo, kdyby nám to pisatel předvedl s nějakými cennými vlastními rybamismich.Vřele nedoporučuji se tímhle návodem řídit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2012 17:00 Muž LiborSprysl [9015]
Chová to tu někdo? Amphilophus alfari (Meek, 1907) Platný název je - Astatheros alfari
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2012 15:46 Muž LiborSprysl [9015] Re: hr
Že se necháš vytáčet...(Je to vidět, že pěníš. Zase píšeš s chybama...)My co víme, víme své a dotyčný ať se exhibuje. Buď v klidu. Já myslím, že místní nezvyklá k podobným experimentům ani náhodou. hop ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.07.2012 15:31 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: DeNNI85
Ale sůl s pH opravdu nehne. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2012 14:19 Muž DeNNI85 [16] - Amerika
Pro HR:

Představ si, že jsem takto přidával ryby už x krát, ať k africkým tlamovcům nebo naposledy minulý týden dospělý pár akar modrých k 20cm vrubozubcům a až na pár ťukanců se nic nestalo. Teď je budu dávat do větší nádrže, takže ti pak klidně poreferuji, jak bude probíhat přidání dalších ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2012 11:53 Muž LiborSprysl [9015] Re: PEKY
PEKY napsal: Nehodlám se s vámi dohadovat, každý má svoje zkušenosti.
Zkušenosti J. Burzanovského mi jsou dobře známy. Ale používat rašelinové výluhy u SA cichlid je sporné. I když jistě namítnete, že se jedná o ryby dlouhou dobu odchovávané v zajetí.

Krátkodobé stažení pH i na 7 ani středoamerickým cichlidám nemůže ublížit. Domníváte se snad, že v jejich domovině nedochází k pohybu pH k těmto hodnotám, i když je po většinu roku asi vyšší. (Splachy...)I když opět jak kde...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2012 11:28 Muž DeNNI85 [16] - Amerika
Víte co mě vždycky udivuje a pobaví? Jak všichni píší ty krkolomné postupy co všechno se správně musí a nemusí, sáhodlouhé články o tom, jak udržovat vodu aby odpovídala reálnému prostředí, teď tady zas sáhodlouhá diskuzeo o tom, jak přidat nové ryby. Řeknu to asi takhle, krybě, která vyložene vyrostla někde v amazonce a tudíž potřebuje přesné ph atd se u nás dostaneme velmi zřídka, vesměs jsou to ryby odchované na vodě z vodovodního řádu, která se mx přisolí kvůli ph. Takže jsem nikdy neměl problém v žádné lokalitě v čr, kde jsem bydlel s tím, že jsem ryby umístil do čerstvě napuštěné nádrže vodovodní vodou, ať už to byli živorodky, tlamovci, americké cichlidy, cokoliv. A totéž mohu doporučit při tom, když si donesete domů nové ryby, nejlepší je mít v akvariu alespoň nějakou jeskyni, kde se mohou schovat, pokud už jí neokupuje některý ze stálých obyvatelů, jako své teritorium :-) a ty ryby si samotné určí jak to bude v akvariu chodit. Pokud nedáte neonku ke 20cm vrubozubci, nebál bych se nějakých většich škod. Takže donést a vypustit. Co se táče mého doporučení na ryby do velké nádrže, tak buď africké cichlidy a nebo americké, jsou to nádherné a nenáročné ryby, jen pozor na to, že některé dorůstají opravdu velkých rozměrů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2012 08:30 RAP Re: LiborSprysl
Nehodlám se s vámi dohadovat, každý má svoje zkušenosti.
Zkušenosti J. Burzanovského mi jsou dobře známy. Ale používat rašelinové výluhy u SA cichlid je sporné. I když jistě namítnete, že se jedná o ryby dlouhou dobu odchovávané v zajetí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2012 06:18 Muž LiborSprysl [9015] Re: Losky
Losky napsal: A nevíte, kde se dají koupit ti rivuláti a Meeki? Praha, Mělník, Liberec?
smich Jezdím Prahu každé pondělí... smich Mám obé... Ale můžeme to probrat soukromě... ano Jinak jsem kousek od Jičína...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2012 06:16 Muž Vstrom [82] - Malawi
A nevíte, kde se dají koupit ti rivuláti a Meeki? Praha, Mělník, Liberec?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.07.2012 05:35 Muž LiborSprysl [9015] Re: PEKY
PEKY napsal: Původní ryby si na ně zvyknou a nováčci "načichnou".
No to je hodně křivolaké řešení, které podle mých zkušeností bude přinášet úspěch jen u velmi omezeného počtu druhů a u těch je takové opatření vlastně zbytečné. Původní ryby budou akorát naštvané, že se na ty "hajzlíky", co jim tam páneček cpe, nedostanou. Dát do koše samici festae při navracení po rodičovském odpočinku, tak mi ho samec rozsápe.
Utlumování čichu pomocí huminů...tuto zkušenost jsem získal před lety od Honzy Burzanovského a funguje. Takže není nutné aby nováčci našichli, ale naopak stávající ryby, aby tolik nevnímaly vetřelce.
Vypouštění před zhasnutím je rozumné, to dělám i s těmi největšími rváči a funguje to. Po zhasnutí by to mohlo působit problémy nováčkům, protože nevidí do čeho jdou. Dost si to neumím představit u právě tu nyní frekventovaných rivulátů...Rozbijou si hlavu o sklo, nebo vyskáčou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 20:15 RAP Re: LiborSprysl
Původní ryby si na ně zvyknou a nováčci "načichnou".
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 18:55 Muž LiborSprysl [9015] Re: PEKY
PEKY napsal: Jsou různé způsoby jak vpustit cichlidy do akvária. Způsob všechny najednou je sice nejjednodušší, ale taky to bývá velký náraz pro filtraci, potažmo biologickou rovnováhu.
Další možností je pouštět ryby od nejslabší po nejsilnější. Dalším způsobem je, vypustit nováčky v noci= nějakou dobu po zhasnutí. A poslední, který mě napadá, je použití "porodničky" , lépe řečeno spíš umělohmotného košíku adekvátní velikosti. Ten se připevní do nádrže tak, aby z něj ryby nemohly uniknout a nováčci se do něj pustí. Samozřejmostí je možnost úkrytu(trsy rostlin). Ryby jsou v nádrži, ale chráněni před útoky domácích.

A co řeší košík v procesu socializace ryb, které mají spolu žít? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 18:52 RAP
Jsou různé způsoby jak vpustit cichlidy do akvária. Způsob všechny najednou je sice nejjednodušší, ale taky to bývá velký náraz pro filtraci, potažmo biologickou rovnováhu.
Další možností je pouštět ryby od nejslabší po nejsilnější. Dalším způsobem je, vypustit nováčky v noci= nějakou dobu po zhasnutí. A poslední, který mě napadá, je použití "porodničky" , lépe řečeno spíš umělohmotného košíku adekvátní velikosti. Ten se připevní do nádrže tak, aby z něj ryby nemohly uniknout a nováčci se do něj pustí. Samozřejmostí je možnost úkrytu(trsy rostlin). Ryby jsou v nádrži, ale chráněni před útoky domácích.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 18:45 Muž LiborSprysl [9015] Re: Losky
Zkusil bych nikaragujce...mají zcela jiné návyky, netřou se na plochu a mohlo by to fungovat...Pokud vypustíte do nádrže ryby najednou, máte to nejjednoduší. Při přidávání dalších druhů musíte přestavět nádrž, právě proto, abyste zrušil stávající teritoria.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 17:09 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: hr
Tím současně myslíte všechny druhy vypustit současně nebo komplet celý druh a pak jindy další druh? Ale spíš myslíte všechny ryby současně asi aby si každá našla své teritorium...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 13:44 Muž Squit [30] Re: hr
ten štěrk je práve docela ostrohraný a hrubý, takže půjde všechen ven, kaměniště udělám. Díky za rady. Jak je to potom s párováním? Mám koupit jen jeden pár od každého a doufat nebo jich koupit víc a nechat je ať se vyberou sami a zbytek potom dát pryč?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 12:54 Muž Squit [30] Re: hr
Díky za rychlou odpověď. Akva je rozdělené velkým kořenem víceméně na polovinu. Takže mě asi čeká výměna dna a schánění ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 12:33 Muž Squit [30]
bylo by možné chovat v akva 150x50x55 (dxšxv) jeden pár Vieja synspilum http://www.youtube.com/watch?v=fBj6RpZcqTY&feature=related a jeden pár Vieja zonata http://www.youtube.com/watch?v=x-A1NL_Mg5I plus pár L sumců? Asi L 114, L 128 nebo L 239. Jako dno je tam zatím čedičový štěrk velikost max 12mm. Nebo bylo potřeba ho vyměnit za něco jemnějšího? Mám strach aby to nebylo moc malé akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 12:28 Muž Vstrom [82] - Malawi
Šaman teda určitě nejsem;) Já myšlenka že když pořídím třeba 3 páry různých cichlid, tak že to bude celkem v pořádku. Určitě chci pár rivulátů, pár kančíků červenohrdlých a případně ještě jeden druh. Nebo jestli je lepší pořídit cichlidy, které jsou o něco menší a zas jich pořídit víc?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 12:09 Muž LiborSprysl [9015] Re: PEKY
PEKY napsal: To už je na vás. V každém případě je při koupi mladých ryb potřeba alespoň 4ks pro výběr páru. ;-)
A nebo musíte šaman s kyvadélkem... smich Někomu to prý funguje...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 12:07 RAP Re: Losky
To už je na vás. V každém případě je při koupi mladých ryb potřeba alespoň 4ks pro výběr páru. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 12:06 Muž LiborSprysl [9015] Re: Losky
V párech se velké cichlidy kombinují většinou špatně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 12:05 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: PEKY
Právě nevím, zda dát třeba 4 druhy ryb a každý po páru nebo jen dva druhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 11:59 RAP Re: Losky
Zkuste to takhle mladé ryby 4ks akar a 6-8ks mek. Počty se pak dají upravit nebo může dojít k úhynu. Může se stát, že se vám zalíbí další druh, tak ať je možnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 11:05 Muž Vstrom [82] - Malawi
Ok. A těch kančíků? Jen orientačně abych měl trošku představu. Vůbec netuším, jestli 2ks či třeba 6
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 10:35 RAP Re: Losky
Losky napsal: Takže 1-2 páry. Ten zbytek se zahubí, když jich koupim třeba 10? ...
Pokud máte možnost, kupte fungující pár, pokud ne kupte si max. 6 mladých ryb. Pozabíjet se nemusejí, ale můžete mít pak problém se zbývajících zbavit.
Osobně si většinou beru do okrasného akvária pouze 4ks, jednu co největší(na 99% samec) a zbytek od střední velikosti dolu.Vždy mi z toho vzešel fungující pár(někdy i dva). ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 10:10 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: PEKY
Takže 1-2 páry. Ten zbytek se zahubí, když jich koupim třeba 10?
Asi bych nechal 1 pár. A těch kančíků? Vůbec nemám tušení, jak moc tyhle ryby jsou k sobě agresivní. Rád bych tam měl ještě SAE, třeba 4 kousky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 09:55 RAP Re: Losky
Tak maximálně dva páry v dospělosti. Jinak dobrou inspirací by vám mohlo být tohle rybicky.net/nadrze/6387 . ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 07:03 Muž Vstrom [82] - Malawi
Kolik byste těch akar doporučil ponechat? Rád bych ještě ty Meeki. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 05:13 Muž LiborSprysl [9015] Re: PEKY
PEKY napsal: LiborSprysl napsal: ........ Co mne zaujalo, že to není klasický rivulát, nýbrž Silbersaum...
Toto není Andinoacara stalsbergi(Silbersaum), ale klasický rivulát.

V tom případě, ale v té ocasní ploutvi velmi vybledlý. (Pro mne nezvykle.) Už jsem měl jak červené, tak oranžové a když se mazaly tyto ryby o flek, tak vždy výrazně ztmavly ve všech barvách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 22:06 RAP Re: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: ........ Co mne zaujalo, že to není klasický rivulát, nýbrž Silbersaum...
Toto není Andinoacara stalsbergi(Silbersaum), ale klasický rivulát.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [24] ...... 39

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 43678x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11628-ryby-do-akvaria-251-500-l-velke-akvarium?od=1151