Hromadný úhyn ryb
0 10.03.2008 21:19 suchysvatonovice zkus častější výměnu vody(např.1/5 obden)a snaž se zredukovat počet i velikost ryb jinak reálně hrozí,že dojde k samovolné redukci počtu ryb na nulu.Jinak NO2,které produkují ryby se v dobře zaběhlém(osídleném nitrifikačními bakteriemi)filtru přeměňují na NO3.NO2 je prudce toxický již v řádech desetin až jednotek mg/l,NO3 jsou v pohodě i přes 50 mg/l(což je pro představu norma pro pitnou vodu).
To delas dobre ale asi to nikdy nemuze ten filtr pobrat a rostlinek bude taky malo na to aby pomohly. Chce to opravdu si neco precist a nektere ryby nekomu darovat nebo poridit vetsi akvarko !! V malem akvarku se hodnoty spatne hlidaji.
0 10.03.2008 21:15 monys – Re: filipsi
teda, ja se nechci hadat, protoze jsem cerstvy zacatecnik...ale v akvarku mam 6 ryb a nezda se mi, ze by tam bylo o 6 ryb víc než tam má být...to by muselo být akva bez ryb...??
0 10.03.2008 21:12 monys to by odpovídalo, skaláři jsou u hladiny a lapajipo dechu, parmicky jsou stridave u dna a nahore a zbytek je u dna. Testy jsem zatím žádné nedělala. co na ně potřebuju? a jak se případně dá zbavit těch dusíkatých látek? jinak se snažím jednou týdně měnit 1/3 vody a vzdy v te vode, co z akva vyndavam vymeju i filtr..
ze rostou podle velikosti akva neznamena ze kdyz te zavru jako dite do metr vysoke bedny ze nevyrostes vic jak jeden metr do vysky.
Je pravda ze kdyz v prirode ma ryba metr tak v akvarku metr mit nebude ale taky urcite nebude pod pul metru ale nekde tak 3/4 velikosti ve volne prirode.
0 10.03.2008 21:11 suchysvatonovice já sám mám jedno pěkně přerybněné akva(nevhodné dárečky synovi),a je dost náročné udržet v něm jakousi stabilitu takže mluvím i z vlastní zkušenosti
0 10.03.2008 21:09 suchysvatonovice v akvaristice nikdy (až na nepočetné světlé vyjímky) nemají nic proti,když jde o kšeft.Jestli tam ty ryby byly bez rostlin a v tomto počtu bez možnosti úkrytu tak byly (jsou)ve stresu a k tomu se asi přidalo i zatížení dusíkatými látkami,které ryby produkují
To by asi nevadilo ale jestli jsem pochopil tak v akvarku nebyly zadne zive kytky pak bych to typoval na otravu dusikatymi latkami ktere se ti nahromadili v akvarku. Nelapaji rybicky nahodou u hladiny po vzduchu ? Jak zacto menis vodu ? Meril jsi NO2 ?
0 10.03.2008 21:05 suchysvatonovice zkusit vyměnit třetinu vody za odstátou stejné teploty a nejlépe sehnat větší akva a založit si tady prezentaci,abychom měli k tvému problému více info(filtrace,osvětlení,rostliny atd.)
0 10.03.2008 21:05 monys – Re: suchysvatonovice
já nevim, já jsem se v akva ptala a neměli nic proti..ale je fakt že jim asi o extra blaho rybicek nejde
. teď je vyhodit nemůžu. ale jsou malý a prý rostou podle velikosti akva..
0 10.03.2008 21:02 monys mam je tak 5 tydnu, byly (nebo alespon se zdaly) byt naprosto v pohode...i kdyz je pravda, ze pred tydnem jsem jim dala do akvarka kytky (dp te doby zadne zive nemely). v rohu maji udelanou takovy roh s kytkama...a v tom byly schované a kytky i ožírali...může to nějak souviset? nerada bych, aby mi umřely další rybičky
0 10.03.2008 21:02 suchysvatonovice mohly by to být i dusíkaté látky,v tom akva je ryb na třikrát větší nádrž-skaláři v 25 l?
Chovali se nejak divne nez umrely ? To byly taky neve rybky a nebo tam uz byly delsi dobu ? Navic mas dosti male akvarko i ty skalary by chtely vetsi.
0 10.03.2008 20:49 monys – mrtvé parmičky
Ahoj, mám takový problém. dnes ráno jsem našla v akváriu mrtvé obě parmičky pruhované.Nevíte čím to je/ co dělám špatně?
Mám cca 25l akvarium, filtrovani, vzduchovani, rostlinky. akvarko mam cca 7 tydnu. Před týdnem mi umřel ancitrus (jeden den jsem si ho přinesla a do druhého dne umřel). Jinak mám v akvárku dva skaláry, dve mecovky zelené černé a dvě parmičky nádherné. Krmím je nitěnkami a universálním krmivem ( sušené)..
Starší reakce
Zkusil jsem si představit 15 neonek a beťáka ve 40 l akvišku a ... ee.
0 03.03.2008 21:02 redmaus První krok,kup si větší akvárko. Tu 20 si nech jako karanténu.
Ja ze tu mam zasebou AQ v kterem jsem trel cichavce zakrsle a vypada jako 20l kanistr co mam na naftu ale pak jsem se tedy po vasich zpravach zvedl a vzal metr a ejhle ono to ma 40litru
Mám 20 l akviško, tak si umím udělat představu, jak by vypadalo s 15 neonkami a betou navíc...
Jsem rád, že jsme se domluvili!
Omlouvam se sel jsem si premerit AQ a udelal rysku a pak uznal ze jsem placl volovinu. Ja si jen predstavil 20l kanistr a jak by to bylo s 20ks malich rybek ale kdyz si udelam rysky na AQ tak pak to vypada jinak. Vsem se omlouvam
Ono se s dvaceti litry nedá moc vyskakovat. Tak párek Bett a nebo 1+2. Jenže na to je už 20 litrů dost málo. Ještě mě napadli Edlerky nebo mikrorasbory.
0 03.03.2008 20:06 Hurvajzzz jenže já chci samečka a sameček nesnese samečka
Na dvacet litrů? Zkus Betty.
Ta poslední emotivněji laděná věta nebyla určena vám, ale široké veřejnosti...
0 03.03.2008 20:01 Hurvajzzz tak mi poraďte co tam mám dát za rybičky.dík
0 03.03.2008 19:53 Lorsson – Re: Sid
Ja se nepru a souhlasim
chtel jsem jen vyjadrit svuj pocit ze za uhynem musela byt jista pricina - viz Kamekhuv prispevek. O tom ze to mnozstvi je nevyhovujici, o tom zadna
a s chemii na me nechodte te mam plnou hlavu i tak
Lorssone - všechno je chemie! I láska!
Jak může dopadnout rybí konzerva týden po založení? U začátečníka! S takovým začátkem by měl potíže i pokročilý akvarista, ale nejprve by musel mít nějaký výpadek, aby takto postupoval!
Copak je to tak složité pochopit, že do tak malé nádržky musí mít výběr živočichů hlavu a patu?
0 03.03.2008 19:42 Kamekh – Re: Hurvajzzz
Pokud uhynuly rybky v krátkém časovém rozmezí (přišel jste domů a už bylo po nich), zřejmě otrava. Pokud postupně v delším časovém úseku (dva až tři dny), tak následkem dost nevyhovujících podmínek. Pokud od prvního dne až do dnes, mohlo jít o onemocnění, ale to by jste si všiml příznaků. Tip : otrava z nahromaděných splodin.
15 neonek na 20 litru se vam zda hodne?
Ghostíku, jestli vám připadne 20 l akviško pro 15 neonek a betu "v pohodě", pak o akvaristice smýšlíte způsobem, který já neuznávám.
A vůbec nejde o to, že se rybky otrávily N-látkami, ale o to, že sem chodí začínající akvaristé, kteří nemohou ustát, pokud se zařídí podle vašeho názoru! Je mi líto rybek, které to potká...
0 03.03.2008 19:28 RAP – Re: luciikaa
Týrání
0 03.03.2008 19:06 luciikaa – Re: ghostik
a co by si povedal na 20 l akva, v ktorom su 2 dospele zavojnatky?
Tolik ? 15 neonek na 20 litru se vam zda hodne ? Dle mne je to na hranici ale v pohode pokud se o to nekdo stara.
Pokud lapali po dechu u hladiny tak bych typoval NO2 nebo amoniak
Tolik rybek v tak malém akváriu nemá šanci. Ani u profíka.
0 03.03.2008 18:18 Lorsson – Re: Hurvajzzz
Jakou mas filtraci, jake jsi mel hodnoty vody? Umrely vsechny najednou nebo postupne? Jak vypadaly pred uhynem? Tvuj dotaz je tak vseobecny ze se neda odpoved bez dalsich podrobnosti. Od boku strelim vysoke NO2 ale to je jen jedna z mnoha moznosti.
0 03.03.2008 18:03 Hurvajzzz no měl sem 20litr.akvárko a dal sem tam rybičky asi po tejdnu založení
Jak bylo velký, jaká technika, za jak dlouho po založení jsi dal ryby do nádrže? Více info. Takhle se těžko radí.
0 02.03.2008 18:48 Hurvajzzz – uhynutí všech rybiček
čau lidi,prosím poradtě mi co jsem mohl udělat špatně že mi pochcípaly všechny rybičky v akváriu?měl jsem 15 neonek a jednu betu(samečka)díky moc za tadu
a nevím jestli má cenu zakládat nové
Starší reakce
Souhlas s Johanem, spíš to byla otrava, buď NO2, nebo vysoká teplota a málo O2, záleží na příznacích, rybky u hladiny a lapaly po vzduchu, nebo trhave pohyby, cokoliv neobvyklého... Na nemoc bych to netypoval, to by nebylo tak rychlé
Těžko soudit bez více informací.
Jak pise johan, asi otrava, kdyz to bylo tak hromadne a nevidel jsi znamky onemocneni.
Tim, ze jsi o vsechno umyl, si asi moc dobre neudelal, stacilo vymenit polovinu vody, a zitra znova.
Aspon si budes dobre pamatovat, ze tolik ryb do tak maleho akva dat nemuzes, a precti si par veci o zakladani a udrzbe akva.
spíš jak se chovali před tím, než lekli.. zdržovali se u hladiny?..
To nejde takhle od boku určit co byla příčina. Musíš napsat číms krmil, jestli teplota vody byla v normálu, síla filtrace, vzduchování, chemické úpravy vody.. Je toho takhle strašně co mohlo být přičinou. Zkus to víc popsat a určo ti někdo zkušenější poradí
0 24.02.2008 12:18 quick – Velký uhyn ryb a kompletní vyčištění akvária
Mám 4 měsíce zařízené akvárko a najednou mi chcíplo asi 11 ryb, tak jsem zbytek ryb odlovil a dneska jsem celé akvárko umyl.Umyl jsem kameny filtr atd. nevíte čim by to mohlo být?
Starší reakce
Vůbec mě toto nepřekvapuje...stačí sem do vyhledávače vložit slovo Hornbach a vyletí tolik věcí, až člověk zírá. Pokud lejou do transportního sáčku vodu z vodovodu, tak bych hledal příčinu zde...(i když mohla být na vině i např. společná filtrace a nebo jejich dlouhé exporty ryb od dodavatele)
Tento obchod se snaží pouze prodat za každou cenu...při koupi rybiček lépe se mu vyhnout...
0 29.01.2008 15:08 Aja Myslím, že tam lil vodu z vodovodu, ale nejsem si jistá. Ještě jsme kupovali 3 malý skaláry, 4 pancéřníčky, 4 mečovky, 4 tetry citronové.. No a 4 mrtvý parmičky.
Šel bych se podívat, jak se daří těm parmičkám co zůstaly v obchodě. Kolik jich bylo? Byly v jednom pytlíku s jinými rybami? S jakými a kolika?
Přidat reakci
1 ...... [19] ...... 23 24
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 15303x