Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hromadný úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Hromadný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2016 21:22 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Drtič
12 ancáků v jednom akvu ? to doufám bylo aspoň 400L vody , jinak si myslím že to byla jen časovaná bomba ,která právě bouchla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2016 21:17 Drtič – Táhnoucí se problém.
Ahoj lidi. Mám akvárium už dva a půl roku a bylo to všechno skoro v pořádku až na pár drobností. A teď žádám o radu protože už si pomalu přestávám vědět rady. Začalo to v lednu kdy my uhynuli první dva krunýřovci. (Jedná se o Krunýřovec sp. gold) A tím to začalo. Postupně začal odpadávat jeden krunýřovec za druhým.. Nafouklí bříška, přestali přijímat potravu a ztráceli barvu. Měl jsem podezření na hlístice a pak na vodnatelnost. Ale během tří týdnů jsem přišel o všechny krunýřovce - 12 kusů. Tak nějak jsem se s tím smířil. V akvárium se tři týdny nedělo nic zvláštního a pak najednou během dvou týdnů jsem přišel o tři parmičky černopruhé, na jedné parmičce jsem našel zježené šupiny a pod šupinami jakoby zkrvavený flek. Tak jsem si říkal že se jedná doopravdy o vodnatelnost. Před třemi týdny jsem našel živého panceřníčka který jako by měl vykousnutou část těla na hlavě a na ocasu. Minulý týden jsem měl uhynulou parmičku čtyřpruhou a včera jsem vyndal parmičku čtyřpruhou který chybí část těla u řitní ploutve.
Chtěl jsem v červenci zakládat daleko větší akvárium a rybky s rostlinami dát do nového akvária. Ale za této situace nevím jestli to mám udělat protože nevím co my v akvárium likviduje ryby. Přemýšlím že rybky všechny odlovím a dám je do karanténího akvária a k filtru připojím UV filtr který mám objednaný. Rostliny dám zvlášť to vaničky a vykoupám je v manganistanu draselným.
Nebo my poraďte jak by jste to řešili vy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2016 21:11 richty13 Re: DaveLister
Děkuji moc za vysvětlení jak to přesně funguje, nějaký základ jsem věděl ale teď mám jasno :-) Taže budu měnit vodu, a okamžitě jak přijde novej filtr tak tam necham oba, až se ten novej aspoň trochu zajede. Ještě něco krom výměny vody jak jim okamžitě pomoci? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   25.04.2016 21:02 Muž DaveLister [478] Re: richty13
Ryby močí amoniak. Zbytky žrádla, výkaly, opadané listy, mrtvolky, všechno se rozkládá na amoniak. To je prudce jedovatá N-látka, která rybám způsobuje popáleniny. V akváriu se musí vytvořit baktérie (ve dnu, ve filtru...), ktere ten amoniak žerou. Amoniak žerou ale samy produkují další N-látku, dusitany. I ta je prudce jedovatá, rybám ničí krevní barvivo a dusí je. Takže se musí namnožit další bakterie, které žerou dusitany a produkují dusičnany. Dusičnany už tolik jedovaté nejsou, stačí je odstraňovat výměnami vody jednou za týden až měsíc, podle množství ryb a rostlin v akváriu. Ale ten amoniak a dusitany jsou jedovaté velmi a velmi rychle - proto se ryby dávají do akvária až po měsíci od založení a nasazení rostlin, šneků... Když se dají dřív, většinou umřou. Aby jim člověk pomohl, musí nahradit ty chybějící bakterie a amoniak a dusitany odstraňovat každý den výměnami vody.

Zákeřné je, že nic z toho není vidět. Akvárium vypadá čistě a ryby zdánlivě pro nic za nic umírají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2016 21:02 richty13 Re: PaYoch
Dobře, děkuji za rady, momentálně měním vodu každé dva dny čtvrtku a filtr je již objednaný a čekám až přijde. Ale děkuji za rady a jak píšete pokud přidám další kytky tak to může taky pomoci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2016 20:57 Muž PaYoch [134] Re: richty13
Mas akva v zabehu, viděl bych to na problém s dusitany nebo podobným moribundem, rozhodne měň vodu denně 1/3, objednej poradnej filtr a pritlac hodně na rostlinách. Tento režim udrzuj minimalne měsíc po instalaci nového filtru. Do nového akvária alespoň měsíc ryby nepatří! Kup si testy na no2 a měř, dokud nebudou ukazovat nulu, ryby už nekupuj a doufej, ze to ty stávající alespoň prezijou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.04.2016 20:55 R Muž afc1886 [15246] Re: richty13
Špatná kvalita vody,nefunguje nitrifikace.Sám píšeš,že máš honič vody,ale vodu měníš jen čtvrt nádrže za 14 dní.Některé rybky tam máš celkem prasátka,tak to chce pořádný filtr a dokud neni tak častou výměnu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2016 20:55 richty13 Re: romant
Jsem asi neznalej, ale mohl by jste mi vysvětli tedy podrobněji co to ty N látky jsou a co například s nimi dělat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2016 20:51 R Muž romant [28001] Re: richty13
Měsíc "starý" akvárko s rybama, nevíme od kdy, tam bych hledal příčinu, tedy podle mě jsou načatý od nadlimitního množství škodlivjších N látek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2016 20:43 richty13 – problém s úhynem ryb...
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli by mi mohl někdo poradit čím by to mohlo být, že nám v akváriu (je vytvořené i s fotkami na profilu) postupně vymírají ryby. Ryby nemají na sobě žádné viditelné známky nemoci, ani nejsou zakřivené. Vzduchování a filtr jede stále, teď nově měním vodu každé dva dny a akvárium jsem také prosolil v poměru 1 kávová lžička na 10 l vody. Je zajímavé že květinám se náramně daří a hodně se rozrůstají. Do akvária byly přidány kameny, nejsou ostré, jsou vydezinfikované vysolené a vypálené.
Děkuji všem za odpověď a rady. Jsem zde nový a jestli jsem přidal příspěvek špatně tak se omlouvám.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:59 R Muž afc1886 [15246] Re: domcak
Máš tam mizernou filtrací a ryby prasátka+ryby pro které je akva malé.Už teď jde vidět z fotek,že ta voda není to pravé ořechové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.03.2016 19:58 R Muž romant [28001] Re: domcak
Tak vodou to je, ale tou v akváriu, kde nefunguje nitrifikace a je v ní nadlimitní množství N látek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:56 domcak Re: romant
Mám Dajana Start plus a nemohlo by to být tou mojí vodou, že ryby najednou chcípají a nebo to, že jsem dlouhou dobu neodebíral vodu??? (cca 3 týdny)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:52 R Muž romant [28001] Re: domcak
Nevím co je to používat chemii. Jestli máš na mysli třeba Toxivec, nebo Nitrivec, tak klidně ano, jestli máš Aquasafe, Aquatan, tak taky klidně ano, ale není to nezbytně nutné, hlavně měnit, měnit, měnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:49 domcak Re: romant
Mám používat chemii při výměně vody???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:42 R Muž romant [28001] Re: domcak
Polovinu 3 dny po sobě a další 3 dny 1/3 objemu, nikoho ničím po dobu toho týdne nekrmnit, pořídit, třeba tu var. filtrace co jsem psal, neměnit kus za kus, ale nechat měsíc s tím filtříkem společně a odstranit až po tom měsíčním záběhu, při problému ihned měnit vodu, nemusí bejt odstátá, stačí natočená přes sprchu. Jak psal kolega, filtračníé média raději prát v akva vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:37 Libcin Re: domcak
Raději v akvarijní vodě!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:36 domcak Re: afc1886
co přesně za problémy???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:35 domcak Re: Libcin
v klasické vodě z vodovodu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:34 domcak Re: romant
kolik % vody mám denně vyměnit a jak dlouho to mám opakovat???
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:30 R Muž romant [28001] Re: Libcin
To je úplně jedno, o filtračních médiích v tom honiči vody nelze mluvit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:29 Libcin Re: domcak
A v jaké vodě došlo k proplachu filtračních médií?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:28 R Muž afc1886 [15246] Re: domcak
Cituji z prezentace-Popis: Chovám zde: Neonky, Skaláry, Parmičky čtyřpruhé, Mečovky, Paví očka, ancitrusy, sumečka, Tety červenoústé
S tímto složením budeš mít pořád problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:27 Libcin Re: domcak
Jak pral písek? Celé dno? Tak spolu s propráním filtru zmizely důležité nitrifikační bakterie :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:27 domcak Re: domcak
(odkaloval jsem písek)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:24 R Muž romant [28001] Re: domcak
Denně měnit vodu, pořídit odpovídající filtraci a nikdy nedělat odkalování a praní filtru společně a dát tomu týden prodlevy. Nefunguje ti momentálně nitrifikace a když nebudeš měnit vodu, pochcípe to komplet.
Edit: www.rybicky-rybky.cz/… a k tomu www.rybicky-rybky.cz/…
Edit2: Významně posílit množství prosperujících rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:22 domcak Re: romant
Pral jsem i písek a čistil filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:18 R Muž romant [28001] Re: domcak
A co jinýho jsi s tou výměnou dělal? Odkalování, praní filtru apod?
Edit: Ta filtrace, co tam máš, to je honič vody kterej nemá s filtrací do 100 litrovýho kvária co společnýho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 19:13 domcak – Po výměně 30% vody mi některé ryby uhynuly
Mám problém! Po výměně vody mi některé ryby uhynuly.... Zdálo se jako kdyby postupně ztrácely energii a přestalo se jím chtít plavat... na žrádlo vůbec nereagují a poté uhynou. Avšak některé ryby jsou úplně v pohodě a jako kdyby se nic nestalo. Zrovna teď jsem dal do karantény skalára, který je úplně vysílen a pořád leží na boku nebo je přetočený vzhůru nohama. Výměnu vody jsem dělal už hodně-krát a nikdy jsem tento problém neměl. Je to epidemie??? Nebo já jsem udělal při výměně vody chybu.

Budu rád za každý názor a radu.
Moje akvárium: rybicky.net/nadrze/24806

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2015 20:14 Muž snehulda007 [850] Re: PaDa
No mám v plánu nechat akv. teď tak dva tři týdny bez ryb a nechat zajet nový externí filtr,který nahradí tu menší čerpací hlavu a znovu zakořenit rostliny,který jsem vyškubal. Je pravda, že filtraci to chce posílit. Přemýšlím nad zeolitem kvůli dusičnanům,sice kytky z toho asi nebudou odvázaný,ale tohle akv je pro krunýře takže rostliny jsou až druhořadé.Na externí filtr připojím na rampu. Jako předfiltr nasadím molitan na sání a atmaňáckou hlavu nechám přisávat vzduch,pak už to snad bude OK.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2015 17:26 Muž PaDa [6079] - mřenky a sumciRe: snehulda007
Před lety mi vychcípala nejmíň třetina ryb v akvárku (425 l). Vypadla mi během dovolené koncovka z rozstřikovací rampy a všechna voda šla tím koncem rovnou na sklo místo aby stříkala otvorama a čeřila hladinu. Ta pak rychle zarostla pistiema a v kombinaci s podobnými vedry jako jsou teď pak padla první ryba. Nevím jak dlouho to trvalo, ale když jsem se vrátil domů, bylo hned ve dveřích po čuchu jasno. V akvárku ležely mrtvé ryby v různém stádiu rozkladu, mezi tím poléhavaly ostatní. Hned jsem začal lovit mrtvoly, asi 3 velké se mi rozpadly pod rukama na kaši, některé byly ještě "čerstvé" a pěkně vybarvené, jak padaly postupně během několika dní. No, humáč.
Neměl jsem ryby kam dát, tak jsem vyměnil skoro komplet vodu, vyházel pistie, opravil filtr, večer vyměnil ještě znovu půlku vody a dalších několik dní taky. Nekrmil jsem. Všechny přeživší ryby se rychle vzpamatovaly a nechcípla už žádná.
Od té doby když jedu pryč, dávám ještě vnitřní filtr na druhou stranu akvárka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 21:47 Muž snehulda007 [850] Re: garggi
Na teplotu si opravdu dávám pozor a vodu liju do akv.tak aby nerozkarbovala dno. Kytky mám poslední dobou ve slušné kondici..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 21:44 Muž snehulda007 [850] Re: NHKG
Pořát přemýšlím jestli jsem něco neudělal a asi jsi na to přišel. Opravdu jsem dal včera víc vody a v kombinaci s tím že jsem minulý týden potočil rampu a tím že je ta hladina zarostlá bylo to čeření slabé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 21:40 Muž snehulda007 [850] Re: radim
Nene,Kuba je teď na prázdninách a ví že ikdyž jde třeba krmit tak si pořádně umyje ruce. Ví že tam nesmí nic házet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 21:29 radim Re: snehulda007
čau, jestli máš ty piskořky ok a nezdrhají hromadně k hladině, tak to nejspíš udušení nebude. Taky pokud tam jsou a dno je převrtávané, tak by se z něho nic uvolnit snad ani nemělo. Píšeš v profilu, že máš doma Kubu...není ve věku, že by experimentoval a hodil/nalil jim tam něco nestandartní na přilepšenou? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 21:04 Muž NHKG [3900] - Hadohlavci
Nešla by udělat fotka jak moc je čeřena ta hladina? Nemohlo se třeba stát, že jsi dopustil více vody než obvykle a hladina nebyla dostatečně čeřena? Protože já takovou kalamitu bohužel zažil už 2x a v obou případech to bylo po poruše filtru. Poprvé mi v letních vedrech (voda v akváriu měla kolem 33°C, kdysi jsem neuměl chladit) v noci umřel vzduchovací motorek, který poháněl "bublifuk" - celá osádka 112l akvária do poslední ryby přes noc mrtvá, včetně ryb dýchajících i vzduch. Podruhé jsem poškodil na podzim vnitřní filtr a akvárium jelo jen s vnějším, bez vzduchování a čeření hladiny -> 2 z 12 velkých cichlid kaput.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 20:46 Muž garggi [65] - TanganyikaRe: snehulda007
Hmm, tak pak nevím. Měl jsem takou teorii, ale jestli jsi dopouštěl 3o st. vodu 30 stupňovou, tak nevím. Ale zřejmě to bude jak psal romant níže v příspěvcích: "podle mě jde o klasický řetěz událostí".

Myslel jsem, že jsi dopouštěl vodou studenější(logicky pro ochlazení nádrže z důvodů veder).
Pak mě napadla teorie:
Máš docela nízký sloupec vody, a když rychle vliješ studenou vodu do teplé, tak ta studená jde dole a pokud se dostane do substrátu kterého máš docela dost(podle fotky), tak může vytáhnout (usazeniny-škodliviny) ze substrátu.
Stačí překrmit, nebo horka rostlinám taky moc asi nepřidají, a vzhledem k osádce jaká byla(hodně sumců) jsou to přece jen čuníci ;-) , možná se to fakt potkalo vše na jednou.

Možná by jsem ještě zvážil založení znovu.
Ber to jako zkušenost, kterou ti nikdo nevezme i když není příjemná.
Ale jsou to jen moje názory, ne ber to špatně.
Ať se daří a přeji ať se to obejde bez dalších strat a úhynů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 20:14 Muž snehulda007 [850] Re: garggi
žádný.Třicet obě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 20:13 Muž garggi [65] - TanganyikaRe: snehulda007
Jak jsi psal v prvním příspěvku, že jsi měnil víc jak třetinu vody za odstátou? Jaký byl rozdíl v teplotě(v akváriu/čerstvá-nová voda)?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 20:08 Muž snehulda007 [850] Re: romant
Ještě mě napadlo co piskořky? PRůběžně budu kontrolovat jestli taky nehynou. Opravdu moc děkuju za pomoc. Když jsem to viděl tak mi bylo dobreku..všechna práce v pr...i. Ancík se konečně začal tvářit jako že by šel do tření,elka ty jsem vypiplal z úplných prcků a teď můžu začít odzačátku...No nic musím se poučit,kýble do ruky a hurá na věc zase pěkně od začátku.. Ještě jednou díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 19:07 R Muž romant [28001] Re: snehulda007
Když budeš měnit vodu, přechodně můžou bejt kdekoliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 19:01 Muž snehulda007 [850] Re: romant
a ryby nechat v tý dvacítce nebo je dát do tý šedesátky? Dvacítka je zaběhlá,jsou v ní jen dvě drápatečky ale je tam malý filtr. Atman HF 100 se siporaxem kostkou molitanu na sání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 18:48 R Muž romant [28001] Re: snehulda007
Normálka několik výměn vody, klidně vyčistit filtr, nechat akvo sednout a až bude voda v richtiku, ryby zpátky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 18:45 Muž snehulda007 [850] Re: romant
Kořeny už jsou pod vodou dlouho a nevypadají že by hnily? Voda smrdí jak když ti vychcípá v létě rybník :/ Co m yslíš ozdravnou kůrou? Mám ho založit znovu? a co s těma živýma rybama? Fakt se je tam bojím vrátit,nechci přijít i o ně. Napiš mi prosím postup jak pokračovat mě to fakt nemyslí. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 18:40 R Muž romant [28001] Re: snehulda007
Tak jak ti smrdí voda, tak potom ozdravnou kůru akváriu jako celku, ty kořeny pomalu, můžou být zdrojem toho hnití a ano to podezření na udušení, otravu mám, podle mě jde o klasický řetěz událostí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 18:32 Muž snehulda007 [850] Re: romant
hele,ale ta voda dost smrdí...a co filtry? mám je vyčistit? Jak jsem lovil a vytahoval kořeny tak se dost zanesly...Takže myslíš že se udusily?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 18:23 R Muž romant [28001] Re: snehulda007
Vyměň polovinu vody, přidej tam vzduchování, nech hladinu pořádně čeřit, nekrm a zítra je tam dej po další výměně nazpět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 18:19 Muž snehulda007 [850] Re: romant
Odkalování jen kousku u čelního skla kde sedal bordel ,filtry jsem nečistil a je pravda,že rampy natočil víc do skla abych zmenšil proudění kvůli řase.Ale to jsem udělal už minulé pondělí...Docela mě děsí ta garra,je dost nafouklá..Ryby co přežily jsou ve dvacítce a přidal jsem jim silné vzduchování..můžu je tam nechat do zítra než zprovozním tu šedesátku nebo jak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 18:06 R Muž romant [28001] Re: snehulda007
Byla jenom ta výměna, nebo i jiný operace, jako odkalování, protrhávání rostlin, čištění filtru atd. To čeření hladiny je instalováno stále stejně? Mám na mysli kolik vody jsi doplnil, jestli se ta hladina čeřila stejně jako před výměnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2015 17:59 Muž snehulda007 [850] – Prosím o rychlou radu
Fotka k příspěvku Ahoj,potřebuju radu ohledně úhynu ryb v mém akv. Jedná se o nádrž
rybicky.net/nadrze/16307
Nádrž mám hodně zarostlou,hladinu pokrytou pistií. Údaje o nádrži jsou v prezentaci. Včera jsem vyměnil víc jak třetinu vody za odstátou,večer bylo vše OK. Dnes jsem přišel z práce a všiml si že se byl ancík nadechnout u hladiny. Tak jsem se šel podívat blíž a zjistil jsem že většina ryb je mrvá. Zůstaly jen dva sumečci sklovití,samec a samička ancíka a loriny. Zbytek osádky uhynul včetně elek :-|
Je možný,že se udusily? Teplota vody 30stupňů, ale hladinu čeří rozstřikovací rampy a nádrž je opravdu hodně zarostlá. živé ryby se zdají OK jen jeden sumeček má jakoby krvavé žábry. Na mrtvých není nic vidět,jen garra má vyhřezlé střevo.Ale to nevím,jestli už se do ní nepustily ancíci. Včera byla OK,nic na ní nebylo vidět. Je tedy možné že se udusily nebo mám hledat příčínu jinde? A jak mám teď postupovat? Ostatní ryby jsem narychlo přelovil do jiného akv.,ale má jen 20 litrů. Mám je tam nechat? Nebo ještě mám ve sklepě prázdnou šedesátku tak jum tam udělat karanténu? Ovšem nemám tam pro ně filtr(řešil bych to denní výměnou vody. Do stávající nádrže se je bojím vrátit a bojím se i použít filtry z ní...Nebo je tam mám vrátit? a přidat jim tam vzduchování? Nádrž jsem celou přeoral,abych odchytil živé ryby..Přikládám fotku garry. Díky za rady..

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] ...... 23 24

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 15303x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10049-hromadny-uhyn-ryb?od=251