Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hromadný úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Hromadný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.12.2010 11:11 CichavecTom – Re: ReddyM
navic jestli jsi daval novou vodu (pises o novych kaminkach a zakalu) tak to pavi ocko nemusi byt posledni. doporucuju poridit test na dusicnany a dusitany a pravideln menit cast vody pokud prekrocis rozumne hodnoty. filtr musi bezet nonstop a pokud je novej nbo vypranej ve vodovodni vode tak ho naockuj baktriema, pomuze trocha vody z jneho akva nebo Sera Nitrivec.
zakal nevadi a zmizi sam - to co ryby zabiji neni bohuzel videt...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2010 11:00 CichavecTom – Re: ReddyM
to je dobra osadka na 25 L :) Je to maly i pro ty samotny tri cicavce...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.12.2010 10:20 R Muž Silent [5949] – Re: ReddyM
Filtr se na noc nesmí vypínat. A doporučuji přečíst zde uvedené odkazy. Je to tzv. syndrom nové nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2010 10:14 ReddyM – Úmrtí pavího očka :(
Ahoj, včera jsem dokoupil rybičky do akvárka 25l, jsou to:
3x paví očko
2x black merry
3x čichavec
2x ancistrus
Mám v něm 3 umělé rostliny a kamínky na dně.
O půlnoci jsem světlo a filtraci vypnul, nechal jsem zapnuté jen topítko. Ale ráno když jsem se vzbudil, akvárium bylo pěkně zakalené (a to je druhá věc na kterou se chci zeptat PROČ) a jedno z mých pavích oček už si mrtvě létalo všude možně po vodě.. Nevíte čím by to mohlo být? Z mých pavích oček tohle bylo takové tlusté, možná že samice. A k tomu kalu ve vodě, myslíte že to mohlo jít z těch nových kamínků?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2010 11:16 Eliny – Re: katterinecka
díky za radu.. někomu je věnuju, ty dvě co je zachraňuju tak vypadaj že se z toho dostanou..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.11.2010 10:14 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Eliny
je dobrý něco si nejdřív nastudovat. Když budeš udržovat určitý zádsady (po založení akvárka ho nechat nějakou dobu zaběhnout s rostlinami a filtrem, měnit část vody jednou týdně, nikdy nečistit akvárko celé, filtr máchat jen v odpuštěné vodě z akvárka...), když budeš mít dostatek prosperujících rostlin a vybereš vhodné osazenstvo (ne moc menších rybek) tak už se ti tohle jen tak nestane ;-)
A hlavně moc nevěř prodejcům v akvaristikách, mnohdy toho nakecaj. Závojnatky opravdu nejsou moc vhodné do akvárií, určitě ne do tam malého. Jestli to nějaká přežije tak ji ratši daruj někomu do jezírka, bude jí líp
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2010 10:08 Eliny – Re: Yirka
děkuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.11.2010 10:03 Muž Yirka [9196] – Re: Eliny
Paradoxně příčinou i toho zákalu může být právě vyčištěný (to zn. bakterií prostý) filtr a nádrž. Malá poučka pro začátečníky zde: www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2010 09:55 švíco – Re: Eliny
Omlouvat svoje chyby tím, že před tím bylo všechno v pohodě je o ničem. Ty prostě neznáš ani uplný základy chovu akvarijních ryb. Začni nejdřív pořádně studovat tenhle web než poběžíš do akvaristiky pro další oběti...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2010 09:50 Žena bluedream [245] – Re: Eliny
Pro začátek by to chtělo si pročíst něco o údržbě akvária a také o tom, kolik rybek si můžeš dát do akvária. Vše najdeš zde v článcích ano. V každém případě je 30l na závojnatky málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2010 09:49 Muž Yirka [9196] – Re: Eliny
Doporučuji si po závojnatkách, které nejsou vhodnými rybkami do akvária, pořídit něco jinšího, vhodnějšího. Udělá ti to určitě také radost, možná i větší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2010 09:47 Muž Yirka [9196] – Re: Eliny
Jak píše kolega bluedream, sterilní čistota - přesně tam jsem mířil, tam je jedna z chyb, to podstatnější je však velikost nádrže vs. počet ryb. Měla by tam být maximálně jedna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2010 09:46 Eliny – Re: bluedream
4 malinký... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2010 09:45 Žena bluedream [245]
Aha, takže vše vyvařené ... tzn. jako znovuzaložení akva. A kolik že bylo závojnatek ve 30l coze ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2010 09:43 Eliny – Re: Yirka
no samosřejmě že to nemeju savem nebo něčim podobnym. vždycky to nechám vyvařita čistou houbičkou to vydrhnu. no akvárko je velký tak 30 litrů. mám světlo, filtraci, vzduch..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2010 09:36 Muž Yirka [9196] – Re: Eliny
Jelikož nikdo nevlastníme jasnovideckou kouli, těžko takhle z první poradit. K tomu musíš poskytnout více informací o nádrži a technice. Ono už podezřele zní že měly všechno umyté.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2010 09:31 Eliny – úhyn
Prosím pomoc. Ráno sem přišla k akvárku a všechny závojnatky mi umřely :( jedna to má jistě za sebou, dvě plavou bříškem nahoru ale ještě se hejbou, takže se je snažim zachránit a jedna to přežila. Nechápu co se stalo, vodu měly čistou, všechno vymytý. Do rána se to zakalilo a i ty výkaly jsou prostě divný. Je možný že je to krmením? Nebo třeba překysličenou vodou?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2010 08:20 Muž JendaVana [22] - Cichlidy – Re: Michal
tu půlku vody v AQ budeš denně měnit třebas tři neděle, než se ti aq dobře rozjede. klidně týden nekrm, pak další týden velmi střídmě. silné ryby si něco samy v aq najdou, neboj. co nesmíš zcela jistě je jakkoliv zasahovat do filtru (proplachovat, při výměně vody ho nechat na suchu...)

Všem děkuji za radu, ale neni to způsobený Ph, založením akvária nebo tak.. Měl jsem akvárko se stejným druhem rybek 3 roky, dělám vše naprosto stejně. Ano, teď jsem akvárium založil, ale stejně mi uhynuly ryby předtím
akvárium nesmí být sterilní...

naopak, ve vodě a hlavně filtru je spousta života, který ti pomáhá odbourávat škodlivé látky z vody. Tys toto všechno vyvařením zabil, ryby dal do sterilní vody, kde se postupně začaly dusit a trávit ve vlastních výkalech.

pokud chceš ryby zachránit, tak prostě jen denně měň 1/2 vody přímo z kohoutku (netřeba odstát) jen je třeba zajistit stejnou teplotu. filtr nech běžet stále ponořený pod hladinou a týden nekrm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 21:46 Michal
Dobře děkuji :-) Jen.. Minule jsem zkoušel všechno možný. Ty rybky byly nemocný tak 2 měsíce než umřely. Měnil jsem 1/2 vody několikrát a nic, potom jsem vyměnil 3/4 a nic. No ale to je jedno. Snad to nebude ono a ta výměna vody pomůže :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 21:43 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Michal
správně fungující akvárium si poradí skoro se vším samo, a proti nemocem je lepší pořídit si karatení nádržku a před vypuštením rybek k dalším je nějakou dobu sledovat. A pokud rybkám už něco je tak je spřávně léčit, ale hlavně se snažit aby akvárko pořád stále fungovalo. Takové bezmyšlenkovité lití zázračných vodiček většinou nic nevyřeší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 21:37 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Michal
nedávej žádný léčiva pokud nevíš co jim je, to jim spíš jen uškodí. Výměnou vody jim pomůžeš mnohem víc. Buď rybky někomu věnovat a začít postupně od začátku správně, nebo složitěji, častěji měnit vodu a doufat že to bude dobré. Určitě pomůže kvalitní filtr a velké množství rostlin. A jestli nechceš jen čekat, tak si pořiď test na NO2 a NO3 a mužeš zjistit v čem ti plavou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 21:32 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Michal
Minule to mohlo být to samé, stačí zanedbat údržbu nebo více překrmit a malér je na světě X-) Když je problém tak jako první doporučuji změřit hodnoty vody a vyměnit třetinu vody ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 21:29 Michal
No celej večer tu chodim jako vůl a sleduju jim žábry.. neni to zas tak, možná jsem paranoidní, ale mám strach z toho jak to dopadlo minule. Dobře, s léčivama přestanu, asi by to stejně nepomohlo. Budu doufat, že to bude v pořádku. Ale stejně by mě zajímalo co to mohlo být minule. Vodu jdu projistotu vyměnit hned..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 21:25 Žena Linduš [166] – Re: Michal
jop, máš čerstvě založené akvárko, ryby kadí a není nic co by ten odpad zpracovalo, tudíž si plavají ve vlastním hnoji.
chybí jim kyslík, žábry jedou na plné obrátky. nakonec se zadusí.
vyměň třebas půlku vody (pozor na teplotu), pusť vzduchování a uvidíš.
defacto sedíš na záchodě, který nesplachuje, důsledky taky pocítíš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 21:19 Acinonyx – Re: Michal
Je to sposobene tym, ze voda v akvariu musi niekolko tyzdnov stat (bez ryb), kym sa v akvariu "vyvinu" bakterie schopne rozlozit odpad, ktory ryby produkuju. Ak tam nie su, produkty sa hromadia a su pre ryby jedovate.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 21:18 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Michal
Je to otrava N-látkami z nezaběhnutého akva X-) Žádného parazita ani nemoc nehledej ;-) Navíc jsi do toho cpal léčiva a tím jsi dílo dokonal hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 21:14 Michal – Re: Linduš
Všem děkuji za radu, ale neni to způsobený Ph, založením akvária nebo tak.. Měl jsem akvárko se stejným druhem rybek 3 roky, dělám vše naprosto stejně. Ano, teď jsem akvárium založil, ale stejně mi uhynuly ryby předtím. Je možné a to předpokládám, že jse mi akvárium nepodařilo dostatečně vyčistit. Jde o to co za nemoc, parazita, či co by to mohlo být :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 21:09 Michal – Re: Linduš
Všem děkuji za radu, ale neni to způsobený Ph, založením akvária nebo tak.. Měl jsem akvárko se stejným druhem rybek 3 roky, dělám vše naprosto stejně. Ano, teď jsem akvárium založil, ale stejně mi uhynuly ryby předtím. Je možné a to předpokládám, že jse mi akvárium nepodařilo dostatečně vyčistit. Jde o to co za nemoc, parazita, či co by to mohlo být :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 21:04 Žena Linduš [166]
zrovna se to řeší vedle
http://rybicky.net/forum/15509?r=13
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 21:04 Muž maznak007 [12] – Re: Michal
Mily Michale, procti si prosim nasledujici stranky, a urcite se dozvis, kde je problem. www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 21:03 Žena Linduš [166] – Re: Michal
tak tos špatně udělal. akvárko se má nějakou dobu zabíhat, to bude nejspíš otrava
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 20:42 Michal – Re: Michal
sorry, neumim psát :-D

Po jednom dnu rostlinky a po dvou dnech rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 20:41 Michal – Re: Acinonyx
Rybky po jednom dnu rostliny a po dvou rybky. už jsou tam asi tak týden. Bojím se aby to nebylo to samé co předtím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 20:29 Acinonyx – Re: Michal Vass
Ako dlho je to akva "zalozene" a po akom case si tam dal ryby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 20:28 Žena Linduš [166] – Re: Michal Vass
jak dlouho je napuštěné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2010 20:24 Michal Vass – Odstáté žábry, úhyn ryb. Pomoc prosím
Dobrý den. Mám akvárium o cca 60 l. Většina rybek pomřela a tak jsem akvárium dočasně zrušil. Nyní jsem ho znovu založel.. veškerý obsah akvária vyvařil horkou vodou, mám nové rostliny, nové rybky. Včera jsem zpozoroval zvětšění žaber u dvou rybek- po týdnu pobytu v akváriu. Prosím poraďtě tco by to mohlo být. Rybka s tím dokáže žít docela dlouho, ale po časé přestává žrát a umírá. V akvíriu jsem měl mečovky, blackmoly a pavý očka. Nyní mám pavý očka a blackmoly. Zatím je to viditelné jen u pavých ok. Pravděpodobně se jedná o nemoc ne o akvarijní podmínky, měl jsem akvárium 3 roky, potrava, rostliny, vzduchování, vše stejné. Bojím se aby mi nové rybky také nezačaly umírat. Nevyznám jsem v tom, nejsem žádný akvarista, proto píši sem a doufám že přijde rada. Myslel jsem na plíseň a tak jsem před zrušením akvária používal modř a nic, zvýšil jsem dávky a také nic.. Poraďtě prosím.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2010 11:37 Muž RadekCX [219] – Re: Imii
no je treba aplikovat zdravy rozum - nejde brat vsechno jako dogma - zadne akvarium neni naprosto stejne - ani dve stejna vedle sebe
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2010 11:31 Muž Sm@tts [7] - Cichlidy – Re: vladislav
no krmim je rano a vecer... rano jim dam kosticku mrazeneho ( kupuju combo 6 jestli vam to neco rika ) a vecer davam bud zive nebo susene + tablety nez se zhasne.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2010 11:30 Muž Sm@tts [7] - Cichlidy – Re: vladislav
mrazene aquamaster ... tablety sera viformo a suche vsechno od sery...pak zive...pouze komari larvy ze zahrady... ( specialni plastovy sud napusteny vodou z vodovodu je to pod strechou neprsi tam a ani zadny chemikalie v okoli nic )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2010 11:28 Muž vladislav [106] - Cichlidy
Jaké máš krmení???Dej jim nějaký čas půst ..Uvidíš jestli budou padat pořád...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2010 11:27 Muž Sm@tts [7] - Cichlidy – Re: vladislav
teplotu drzim od zacatku na 28-29 ....co je stim piskem ? :-D je to ricni pisek z OBI .... je propranej varici vodou....a vyvarenej...nemelo by snim nic byt...zkousel sem i ocet a nic ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2010 11:26 Muž Sm@tts [7] - Cichlidy
NO2 vetsinou kolem 0 jednou sem nameril 0.02 mg/l ale hned sem to napravil NO3 je 3.5 mg/l ....jinak ty rybicky vypadaji uplne normalne....nejsou nafoukle ...normalni barva zabry v pohode...zadna krupicka nic takoveho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2010 11:23 Žena Imii [46] – Re: ustavprochore
No když jsem řešila nafouklý oko akary tak mi bylo sděleno, že se výměna nemá přehánět ... tak čemu mám teď věřit když jeden říká to a druhý zase ono ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2010 11:23 R Muž Silent [5949] – Re: Sm@tts
V jakém stavu jsou vlastně ty uhynulé rybky? Nějaké příznaky, změna vybarvení, překrvené žábry?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2010 11:21 Muž vladislav [106] - Cichlidy
Mimo těch ramirézek mám všechny druhy ryb co popisuješ u terčovců..Teplota je tam 31 stupnů..Vše je v pohodě..Ted jde o to jakou teplotu si tam měl dříve ???Jinak Bob mám pravdu...Taková výměna vody neškodí..Já dávám 1/4 vody novou přímo z kohoutku každý týden...Takže 15 litrů na 200litrové nádrži každý den je opravdu minimum..Koukal jsem na tvou nádrž...Mě se nějak nepozdává spíš ten písek co tam máš...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2010 11:21 Žena ustavprochore [567] – Re: Imii
Ale no tak, pokud vám z vodovodu neteče "župma", je to to nejlepší, co můžete pro ryby i ostatní obyvatele akvárka udělat. Ovšem bez odkalování, prostě jen měnit vodu.

Sm@tts: Napište prosím konkrétní hodnoty NO2 a NO3. S alkalitou (uhličitanovou tvrdostí) je to jak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2010 11:19 Muž Sm@tts [7] - Cichlidy – Re: Haimdol
29 stupnu neni zase tolik ne ? hodne lidi chova terce s neonkama ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2010 11:15 R Muž Silent [5949]
Já bych souhlasil spíše s Bob66. Výměna 15ti litrů ve dvoustovce denně nemůže být na závadu. To by pak byl špatný systém průtočných akvárií a přitom je to asi nejlepší způsob jak udržet vodu zdravou a čistou. Nejspíše bude příčinou úhynu asi opravdu poměrně vysoká teplota a tím nižší hladina kyslíku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2010 11:11 Muž Sm@tts [7] - Cichlidy
ta voda neni cerstva ....mam 3 kybliky....ta voda je vzdycky 2-3 dny odstata...ale dobre zkusim to omezit ... snad se neco zmeni ;) diky moc

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 23 24

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 15305x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10049-hromadny-uhyn-ryb?od=501