Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hromadný úhyn ryb

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 14 Přejít na další stránku   1  
Hromadný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 11:09 Žena konvalinka [41] – Re: filipsi
Uz jsem si rikala, jestli tohle opravdu nebyl ten problem. Ale je teda fakt, ze jen to cisteni filtru jsem ted udelala pod tekouci vodou. Jinak pri kazde vymene vody v akva napustim dostatek vody prvne do prchace (pridam SERA pripravek na upravu vodovodni vody a pripravek s bakteriemi), necham vodu nejakou dobu stat a pak teprve davam do akvaria. Uz jsem timhle zpusobem menila vodu nekolikrat, ale ten hromadny uhyn se deje az ted v poslednich nekolika dnech. Jestli to teda nemuze byt tim mym spatnym odkalovanim. Pokud ted znovu vymenim cast vody a odkalim, neprenese se ta nakaza, co uz je na rybach znovu dal? Mam pocit, jako by to byla nejenom otrava, ale i nejaka bakterie nebo plisen. Nezda se mi, ze by jenom otrava zpusobila takovy rozpad ploutvi... Ale prave proto se ptam vas zkusenych, protoze ja jsem zacatecnik a fakt nevim. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 11:05 Muž filipsi [1295]
Lucianetta napsala:.. když si do skleničky naleju "čisté" vody, která prví půlminutu spíš připomíná mlíko. ...

To ale s chlorovanim vody nema nejmensi souvislost ;-)

Zvlast na sidlistich, panelacich a mestech je situace s chlorovanim rozumna, protoze mestske vodarny vice vodu sleduji. Problem byva obcas spis na vesnicich, ktere maji vlastni prameny, vodojemy ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 11:00 Muž filipsi [1295] – Re: konvalinka
No, a pomalu se asi dostavame k tomu problemu. A jaky filtr tam byl predtim? Tenhle po mesici teprve tak nejak zacinal fungovat. Pokud tam byl predtim jiny, mela si nechat jet oba najednou. Keramicke krouzky nech, ty jsou "naveky", uhli v nem pri pristi vymene vymen za filtracni penu, a vymachej vzdy jen "kousek" filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 10:59 Žena Lucianetta [43] – Re: filipsi
souhlasím s tím, že tohle není nebo nemusí být příčina, rozhodně bych to na vodovodní vodu nechtěla svádět. Ale opatrně s tvrzením, že
vec pretrvavajici z dob, kdy voda smrdela chlorem leckde tak, ze kolem ni musel clovek chodit obloukem
Oficiálně už se takové praktiky asi nedějou, ale vidím to denodenně, když si do skleničky naleju "čisté" vody, která první půlminutu spíš připomíná mlíko. A nemyslím, že by to byla nějaká chybka jenom u jednoho bytu, paneláku, sídliště nebo města :-O

+ edit: možnost s vodou z kohoutku jsem nemyslela jako "ta za to může", ale jen jako další možnost. Ráda minimaluzuju co nejvíc rizik můžu, a to nejen v případě akvária :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 10:53 Muž filipsi [1295]
Lucianetta napsala:...že když už čistit filtr, tak ne ve vodovodní vodě , ale ve vodě z akvárka. Při mytí ve vodovodní vodě se z filtru smyjí ony důležité bakterie,...

Tohle povazuji za vec pretrvavajici z dob, kdy voda smrdela chlorem leckde tak, ze kolem ni musel clovek chodit obloukem, natoz pak ji nalit bez odstati do akva. Dnes je situace uplne jina, a skoro nikde se nebude vymachani filtru ve vodovodni vode lisit od vymachani v akvarijni, a skoro nikde nicemu neskodi lit vodu do akva primo z kohoutku.
Samozrejme je to zasada, ktera nijak neskodi a praktikovat se muze. Ale neni rozumne svadet na vymachani ve vodovodni vode vznikly problem. Protoze po tehle rade si clovek rekne ahaa, tim to bylo, podruhe to udela v akvarijni stejnym zpusobem, a opet bude tam kde byl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 10:29 Žena konvalinka [41] – Re: filipsi
Hm, tak jestli to nebude taky tim... Filtr jsem vycistila po mesicnim chodu (predtim byl uplne novy). V navodu pisou, ze uhli se ma menit kazdy mesic a jednou za tri mesice ty keramicke krouzky... V knize jsem cetla, ze se filtr nema vymenit kompletne (kvuli tem bakteriim). Pisou, ze se ma proprat ve vlazne vode, ale nikde neni, ze NESMI byt vodovodni. Tohle mi nedoslo. Vyplachovala jsem to opatrne, ale vsechno pod tekouci vodou z kohoutku. Pro priste uz vim. Dekuju za kazdou vasi radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 10:21 Mirasek
TO vypadá na to že se ti dusí odkalit vyčistit filtr v akvarijní vodě eventuelně nasadit léčení např Eshou 2000 kup si testy na vodu takové které ponoříš do vody a máš hned přehled :o) ano dodržuj pravidelnou výměnu vody 20% týdně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 10:15 Žena Lucianetta [43] – Re: Konvalinka
Většina akvaristů asi ví, ale i tak by možná stálo za zmínku i to, že když už čistit filtr, tak ne ve vodovodní vodě , ale ve vodě z akvárka. Při mytí ve vodovodní vodě se z filtru smyjí ony důležité bakterie, které upravují vodu a udržují v ní rovnováhu - a na akvárium to má pak hodně podobný efekt jako založení akvária. TZN. i problémy s NO.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 10:14 Muž filipsi [1295] – Re: konvalinka
Obejdes se i bez tech testu (samozrejme na skodu nejsou, ale dle tve financni situace), pravidelne (ted casteji) menit vodu a poradne parkrat odkalit. Jeste jedna vec - jak cistis ten externi filtr? Pises tam "dukladne", mozna to znamenalo prilis dukladne?
Pokud mu viditelne neklesa prutok, nesahej do nej, a pri cisteni proper pripadne vymen jen zanesene nejjemnejsi vrstvy (vata ..).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 09:13 Muž Yirka [9118] – Re: konvalinka
Používám tyto:
rybicky.net/vyrobky/995
rybicky.net/vyrobky/996
rybicky.net/vyrobky/59
rybicky.net/vyrobky/60
a i když někdo je s těmi od Rataje nespokojen, já mám porovnatelné výsledky z obou a vyhovují mi. Chce to dobrý cit pro posuzování odstínů barev-barvocit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 09:07 Žena konvalinka [41] – Re: Yirka
Kapkove? Dekuju moc za rady. Doufam, ze to sezenu. Tady v okoli mam pouze PetCenter a tam podle me vubec nic nemaji. At se jich zeptam na cokoli, vetsinou neuspeju. Kdyztak to objednam pres net.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 09:04 Muž Yirka [9118] – Re: konvalinka
Odpověď najdeš v těch odkazech:
dusitany (NO2) - 0,1-0,4 mg/l, smrtelná koncentrace kolem 0,5 mg/l
dusičnany (NO3) - až 100-120 mg/l i více, avšak některé citlivé ryby i mnohem méně
V dobře zavedené společenské nádrži s biologickou rovnováhou půl roku až rok starém, by mělo být NO2 neměřitelné a NO3 mezi 10-15. Bude o tom určitě psáno i v manuálu v testech.Kup raději kapkové (cca 70,-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 09:00 Žena konvalinka [41] – Re: Yirka
Super zprava. Uz jsem si myslela, ze o vsechny rybky prijdu. Hned dneska to poradne vycistim. Muzu jen otazku, jaka je spravna hodnota NO? Nejsem si jista, jestli jsem to videla v nejake knize a pochybuju, ze to bude napsane na tom testu (dneska se zajdu podivat do obchodu, jestli ten test sezenu).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 08:54 Muž Yirka [9118] – Re: konvalinka
Odkalíš a vyměníš vodu a mělo by to fungovat. Až změříš NO2, uvidíš jak často je nutno měnit vodu,aby byla pro rybky akceptovatelná. Akvarium komplet v žádném případě nečisti, vrátila by ses úplně na začátek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 08:51 Žena konvalinka [41] – Re: Yirka
Aspon trocha optimismu. Uz jsem si rikala jak jsem strasna chovatelka. A myslis, ze kdyz ted poradne poctive odkalim, ze zbyvajici rybky zachranim? Nebo je mam odlovit do nejake karanteny a vycistit akva komplet? A diky za odkazy. Clanky si urcite prectu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 08:47 Muž Yirka [9118] – Re: konvalinka
Nechci ten váš dialog nějak zvlášť narušovat, ale abych zamezil nějakým mýtům, k tomu co správně podotknul Horác k aktivnímu uhlí musím dodat, že na dně určitě nečeká žádná armáda bakterií, které přepadávají odpočívající rybky. (To by taky nebyl krunýřovec a pancéřníčci v pohodě).
Dále venkovní filtr je běžné čistit v řádu měsíců, takže tam problém také není. Rovněž biomolitan se nemění hooodně dlouho.
NO2 a NO3 jsou hodnoty, které asi budou příčinou nezdarů. Jsou to dusitany a dusičnany. Zejména látky NO2, které se vyskytují několik týdnů po založení AQ mohou být pro rybky smrtící. Proto to chce testy a měřit. Dále pravidelně řádně odkalovat (200 l vezme tak 20 minut a ne hodiny- zvlastní zkušenosi) a nebát se zajet až k rostlinám a pohnout s dekoracemi a vyměňovat vodu.
No a na závěr doporučuji přečíst alespoň tyto materiály, spoustu věcí si ujasníš:
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 08:40 Žena konvalinka [41] – Re: Horác
Stydim se, ale musim priznat, ze asi to tak je. Bala jsem se hrabat do dna, abych neposkodila rostlinky. Tak jsem do nej spis tak stouchala a virila dno. V akvaristice mi dokonce rekli, ze kdyz nemam zivorodky (ktere jsem do akva pridala teprve nedavno), tak to neni nutne cistit tak casto - pry jednou za mesic staci. V odbornych obchodech jsou opravdu odborni pracovnici. (ironie)
Myslite, ze kdyz to ted poradne poctive odkalim, ze ty zbyvajici rybky zachranim? Nebude se ta nemoc (nebo co to je) sirit dal i po vymene vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 08:29 Muž Horác [3942] – Re: konvalinka
Jak to tak čtu, tak jste v podstatě 5 měsíců neodkalovala. (Myslím pořádně neodkalovala). To si ovšem může dovolit je ten, kdo má hodně (ale opravdu hodně) rostlin a málo (ale opravdu málo) ryb. Všichni ostatní si koledují o problémy. Takže doporučuju (jak už tu bylo řečeno) poctivě odkalit do hloubky. Ani bych se moc nedivil, kdyby vám při tom šly bubliny ze dna (= hniloba). A to aktivní uhlí z filtru vyhoďte, na běžnou filtraci je k ničemu - viz www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2009 22:17 Žena konvalinka [41] – Re: Lukša
Ja jsem si rikala, ze tenhle zpusob se asi moc libit nebude. Ale mam tam hodne korenu, kamenu a rostlinek po celem dne, tak jsem do toho nechtela moc hrabat, abych jim treba neposkodila korinky. A navic takhle odkalit 200 l akva, to asi nejakou tu hodku zabere, ze? Je mozne, ze kvuli tomuhle spatnemu odkalovani mohla vzniknout nejaka infekce nebo otrava? Co bych tedy ted mela udelat? Mam udelat novou vymenu casti vody, poradne odkalit a rybky se uzdravi? Anebo uz jim neni pomoci? Mam pocit, jako by vsechny byly nejak nemocne. Moc dobry pocit to teda neni. Dneska jsem si navic vsimla na jedne parmicce, jako by mela na boku nejaky bily vyrustek nebo tak neco.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2009 22:06 Muž Lukša [18] – konvalinka
Aha tak filtr je supr.Ale to odkalování stršné.To právě musíte do těch kamínků hrabnout a to so nejhlouběji.Musíte to pořádně zabořit trochu s tiím "zakvedlat" než vypadá ze zvonu a tak to dělat místečko po místečku.Ale musíte mít dobrý zvon něco ve stylu tohoto www.exo-eko.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2009 21:52 Žena konvalinka [41] – Re: Lukša
Jsou tam ctyri molitany, jeden a pul patra carbon a jeden a pul patra keramickzch kouzku. Krouzky jsou jeste puvodni, uhli jsem menila ted pred tydnem. A molitan jen poradne proplachla, ale nevymenila. Odkaluji tak, ze se tim zvonem snazim co nejvic rozvirit dno. Ale priznam se, ze do kaminku moc nehrabu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2009 21:44 Muž Lukša [18] – konvalinka
Co tam máte všchno za nápně v to filtru?A odkalujete dno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2009 21:40 Žena konvalinka [41] – Re: Lukša
Filtr je od Vanoc novy (vycisteny asi pred tydnem) - externi Fluval 305. Do nej se da take koupit ten biomolitan? Akva cistim jednou za dva tydny (1/3 vody) a myslim ze rostlin je tam dost. Pres nektere neni ani videt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2009 21:27 Muž Lukša [18] – konvalinka
Můžete to zkusit kompletně vyčistit.Dno pořadně proprat a zasázet hodně rostlinek.A ještě bych doporučil co největší biomolitan a na filtr.Nechat zaběhnout a pak pouštět rybky.A nezanedbávat odkalovaní a vyměnu vody+rybky nepřekrmovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2009 21:24 Muž Lukša [18] – konvalinka
Tak pokud spí tak podle mě na hladině ne takže na to dno musí nebo alespoň na nějaký předmět,list.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2009 21:23 Žena konvalinka [41] – Re: swach
Takze by bylo zbytecne zbyvajici rybky prelovit a akva komplet vycistit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2009 21:19 Žena konvalinka [41] – Re: Lukša
Divne je, ze to zacalo u danii, ktere nespi na dne. Teda ja je vzdycky v noci vidim jenom u hladiny...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2009 21:17 swach
Vymen kazdy den 1/4 vody, tim budes redit ty jedy, ktere se tam vytvorily rozkladem organickych latek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2009 21:11 Žena konvalinka [41] – Re: RAP
Co znamena NO??? Tak na to si asi zitra pobezim koupit nejaky test... Mam jen zakladni test na pH, KH a GH (ani nevim co to vsechno vubec je). Ted jsem zkusila udelat tyhle testy a vychazi to na pH 6,8 KH nekde mimo tabulku (asi 15-20) a GH asi 14. Priznam se, ze ted z hlavy nedam, jestli je to hodne spatne. Ale mam pocit, ze vcera tam byly hodnoty uplne jine (az na to pH) - to bylo stejne. Ja jsem akva zacatecnik, takze jsem vdecna za kazdou radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2009 21:09 Muž Lukša [18] – konvalinka
Měl jsme uplně to samé když jsme měl nové akvárko.Chce to pořadný biomolitan na filtr a každý týden pořádně odkalovat dno+výměna vody ale ta se mění odkalováním.Způsobují to bakterie které napadají rybičky když večer leží na dně(to mi řekl jeden akvarista).Chce to aby nastala biologická rovnováha.A nasázet hodně rostlinek.Něco z těchto uvedených způsobů mi pomohlo a od té doby vše v pohodě.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2009 20:52 RAP – Re: konvalinka
To vypadá na nějakou otravu. Jak jsou na tom hodnoty NOček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2009 20:49 Žena konvalinka [41] – Hromadny uhyn
Ahojte. Moc prosim o radu... Akvarko mam v provozu pet mesicu. Asi po dvou mesicich jsem prisla o cele hejno neonek, ale to prisuzuju tomu, ze neonky nemaji rady nove nadrze. Obcas se stalo, ze sem tam nejaka rybka uhynula, ale ted v poslednich nekolika dnech hynou ve velkem. Uz mam pryc temer vsechna dania (z patnacti jsou uz asi jen tri), uplne vsichni samecci pavich ocek (samicky se zatim drzi) a ted zacinam pozorovat i problemy u parmicek nadhernych. Jedini, kdo jsou naprosto v pohode, jsou pancernicci a ancistrus. Pripada mi, ze to vsechno prislo hrozne najednou. Zadne dlouhodobe priznaky. Ted rybky plavou spis u hladiny, ztraceji barvu, pak totalni rozpad ploutvi a uz jen odlovuju mrtvolky. Ale ve vetsine pripadu si ani niceho divneho nevsimnu a rybka druhy den plave briskem nahoru. Poradte co s tim, prosim. Mam vsechny (nebo nektere) rybky odlovit jinam? Za par dni uz asi nebudu mit nic. sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2009 11:28 Mirasek
Ahoj no já bych se pokusil to pořádně odkali je potřeba se podívat jak ty ryby vypadají pokud mají vykulené oči jsou udušené a je to ve vodě. Jinak se to pokus třeba přeléčit Eshou 2000 ta je dobrá mohla by ti pomoci vyléčit ty ostatní pokud je tam infekce ale tohle spíš vypadá na tu vodu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2009 11:19 Muž jajaapaja [174] – Re: betty
Co můžem radit když nevidíme nádrž.Složení nádrže.Hodnoty vody atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2009 11:00 betty
'mam 2 mesiace akva a stale ked si kupim nove rzbz na druhz den mi zdochnu mam 20l akva neviem co mam robit poradte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2009 07:54 Muž Yirka [9118] – Re: karelpavel
Vždy se snažím pomoci jednoduchou a přímočarou radou. Nikomu své rozumy nevnucuji, prostě ber nebo nech ležet. Když vidím že to k ničemu nevede, raději téma opustím, protože reakce "stejně to k ničemu nebude" mne spak svádějí k ostřejším odpovědím, které nemám zapotřebí. I zde prostě platí jedno staré dobré české přísloví.
Komu není rady, tomu není pomoci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2009 06:04 Muž Walker [66] - Cichlidy – Re: karelpavel
Vy od nás chcete poradit, ale přitom nechcete respektovat základní pravidla akvaristiky. Každá nádrž je především biotop s nějakými procesy, které v něm probíhají. Některé z nich lze sledovat a přesně popsat pomocí naměřených hodnot, jiné zajistíme dodržováním pravidel, zjištěných a potvrzených jinými akvaristy za mnoho let provozování této disciplíny.

Proč to tak složitě píšu? Akvaristika nejsou jen hodnoty vody. Je to mnoho dalších podmínek: svícení, topení, růst rostlin, složení ryb, jejich návyky, potrava, množství dalších "neviditelných" organismů v nádrži. Vymírání vašich ryb má nějaký důvod, pokud jsou hodnoty vody v pořádku, je ten důvod jinde. Ale hledat jej můžeme až v případě, že jsme si jisti splněním dalších základních podmínek (např. množství a složení ryb). Pokud tyto podmínky splnit nechcete, nikdo vám tu asi neporadí (a dosavadní odpovědi jsou toho důkazem).

Pokud vám zlobí auto, také není snadné zjistit, proč nejezdí, ale důležité je vědět, že v něm máte alespoň benzín (naftu) a ostatní náplně, pak má smysl hledat závadu jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2009 04:57 Žena Danila [4489] - Sumci
cituji:
"Jinak voda po vsech strankach vyborna,az na zvisene NO3 - neco nad 50
Muze to byt hlavni problem ???! driv jsem mel NO3 v poho, a taky me rybky umiraly ale ne tak jak ted"

53 ryb ve 130 litrech s třítýdenní údržbou. To vidím jako hlavní problém. Doporučuji se podívat na požadavky jednotlivých chovaných ryb zde v atlase a použít rozum.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2009 21:05 Muž Jurasek [137] – Re: karelpavel
Přinejmenším se bude držet NO3 na nižších hodnotách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2009 21:02 Muž karelpavel [18] – karelpavel
OK, a cemu to pomuze ?
dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2009 20:23 Muž isamik [180] – Re: karelpavel
I do tech 300l by to bylo pomerne dost ryb!! Takhle to je "rybi polivka". Chtelo by to opravdu kratsi intervaly vymeny vody¨.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2009 20:00 Muž Yirka [9118] – Re: karelpavel
Pokud by v nádrži vládla taková pohoda jak popisuješ, tak by nevymíraly. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2009 19:40 Muž karelpavel [18] – karelpavel
Vim ze jich tam mam doost ! , ale jak ty rikas ze o sebe zakopavaji - tak ne - vsechny se spolu snesou, ale samo ze ve velkym jak planuju 300L budou jak v žitě.
A kdyby to bylo spatny doost - tak se to snad projevi na NO2, amoniak,.... -pravda ze na NO3 se to zrejme jevi, ale to az ted.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2009 19:21 Muž Yirka [9118] – Re: karelpavel
Nemůžu si pomoci, já to vidím na permanentní stres (ty ryby o sebe musí "zakopávat"), a nedostatečná údržba-i na té fotce s pancéřníčkem je vidět nedostatečné odkalení. Ono 18 druhů ryb ve 130 litrech je prostě moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2009 19:09 Muž karelpavel [18] – karelpavel
PH- 8 ,GH- 13, UT- 10, amoniak- 0 , N02- 0 , N03- něco nad 50
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2009 19:05 Muž Yirka [9118] – Re: karelpavel
Pokud se člověk podívá do profilu tak má v nadsázce chuť říci, že bys mohl být za ten úbytek rád. Takový počet druhů i kusů ryb, které ne ve všech případech k sobě "pasují" každý nemá. Rovněž periody údržby při tom přerybnění jsou příliš dlouhé, zvláště při používání vnitřního filtru. Vzhledem k tomu, že máš založeno už rok, měl bys již mít dostatek zkušeností a obsádku nádrže přehodnotit. (BTW, jaké jsou ty ostatní výborné parametry vody?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2009 15:52 nenya
Hnedka zkus www.dajanapet.cz/…, jde tam i zavolat, pan Filip je jednička na rybí nemoci!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2009 13:53 Muž karelpavel [18] – k
Fotka k příspěvku jeste fotka toho pancika
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2009 13:51 Muž karelpavel [18] – karelpavel
čau, jen bych potreboval poradit: vymiraji me dost rybky.
Pred tydnem skalara,vcera 2x pancernicek,mecovka,dnes tetra medena
U zadne jsem nepostreh nejakou jasnou pricinu !
Snad u pancernicka vykoulene oci - nakrvavele, bez zjezenych šupin ,u druhyho pancika ( panda )jak jsem tu uz diskutoval - ze se casto dlouho mrskal u hladiny. U tetry medene - akorat to, ze jak se zhaslo vecer svetlo - tak mela tzv.freestyle :-) - proste se všelijak tocila do vsech smeru - ale jen vecer - pres den v poho, a skalara byla jakoby dost ochocena.
Lidi co mi tu na neco reagovali, tak rikali ze snad nejakej cervik v tele ( hlave ) :-O , a ze akvarko postupne vic a vic vymre !
Vazne, podle me zadna zjevna pricina.
Jinak voda po vsech strankach vyborna,az na zvisene NO3 - neco nad 50
Muze to byt hlavni problem ???! driv jsem mel NO3 v poho, a taky me rybky umiraly ale ne tak jak ted
Vodu menim co 3 tydny - za posledni dobu casteji ( co 2tydny )
Absolutne nevim co s tim mam delat, jsem vdecnej za kazdou radu :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2009 10:17 Muž prisavnik [51] - Rostliny
Nech sa vyjadry ona,ako dlho ho uz ma zalozene a ostatne veci ;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [14] ...... 23

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 14461x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10049-hromadny-uhyn-ryb?od=651