Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Výběr ryb do nového akvária

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 9 Přejít na další stránku   1  
Výběr ryb do nového akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.11.2015 17:35 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: Angel1804
Ak tam nehrozí obmedzenie nosnosti skrinky /nevieme na čom to bude postavené / tak by som šiel do väčšej verzie :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 17:22 R Muž afc1886 [14685]
Každý litr navíc je super ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 17:13 Muž Angel1804 [4] - MiniakváriaRe: Angel1804
ještě jsem uvažoval o atipickém akváriu na zakázku, jelikož se musím řidit rozměry skříňky, tak max se mohu dostat na 1000 mm délky a 340 mm šířka, o výšce ještě uvažuji mezi 400-500 mm.
Objem akvária 1000x500x340 by byl okolo 170l, objem akvária 1000x400x340 by byl okolo 136 l..
Více se přikláním k druhé variantě kvůli hmotnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 15:24 Muž Angel1804 [4] - Miniakvária – Vhodná osádka do akvária 96l 80dx40vx30š
Zdravím, chtěl bych poprosit o nějakou inspiraci pro nové akvárium, ohledné osádky.
Má představa by byla chovat nějaké druhý ryb, které by šly krásně vidět už z dálky.Jenže tím mě omezuje objem.Přemýšlel jsem nad určitými cihlidkami ramiréz apd., ale co tak čtu tak by je každý nejraději choval v druhové nádrži.No nechám to na Vás, máte přeci více zkušeností.

Nádrž bude otevřená bez pozadí, takový pokus o přírodní akvárium.Nejraději bych se vyhnul hejnovým rybkám jako jsou neonky,tetry atd. dále živordkám,závojnatkám,labyrintkám.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2015 07:43 RAP
Ono, u malých ryb není úleková reakce tak znatelná.
Pokud zařizujete akvárium kvůli synovi, tak bych volil menší hejnové rybky a nemusíte zůstávat jen u těch amerických. V takovém akváriu se pořád něco děje. Pokud přidáte větší ryby a zejm. cichlidy, ryby se shluknou do hejna a budou se držet na jednom místě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2015 07:22 Žena karmen1976 [362] - AmerikaRe: Mencelu
A co místo velkych ryb, dat velká hejna menších teter?
Ono celkově velké ryby stres z leknutí snáşí hüř.
Co se týče krevetek, tak ty by v tomto připadě byly jako svačina..

Ancistrus v akvu s jemnym dnem bude bagrovat jak o život. Tak zkusit spíš hejno pancéřníčků, k tomu hejna neonek( ty si můžete vybrat i vic barevnych variaci) a ještě pak větší tetry.
Co se týče Akar, s těma zkušenost nemám.
Tak přeji šťastnou ruku při vyběru
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2015 17:06 Muž visek [75] - Tetry
akary modre jsou hajzlici
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2015 14:23 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Mencelu
Když nebudou akary modré, není s neonkami problém. Hejno akar hnědých, hejno teter, hejno neonek, hejno pancéřníčků a několik krunýřovců ale nebral bych ancitrusy. Je spousta jiných zajímavějších druhů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2015 13:15 Mencelu – Nové akvarium 300l
Dobrý den,


potřebovala bych poradit s výběrem ryb do akva 300l dno písčité s 3 velkými kameny a kořenem
bude osazeno rostlinami.
Přemýšlšla jsem o Akarach- modrává, hnědá, ancistrusi , panceřničci, trtri a neonky tam asi kvuli akaram nepůjdou ?
po pravdě nevím si rady :-(
Šlo by dát hejno neonek s čichavci a živorodkami na dno krevetky, ale syn je autista a občas
u známích vyděsí čichavce k smrti :-O Proto ty Akary.
Budu ráda za každou radu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2015 01:21 Helena88 – Ještě jednou jdu s prosíkem
Tak mě tu máte ještě jednou. Původní plán jsem překopala tak důkladně, že už v něm nezůstaly ani ty kongo tetry. Učarovaly mi zejména jiho a středoamerické cichlidy, s výjimkou jedné afriky (a možná asie)... Snažila jsem se v uplynulých dnech o nich načíst vše, co se dalo, ale jedna věc je přečíst si "manuál na obsluhu ryb", a druhá věc je osobní zkušenost, která mi s těmito druhy schází. Budu moc ráda za názory na konkrétní druhy i za nástřel možných kombinací.
K jádru pudla - jak jsem už psala, plánované akva bude mít štědře přes 600l.
Vybrané druhy, o kterých uvažuju:
1. Cichlida mnohotrnná - to, co k nim napsal Lukehofarma (děkuju za info, budu moc ráda, když mi později poradíš i tím krmivem), mě jen utvrdilo v tom, že tuhle rybku bych opravdu ráda chovala.
2. Kančík hrbohlavý - nenašla jsem moc názorů na tuto rybku přímo od jejich chovatelů, ale z mého pohledu je opravdu krásný, a zatím jsem nenašla ani žádné výrazné negativum, proč bych si ho do akva nemohla přidat, zítra se zkusím přeptat i v akvaristice, kde je prodávají, zda mi budou schopni k nim něco říct... :-O
3. Akara hnědá - hezká a pravděpodobně bezkonfliktní.
4. Akara tečkovaná
5. Cichlidka Ramirezova +
6. Cichlidka Ramirezova var. Electric Blue +
7. Cichlidka vysokoploutvá
8. Cichlidka Thomasova
.......pravděpodobně vypustím z plánu i Skaláry amazonské, nejsem si jistá, jak moc by do téhle sestavy pasovaly, zato, a asi za to nebudu zrovna pochválena, přemýšlím o Cichlidě papouščí, ano, o tom hybridním tvorečkovi made in Taiwan. stydim

A teď vás moc prosím o jakýkoliv komentář k uvedené sestavě, co vypustit, co zanechat, kde ubrat nebo přidat. Kolik bych si měla od vybraných druhů pořídit jedinců, jestli bude lepší (kromě malých cichlidek) je vzít po páru, nebo jestli jim prospěje víc parťáků kolem sebe.

Za přečtení i za případnou odpověď předem moc děkuji!
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.07.2015 08:31 R Muž romant [27987] Re: Helena88
Tak konga neudělají letní sestřih skalárám, ale rostlinám, jemnolistý jdou na řadu jako první a dokáží vyplenit i třeba anubiasy, jimž sjedou mladý lístky a je vymalováno. Přikrmování zeleným ne vždy zabere, jako ideál potravu jsem u nich odzkoušel živý dafnie. Akvo na skaláry máš, když půjdeš do nějaký klasiky, tak v pohodě, perleťáci taky nebudu problém a ani ty akary hnědý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2015 08:28 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Helena88
Já teda odpovím na 4 ( i když nemám dost zkušenosti jako jiní ale budu se snažit ).
Mnohotrnné cichlidy jsou moc pěkné rybky vhodné i pro začátečníky. Nejsou vůbec agresivní. Teda asi jen v době tření ale to je skoro každá ryba. O piskořky se opravdu neboj strejda je má a buď je na ryby moc tvrdá a navíc jak píše pode mnou zahrabaná. Na mnohotrňky musíš asi pomaleji jsou kapku větší strašpitlové. U mě si zvykaj pomaleji než kančík zelenooký ti mi už dlabou z ruky ale mnohotrnná se drží tak 10cm od ní. Jinak pěkně plavou a neschovávají se. A hlavně nepřekrmit. Pořád budou jakoby žebrat když budeš u akva a budou i jíst pokaždé když tam něco hodíš. Asi tak vše co zatím vím. palec
Ps : Nepíšu z atlasu ale je to z těch málo zkušenosti co s tím zatím mám.
A když je náhodou vybereš napiš mi a já ti doporučím krmení. Už se mi po jednom nádherně zbarvují. Používám dvoje granule na střídačku a jeden doplněk a málo mražené či živé občas taky zeleninu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.07.2015 07:31 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Helena88
1. a 4. Neměl jsem, neznám.
2. a 3. Tyto ryby mají rády svůj klid, tetry je můžou trochu rušit, ale ve větším zarostlém akváriu by to neměl být problém. Oboje bych bral ve skupině 6-8 kusů. U mě samci čichavců nikdy neměli mezi sebou problém a to platí i pro divočejší Č. šedé.

O Piskořsky se neboj, bývají bezpečně zahrabané.

50 cm je pro normální skaláry dost. Akorát pro přírodní formy (například sp. Nanay) je to na hraně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2015 02:44 Helena88 Re: Koště
Tak jsem tu zas :-). Prohlížela jsem nádrže, četla různé články, porovnávala, a myslím, že jsem našla možné vítěze - teda, alespoň doufám. Mám čtyři kandidáty, vezmu to od toho nejvážnějšího. 1. Kančík hrbohlavý. Tahle rybka se mi moc zamlouvá, vypadá jako že to není žádný rabiát, který by zbytek akvária naháněl bičem, vzhledově je moc krásná, jen netuším, jestli bude lepší pořídit jednoho samce na několik samiček, nebo jeden pár, nebo několik párů...
2. Akara hnědá - opět moc krásná rybka, která snad nebude vyložený ranař. Prý jí chutnají šnečci, tak jen doufám, že v případě že bych ji pořídila, mi nezlikviduje všechny, včetně piskořek hmm. Stejně jako u kančíka netuším jaký počet a v jakém poměru případně pořídit, cichlidy jsem nikdy nechovala.
Možnost č. 3 - čichavec perleťový. Konžské tetry by snad s ním mohly vycházet, netuším jak by si porozuměl s kančíkem, nebo s akarou. Předpokládám, že bych pořídila jeden pár, s ostatními samci prý bojuje..
A 4. tip - cichlida mnohotrnná. Opět nádherná ryba, je sice o něco větší, ale pořád ještě žádný obřík, takže by mohla v akváriu taky najít svoje pohodlné místo k žití, a přitom být vidět :).
Ještě mě napadla pátá možnost, a sice skaláry amazonské, jen nevím, jestli by jim stačila výška vodního sloupce - akvárium bude spíše dlouhé a hluboké, ale u jejich profilu se píše, že sloupec alespoň 50 cm, a to by akvárium splňovalo. Jo, a taky netuším, jak se tváří na vlající ploutve spoluobyvatel, popřípadě, jestli kongo tetry by si nedaly za cíl udělat skalárům "letní sestřih"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2015 13:41 Koště Re: Lukehofarma
Tak takhle jo ;-) Inspirovat ano, ale pokud člověk jedná s rozumem, nebál bych se vlastního výběru :-)

Helena88: Pokud je pro tebe opravdu stěžejní to hejno kongoteter, tak s panceřníčky a ancíky to bude nejspíš ok. Pokud ta teplota bude kolem těch 24-25 °C tak by pandy snad neměly mít problém. Dál by šly například nějaké mírumilovné cichlidy. Ať už budeš vybírat cokoliv, pozor na druhy, které rády okusují ploutve.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2015 10:00 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Koště
Proč kopírovat to jsem nepsal. Ale získá inspiraci co do takových akvárií a potom si podle atlasu může vybrat sama. Vlastní kreativita je nejhorší co může být. Kdyby na ní dal každý tak by to byla v hodně případech katastrofa.
Helena88-Jen se podívej do nádrží nic tím nezkazíš. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2015 09:22 Helena88 Re: Koště
Díky vám oběma, fakt si moc cením každého poznatku palec - s tím mixem to teda evidentně nebyl dobrý nápad. Pokud teda překopu původní plán, tak počítám s tím, že do nového akva půjdou ancíci a pandové z původního. S ohledem právě na pandy mám obavu zvednout příliš teplotu, pravděpodobně bych o ně přišla, což nechci.
Každopádně platí, že chci jako hlavní skupinu kongo tetry. Beťáka nechávám mimo úvahy, pokud by se do nového osídlení moc nehodil, zaběhnu mu, současně s novým akva, jedno 30l.
Jaké rybky bych tedy mohla zvolit k té skupince kožských teter?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2015 08:56 Koště Re: Lukehofarma
Proč by měla kopírovat? Je to sice možnost jak nic nepodělat a velká inspirace, ale zase bych nekladl meze vlastní kreativitě. S tím mixem souhlasím. I když je to velká nádrž, lépe by vypadalo jedno nebo dvě velká hejna než to vše co jsi si naplánovala.

Osobně, když bych plánoval akvárium této velikosti, vybral bych si pro mne zajímavé cichlidy a hejnovky řešil spíš jako doplněk, podle nároků a parametrů nastavených cichlidami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 22:58 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Helena88
Doporučuji shlédnout akvária velikosti které chceš mít zde v prezentacích (nádrže) těch zkušených a potom zvolit osádku a vše ostatní. Hlavně né mix to ani nevypadá pěkně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.07.2015 22:49 Helena88 – Výběr vhodných rybek
Ahoj všem,
předem se omlouvám za odkaz, chtěla jsem tu dotaz vložit do nového vlákna, ale z nějakého důvodu se mi nové téma nechce vytvořit... akva.poradna.net/…
Tady je dotaz kompletně rozepsaný, budu ráda, když mi tady na našich stránkách, v tomto vláknu, budete chtít přihodit nějakou radu. Na nákup ryb je opravdu brzo, k tomu dojde ne dřív než za dva-tři měsíce, ale ráda bych si celé akva dopředu už promyslela se vším všudy.
Předem všem moc děkuji za pomoc. :-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2015 22:01 RAP Re: pajik1990
Známej má s tlamovci pravdu.
Pár ano, živorodky ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2015 21:52 pajik1990 Re: RAP
takže teoreticky kdyby tam byl jen jeden pár modrejch tak by mohly bejt i v těch 112L ?? plus hejno neonek nebo živorodek cca 20 a něco k tomu netuším co ?? pořídil bych větší ale nemám to kam dát :-| těch 80cm je tak tak ještě se mi dost líběj tlamocvi ale to je z jinýho soudku má je známej a pořád do mě huří že tlamocve určitě ne že se s jinejma rybama nesnesou a kytky žerou at si je nekupuju tak pokukuju po jinech a ten čichavec modrej je krásnej :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2015 21:42 RAP Re: pajik1990
Pokud chceš oba druhy, tak od 200litrů výš dobře zarostlé. Teprve pak se ukážou v celé své kráse. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2015 21:33 pajik1990 Re: RAP
kolik cca L ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2015 21:22 RAP Re: pajik1990
Pro tyhle čichavce by to chtělo větší akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2015 20:55 pajik1990 – akva 112L
ahoj chystám se založit akvarium 112L 80x35x40 nejspíš ještě nemám koupené nic líbí se mi čichavci modrý, perleťový kolik by se jich dalo dát do takhle velkého akvária popřípadě co knim ?? hejno neonkek ?? děkuji za rady je to pro mě celkem španělská vesnice už nějaký čas pročítám kde co ale stejně si pořád nejsem jistej co a jak koupit ...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 10:42 JoKa Re: didista
Ani jednu!! no
Je to pro závojnatku příliš prťavé... Kdybys měla 100l tak napíšu jednu s odřenými uši, chovat je totiž po jednom není příliš vhodné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 09:35 didista – závojnatka
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,kolik mohu pořídit závojnatek do akvária o obsahu 54l?Děkuji za odpověď

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.10.2014 18:58 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Koli
Co to zkusit jinak? Predpokladam, ze nemas spoustu akvarii, ale i tak by ses rad dockal od ryb nejakeho potomstva. A ono je to snadne, staci si zvolit rozumne druh ryb, a mas to jen beznou peci o akvarium.

Muzes zvolit jeden druh, kde obcas neco prezije jen tak samo, coz se stane treba v akvariu s rybicky.net/atlasryb/tetra_cisarska , ovsem ma to ten problem, ze jak tam budou i jine ryby, takoveho zazraku se dockas mnohem mene pravdepodobne.

Muzes si zvolit nejake male cichlidky, a nad ne nejake hejno mensich rybek, treba tech neonek. Pri takovem usporadani se muzes spolehnout, ze vhodne zvolene cichlidky nejakou cast mladych uhaji, a budes se mit na co divat, jak se rodice staraji.

Neprezen to s druhy, mene je nekdy mnohem vice, a prikoupit se dalsi ryby daji vzdycky, zbavovat se jich je horsi.

A i kdyz odhledneme od mozneho odchovu, udrzis-li akvarium ve stavu zarybneni, ze si muzes rict, ze jeste neco aspon maleho by slo a stale nebude akvarium na doraz, je to super stav, protoze se Ti casem treba neco moc zalibi... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 13:05 Muž sux [117] - AmerikaRe: Koli
chovnou skupinku cichlidek? 2+1,3+1?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 07:45 Muž Koli [1] Re: romant
Piskořky jsem sháněl po celém městě ve 3 zverimexech a nikde je nemají :/ Psal jsem i tady na fóru, zda by nebyl někdo ochotný mi nějaké prodat nebo darovat, klidně i poštou. Krunýřovce by snad mít mohli. Molly se mi líbí , ale ještě to teda asi zvážím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.10.2014 17:57 R Muž romant [27987] Re: Koli
Piskořky(dát hned teď) v pohodě, nasazování po skupinkách, nikdy ne všechny najednou, před i po vpuštěním ryb vyměnit vodu a teď k té osádce. Máš to vybraný ze dvou skupin a to čistotnejch rybek jako jsou neonky a špindírů(rybek produkujících velké množství odpadních látek), což je ten zbytek komplet. Takže to bude chtít škrtat a nebo nahrazovat. Ancáky bych nahradil partičkou otíků v počtu 8 kousků. Oka bych škrtnul a molly rozmyslel. Na dno partu(6-8) pancéřníčků, výběr je solidní, klasikou v podobě skvrnitých nic nezkazíš. Ty neonky bych spíš volil modrý(jsou podobný jako červený, ale menší), kterejch dáš větší hejno(25-30) a bude to vypadat plněji a lépe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2014 14:19 Muž Koli [1] – Jaké ryby
Ahoj, chtěl bych Vás poprosit o radu. Založil jsem 112 l akvárium a chtěl bych poradit s rybí osádkou. Nejradši bych měl Neonky červené, Paví očka, Ancistruse, případně Black a Gold Molly a nějaké plže (např. Piskořku věžovitou). Co jsem četl v článcích, tyto ryby by mezi sebou neměli mít problémy, ale radši se chci ujistit. A případně ještě počet ryb do začátku. Předem díky :-)

PS: Rybky chci nasazovat až po zajetí akvária, tak mám ještě cca 2 týdny čas.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2014 04:42 R Muž romant [27987] Re: Koště
Naopak, je to dobrá úvaha, jenom ty pancéřníčky bych vyměnil za jiný druh, který se bude zdržovat převážně u dna. 20 kousků ohnivek a 8 pancéřníčků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2014 00:25 Koště – Nové osazenstvo
Ahoj, chci se ujistit, že se ubírám správným směrem a požádat Vás o radu. Plánuji osádku akvária o objemu 54L - viz. prezentace v profilu.

Zatím se mi nejvíce líbí kombinace Pancéřníčků malých a Teter ohnivých. Co se týče nároků, aktivity, velikosti i potřeby prostoru, tak dle toho co jsem vyčetl, by měli jít k sobě.

Je v tom nějaký problém? Pokud ne, jaké počty jednotlivých druhů považujete za optimální?

Děkuji za odpovědi ;)




Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2014 05:52 Muž LiborSprysl [9015] Re: invalida
invalida napsal: Neonkám krevetky chutnaj. stydim
A co teprve černým tetrám! Navíc to jsou ryby do takové nádrže přímo obrovské...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 23:10 Žena Turbínka [2558] Re: DankysPV
Navíc neonky obecné nebo červené jsou plavci, je dobré je chovat v akváriu alespoň s metrovou délkou, když už neonky tak modré. Většina tetrovitých ryb krevetky vyzobe ano Ono každá nebýložravá rybka krevetku ráda ochutná, ale většinou to není nějaké řízené vyhlazování. Já osobně mám dobrou zkušenost krevetky a novoheterandrie sličné, kreveta plave sličence před čumákem a nic nebo prostě krevetka díky své mrštnosti odskočí. Za mě osobně 3 krunýřovci v 54 l moc bordelářů najednou, ale to už je pozdě bycha honit hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 23:02 S Muž invalida [3881] Re: DankysPV
Neonkám krevetky chutnaj. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 22:47 DankysPV – Žádám o radu
Zdravím všechny přítomné. Založil jsem dle návodu na těchto stránkách 54 litrové akvárko (včetně rostlin,písku atd). V akvárku se již nacházejí 3 krunýřovci gold a 5 krevetek red cherry. Rád bych k nim pořídil neonky (buď obecné nebo červené) a tetry černé. Je to rozumné? Díky za všechny názory! :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 20:36 radecek29112000 Re: rastrot
pancierniček me osobne sa najviac páčia pandy
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_panda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.05.2014 20:33 R Muž romant [27987] Re: rastrot
Tak hodně spolehlivej je odkalovací zvon. X-) Já jenom, že spoléhat jenom na ryby se nevyplácí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 20:31 rastrot
dobry den poradi někdo prosim jaka je nejlepší ryba na dno která pojida zbytky jidla ze dna?dekuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.03.2014 12:15 Muž Legioix [574] Re: FrantisekH
Fotka k příspěvku Jestli na to nespěcháš, tak někdy v červenci budu mít do okolí ML cestu.
Zatím jsou malé.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 11:44 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: FrantisekH
A zrovna kdyz v okoli neco neni, je to uplne nejlepsi. Vis jak snadno se Ti pak bude rozdavat odchovy? Aspon zpocatku, ale to je nejdulezitejsi, protoze prvni odchovy clovek nerad ozeli. Pak uz trosku otupis, kdyz je to stale, uz sis to odchovat zkusil...

No a zajet si pro ne, vzdyt cesta z Prahy do Brna vyjde busem tam i zpet pod 500Kc, nepredpokladam ze pro ne urazis vetsi vzdalenost. Kdyz clovek neco opravdu chce... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.03.2014 10:58 S Muž invalida [3881] Re: romant
Několik výměn šlo ode mne i přes kamioňáky..u pumpy nabral a u jiný předal stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 09:53 R Muž romant [27987] Re: FrantisekH
U toho objednání, je jedna výhoda a tou je, že ryby nemusí absolvovat další střídání vody a prostě a jednoduše, když příjdou na krám a personál tě kontaktuje, odnášíš si je domů rovnou v tom pytlíku od dodavatele.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.03.2014 09:44 R Muž romant [27987] Re: FrantisekH
Vždycky je zde možnost se dotázat ve "svojí" akvaristice na možnost objednání daných ryb a když není personál složen s ignorantů, tak o možnostech dostupnosti té či oné ryby velmi rychle poreferuje. Každej má svý dodavatele a zalistovaný nějaký druhy, je to otázka minuty, kdy se dozvíš, jaký jsou možnosti. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2014 21:15 S Muž invalida [3881] Re: Atika
Já je lovil z 850 litrů.......asi dva dny. Jen sem to dodělal zase viseli na skle stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2014 21:07 Žena Janča [1]
coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2014 21:04 Žena Atika [134] Re: invalida
Naštěstí se dají celkem udat, ale když se mi vytřeli v 54 l za tři měsíce potřetí tak jsem je poslala do světa. Samec šel i s jeskyňkou a jikrami a asi si vůbec nevšiml, že změnil akvárko. Dovychoval to v novém :-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [9] ...... 41

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 25220x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9958?od=401