Výběr ryb do nového akvária
0 19.11.2008 15:24 Jabuk – výběr rybiček
Prosím o radu, které z těchto druhů rybiček se k sobě aspoň trošku hodí, tzn. budou se aspoň trochu snášet. Vím, že každá rybka je jiná a je to hodně spekulativní a záleží to na mnoha a mnoha podmínkách.. ( vekikost skva, skrýše, rostlinky... a tak dále a tak dále).
ČHICHAVEC ZAKRSLÝ
HALANČÍK TEČKOVANÝ
OSTNÁČEK MODRÝ
RÁJOVEC DVOUPLOUTVÝ
HRBOLAVEC AFRICKÝ
TLAMOVEC ALONOCARA sp. Rubin Red
PARMIČKA S ODĚSY
DARIO DARIO
HALANČÍK SKVOSTNÝ
BOJOVNICE PESTRÁ
SEKAVEC THAJSKÝ
TLAMOVEC štíhlý "MPANGA"
Děkuji za odpovědi a za Vaše názory.
0 18.11.2008 00:20 0 – Re: Vocko88
S tím přerybňováním se to má tak , že větší nádrž je možné "přerybnit" , protože ryby mají k plavání více prostoru a ve větším hejnu se cítí bezpečněji , jen se musí udržet dobrá kvalita vody filtrací nejen molitanem , pískem , ale též přes zeolit a aktivní uhlí nebo častěji měnit větší část vody. Rozhoduje i druhové složení osazenstva. V malém prostoru pociťují rybky stísněnost a to je stresuje. Navíc se velmi rychle znehodnotí čistota vody - řádově v několika hodinách prošlého času.
Snímek mladých parmiček druhu Puntius conchonium v plastové odchovné nádrži , v níž je voda obměňována co druhý nebo třetí den. Záleží na intenzitě krmení. Foto pořízeno 17.11.08.
0 17.11.2008 22:28 Vocko88 – Re: sára
Dost lidí tady přerybňuje klidně až o třetinu a přesto mají až 99%, takže si z toho zase moc nedělej(samozřejmě všechny ryby bych tam nedával). Dania si tam dej určitě-jsou hrozně "akční" a je na co se koukat díky nim. Do takového akva jsou 3 ancíci ažaž-2maximálně a to si to ještě rozmysli. Neonky by taky neměly chybět...
0 17.11.2008 20:55 RAP – Re: iiiv
To by mohlo jít. Záleží na množství úkrytů, rostlin apod.
Starší reakce
0 14.11.2008 14:13 oldkiwinka – Re: sára
Na ancíky je to malý prostor, halančíky tam necpi už jen kvůli parmičkám a daniím.
0 14.11.2008 11:26 V 4 Otíci (Otocinclus affinis), 6 Pand (Corydoras panda) a 10 Neonek (Paracheirodon axelrodi)by v přiměřeně zarostlé a filtrované padesátce nemělo být žádný problém. Možná by se těch Neonek sneslo i o pár víc, ale radši nepřehánět. Víc druhů bych tam už nedával.
jen aby to ti ancíci nevyčistili včetně kytek
Sklo ti necisti ani ancici
Nechal bych tetry, panceřníčky a jednoho krunýřovce.
0 13.11.2008 13:56 sára – Množství ryb v akva
Ahoj, zakládám 54l akvárium a chtěla bych poradit kolik tam můžu dát maximálně ryb.
Představu jsem měla takovou:
4x halančíky
4x danio pruhované
2x parmička duhová
10x tetra neonová nebo neonka červená
6x Pancéřníček panda
3x Krunýřovec sp. gold
ale jak na to koukám tak mi to příjde moc rybek na tak malej prostor, poradí někdo?
Mockrát děkuji
Starší reakce
Patris napsal: asi jo
ale no tak, když nevíte, neraďte
studenovodní závojnatky, likvidující rostliny a ještě navíc čuňátka, do společenského akvária nepatří
pro začátečník: pokud z nějakého důvodu trváte na těch závojnatkách, trochu!!! podobné jsou jim závojové parmičky nádherné
kromě zmíněných závojnatek bych navrhovala vyměnit ancistruse za více kusů pancéřníčků, vybrat neonky nebo tetry krvavé a těch klidně 15, pokud vůbec paví oka, tak 1 samečka a 2 - 3 samičky
0 07.11.2008 08:45 Radek [3] Nazdar, v prvé řadě bych ti doporučil
studium literatury. Nemusíš nic kupovat, stačí výborný elektronický časopis na
klub.akva.sk. Když si vybereš jen pro tebe "zajímavé" články o zakládání akva a kombinaci rybek, tak to máš za pár dní načtené a rozhodně se to vyplatí.
to navrhuješ skoro to samý jako já
. Ale já osobně bych si vybrala mezi neonkama a tetrama krvavýma. Místo jednoho hejna bych přidala nějakou dominantnější rybu... Nějakou, která by požírala paví potěr. Vzhledem k tomu, že rybky jsou z j. a stř. Ameriky, tak asi nějakou cichlidku...
0 07.11.2008 00:14 Acinonyx – Re: Dinamit
Tak to by bolo celkom dost ryb, nemyslis? Ja by som to videl na 10 neoniek, 2 ancistrusov, 7 tetier krvavych, 5-6 panciernickov. Aj tak je to dost na 90 l.
ubrala bych závojnatky a přidala tetry - 5 a pancéřníčky - 2
asi jo
0 06.11.2008 22:51 kvang1 tu zavojnatku bych zavrhl...
0 06.11.2008 22:43 Začátečník – Zakládám akvárium
Dobrý den. Zakládáme nové akvárium. Nastudovali jsme si k tomu nějakou literaturu, ale raději se chci ujistit, že se nám k sobě vybrané rybky budou hodit. Na 90 litrů bychom chtěli toto:
Neonka červená 10x Ancitrus 3x Paví očko 5x Tetra krvavá 5x Závojnatka čínská 2x Pancéřníček skvrnitý 4x
Myslíte si, že to bude fungovat? Děkuji za odpovědi
Starší reakce
0 10.10.2008 16:08 Ziggy – Re: Dann33k
Než si koupíš neonky, nebo jakýkoli jiný rybky, máš si o tom něco přečíst abys byl schopný jim vytvořit podmínky pro spokojený a dlouhý život a ne se na ně dívat jak postupně umírají (nebo by ti s tím měli pomoci rodiče). Jsou to živí tvorové, ne hračky pro děti.
Otázka je, jakou máš litráž, kdy jsi akvárium založil, kolik je tam rostlinek a jaké další rybičky sis tam pořídil. Jaké světlo používáš, případně jestli jsi měřil hodnoty vody. Bez těchto informací se špatně radí.
0 10.10.2008 15:06 Dann33k – NEONKY
Čaute ..prosim vás mohli by jste mi pomoct..:(..?koupil jsem si 14 neonek obecných a všechno mam teplota 26 mam filtr s ovzdušnovačem a take světlo...a když přidu domu vidim že ta neonka plave divně... a pak zemře skoro neplave a pak je kaput neomhli by ste mi poradit..? neni to proudem..?
Starší reakce
a hlavne ja mela kanciky a ty miluji zive kytky tak proto je tam mam ale ted budu postupne davat zive.
ahoj a doporucil bys mi nejake co nemaji nejak zvlastni naroky.mela jsem takovou dlouho travu neco mi zbylo 2 roky se drzela fakt krasna a ted uz je uboha.a taky jsem koupila nejakou s malimy listky ja se spis orientuji v kytkach na zahradu a do kvetinace nez akvarijni.
nejake do predu male a vetsi do zadu.
0 19.09.2008 11:30 Page – Re: aluska21
Hlavně vyházet umělý kytky a dát tam živý! Akvárko by nemělo být jen o rybičkách. Pak to totiž moc nefunguje
. Teď už si raději kupuji kyti než ryby.
a myslite ze bych ji mohla soupnout do velkeho nebude se tam bat nebo ona stejne plave jen nahore nebo ne?diky
Betu sice nemám, (to akviško v mé prezentaci není moje), ale 25 l bude pro tuhle rybku skoro komfort.
(Hlavně nezapomeňte na hóóódně kytek.
)
Filtr není nezbytně nutný, ale já osobně jej i v takovém případě doporučuji. Voda, která se hýbe, má oproti stojaté své přednosti.
Rybky můžete krmit denně, ale neměly by vám přitom padat mraky krmení na dno...
koukala jsem ze mate betu.mam tu prazdne akvarko asi 25l jen tak tu lezi pod akvarkem muzu tam mit betu?je mi jich ale lito kdyz nemaji vzduchovani a co filrtace to neni potreba v akvarku?mam tu mensi filrt do 25
ja a prekrmuji nene to jsem jim tam hodila malo ale oni nechtely a tak to pak snedl dedecek to je pancernicek kropenaty mam ho 7 let.jinak krmim obden
Překrmujete. To nedopadne dobře...
tak jsem byla dneska nakupovat tak mam 8 tetra neonova,2 pary parmicek nadhernich,2 antaky,1:3 tetra cisarska,pak mam 4 kusy tetra kralovska-blue,2 skalary,a jeden par mecovky
protože píšeš že seš začátečník a tahle ryba je dost citlivá na vodu..
pancernicky mam kropenaty ted tri teda co mi zbylo jinak jsem mela kanciky a ty jsem prodala a ted tam mam jen kropenace.
proc si myslis ze bude po nich?
ty ramirezky si neber..vsadim se že do 2 měsíců bude po nich
0 15.09.2008 20:37 Acino – Re: aluska21
Sikulka, dala si poradit
nakonec jsem se rozhodla pro seskupeni na neonky cervene 10ks,tetra cisarska a tetra kralovska po 6 ks,a mozna parmicku nadhernou 3 pary a parmicka odesa taky 3 pary a ty antaky 2.a na zem bych soupla cichlidku ramiezovu chtela jsem to zkloubit tak nejak aby si neprekazely a tu cichlidku vim ze jen par a u teter cisarskich 1:3 a vice.a mozna ze jeste tetra krvava
No s Kubotai nemám zkušenost...
Docela závažný fakt.
No s Kubotai nemám zkušenost, ale co jsem je viděla ve Sklorexu tak se tvářili mírumilovně. Jinak moji modří čichavci sou strašní otravové (a taky hyperaktivní)
to snad ne..., to upřesnění kde se ryby nacházej je takový obecnější..neznamená že když něco plave většinou uprostřed, tak že to nemůže najednou připlavat k hladině..čichavci modří sou celkem pomalý a klidný ryby oproti parmičkám..kubotaiky měl brácha ve společenskym a do všeho se mu pouštěli,tak je musel dát zvlášť..a bylo jim uplně jedno kde co plavalo..prostě si dělaj co chtěj
Kubotai by se měl držet ve spodní části akva, zatímco čichavci v horní ... jinak čichavci modří sou dost aktivní a dali by se přirovnat k mírnějším parmičkám.
Přidat reakci
1 ...... [29] ...... 41
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 25443x