Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Neocaridina davidi var. Red Cherry - chov

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Neocaridina davidi var. Red Cherry - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2013 21:35 Žena Verimmi [173] Re: katterinecka
Fotka k příspěvku bude se jim toto líbit? vylovila jsme to z té 25l v kuchyni... jen nevím co to :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2013 21:19 Žena Verimmi [173] Re: malyLibor
kru.i kde v zimě seženu kopřivy? nějakou jinou zeleninu nejí? Nevím jestli tam mám nějaký pár, takže nevím zda by se mohli rozmnožit, vzhledem k tomu že byli v té kouli a né koupení na chov tam může být klidně jen jedno pohlaví... snažila jsem se to nějak podle toho co tu píší v atlasu rozlišit,ale s určitostí nevím jestli je tam nějaký pár, každopádně jedna, možná dvě se mi zdají trochu méně červené než ty ostatní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2013 21:15 Žena Verimmi [173] Re: katterinecka
víc rostlinek jsem tam neplánovala vzhledem k tomu že to byla jen porodnička, ale dneska jsem tam zasadila 3 malinkaté Vallisnerie a nějaký mech mám, ale nevím o co jde, pokusím se ho trochu přebrat je místy nahnědlý, ale je tam spousta zelených částí, mám ho v kuchyni v 25l kde mám plovoucí rostlinky.

Akva jede už asi 1,5roku, takže zaběhlé by mělo být, 1x týdně měním třetinu vody, odkalení dna dle potřeby.

krevetky vypadají zatím spokojeně dneska se usídlily na listech té jedné z těch Vallisnerií a zdálo se mi že jedna žere patentku, kterými krmím potěr(nasekanými)

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.02.2013 21:15 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Verimmi
Jejich výhoda je, že ti budou u potěru poklízet to, co potěr nesežere. Je to taková čistící četa. Potřebují ale nuteně i rostlinnou stravu. Rády seškrabují řasy ze skla, ale co doslova milují je spařený list kopřivy. Takže jak začnou za dva týdny rašit kopřivy, doporučuju natrhat párl lístlů, zalít trochou horké vody, nechat 5 minut louhovat, jeden lístek hodit krevetkám a čaj vypít. Je to zdravé pro kreveky i krevtkářku palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2013 21:08 Žena LinaDee [167] - AquascapingRe: Verimmi
Tohle je zrovna dost nenáročný druh. Většinou se spokojí s tím, co po rybkách spadne na zem. Pokud je máš u potěru, tak je i jistá šance, že se Ti budou množit a nic je nesezobne. Každopádně přeji hodně úspěchů. mě tyhle hemživý potvůrky chytly už před lety a od té doby nebylo, abych jich alespoň pár neměla. Na vánoce jsem dostala miničko, takže mám konečně jen krevetčí království.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.02.2013 21:07 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Verimmi
nejsou moc náročné, jestli je máš v té porodničce tak jim tam sežeň jávský mech, ten je pro ně jak dělaný, nebo jinou členitou nenáročnou kytku (řečanka, egerie...). Krmení jim stačí normální pro ryby, pochutnaj si i na mraženém. Pokud je akvárko zaběhlé tak vydrží opravdu hodně, v čerstvém akvárku může být problém. Chtělo by to celkově víc rostlinek ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2013 20:55 Žena Verimmi [173] Re: ivaha
Díky jsou úžasné, jak to že mně to nenapadlo dříve si pořídit takového tvorečka, jen musím pořádně nastudovat co potřebují k životu, a koupit jim nějaké krmivo pro krevetky, je jich opravdu 6 a občas nějaká zaleze do té mechové koule. dala jsem jim tam jednu keramickou skalku do které se dá schovat, vůbec nemám zkušenosti s jejich chovem a tak snad přežijí a bude jim fajn.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2013 16:48 - Re: malyLibor
Staršie krevetky tmavnú,prípadne menia sfarbenie.Prečo je tomu tak?
Ako všetky kôrovce i krevetky sa za mlada zvliekajú častejšie ako staršie jedince.Staršie kúsky majú ,,vyzretejší,,pancier.Viac nahromadených látok,okrem iného aj tých ktoré sa podieľajú na sfarbení.Ako u iných živočíchov,aj tu nastupuje príchodom staroby zmena chemických pochodov v tele.Preto najtmavšie sú často i najstaršie kúsky.Sfarbenie je ale vo veľkej miere závislé na podávanej strave počas doby od zvleku po zvlek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   15.02.2013 14:45 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Verimmi
Výborný kup... ale dej si bacha, ať nedopadneš jako já. Jsou to nebezpečná stvoření. Já se podobně dostal k prvním krevetkám - shodou okolností stejným jako máš ty... taky jsem pak zjišťoval, co a jak, a tihle malí tvorečkové mne tak uchvátili, že jich mám doma několik druhů, mám 6 krevetkárií a i velké akvárko je přizpůsobeno osádkou tak, aby tam krevetky mohly žít. Jak si tě jednou tyhle potvůrky získají, tak si je zamiluješ a jsi ztracena. Ivaha, Danio, jamajcan, predator a další by myslím taky mohli vyprávět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 14   15.02.2013 08:43 Muž Chem [837] Re: Linuška D.
Je to skutecne tak. Nekterym starsim samicim se jiz nevytvori vajicka. Spise nez tim, ze by byly v prechodu je to tim, ze dojde k poruse funkci organismu. Nastesti se "poroucha" jen rozmnozovani (funkce vajecniku), takze to neni pro krevetku fatalni. U samcu toto vubec nepozname. Neni to uplne ojedinely jev, ale na druhou stranu jich zas neni tolik, aby se mel clovek tohoto jevu bat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 19:34 Žena LinaDee [167] - AquascapingRe: danio. malyLibor
Čert ví, jak to bylo, byla tedy hodně tmavá, výrazná, ale fakt to vypadalo, že to sedlo nemá. Koukala jsem se extra pořádně, protože byla daná do krevetária jako jedna z pěti prvních krevet a než jsem sehnala další, doufala jsem v rozmnožení. Teď mám mladé, výrazné, sakury a stejně to sedlo vidět je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.02.2013 18:53 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Linuška D.
Cherryny ve stáří často nejen zčervenají, ale někdy i zhnědnou, zezelenají, zmodrají... mně připadne, že ve chvíli, kdy přestanou být plodné, tím pádem užitečné pro přežití druhu, tak změní barvu na nějakou výraznou, aby opět prospěly přežití druhu - nalákají tím případného predátora, aby raději sežral je než např mladou plodnou samičku... to zní logicky, ne? Jistý si tím nejsem, ale napadlo mne to, když jsem přemýšlel nad tím, proč se staré samice takhle přebarvují. U cherryn to není tak patrné, ale u přírodní Neocaridina denticulata, tam je to fakt úplná paleta barev... ale fakt je, že jsem nikdy nezkoumal, mají-li sedlo, na druhou stranu je pravda, že takhle zbarvená veliká samice nikdy nenosila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.02.2013 18:26 Žena danio [587] - MiniakváriaRe: Linuška D.
A nebyla spíš až tak rudá, že to sedlo prostě nebylo vidět? ;-) Cherrynky snad prý ke stáří hodně tmavnou...
Já bohužel erudovaně neodpovím, mám krevetky teprve krátce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   14.02.2013 18:09 Žena Verimmi [173] Re: Linuška D.
Díky, ale já s chovem krevetek nemám žádné zkušenosti :( to akvárium používám jen jako porodničku pro ryby a nechávám je tam než povyrostou... tak teď má nové obyvatele, tak snad se jim tam bude líbil, když už se bez dovolení nastěhovali :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   14.02.2013 18:04 Žena LinaDee [167] - AquascapingRe: Verimmi
Náhodou to máš dobrý, řasokoule suprise :) taky bych brala
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   14.02.2013 17:14 Žena Verimmi [173] Re: jamajcan
díky, jsem z toho jelen, napočítala jsme jich 6 to si přece museli všimnout... nejdou mi nějak líp vyfotit :( foťák to nechce pořádně zaostřit, ok, jdu si přečíst co to potřebuje :) díky moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   14.02.2013 17:09 jamajcan Re: Verimmi
O potěr žádný strach :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   14.02.2013 17:08 jamajcan Re: Verimmi
Připletly se krevetky.Fotka není ostrá,ale myslím,že to je Neocaridina Heteropoda sp. Red cherry. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 17:08 Žena Verimmi [173] Re: Dwarfy
jj to mi taky došlo, ale jak je možné že vylezly z tý koule a co to je za krevetku.... nerada bych měla sežraný potěr.... :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   14.02.2013 17:02 Žena Dwarfy [156] Re: Verimmi
Mně to připadá jako krevetky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 16:53 Žena Verimmi [173] – co to je?
Fotka k příspěvku Ahoj,
dneska jsem byla našemu potěru koupit řasokouli. Byla jsem v jednom zverimexu, který jsme měla po cestě, zrovna měli výprodej... vybrala jsme si řasokouli za 39kč, je pravda že byla z těch všech taková polorozpadlá, ale ještě pořád ucházející, doma jsme ji hodila do akvárka s potěrem... a toto z ní vylezlo. Zjistila jsem že koule není v kuse, že se dá dostat dovnitř... pomůžete mi s tím co to je???
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 09:29 Žena LinaDee [167] - Aquascaping – Produktivní věk
Chtěla bych se zeptat, možná je to hloupost, ale každopádně mě zajímá, jak to vidíte vy. Měla jsem mezi ostatními krevetami jednu o hodně starší kobylu, velkou, vybarvenou ale ke konci života neměla žluté sedlo, přitom šlo evidentně o samici. Je možné, že byla, jak to říct, po přechodu? Přijde mi jako hloupost, že by byly krevetky produktivní až do konce svých dní....

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   10.02.2013 08:38 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: moskyt8
Ahoj. Díval jsem se na tvé fotky v prezentaci a máš tam samce i samice, buď rád. V pěti kusech to nemusí vždy vyjít. rybicky.net/fotogalerie.php… na této fotce máš samečka vpravo v rožku a samičku vlevo. Krevetky zatím vypadají mladinké, nespěchej na mladé. Akvárko máš čerstváčka, krevetky jsi do něj dal příliš brzy, snaž se tedy především, aby ti přežily zajíždění akvárka. Jak jim pomoct jsem ti napsal do komentáře k prezentaci.
Pokud se samička opravdu chovala, jak píšeš, tak to buď byl sameček, a nebo máš průšvih. Jakmile začnou krevetky pobíhat a plavat po akvárku jako zběsilé, tak jsou dvě možnosti: 1) pokud se takto chovají jen samci, je to ta lepší možnost - někde se svlékla samička a láká samečky k rozmnožování a oni ji hledají. A za 2) když takto plavou i samice, obzvlášť čerstvě svlečené, tak se v akvárku něco špatného děje s vodou. Nejčastěji je to vyšší množství NO3 ve vodě... krevetky nejdříve zběsile plavou, potom začnou podivně chodit, jakoby zmateně, pak padají a nakonec v křečích umírají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2013 00:08 Muž MichoCZ [891] - Amerika
Když jsem si před dvěma týdny donesl krevetky domů tak jedna samička nosila vajíčka o velikosti asi vajíček artemie, dneska jsou dvakrát takové. Ale předpokládám, že ještě tak týden až dva bude nosit než z toho něco bude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2013 20:10 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: moskyt8
Pokud nemá vajíčka, tak si na mladé ještě nějaký ten měsíc počkáš. A mě se nezdá že by se nějak víc probírali na břiše jak říkáš předtím, než budou mít vajíčka :) To spíš poznáš podle toho, že má vajíčka připravená v sedle, a samečci jsou akční, protože čekají až se svlíkne aby na ni mohli vlítnout hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2013 19:39 Muž moskyt8 [21] – Těhulka
Ta již zmiňovaná samička se mi zdá o maloučko větší. Už neplave divoce po akváriu ale je spíš klidnější a neustále se divně hrbí a stojí na místě a pořád mává plovacími nožičkami. A nožkami se bez přestání probíra na bříšku. hmm Že by to byly známky toho že bude mít brzy mláďátka? potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.02.2013 21:04 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: moskyt8
No moje krevety se takle čechrají furt :-) takže bud v klidu, někdy upe nechápu jak se nahrbí aby se "podrbaly" na zádech a na ocase :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.02.2013 20:50 Žena danio [587] - MiniakváriaRe: moskyt8
No, to skutečně vypadá, že se chystá na mimina ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2013 20:39 Muž moskyt8 [21] – hyperaktivita
Ve středu jsem si koupil do svého 9l akva 5 krevetek Red Cherry (2 samce 3 samičky). Za dva dny jsem našel na dně 2 svlečené schránky. A jedna ze samiček (ta největší) se začala podivně chovat. Začala jako jediná divoce plavat po akvaáriu skoro celé odpoledne smich a pak jsem zjistil, že se podivně hrbí a nožkama se probírá na břiše. hmm Jak tomu mám rozumět? Určitě se nesvléká protože ta svečka na 100% patří jí. Tak si to mám vyložit jako, že vábí samečky nebo je to známka toho že bude mít malý? :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2012 21:58 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: mirec754
Záleží na okolnostech, především na teplotě. Obvykle je to okolo 3-4týdnů.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2012 21:58 Muž Burik [727] - AquascapingRe: mirec754
co já jsem u svých pozoroval tak cca 3-5 týdnů
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2012 21:44 mirec754 – krevetky
dve samicky nosia /vajicka/kolko trva az ich vinosia alebo po kolkych dnoch budu mlade cherryny.daakujem vopred za radu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.11.2012 21:54 Muž Burik [727] - Aquascaping
Fotka k příspěvku tak už mám mladé cherrynky..a další dvě nosí... potlesk
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.09.2012 11:49 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: majka0007
Ahoj Majko. Tyto pásky jsou na red cherry zcela běžné, především na samičkách, které jsou výrazněji zbarvené než samci. Samička se zbarvuje stále výrazněji během stárnutí. Nemusíš mít strach, není to nic nebezpečného, je to přirozený stav.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2012 11:36 Žena majka0007 [108] - Amerika
Ahojte fanúšikovia red cherry-niek ahoj

Mala by som otázku na skúsenejších :-P
Na niektorých mojich krevetkách samičkách sa asi pred týždňom začal rysovať svetle červený až béžový chrbtový pás. Krevetky mám cca mesiac a pol a tieto zmeny som na nich pobadala po prvýkrát. Je to následok zvliekania, starnutia, alebo rozmnožovania? Mladé vidím v akva už v rôznych veľkostiach. Vo vlákne som sa akosi nedočítala, tak sa obraciam na Vás :-)

Ďakujem :-) ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.09.2012 12:00 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: majka0007
Veselá fotka :-) S cherrynama se člověk nasměje, vyvádějí srandovní kousky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 14   01.09.2012 10:44 Žena majka0007 [108] - Amerika – dobrá foto
Fotka k příspěvku Podarilo sa mi odfotiť super taxislužbu (na pobavenie) hop
"Na roh Úkrytu a Džungle, poprosím!" :-D
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.06.2012 22:33 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Sera
No, myslím, že to moc nehrozí. Krevetky obvykle umírají spíš na to, že se jim nepovede svléknout. Neměla by to být žádná nemoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2012 21:48 Muž Ad@m [1051] Re: malyLibor
Myslel som to tak, že ak bola náhodou chorá, tak si tie 3 z nej už určite kúsok dali :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2012 21:41 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Sera
Myslíš, že by ji ty tři dokázaly tak rychle zbaštit? Krevetky jsou žrouti, ale že by až takoví, to tedy nevím, to nevím :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.06.2012 21:40 Muž Ad@m [1051] Re: malyLibor
Ja som tiež typ, ktorý keď nájde v akva mŕtveho jedinca, tak ho vytiahne. Ale MP to už asi nepomôže, pretože ak krevetku nevytiahol, tak je neskoro.. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2012 19:41 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: MP
Jestli tam máš jen 3 další krevetky a nic víc, tak bych ji tam nenechával. Ale já bych ji tam nenechal za žádných okolností. Jsem zastánce toho, že mrtvé krevetky i rybky by se měly z akva odstraňovat.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 17:54 Muž MP [3] – Smrt
Dobrý den, dnes mi po týdnu zemřela 1 krevetka. Mohlo to být způsobeno tím, že měla pouze 1 oko? A mám ji v AQ nechat? (jestli ji ostatní 3 nesní :-( ???)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2011 11:46 Muž navik [908] - SumciRe: navik
edit - překlep, samozřejme barevná forma - nikoli barvená :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   18.12.2011 11:28 Muž navik [908] - Sumci – Re: Moucha
Moucha napsal:
kdyby byla barva stabilni, tak je to samostatny druh a ne jen barevna forma!!!!!
genetika je potvurka zaludna

Ahoj jmenovče, mohu Tě ujistit, že i kdyby ta barva byla sebestabilnější, tak nový validní druh z ní nikdy nebude ;-) - pořád to bude barvená forma (jen se stabilní barvou :-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2011 07:41 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: prasan
ty barvy proste nikdy nebudou stabilni (jedine snad pomoci genetickeho inzenyrstvi), za to prodejci nemuzou.... taky si uvedom ze nejlepsi kusy si chovatele nechavaji pro sebe do chovu a do vykupu se dostanou vyjimecne.....
a kdyz je prodaji tak za uplne jine ceny.....

kdyby byla barva stabilni, tak je to samostatny druh a ne jen barevna forma!!!!!
genetika je potvurka zaludna
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   17.12.2011 17:45 -
Je smutné,že práve takúto variabilnosť zneužívajú predajcovia a často neponúkajú čisté formy. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2011 17:27 Muž sikula [73] - Raci, krabi, krevetky
díky za reakce
Variabilitě zbarvení rozumím. Mám některé světlejší, někteří samečci (zejména starší) barvu úplně ztrácí, takže jsou téměř průhlední, v jiném akva jsou red cherry skoro jako sakury, někdy i úplně temné, až hnědé, možná i trochu do modra.
Ale takto zřetelný a výrazný barevný přechod (skok) jsem ještě neviděl.
Myslel jsem, že to je nějaký defekt - anomálie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2011 17:05 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: Moucha
No já mám red cherry sytě červené barvy i takovýhle jedince rilli a taky i takový, kteří skoro vypadají jako Red tiger.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.12.2011 16:21 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: bluemonster
no ja mam prirodni formu, cely chov pochazi z 10 kusu, prirozeneho zbarveni, ale od chovatele jsem byl upozornen ze se mu do chovu pripletly i cherryny (mel je jako ja jen na udrzbu)

no po dvou letech chovu (vyskytovaly se barvy od zeleno zlute pres ruzne odstiny hnede az po skoro cernou) se objevily 2-3 jedinci krasne cervene barvy !,
dokonce mam i svetle jedince s cernymi "tygrimy" pruhy!

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 19

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 15754x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7825-neocaridina-davidi-var-red-cherry-chov?od=501