Mražené krmivo
PaDa napsal: No jasně. Jen bacha na překrmení - není radno nechat je doma vylíhnout 
Před pár lety jsem chovancům dopřál a ráno změnil strop v místnosti barvu na černo.

No jasně. Jen bacha na překrmení - není radno nechat je doma vylíhnout

Hezký den, dají se v akvárku zkrmovat klasické larvy komárů, ulovené ve stojaté dešťové vodě? (v AQ mám neonky, betty, čichavce, krunýřovce jednopruhé a parmičky)
Nevím proč, ale mým neonkám mražené patentky od aquamasteru moc nejedou. Přitom po živých se mohou utlouci. A po sušených se tlučou taky.
Dobrý nápad... ale já to dělám tak, že nechám kostky roztát a pak to rybkám vyklopím, a když spěchám, tak to hned vyklopím do cedníku na čaj ponořeného ve vodě v akva, tam to roztaje za minutku a pak jim to vyklopím... Kdybych to dával do krmítka, tak by mi přežráním praskly kardinálky, ale upejpavé Betta albimarginata a Boraras uroptalmouides a maculatus by se k tomu krmítku ani nedostaly.
malyLibor napsal: A nebo že bych to zkusil dát do cedníku ponořeného do akva a jakmile to roztje, vyklopi to rybám?
Ja som z klasického kŕmidla na nitenky odrezal vršok, tak aby tam ostal jeden rad dierok. Dno som urobil zo sieťky, asi 5x5 mm (skôr menej, bolo v tom nejaké krmivo pre vtákov), a priviazal silonom cez tie dierky, čo ostali. Takto to je OK na 3 kocky mrazeniny (viac som neskúšal), najprv plávu na vrchu, potom klesnú na sieťku a ako do toho rybky ďubú, padá aj tým dole... No a celé je to prísavkou prichytené na skle...
ty zive komari larvy jsou to nejepsi, co mues rybkam doprat. Je kupuju mrazene okolo ... Jeje, ja vazne netusim za koli... Budu to muset zjistit. Je to prave v takove “cokoladce“, jedna kosticka vyjde na min nez korunu, pro mych 90 rybek staci 2 kostky za den, to je asi 720 Kc za rok. A to se da.
Čas od času jim tam něco hodím, díky za radu =)

Děkuji moc za rady, čím krmit, právě jsem několikrát četla, že hodně často se zpestřuje strava nějakým masíčkem. Já osobně v létě krmím živýma komáříma larvama, jenž máme na zahradě v sudu na zalívání zahrádky

to jim také moc chutna

zkusím zítra něco koupit. Já jsem měla co se týče nítěnek takové kostičky, psali, že to jsou zamražené, ale byly dost drahé, tak už jsem to vícekrát nekoupila, ale to jim také chutnalo, ještě krmím Bloodwprm Mix od tetry ;)
Samotný játra jsem nikdy nekrmil, ale do směsky jsem je občas přidával. K té četnosti bych napsal asi tolik, základem je pestrost, takže bych ten interval zvolil ve stylu "sem tam přilepšit".
Spíše než játra bych doporučil srdce. Nemělo by se s tím krmit moc často, protože maso teplokrevných zvířat není pro ryby přirozená strava. A nemyslím si, že by to v dnešní době bylo potřeba. Dnes mražená krmiva nejsou o nic dražší než to maso, tak proč rybám nedopřát raději mražnou přirozenou stravu? Na výběr jsou perloočky, buchanky (cyclop), žábronožka (artémie), bílě i černé komáří larvy, patentky, mražené nitěnky a další dobroty. Já osobně se trochu bojím patentek a nitěnek, zato velmi rád používám cyclop a koretru.
Zdravíčko

Nedávno jsem četla recenzi na to, jak rybám chutnají játra. Shodou okolností jsem dneska vařila a našla jsem v mrazáku játra. Trochu jsem jich nastrouhala do misky a postupně krmila. Ryby (očka, molly, mečovky, cichavci, aj,..) se po tom mohli utlouci. Jak často doporučujete játry krmit? Je to vůbec zdravé? V jakém množství? Díky za rady

Starší reakce
Moji komáři preferují plný pal...
Vana je ve stínu, na nejstinnějším místě dvora, myslím, že na ni slunko celý den nesvítí... ale nevím, jestli to taky není chyba... přeci jednobuněčné řasy jsou také potravou planktonu i komářích larev... ale to už zase jsem mimo mísu a tohle by asi patřilo do jiného vlákna... sem patří asi jen jak mrazit a jak tím krmit, ne kde to pro mražení či krmení získat

Jinak já mraženky kupuju od
www.nakrmryby.cz myslim že to je Grýgera a taky max. spokojenost.
Dobrý je mít tu vanu někde,kde je stín po většinu dne a pokud možno vlhko.
Používám mražený od Aquamasteru a dopředu nerozmražuji. Vyrobil jsem si krmítko z košíčku od rostlin a kusu drátu, do něj kostky hodím a rozmražené patentky vypadávají postupně. Jak rybky do krmítka ťukají, tak vyklepou i zbytky ze dna košíčku.
No, sousedka chová slepice, tak ji poprosím o kuřinec a ten hodím do vany. Měl by způsobit rozvoj mikroorganismů, kterými se živí komáří larvy... a ty pak budu chytat, dávat rybkám co sežerou a co ne, to budu dávat mrazit. Už na to mám nachystaná i taková šikovná platíčka od sezamové pochoutky... jen ty larvy nejsou

No jo, komáři. Sehnal jsem si starou vanu, nechal do ní napršet vodu... a komáří larva ani jedna, přestože doma mne dospělí komáři žerou každou noc. Asi jsem někde udělal chybu. Zřejmě budu muset navštívit sousedku a zkusit do vany hodit ten kuřinec, jak někteří tady na fóru doporučovali. Pokud tedy už není na komáry pozdě.
Já kupuji jedině Aquamaster, kde mám jistotu, že je to od Ichthyotrophic. Je to kvalita doporučovaná snad všemi kdo s tím mají zkušenosti. Každou kostku nechám poctivě rozmrazit a až pak to dávám rybkám. Ale přiznám se, že pokaždé přemýšlím nad tím, jestli to má smysl a jestli by nebylo jedno, kdybych tam tu kostku hodil celou. Vždyť ve vodě teplé 25°C to musí roztát během pár vteřin.. A nebo že bych to zkusil dát do cedníku ponořeného do akva a jakmile to roztje, vyklopi to rybám? To by mohlo velmi urychlit a zjednodušit krmení a zároveň zabránit nějakým nepříjemnostem, kdyby rybky spolykaly zmražené krmení. Jdu to hned zkusit.
Edit: Takže vyzkoušeno. Není to špatný nápad... a ještě když zajistím, aby sítko plavalo na hladině, než se vše rozpustí, abych u toho nemusel stát, a pak to jen vyklopit... Udělám si zlepšovák

0 25.08.2012 19:58 host Mám malý starý nasávací koš, na který jsem dal přícucky a dal do rohu akvária. Takže kostička se tam hodí a během pár vteřin se už rozpouší sama a ryby zobou. Tu první jsem dal na pár vteřin do vody a ryby se bály mé ruky. Tak jsem ji pak pustil a sama se už rychle rozpadala a tak se do ní pustily. Jinak bordel z toho opravdu nebyl vůbec žádný, asi jsou opravdu top kvalita a hlavně ty larvy jsou fakt velké
Ano u kvalitních to problém nebude, ale ne všechny jsou až tak kvalitní jako zmiňované, takže to co doporučuji je systém sichr.

Ono na krámě je to trošku jinej drajv s krmením, tedy jestli jsem to správně vyhodnotil.

A nemůže nějak uškodit rybám, když sežerou zmrzlý krmení? Je mi jasný,že ta kostka taje rychle,ale i tak je možný,že třeba větší krunýř vezme ještě neroztátej kousek kostky..
Nebyla bych tak přísná

U kvalitních mraženek žádný bordýlek není a mražené kostky házím do akvária běžně

.
Z toho jak to popisuješ usuzuji, že jsi jim to tam hodil tzv. celý. Pokud ano, tak to příště už nedělej a nech to nejdříve rozmrazit, potom propláchnout studenou vodou, odplaví se ten bordýlek a teprve potom jim to dávej.

Všude se píše, že si ryby musí zvykat na masitou stravu a tyhle kostičku naporcovaly než dopadla ke dnu

Taky mi to přišlo drahé. Jedna kostička vydržela pár vteřin, ty larvy mají asi 1 cm

XL čili Patentky extra velké od Aquarimexu jsou výborné, kvalitní, a čisté..
45,- Kč je celkem dost, V Braníku je prodáváme za 33,-
Patentky se prodávají ve dvou velikostech. Normální a "jumbo" a ty jsou větší a dražší. Taky záleží na obchodníkovi kolik si na ně přirazí.
Starší reakce
Ano je lepší mražené krmivo předem rozmrazit a je li to v možnostech tak ho i propláchnout pod tekoucí vodou, třeba na jemném čajovém sítku.
Martin Honzejk
Starší reakce
ale stále nechápu proč jsi mi dal mínusy..já to tak dělám, terčovci mi rostou jak z vody a množí se tak, že je rozdávám zadarmo..a dostávají krmení jak jsem psal...že by se nemělo, vím...ale jinak to zařírit neumím...tedy jo..mohl bych vzít diamantový řezák a rozřezat to elektricky zmražené na kostičky...
Původní dotaz na které je tohle vlákno navázané je jestli je dobré krmení rozmrazovat a znovu mrazit. To ten tazatel má fakt dobrý příklad.
Martin Honzejk
neradím, píšu jak to dělám já, nikde v mým příspěvku nepadlo, že bych to někomu doporučoval..tak právě to co jsi udělal nechápu...
a za to že se mnou nesouhlasíš mi dáš 2 mínusy ?
No a to je to co se dělat nemá horká voda to rozmrazí a ty to pak zas mrazíš. Tohle není ta nejlepší rada.
Martin Honzejk
0 04.04.2012 13:20 JuraS kupuju mražený v kilových baleních...je to zmražená placka v sáčku..minulý rok (tak dlouho mi vydrží zásoba co kupuju) jsem to řešil tak, že jsem buď nožem odsekával tak, až jsem u solingena ulomil špičku...pak jsem horkou vodou rozmrazoval kousek a ten pak odlomil...ted s novou zásobou jsem použil jinej postup...praštil jsem s tím o zem, rozbil to na menší kusy..ty dal do hrnce a ten postavil do horké vody..když to roztálo (artemie) tak sjem je trachtýřem nalil do pytlíku na ledové kostky...krásně se to tam dostalo..teď už jen utehnu jednu "kostku" a ten rozmrazím v sítku..dosšli mi pytlíky a tak až je doplním tak udělám vlastní směs ze všeho možného mraženého co mám a přidám zeleninu podle romyho...
Já to pochopil

to bahno bylo k tomu rozmražování a zpětnému mražení

Vážení. Rychlí řez. Okrajové části ihned zachladí zbytek hmoty. Uřízlá část ke zkrmení. Prostor pro vznik bahna zde není a je to i podstatný rozdíl oproti celému rozmražení

To nebude, "bláto" se z toho udělá...
scorpion075 napsal: ..nůž nahřát.. Nebude to v konečnom dôsledku skoro to isté ako rozmraziť celú kocku a potom ju opätovne zamraziť?
LiborSprysl napsal: "Škrábaná patentka" se nejlépe dělá nožem právě z dobře promrzlého kusu...,,,já používám malé struhadélko,a to i na artemii,,,

"Škrábaná patentka" se nejlépe dělá nožem právě z dobře promrzlého kusu...
Zatlačit a nebo taky nůž nahřát. Pokud žiletka není v nějákém držátku, může být pro prsty docela nebezpečná

Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 25 26
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 34011x