Mražené krmivo
Za sebe můžu z vlastní zkušenosti říct, že mražené Nitěnky jsou humus, který hezky zaneřádí vodu. Používám jen mražené patentky, které dávám hned po odříznutí zmrzlé do AQ.
Za sebe řeknu že Zooschatz je jedno z nejkvalitnějších mražených co se u nás prodává - zatím jsem nikdy neměl problém, i larvy culex pipines jsou dravé -barva může být proměnlivá dle toho co žrala , převážně se živí nálevníky,viřníky ale i menšími stádii buchanek,dafnií a pod - takže si klidně dovedu představit že může mít i zelenější barvu, na fotce mi nepříde nic podezřelého , pokud to po rozmrazení nesmrdí ,nebo nejsou na tom známky plísní a pod -stačí kouknout pod lupou , nebál bych se toho
Starší reakce
Zkus se domluvit s Grýgerou, jestli zaváží na krámy v okolí, může ti to vzít. Obdobně to praktikuje Jarry.
Zmražená dospělá buchanka asi ne, ale některá jejich vajíčka mohou přežít.
Buchanky jsou běžné i v akváriích kde ze s nimi nekrmí a chybí tam nějaký predátor, třeba u krevetek.
Zdravím, je možné že zmražené buchanky oživnou?
Starší reakce
Já mám doma 6 až 7 druhů mraženého neustále. Když to často nevětráš, tak není dle mé zkušenosti problém to skladovat až 2 roky, ale většinou vše spotrebuji dříve.
Když máš takovu "zásobu", tak mě napadlo, jak dlouho takové mražené vydrží?
Taky bych jim to chtěla trochu zpestřit, ale nerada bych toho koupila více naráz a pak zjitila, že můžu polovinu vyhodit...
Čím pestřejší to bude, tím lépe. Krmím své gupky skoro vším, co má Václav na první fotce. Snažím se mít alespoň 5 druhů mraženého najednou.
Ahoj, jaké mražené krmivo byste mi doporučili pro má paví očka a pandíky?
Moc se v tom nevyznám a nerada bych jim dala něco nekvalitní nebo něco, co by jim vyloženě "nejelo". Pokud možno, tak nejlépe druh a i značka by byla fajn.
Oba druhy patří mezi nejvýživnější krmiva. Vhodné před třením ryb apod.
Starší reakce
Ok díky, růžový je a jiné pachy nemá. Chtěl jsem se ujistit, že to tak má být.
Pokud má oranžovou barvu a není zašedlý,je cítit rybinou,bude v poho.Jiné pachy jsou známkou nepoužitelnosti.
Pro ryby co máš je artemie malá (i dospělci),větší standardní krmiva jsou patentky,koretry,misis,drobný kril a postupně přecházet na větší,můžeš zkusit krájené mušle a strouhané filé.Čokolády jsou na pohodu,ale obsahují vysoký podíl vody,výhodnější je kupovat krmivo v deskách (formát A4/0,5kg),týdenní dávku na desce naříznout na čtverečky a po odlomení skladovat v uzaviratelných krabičkách v mrazáku.
Starší reakce
0 17.01.2019 17:06 Vstrom [82] - Malawi Ahoj, mám asi 10 měsíců nové akvárium s Malawi (Scianochromis Fryeri, Cyrtocara moorii, Mdoka White Lips, Aulonocara Rubin Red, Labidochromis yellow a krmím vločkama Sera Vipan, granulkama SAK, Vitalis a z mraženého občas velké patentky a rybí filé a semtam nějaký hrášek, kukuřici.
Chci jim dopřát více masité stravy, ideálně typu "čokoláda". Dost lidi dávají artémie. Jsou to nějaké větší kousky? Ryby mají velikosti od 10-15 cm. Zkoušel jsem se dovolat i tomu Grýgerovi dvakrát, ale bez úspěchu a internetové stránky s objednávkou má takové zvláštní. Takže bych asi zítra zajel do Mělníka do Vivária. Můžete tedy doporučit nějaké větší krmivo?
Děkuji
Starší reakce
Já to krájím nožem a zrovna myslím na to, že mám všechny plastové krabičky prázdné, takže budu muset dneska porcovat, což nepatří mezi mé oblíbené činnosti
Jinak kupuju od pana Grýgery, jednou za 4 týdny dělá rozvoz i k nám, beru 500g balení artemie, krill a mysis + doplňkově černý komár (ten je v blistru) a pro potěr cyklop a humří vajíčka. Všechno pochází od Zooschatz, ceny myslím velmi příznivé.
Vždyť píšu, že to nemám kam dát. Mražáky mám 2 malý a úplně plný. Mají-li čokolády, vezmu.
Pár a prodávají i sušené krmivo na váhu? Od těch kupuju v Ostravě mražené. Zkus od nich koupit půl kila artemie. Na rozdíl od koretry je docela levná a neplave, tak se dostane i na ryby dna. Kladivem to vždy rozbiju na kousky a pak dám v plastové krabičce do mrazáku.
Kupuju na burze takové ty "čokolády". Větší balení bych neměla kam dát. Prodejkyně Polka nebyla, ale Poláci do Brna jezdí, od nich mám sušené - teda zda to byli oni?
Kde kupuješ krmivo? Kupuju 0,5 kilové balení na burze od Poláků. Kvalita mnohem lepší než u 100g balení (a i trochu lepší než od jiných prodejců 0,5kg balení). Osobně používám jen mraženou artemii a koretru. A pro nejmenší ryby 100g baleni červeného planktonu. Žerou mi to všechny ryby. Patentku, cyclop a dafnii moje ryby moc nechtějí. Dobrá je i černá komáři larva, ale tu neumím sehnat v dobré kvalitě.
Nitěnky vím, že nejsou moc vhodné. Podívám se po tom, co uvádíš.
To co vidíš na obrázcích pod tvým příspěvkem. ciklops, artemii, patentku tu menší a ještě koretru. Určitě si nekupuj nítěnky.
Co byste mi doporučili za krmivo (Danio, Tetra krv., Garra rufa, Black molly, Otík)? Posledně jsem koupila Dafnie. Ze začátku jim to jelo, ale teď, když s tím příjdu, lehne půlka dávky na dno. A to jim to dávám fkat jednou za čas... Střídám s 5ti druhy vloček, 3ma druhy tablet a sušenými Dafniemi, které jim jedou líp.
Starší reakce
Není to jen popis množství přidávaných látek do krmiva? Přijde mi, že vše je v hrozně malém množství...
Starší reakce
To já taky ne, naopak a Raviolka mi radila krmit víc živočišnou, aby se Okružákům dařilo. Proto mě zajímalo, do čeho a k čemu tu kostku hází...
Tak já jich dávám 7 tak bych tipl 60 l.
Mimochodem, jak máš velký akvárko? Že tam házíš celou kostku...?
Nebude to spíš ploštěnka? Tomu by odpovídalo i to že vyleze ven po nakrmení masem, jinak spíš žije v skrytu pod kameny, a vylézá hlavně v noci. Lze zavlect s rostlinami i krmením, hlavně s nitenkami. Funguje na ně třeba Panacur( k dostání na veterine)
Co tam máš za ryby? Jestli to sežerou, tak bych to neřešil. Rozhodně bych to nekazil zbytečným solením. U mě byl jakýkoli červík dřív nebo později sežrán.
Patentka mi občas nějaká oživne trochu. Ale chtělo by to vědět, co máš za krmení a fotku vetřelce...
0 20.05.2018 18:52 horsina – Pijavice z mraženého krmiva
Zdravím, koupila jsem si mražené krmivo (asi 15 kostek), uchovávám ho v mrazáku, kde je asi -5. Rybkám jsem doteď dala asi 8 kostek a nic se nestalo, ale asi 3 týdny zpátky se mi v akvárku objevilo cosi jako pijavice (opravdu nemám tušení co to bylo), myslela jsem si, že to je třeba z rostlin, protože asi 11 dní zpátky jsem dala 2 nové, kamarád mi poradil sůl, opravdu to asi ty potvory vyhubilo, protože se už neobjevili a pomohlo to snížit i šnečí populaci. Nějakou dobu jsem nekrmila mraženým masem, protože jsem na něj vždycky zapomněla, ale dva dny zpátky jsem jim zase jednu kostičku dala a hle dneska jsem tam zase tu potvoru našla. Je možné, že by opravdu nějaký živočich přežil v mrazáku?
Neříkám, že to je pijavice, ale je to tomu docela podobné
Starší reakce
Tak mimo mražené koretry mě nic neplave.
Jo, žerou, barva plovoucího i klesajícího stejná. Já to normálně krmím, jen mě to zajímalo. Dík
Jestli je krmení v pořádku většinou poznáš na rybách jestli ho žerou nebo ne a také na barvě . Používám dá se říci stále to samé a tak vím jak má vypadat ale nečuchám k tomu. Rozmrazuji pod tekoucí vodou spolu s kostkou špenátu s rybím masem.
Platí u rozmraženého mraženého nějaké pravidlo ve smyslu "dobrý cyclop klesá ke dnu, špatný plave"? Něco jako u vajec...
Nesmrdí, barva normální, expirace ok...
Starší reakce
Dávám beťákovi patentku na špejli a ten se z ní může zbláznit. Okusuje i špejli
.
Černá komáří larva by také stála za vyzkoušení.
Zkus mraženou artemii. A pokud ryba žere jiná žrádla, tak netrápím ji ani sebe tím, že bych jí něco nutil například pomocí hladovky.
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, co lze ještě vyzkoušet jako "doplňkové" krmivo. Mám bettu ve 20litrovém akváriu, krmím aktuálně mraženou koretrou, občas prostřídám s granulemi (Hikari, Dennerle). Původně jsem jí dávala chvíli jen sušené, pak jsem na radu zkušených přidala koretru. Ta rybce jede neuvěřitelně. Teď si říkám, jestli by nebylo dobré to ještě s něčím prostřídat, zatím jsem vyzkoušela cyklopa a patentky (obojí mražené), ale ryba obojí absolutně ignoruje. (Přitom granule žere dál... K tomu občas slupne nějakou lasturnatku nebo malého šneka, jak jsem vypozorovala.) Má cenu ji třebas hladovkou přemlouvat, aby nebyla vybíravá?
Předem díky.
Starší reakce
Ahoj, nezapomeň je vždy rozmrazit a propláchnout, než je dáš rybám. A jen pro pořádek, máš žábronožku solnou (artemii) a cyclop (buchanky), patentky jsou larvy pakomárů, takoví červení červi - neplést s nitěnkami, to je ještě něco jiného
ty se taky dají koupit mražené a rybám moc chutnají. A určitě to střídej, jak píše Nhkg. Ať jim chutná.
Starší reakce
Určitě kombinuj. Ideálně aspoň 2 druhy sušeného a 2 druhy mraženého.
Množství musíš vypozorovat tak, aby se všechny ryby nažraly, ale po pár minutách už nesmí být v akváriu ani památky.
Dobrý den, včera jsem si poprvé koupil mražené patetntky ( žábronožka solná od Happy food a Cyclop - Intensive red od Petra aqua). Prodavač v akvaristice mi říkal ať jeden den dám půl kostičky mraženého (akva 125l - 14 neonek,5 mečovek, 4 kominíčci, 2 pancéřničci a 2 garra gotyla) a druhý den sušené Colour flakes co mám doma. Chci se zeptat zda to není zbytečné kombinování a zda nemám krmit jen tím mraženým.... včera jsem jim na zkoušku dal půl kostičky patentek a byly do 30s pryč. děkuji za rady.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 25
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 33965x