Mražené krmivo
nítěnky raději živé, jinak z nich bude opravdu břečka
znovuzmrazování není novinka, je to ale rychlejší a pohodlnější než promývat každý dílek zvlášť
toho bordelu je tam fakt hodně
Bude to bezpečnější, ale chce to zmrazit prudce. Nicméně z nitěnek potom zbude jen taková nevábná kaše.
0 20.01.2009 15:05 Toony Ja jak to koupím tak to dám do akva pulku kostky a ryby to rošrotujou během chvilky. pro mě docela novinka rozmrazit, proplachnout a pak zase zamrazit. asi to tak udělám, páč, když vidím vjakým stavu mi prodávají v akvaristikách živý žrádlo, tak na to asi něco bude.Myslíte, že když zamrazím nitěnky, tak zabiju zamražením i případné nemoci?podle mě ano.Co vy na to.
Já to dávám do malého sítka na chytání ryb.Nebo do kousku záclony a zavěsím na boční sklo.Ryby si to vytahají.A tak jak je to zmrzlé.Ve vodě to roztaje.
Ja rozdelim kocku na polovicu a jednu pulku hodim do akva.Do minuty sa mi to zacne rozpadat a rybky su s toho velmi nadsene.Nestihne to ani spadnut na dno a uz to nieje.
nejlepší je nechat kousek rozmrazit, propláchnout od nečistot a po dávkách skrmit. já to ale dělám tak že celou "čokoládu" po zakoupení rozmrazím, promyju vodou, dám do sáčku na led čímž si určím i koncentraci potravy a znova zamrazím. pak jen vyloupnu pecku, vhodím do vody a rybky si pošmáknou
je to jednodušší než pokaždé jednotlivé dávky rozmrazovat a proplachovat zvlášť
navíc se skrmí všechno a nezůstávají zbytky na dně
pozor ale u velkých ryb které by mohly celou kostku krmiva spolknout naráz
pak je bezpečnější krmit rozmraženým
Nechat rozpustit,propláchnout,eventuálně napustit vitamíny,nebo léčivy a zkrmit nejlépe do 24 hodin.
zdravim, chcel by som sa spitat taky "detajl"
ako krmit s mazenym krmivom (cervicky a ine potvorky v kockach). Najlepsie je asi do nejakeho krmitka. Ale mam to tam dat tak ako to vytiahnem z mrazaku (kocku ladu) alebo mimi akva rozmrazit a potom davkovat alebo este nejako inak upravovat? a co trvanlivost?kolko to vydrzi po rozmrazeny?
Starší reakce
Taky dávám do vody rozmrazím a propláchnu. Že by mi však nějaká patentka obživla a rozhýbala se,to jsem si ještě nevšiml.
0 03.11.2008 23:19 jirkaa – Re: Ja
dám do kelímku s vodou a po rozmražení scedím nebo alespon sleju(cyklop).
Hodit do vody
0 03.11.2008 21:42 Ja – Skrmovanie mrazeného krmiva
Dnes som kúpila pre krevetky heteropoda sp. Yellow heteropoda sp. Yellow mrazené dafnie...
Mám otázku,koľko a ako skrmovať (najprv rozmraziť alebo hodiť do vody?).
DAKUJEM
Starší reakce
0 23.08.2008 12:01 Terka – Patentky
Co to josu ty patentky?
Starší reakce
0 23.05.2008 10:55 Niky – Re: Nobody
Můžu jen potvrdit, už bych do akva nikdy jen tak zmrzlou kostku nehodila po špatných zkušenostech
0 21.05.2008 21:33 Nobody Mražené naházím do menších kbelíků,přidám vodu a hypermangan,po hodince propláchnu a krmím.
Ono i mražené obsahuje spoustu potvůrek,které se mrazem nezničí a po pár dnech nebude mít chovatel radost z nemoci v akvárku.
Bral jsem patentky ze dvou zdrojů a rozdíl byl opravdu zřetelný. Nějak mě těch 5 min navíc nezabije.
No pro zisk se mi to zdá docela nereálné... Věnuju se akvaristice jako koníčkář, ale přece jen mám víc nádrží, než je obvytklé
. Nicméně jsem neproplachoval ani když jsem měl jedinou nádrž. Nezdá se mi, že by mražené obsahovalo hodně nečistot. Možná jiný zdroj?
Vůbec jsem to nemyslel ve zlém, jen je zajímavé pozorovat reakce chovatelů, kteří se věnují akvarisitice přece jen ve velkém, čili mají podobný náhled na věc. (btw: A pokud někdo chová pro zisk, nevidím na tom nic špatného)
Yirko, co je pro tebe pěstitel? Jediné co pěstuju jsou anubiasy
. Jinak se cítím být zájmovým chovatelem, moje činnost směřuje ke sbírání jihoamerických annuálů určitých rodů a jejich rozmnožování a vystavování. Ne k zisku.
Pěstitel k pěstiteli sedá.........
0 20.05.2008 22:22 jurek – Re: SAA
Nikdy nerozmrazuji. Nevím, zda to rybám "prospívá", nicméně jim to rozhodně neškodí.
0 20.05.2008 19:53 jurek – Re: Yirka
To máte pravdu,člověk který má jedno či dvě akva si může s tím krmením hrát,ale tazatel se ptal pouze na zkušenosti s rozmrazováním,potažmo nerozmrazováním krmiva.
Já jen napsal svou zkušenost,která však nemusí být v rozporu s Vaším tvrzením
Já chápu postup majitele pěstírny,kde se s nějakými neidentifikovatelnými ztrátami počítá, za otázkou je však je třeba vidět majitele 1-2 nádrží.
0 20.05.2008 19:43 jurek – Re: Yirka
Rozmrazením a propláchnutím se zajisté nic nezkazí,ale když krmím,trvá mi to asi 40min a dávám rúzné druhy krmiva,takže každá ušetřená minuta dobrá
.Krmím tak již nějaký rok a zatím jsem nepozoroval sebemenší problém.
Nekupuji taky žádné "bláto", ale zkusils někdy rozmrazit propláchnout a podívat se co ti zbyde na sítku. Jinak si také myslím, že přímá konzumace z mražené kostky rybkám neprospívá.
0 20.05.2008 18:11 jurek – Re: Yirka
No,já také nerozmrazuji a dávám rovnou rybám,ale kupuju jen ověřené mražené krmení,žádné bláto
Já tedy KAŽDÉ mražené krmivo rozmrazuji a některé důkladně propaláchnu než ho dám ke konzumaci. Mám totiž špatnou zkušenost s mraženými nepranými patentkami.
Klidně můžeš hodit kostku přímo do akvária. Dělám to také tak.
0 20.05.2008 17:36 kiks – mražené dafnie-nejdříve rozmrazit?
ahoj chci se zeptat zda je nutné dafnie před podání rybám nejdříve rozmrazit a poté teprve dávkovat rybám nebo je tam mužu hodit až rozmrznou v akva sami?dik
0 18.05.2008 00:47 Polux – Re: krysikmouse
Nebo zkus vyrazit nachytat na louku kobilky
Normalne jim utrhej nohy a vsechno co by se jim mohlo zpricit v krku pak to zpar vrelou vodou a zkus stim krmit co ti zbyde si zamraz
Mohla by to byt slusna proteinova bomba
0 18.05.2008 00:35 Polux – Re: krysikmouse
To jsem fakt nevedel no ja radsi dam prednost srdci od reznika
Se snim znam tak vim ze to cerstve.
jojo takhle jak patentky a jsou tam vyfocený terčovci
0 18.05.2008 00:30 Polux – Re: krysikmouse
Jak rikam artemky jsem lihnul no po vylihnuti je to velky asi jak spendlikova hlavicka mozna mensi
Srdce prodavj takle v kostkach ? No pane to jsem ani nevedel ja srdce kupuju normal u reznika pak si ho namelu a proplachnu
joj osrdce maj taky rááádi . koupil jsem jim to mražný přímo pro terčovce
meli to v akvaristice v kostkách jako patentky
nevím snad čerstvě vylíhlý artemie jsou dobrý pro pulce... ale to budu ještě testovat ...
0 18.05.2008 00:14 Polux – Re: krysikmouse
No tak nevim jestli todle pulec sezere neni to velke ? ja teda nevim v tedlech zebrech se neviznam.Jim davej hovezi srdce
ja ho davam 2x tydne Tercakum zerou me ho z ruky
A po tom ti rostou jako z vody + samozrejme vitaminy atd
no jooo tak to joo
jenže ryby jsou na tom trochu jinak ty si doplavou nooo . ale to bys musela videt mloky
to je uplně jinej přístup. Oni když ucítí potravu tak lítaj jak prdlí rejděj jeden přes druhýho a po chvíli když se vyblázněj tak začnou rejdit tlamkama po dně a vybárat ty patentky, když je tam chumel patentek tak se do toho zahrytne a klepe s tím a trhá až z toho vykousne kus. Jiná věc je u žížal , ta když je na pinzetě a před ním , tak udělá takový výpad a okamžitě ji nacucne a začne polykat. ono je to dost jiné než s rybama. Ryba si to najde vždycky oni mloci jsou takoví troubelíni trochu
ostatně v mý nádrži je i video a myslím že tam je i krmení abys viděla o co jde
no to je fakt. i když ty artemie nejsou asi to pravé ořechové jak jsem tak na to koukal. spíš to bude dobré pro pulce žebrovníků , pro dospělé už asi ne
Ano ryby... Ale i mřenka, která normálně žije furt dole, se odváží a rejdí nahoře spolu s rybkama. A co by náhodou dopadlo na zem, je tam už připravená ancice
Ty máš jen v akva žebrovníky nebo co?
0 18.05.2008 00:05 Polux – Re: krysikmouse
Ono ty Artemie bys taky teoreticky proplachovat nemusel protoze to zije v slane vode takze by stim snad nic byt nemelo neni to naka mrcha z bahna
0 18.05.2008 00:01 Polux – Re: krysikmouse
Jednou me dosli Artemie a mel jsem v mrazaku platynko nitenek a nemel sem nako cas zajit do akvaristiky tak jsem ho cele zkrmil a taky jsem jako nemel zadnej problem ale pokad to jde tak se krmeni snima vyvaruju
Ale myslim ze tem tvejm jesterkam by to zas tak vadit nemuselo
počkej Voloďko a co krmíš ? ryby ?
Přidat reakci
1 ...... [23] 25
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 33965x